Uwaga na Barbarę Husak, jest to kolejna podobna sprawa, ten sam bank, ta sama sytuacja, tyle że od razu coś mnie zaniepokoiło i postanowiłem wszcząć w tej sprawie małe dochodzenie. Na szczęście w porę się zorientowałem. Proponuję złożyć zbiorowe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, jak mówią w grupie siła. Nie dajmy się oszukiwać, jak i zarabiać złodziejom. Podaję swój e-mail, w razie jakby ktoś założył sprawę na policji i potrzebował zeznań, dowodów, jak i jakby chciał tak samo bardzo jak ja "ukręcić kark " tym cwaniaczkom ; pawellinski2g@wp.pl
Re: Odp: *** AWAITING SHIPMENT CONFIRMATION PAPER TO COMPLETE PAYMENT *** 2 cze 2020 10:29 (2 godziny temu)HSBC Bank of England Hsbcbankdepartment@europe.comdomnie(więcej)OdpowiedzGo and send the Parcel then email us shipment tracking number
Trochę dziwne bank napisał idź na pocztę i wyśli paczkę komputer wartość 2900
Oszusci nadal dzialaja.. W dniu dzisiejszym nadalam paczke dla pana z wielkiej brytanii po otrzymaniu maila niby z banku o transakcji HSBC. Dobrze ze przeczytałam te informacje na forum.. Z samego rana biegne odwołać wysylke do punktu nadania.. mam nadzieje ze jeszcze sie uda. Czy ktoz zglaszal sprawe na policje ? Czy jest jakas sprawa w toku za te naciaganie ? Nie wiem czy isc ta probe oszustwa zglosic ?
Oszuści nadal grasują po Allegro . Są nachalni , piszą przez całą dobę . Chcą zapłacić każde pieniądze za przesyłkę byle szybko dokonać transakcji . Widać ze interesuje ich głównie sprzęt elektroniczny . U mnie trafili na PS4. Dzięki za te forum . Uważajcie !!!
witam , miałem podobna sytuacje z bankiem HSBC anglia , ale miałem czuja i nie wysłałem przedmiotu telefon samsung na kwotę 3000 , pytanie gdzie to można zgłosić?? zna ktoś adres mejlowy czy coś ? gość podał ne telefonu i rozmawiałem z nim łamana angielszczyzna , w miarę wzbudzał zaufanie tylko zastanowiłem sie jaki bank czeka na nr przesyłki żeby zrobić przelew. prosze podajcie jakies adresy lub telefony gdzie można to zgłosić żeby sie ludzie nie nabierali. to było dnia 20 lipca 2020r. uwazajcie
Witam, Mam podobna sytuację 14.08.2020 wystawiłam iphone 8 na olx i w ciagu 5 min trafił się kupujący..Okazuje się, że jest bardzo zainteresowany płaci i ja mam wysłać. Dzisiaj 17.08.2020 otrzymałam z banku Barclays dwa maile w sprawie płatności, nawet otrzymałam od niego zdjęcie z banku dla potwierdzenia wizyty tego oszusta w oddziale banku.. Adres do wysyłki Szkocja Galeria Handlowa... Uważajcie! nie wysyłajcie niczego w ciemno dopóki nie sprawdzicie.
Hello we want you to know that your money is in process,and it will be release into your account as soon as we receive the shipment scan slip to verify the shipment .
Thank you!
Customer Care Team
Thank you for using Barclays Bank!
The Barclays Online Team.
Rok 2021 oszuści nadal próbują oszukać na podrobiony przelew z Barclays Banku. NIGDY NIE WYSYLAJCIE PACZEK PRZED OTRZYMANIEM PIENIĘDZY ANI NIE PODAWAJCIE SWOICH DANYCH.