to zjechało z 5,75 a nie z 3zeta, na 1,3!, wkrótce pewnie rozwodnienie i miliony w emisji na łopaty i wiaderka :D tarantoga trochę weźmie za swoje mega cenne niezabezpieczone obligi, a później odsprzeda po zatajonej cenie komuś z fajnym nazwiskiem :D
a pan jaza to typowy dawca kapitału, każda jego inwestycja to mega wtopa, chłopak uwierzył w diamenty na united i wisi ciągle na wysokim haku, a ta padlina będzie zaraz chodzić po 1gr :D, on biedny myśli że odrobi i nawet zarobi 1000% :D:D ale dobrze, bez takich koło fortuny by się nie mogło kręcić :D
Kolego Mongoł, powtórzę to jeszcze raz, więc spróbuj to teraz zrozumieć. Nikt o zdrowych zmysłach, a więc osoba w mniemaniu medycyny konwencjonalnej zdrowa na umyśle, nie przesiadywał by na spółce co do której ma tak negatywne nastawienie tyle czasu co ty. Są tylko dwa powody takiego stanu rzeczy. Masz w tym jakiś wymierny interes, lub jesteś frustratem który stracił na tej spółce dużo kasy i teraz z wielkiego żalu siedzi tu i mendzi. Dodam jeszcze że twoje żałosne, subiektywne i wybiórcze treści nic tu nie wnoszą. Podejrzewam, że nawet nie robią już wrażenia jako straszak dla mniej zdecydowanych.
Panie Mongoł możesz Pan się jeszcze zdziwć po ile ten syf bez fundamentów może jeszcze chodzić. To będzie taka lekcja z fundamentów albo ich brakiem. No tylko że trza sprzedać a nie trzymać jak już będzie plus 100% czy 500%..
Cos ci sie w mózdzku pomieszało,zarabiam od ok.0.05 grudzien,styczen,mozna sobie przeczytac co pisałem w tamtym okresie,smialiscie sie ze mnie i ty pewnie tez ale to ja jetsem górą
Od kiedy szukam dołka to ty nie bedziesz wiedział,jedno jest pewne,ty jak zwykle w dołek nie trafisz i bedziesz tracił w najlepszym wypadku jak zwykle na prowizji
Obecna wartosc ksiegowa na jedna akcje to ok. 50 zł. ,obecna cena akcji zdołowana za bardzo.Ciekawy tez jestem sygnału kupna objecie hossy jaki sie wygenerował na wykresie trzymiesiecznym.Moim zdaniem pójddzie w góre
Komediancie arnold. Lub lepiej może kombinatorze arnold, albo płatny naganiaczu arnold. Dorabiasz sobie do życia tak podłą profesją, że wolę zawisnąć na haku na 100 lat niż choć przez jedną sekundę utożsamić się z tym co robisz. Jakim to trzeba być cienkim życiowym bolkiem, żeby nie mieć na siebie pomysłu i zarabiać na ludzkim nieszczęściu. Do tego jesteś tak nieporadny że cały czas kompromitujesz się sprzecznymi w treści wpisami. Nie wiem kto cię zatrudnia, ale jeżeli ta mityczna spółdzielnia ma takich naganiaczy, to z całą pewnością jej zarobki są wprost proporcjonalne do jakości twojego intelektu.
zlapali lisa za ogon tak jak w 'MISIU" i spierdzielil im na drzewo skad tyle jadu u kolegow nie potrafie zrozumiec to juz nie mozna miec wlasnego zdania ??????
PYTANIE NA INTELIGENCJE
ps pytanie matematyczne jesli dzisiaj akcje sa warte 50 zl jak to kolegom wychodzi to ile beda warte akcje po emisji 400ml przy cenie emisyjnej 1.25 zl ??????
finalowe pytanie
to po ile adasia wyjda akcje stasia jesli obejmie emisje po 1,25 zl rozliczone piornikiem kasi ??????
ps 2 prosze wykazac sie swoim AIQJU do wszystkich madrych tego forum
Cena nominalna akcji MSX wynosi 12,5 zł. Twoje urojone 1,25 nie ma żadnego przełożenia na rzeczywistość. Ciągłe powtarzanie przez ciebie tej rewelacji potwierdza jedynie że jesteś inteligentny inaczej.
oczywiscie a moze sie pan pokusi o rozwiazanie zagadki matematycznej zaznaczm ze jest to tylko test na inteligencjie i zabawa a wszelki podobienstwa do osob badz spolek sa nie zamierzone
Niestety nie można rozwiązać zagadki, w której pytaniu jest logiczny błąd, panie Mongoł. A po drugie, to wszelkie dywagacje dotyczące emisji, obligacji, czy innego finansowania nie maja żadnego uzasadnienia. Więc jakakolwiek próba podjęcia w chwili obecnej tego tematu nie ma najmniejszego sensu.
A dlaczego po 1,25. Nie lepiej po 0,25/ więcej zarobią/ haha. Dla mnie jest najważniejsze jest to, żeby znaleźli inwestora strategicznego, który wyłoży kasę i ruszymy z kopyta!!! a na to się zanosi. Nie musi być emisji akcji i obligacji. Są jeszcze inne możliwości i zapewne tak będzie.
Widze ze niepotrafisz zrobic prostej rzeczy.juz pisałem ale ty chyba nie czytasz bo błądzisz w obłokach.Wystarczy podzielic pozycje aktywa razem ponad 680 mln. W tym pewnie są juz zaksiegowane aktywa mongolskie przez liczbe akcji ponad 13 mln.
Ajak juz straszysz wszystkich tak wielką emisja ,oczywiscie takiej nie będzie bo mają spólki zalezne które mogą sprzedac,maja obligacje tarantogi które mogą sprzedac,mogą wyemitowac obligacje o czym była mowa,moga wziazc kredyt,kghm wziął kredytu 6 miliardów zł. i nikt z tego halo nie robi.Ale zakładajac ze bedzie tak jak tu piszesz 400mln. plus 13 mln. obecnie to daje razem 430 mln. 680 mln. podzielic przez 430 mln. to i tak daje około 1.5 zł. wiec co ty straszysz
Tylko jest wtym jeden haczyk,co bedzie jesli twoja rzekoma emisja bedzie np. po 5 zł .400 mln. akcji razy 5 zł daje 2 miliardy zł. plus obecne 680 mln. daje 2 miliardy 600 mln. zł. wiec po spłace zobowiazan o których tu tak piszecie w kasie spólki zostaje ponad 2 miliardy zł..Widzisz ..... nie podniecaj sie tak za bardzo bo moze nie wyjsc na twoje,hehe
Trzeba miec chyba cos nie tegens zeby pisac o tak wielkiej emisji.Nawet przy pierwszym wariancie ze bedzie 400 mln. akcji( o czym tu bzdurnie piszesz ) była to symulacja przy emisji po 1 zł. ,wartosc ksiegowa na jedna akcje wynosi wtedy 1.5 zł. spłaca wszystkie zobowiazania ,msx ma aktywa mongolskie a w kasie spólki i tak zostana pieniadze wiec nie strasz bo sie ze.......
Przeciez to wiadomo ze mongolgold akcje w okolicach 1.2, sprzedał,na 0.50 czekał.Szczekał az sie doszczekał i bez akcji został.Podobnie jak pozostałe leszcze,tez nie kupili,wiem bo próbowali potem ujadac jak rosło,przy 1.3 1.5 1.6 tez ujadali.W koncu kupili pewnie jeszcze wyzej a teraz sprzedali nizej.Tak konczy robactwo wyłażace z szamba
Ode mnie nie kupisz ,a czy wogóle kupisz to sie okaze,O ile dobrze pamietam frajerze to podobne teksty produkowałes w dołku.Jesli uda ci sie w koncu cos kupic to i tak strate masz wielka.Ja pisałem ze kilka procent w te czy w te nie robi róznicy a ty frajerze sie pilnuj zebys znowu bez niczego nie został bo strate to i taka ze za 10 lat nie odrobisz.Osmieszaj sie dalej
a kolega to sie strasznie zdenerwowal ….ze ludzi od frajerow wyzywa ????? a nawet strate moja zna ???? czy aby to nie o swojej stracie prawisz ????? wybacza m ci ta porywczosc bos desperat
Na co mam sie denerwowac,szkoda tylko ze ludzie przez takich frajerów jak ty traca kase sprzedajac akcje w dołku np. po 1.2 Radze isc do lekarza,widze ze to forum to całe twoje zycie,To pewnie rodzaj terapi głupolu,Ciekawe czy potrzeby fizjologiczne tez odbywasz przy monitorze.Siedzi taki tuman całumi dniami od rana do nocy i głupoty wypisuje