• Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~123 [89.228.132.*]
    Pandora,

Czyżby dotarł do Ciebie fakt manipulacji kursem Orphee. Poniżej wskazuję dowód na tę tezę co wielokrotnie podnosiłem dowodząc swoich racji, uważałaś inaczej.

link  link 

Wyżej podawałem zauważony fakt o przejęciu akcji po OFE PKO bankowy. Nie ma śladu transakcji zakupu przez Total Fiz Łapińskiego. A to jest co prawda udział mniejszy niż 5% nie mniej jednak ta zmiana 1,4 mln szt akcji dała by się zauważyć w notowaniach czy w transakcji pakietowej. Anonimowo przejęto. W dniu 19 grudnia ubr. na sesji Total Fiz przejął po zaniżeniu jak sądzę do tej wartości kurs do 2,5zł za akcje OFE ING. Natomiast pod koniec grudnia Total Fiz podaje komunikatem o stanie posiadania powyżej 8 %. Skąd posiada tę ilość. Akcje OFE Bankowy i ING dają tę wartość o czym na początku roku podawałem.
    To nie są teorie spiskowe jak raczyłaś ocenić moje spostrzeżenia
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~poe [195.116.31.*]
    jeśli Zelmerowcy chcą zdjąć Orphee z giełdy to im zależy na niskim kursie akcji, a skup będą blokować wszystkimi możliwymi drogami, legalnymi lub nie

to jest wojna o kasę Orphee, albo dla Łapińskiego i jego kolesi, albo dla wszystkich akcjonariuszy, w tym drobnych, taki wybór
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~123 [89.228.139.*]
    Dnia 2015-02-18 o godz. 12:13 ~poe napisał(a):
    > jeśli Zelmerowcy chcą zdjąć Orphee z giełdy to im zależy na niskim kursie akcji, a skup będą blokować wszystkimi możliwymi drogami, legalnymi lub nie
    >
    > to jest wojna o kasę Orphee, albo dla Łapińskiego i jego kolesi, albo dla wszystkich akcjonariuszy, w tym drobnych, taki wybór

Decyzja w sprawie skupu już definitywnie została podjęta i nie możliwości ją wskrzesić, żaden Płocica czy Łapiński nie ma podstaw prawnych do wzburzenia tego porządku. Tym bardziej żę wcześniej Łapiński stawiał warunki w Memorandum osiągnął cel jak widać przeciwko Tuorom. Mnie dziwi fakt dlaczego TT doprowadził do takiej sytuacji nie mając żadnych zabezpieczeń i przyszły tok wydarzeń.
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~zeno [194.120.84.*]
    a zmiany w radzie dyrektorów przed podpisaniem umowy z podmiotem odpowiedzialnym za skup a potem wycofanie się ze skupu?
    Pytanie czy całkowite przejęcie ORP przez CRM jest takie niekorzystne dla drobnego akcjonariatu? ja stawiam tezę że w perspektywie długo-terminowej jest bardziej korzystne niż obecny skup. Obecny skup jest korzystny tylko i wyłącznie dla tych co zajmują krótką pozycje ....
    zmiany dyrektorów przed zakończeniem skupu nie będzie, nawet jeśli dziś sąd zwoła walne to ewentualna zmiana zarządu dopiero w marcu
    Dnia 2015-02-18 o godz. 12:34 ~zeno napisał(a):
    > a zmiany w radzie dyrektorów przed podpisaniem umowy z podmiotem odpowiedzialnym za skup a potem wycofanie się ze skupu?
    > > Pytanie czy całkowite przejęcie ORP przez CRM jest takie niekorzystne dla drobnego akcjonariatu? ja stawiam tezę że w perspektywie długo-terminowej jest bardziej korzystne niż obecny skup. Obecny skup jest korzystny tylko i wyłącznie dla tych co zajmują krótką pozycje ....

Wierzysz w to, że Płocica przemawia w imieniu drobnego akcjonariatu...to naiwność. Pierwszy krok który chce podjąć to sprzedaż BB a gdyby doszło do przejecia ORP zbycie majątek naszej spółki ale do tego bardzo długa droga. Cormay biedny jak mysz kościelna, wisi jeszcze 15 mln. zł ORP. Nie można też wykluczyć wrogiego przejecia przy zmowie instytucji finansowych co domniemywam miało miejsce w przypadku obalenia Tuorów. Odnosze się do mechanizmu jaki uruchomiono i wykonano a nie do oceny zespołu zarządzających CRM, to odrębny rozdział.
    Moim zdaniem TT planował przejecie akcji OFE o których mowa wyżej w związku z tym, iż miały one do końca roku najdalej stycznia br. zbyć akcje spółek z NC. Przekombinował nie nabył ich stad opóźnienie w drodze wejścia ORP na rynek główny i przedłużana o 6. miesiecy data pierwszego notowania akcji lipcowej emisji. To co piszę jest coś na rzeczy jak sądzę.
    Jak widzicie połączenie, przekształcenie spółek prawa szwajcarskiego i polskiego jest to możliwe co na to KSH?
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~zeno [194.120.84.*]
    Nie wierzę że Płocica czy kto inny będzie dbał o moje interesy ale w obecnej konfliktowej sytuacji rozwiązaniem jest wyaoutowanie TT, co będzie dalej nie wiem, a snucie wizji na temat sprzedaży BB oraz majątku ORP jest tak samo nie poważne ja snucie każdej innej ;)
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~zibivip [77.112.29.*]
    Polecam przeczytać wywiad z Płocicą w którym mówi wyraźnie o sprzedaży Blou Boxa Chyba nie czytałeś.
    Dnia 2015-02-18 o godz. 13:05 ~zeno napisał(a):
    > Nie wierzę że Płocica czy kto inny będzie dbał o moje interesy ale w obecnej konfliktowej sytuacji rozwiązaniem jest wyaoutowanie TT, co będzie dalej nie wiem, a snucie wizji na temat sprzedaży BB oraz majątku ORP jest tak samo nie poważne ja snucie każdej innej ;)

Może zbyt mało czytałeś moje posty zawsz odnoszę się do faktów. A one były zamieszczone w Parkiecie po wywiadzie jaki udzielił Płocica. Zrozum że dla instytucji finansowych jakie są w CRM jest odzyskanie kapitału jaki włożyli. W jaki sposób mogą niwelować straty z inwestycji. Dywidend Cormay nie miał i nie będzie miał jest spółką rozwojową przychody są mikroskopijne a w tym roku pewnie ujemne. Wycofanie spółki z GPW, sprzedaż majątku daje możliwość Totalowi i OFE na odzyskanie a może i zarobek wkładu.
    Płocica w Zelmerze zanim został prezesem handlował odkurzaczami wie jak to się robi czy to przypadek, że ożenił spółkę z Niemcami. Solna grupa w zarzadzie i RN skonfigurowana z przypadku...wysokie specjalizacje i powiązania.
    Jestes stronikiem CRM wiec nie sadze abyś miał bezstronny stosunek do wypowiedzi, zresztą ja również optuję przy ORP z tytułu posiadanych akcji jak i obronie przed kłamliwymi ocenami.
    gdyby ludzie wierzyli, że Zelmerowcy wyprowadzą firmę, tak aby mogła przynosić zyski to dziś kurs akcji Cormay byłby inny, a od ponad pół roku regularnie spada mimo, że Tuora nie sprzedaje swoich akcji

tamta zbieranina przypadkowych ludzi jest tylko po to by wyciągnąć kasę z czego się da, a nie po to żeby rozwijać spółkę

Tuora jest jaki jest, ale z nim były jakieś perspektywy, bez niego wszystko poleci w czarną dziurę, i cormay i orphee
    Jest jeszcze trzecia opcja ...ustępują Tuorowie obsadzając swojego godnego zaufania człowieka, specjalistę ale przy tym akcjonariacie ( 50%) mało realne
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~zibivip [77.112.29.*]
    TT gra o Cormay i ma schowanego asa w rękawie jeżeli powiedzie się skup i pózniej Orphee na GPW .Nawet jak w międzyczasie straci prezesurę w Orphee Następnym krokiem będzie Cormay. Zobaczycie
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~Pandora [159.205.215.*]
    Dnia 2015-02-18 o godz. 14:13 ~zibivip napisał(a):
    > TT gra o Cormay i ma schowanego asa w rękawie jeżeli powiedzie się skup i pózniej Orphee na GPW .Nawet jak w międzyczasie straci prezesurę w Orphee Następnym krokiem będzie Cormay. Zobaczycie

Bardzo dobra koncepcja, najpierw zarobimy na Orphee, a potem na Cormay. Mi się podoba.

Warszafka donosi, że Łapiński spocony biega po mieście i sam już nie wie co robić, za dużej ilości ludzi naobiecywał za dużo różnych rzeczy, a rzeczywistość mu się wymyka....

Nie podoba mi się ten facet, nie ma w nim nic pociągającego... nawet za pieniądze....
  • Re: kolejne klamstwo TT? Autor: ~Pandora [84.40.224.*]
    wróciłam z weekendu wolna od tej gorączki

złoty cielec i mamona.... ale was opętało....

ktoś używa mózgu czy działają same popędy????

jakoś nie widzę grzmiących głosów "skupu nie będzie", "tuora to oszust" gdzie się podziali Ci wszyscy dotychczas bardzo mili dla mnie panowie

proponuje ochłonąć i włączyć racjonalne myślenie, aby potem nikt nie płakał jak baba rzucona przez chłopa

a w kwestii technicznej to moje biuro wydaje świadectwo w jeden dzień, więc nie siejcie ludziom w głowach zamieszania, lepiej sprawdźcie dokładnie tabele opłat i prowizji w pozycji transakcji poza giełdowych

[x]
ORPHEE 0,00% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.