Obawa to nie są żadne informacje. Jeżeli spółka wdroży z powodzeniem produkcję głośników, to będzie miała wszelkie narzędzia by produkować dla dużych firm (np. jako podwykonawca). Rozpoczęcie produkcji będzie rzeczywiście dobra informacją, ale jeszcze lepszą będzie uplasowanie tej produkcji na rynku i o takich informacjach zapewne myśli intensywnie zarząd. Przy cenach, które wymieniasz potrzebne są konkretne czynniki fundamentalne (tutaj rentowne duże umowy). Jak te się pojawią, spółka okrzepnie i będzie mogła się rozwijać i myśleć o stopniowym wchodzeniu na rynki zewnętrzne, gdzie jest rzeczywisty potencjał. Może masz jakieś lepsze info i z odpowiednim kalibrem?!
Ja to widze inaczej. Biorac aktualne wyceny to spolka jest mocno niedoszacowana. Zobacz wskaznik C/WK wynosi raptem 1,2 po trzecim kwartale. Dla mnie obecny wzrost to dyskontowanie tego co juz wiemy, i to co spolka zrobila do dzis. Dla mnie wycena tych informacji to okolice 0,7-0,8 zl, ktora powinna byc juz na dobra sprawe 1-2 miesiace temu. Wiadomo rynek jest asymetryczny i kurs był jaki był. Teraz pierwszy przystanek to poziomy, które wspomniałem. W miedzyczasie spółka niech robi to co ma robić, wiemy że przed nami kolejne 2-3 lata czekania. Ja tuż już ponad rok siedzę to posiedzę i następny rok i dłużej. Cierpliwość jest cnotą - a rynek w końcu doceni potencjał tej firmy.
No i karnet po prawej stronie jest prawie całkowicie wyczyszczony. Kto obserwuje dłużej notowania widzi wyraźnie, że papier praktycznie od nowej emisji jest bardzo silny (choć nie rósł to nikt nie chciał sprzedawać). A od kilku dni naprawdę sytuacja wygląda na bardzo obiecująco, kupujący się uaktywnili, a nadmiaru podaży na tych poziomach nie ma. Rzeczywiście do poziomu 50 groszy nie ma akcji. Ale czy jest powód do takiego wzrostu - to już osobna sprawa.
NIE MA SZANSY NA PRZEBICIE 30 GROSZY KTOŚ COŚ WIE I WYWALA NA POTĘGĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I PO CO USUWACIE MOJE POSTY RADZĘ SIĘ EWAKUŁOWAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAHAHAHAHA ZARAZ DOLNE WIDŁY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PO CO KOMU TO COŚ ;)