• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Twoje konto:
  • Wyloguj się
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Kryptowaluty
    • Giełda
    • Kryptowaluty
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Banki
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Banki powrót do głównego postu
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Pabloo [37.47.4.*] 2018-04-30 10:07
    Uwaga na Barbarę Husak, jest to kolejna podobna sprawa, ten sam bank, ta sama sytuacja, tyle że od razu coś mnie zaniepokoiło i postanowiłem wszcząć w tej sprawie małe dochodzenie. Na szczęście w porę się zorientowałem. Proponuję złożyć zbiorowe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, jak mówią w grupie siła. Nie dajmy się oszukiwać, jak i zarabiać złodziejom. Podaję swój e-mail, w razie jakby ktoś założył sprawę na policji i potrzebował zeznań, dowodów, jak i jakby chciał tak samo bardzo jak ja "ukręcić kark " tym cwaniaczkom ; pawellinski2g@wp.pl
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Kasia [83.30.125.*] 2018-05-04 00:34
    I ja się nabrałam wysłałam tel z przesyłka i straciłam telefon i 200zl zgłaszam sprawę na policję
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Dagmara [165.225.84.*] 2018-05-07 13:56

witam

wlasnie dzisiaj Pani Barbara Husak zaproponowala mi 5tys zlotych za torebkę Valentino :)
    wysylka oczywiscie do Johanesburga

pozdr
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Urszula [188.147.37.*] 2019-07-24 10:07
    Czy da się coś z tym zrobić? Odzyskać jakoś pieniądze?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.89.87.*] 2019-08-12 21:19
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Maciej [188.146.226.*] 2020-04-15 18:24
    Ja właśnie zostałem oszukany może jakaś pomoc
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Marcin [213.25.135.*] 2020-05-20 10:20
    Dziękuję bardzo za ostrzeżenie właśnie o mało nie wysłałem telefonu i 2500 pod lo by w błoto.
    Dziekuje.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~adam [176.105.142.*] 2020-06-02 12:16
    Stevry Howen stolac767@gmail.com

Re: Odp: *** AWAITING SHIPMENT CONFIRMATION PAPER TO COMPLETE PAYMENT ***
    2 cze 2020 10:29 (2 godziny temu)HSBC Bank of England Hsbcbankdepartment@europe.comdomnie(więcej)OdpowiedzGo and send the Parcel then email us shipment tracking number 

Trochę dziwne bank napisał idź na pocztę i wyśli paczkę komputer wartość 2900
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Oszukana [5.173.249.*] 2020-06-03 01:53
    Oszusci nadal dzialaja.. W dniu dzisiejszym nadalam paczke dla pana z wielkiej brytanii po otrzymaniu maila niby z banku o transakcji HSBC. Dobrze ze przeczytałam te informacje na forum.. Z samego rana biegne odwołać wysylke do punktu nadania.. mam nadzieje ze jeszcze sie uda. Czy ktoz zglaszal sprawe na policje ? Czy jest jakas sprawa w toku za te naciaganie ? Nie wiem czy isc ta probe oszustwa zglosic ?
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~MJ [83.11.21.*] 2020-07-01 07:43
    Oszuści nadal grasują po Allegro . Są nachalni , piszą przez całą dobę . Chcą zapłacić każde pieniądze za przesyłkę byle szybko dokonać transakcji . Widać ze interesuje ich głównie sprzęt elektroniczny . U mnie trafili na PS4. Dzięki za te forum . Uważajcie !!!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: cookypuss [45.145.12.*] 2020-07-03 12:34
    Radzić sobie z takimi facetami. Musisz być w pogotowiu. Nasz projekt link trochę stracił. Ale wyzdrowialiśmy.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~artur20-07-20rok [178.235.189.*] 2020-07-20 16:14
    witam , miałem podobna sytuacje z bankiem HSBC anglia , ale miałem czuja i nie wysłałem przedmiotu telefon samsung na kwotę 3000 , pytanie gdzie to można zgłosić?? zna ktoś adres mejlowy czy coś ? gość podał ne telefonu i rozmawiałem z nim łamana angielszczyzna , w miarę wzbudzał zaufanie tylko zastanowiłem sie jaki bank czeka na nr przesyłki żeby zrobić przelew. prosze podajcie jakies adresy lub telefony gdzie można to zgłosić żeby sie ludzie nie nabierali. to było dnia 20 lipca 2020r. uwazajcie
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 1
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Iphone [46.170.210.*] 2020-08-17 16:07
    Witam,
    Mam podobna sytuację 14.08.2020 wystawiłam iphone 8 na olx i w ciagu 5 min trafił się kupujący..Okazuje się, że jest bardzo zainteresowany płaci i ja mam wysłać. Dzisiaj 17.08.2020 otrzymałam z banku Barclays dwa maile w sprawie płatności, nawet otrzymałam od niego zdjęcie z banku dla potwierdzenia wizyty tego oszusta w oddziale banku.. Adres do wysyłki Szkocja Galeria Handlowa...
    Uważajcie! nie wysyłajcie niczego w ciemno dopóki nie sprawdzicie.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Zbulwersowana [85.221.147.*] 2020-08-26 22:41
    Dear Ewa Maria,

TRANSFER DONE SUCCESSFUL.

100% Pending ☑️

***VERIFICATION IN PROGRESS***

Hello we want you to know that your money is in process,and it will be release into your account as soon as we receive the shipment scan slip to verify the shipment .

Thank you!

Customer Care Team

Thank you for using Barclays Bank!
    The Barclays Online Team.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Drzym [37.30.54.*] 2021-03-08 09:25
    Rok 2021 oszuści nadal próbują oszukać na podrobiony przelew z Barclays Banku. NIGDY NIE WYSYLAJCIE PACZEK PRZED OTRZYMANIEM PIENIĘDZY ANI NIE PODAWAJCIE SWOICH DANYCH.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~werka [5.252.212.*] 2021-03-21 22:32
    Niestety za bardzo zaufałam pani Janet Roberts i wysłałam iPhona czy ktoś może mi pomóc?
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Weronika [5.252.212.*] 2021-03-21 23:10
    Zostałam oszukana przez moją nieuwagę co mam robić?
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~Weronika [5.252.212.*] 2021-03-21 23:12
    Witam ja się nabrałam na iPhona X co mam robić pomocy
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: ~pkrzewinsk [85.221.154.*] 2020-11-25 13:16
    Witam. Wczoraj napisal do mnie ktos z anglii z podobna propozycją.
    Numer telefonu +44 7418 336091 carl bates
    Uzywa tez innych numerow telefonu
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 2
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Bank- OSZUSTWO!!!! UWAŻAJCIE!!!!!! Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [80.49.55.*] 2020-12-14 12:09
    dzięki wielkie !
Poprzednia
1 2
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
  • Zarządzanie zgodami
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |