Aż taki rozpasany nie jestem :) Ale równo 1 milion kwita zgarnę, jak tylko się zaczną poważniejsze ruchy. Pisałem, nie chcę kisić ogóra, a wskoczyć zdążę :)
Sypać w grochala najwyraźniej nie ma komu -Kunickiemu też się nie opłaci, ostatnie sprzedaże realizował po 0,04 i pewnie powtórkę zrobiłby chętnie, tylko rynek nie chce mu ceny ustawić :)
Ci, co uskubali przez rok po 0,01 postawili S na 0,02 i siedzą jak kwoka na jajkach, bo średnia zlecenia to 1600 PLN, dlatego nie ma ciśnienia - sprzeda się wcześniej czy później, żadna strata, żaden zysk.
100% przebitka jest godna każdorazowej powtórki :) Z 2 na 4, z 4 nas 8 :) I o ile nie ruszy faktycznie swych niemieckich 4 liter i czegoś sensownego nie zacznie realnie robić, to mnie już z wami wtedy nie będzie :) Lojalnie uprzedzam :)
~444
Jak pewnie już zauważyłeś, nie prowadzę już z Tobą żadnej polemiki. Jesteś jednak nadzwyczaj aktywny na tym wątku, pomimo braku i papiera i chęci jego posiadania. Przez to stałeś się mega niewiarygodny i dlatego masz u mnie ignora (symbolicznie) :)
Trzymają kurs za pysk i ani w jedną, ani w drugą stronę. Takie macanie się. Jak tylko coś rzucą w grochala, popyt kilkukrotnie wzrasta. I odpuszcza, jak nie ma handlu. Mam wrażenie, że tutaj jest więcej bojowników, tylko każdy pochowany :)))
Czekamy zatem, co i szeryf Kunicki wymyśli nowego :)
Takie plany świadczą o jednym: Kunicki odszedł od zmysłów. Nie dziwię się, człowiekowi, główkować tyle lat nad różnorakim szwindlem, to każda mózgownica wysiądzie.
Przekaz jest jeszcze prostszy: Kunicki wymiera, to jego ostatnie podrygi. Ktoś się zabawia ( pewnie prezes ) bo może trafi na łosia, który kupi po 0,02
I właśnie tutaj kryje się jakiś haczyk..WTF? :) Dlatego napisałem już dawno, że tutaj będzie się działo, tylko, że my dowiemy się na samym końcu :) Tak to już jest :)
W mojej ocenie i obiektywnie, wszystko na to wskazuje -Vision pojedzie na plecach Eurodentalu (a to spory, realny biznes przynoszący od wielu lat niemałe przychody), jak i na projekcie niemieckim (a tu już i obszarowo i wartościowo mamy rakietę -przynajmniej w teorii). Stąd pewnie zamysł z pp i taka duża emisja pod konkretne wyceny aktywów, których właścicielem będzie Kunik. Szopka była z serią G i g. warte LTV, dlatego nie jest dopuszczona do obrotu i tematu nie ma. Trzeba patrzeć z ograniczonym zaufaniem, żeby mi nikt nie zarzucił faworyzowania tego starego lebiegi Kunika, ale fakt faktem, że konsolka dobiega końca i czekamy na wystrzał. A kto nie chce, stać z boku i patrzeć. To nie kosztuje :)
Obaj Panowie nie jesteście zainteresowani zakupem tego cennego waloru ;) także dalsza dyskusja z WAMI jest bezprzedmiotowa :) Jajka malować na jutro! :)
Proszę o linki, o których wspomniałem. Być może one mnie zachęca do zakupu. Wiem, że trudno je znaleźć, ale zakładam że jesteś w stanie udowodnić to co napisałeś. W chwili obecnej twoje słowa nie mają niestety żadnego poparcia dowodami.
Ale ja tu nie jestem od zachęcania kogokolwiek :) Pisałem o tym jasno już wiele razy. Zadzwoń jeden z drugiem do Kunickiego, telefon jest podany, on (w miarę) chętnie powie, co i jak :) Obserwuj, sam zobaczysz.
A z harmonogramem jest prawie w punkt, stąd taki pomysł z mega emisją. 7 miesięcy sąd 'klepał' jedną statutową uchwałę, a w samym na Hamburgu na Hermesowe gwarancje trzeba swoje odczekać, tam tak nie biorą łapówek, jak u naszych :) To jest ponad 40 tys. m2, większa budowla niż Złote Tarasy, w tym teatry, o których mowa.
Zapamiętać.
Patrzeć, nie kupować. Zawsze zdążycie. Najwyżej nieco drożej :p
Poczytaj trochę np. o Elsnecie, a później się mONdruj i głupio-mądre gawędy leśne wypisuj. To, że kasa Vision'a pusta, to każdy wie, ale biedakiem sam szeryf nie jest. Filmu nie będzie, bo nikt tego nie sfinansuje w naszym kraju, stąd zmiana statutu i na czyichś plecach polecimy do przodu. I co z tego, że pół roku jest kiszona, czy nawet rok? Dla mnie to nie problem. Zbieram wszystko, co wpadnie mi po groszu, także im więcej, tym lepiej. Ja mam czas i chyba nie sądzisz, że czekam z zaciśniętymi kciukami, żeby jak najszybciej wystartowało :) Nie mam jeszcze tylu akcji, ile chcę. Kropka.
Wejście na bloga www.poznajspolke.blogspot.com 5 sekund
klikniecie w reklame 2 sekundy (prosimy!)
przeczytanie analizy, która może zmienić Twoje podejście do inwestowania i dać Ci gigantyczne zyski - bezcenne!
Visioner, w jednym z wątków odpowiedziałem, że masz "metodę telefoniczną", która była już przerobiona przez kilku podobnych w "okresie filmowym" i co z tego wyszło? :)) Weź po uwagę fakty, nie obiecanki telefoniczne. Fakty z harmonogramu hamburskiego są takie:
1. Opracowanie szczegółowe business planu - do 31 stycznia 2013
2. Złożenie wniosku PIM do HERMESA - do 28 lutego 2013
3. Wykonanie obliczeń statyki konstrukcji - do 30 marca 2013
4. Projektowanie wnętrz - do 30 kwietnia 2013
5. Wykonanie planów przebudowy w skali 1:50 – do 30 maja 2013
6. Podpisanie umowy EPC - do 30 czerwca 2013
7. Spodziewana decyzja o finansowaniu HERMESA - do 30 września 2013
8. Rozpoczęcie prac przebudowy - do 30 października 2013
9. Zawarcie umów na wynajęcie pow. użytkowej - do 30 czerwca 2014
10. Obiór gotowego obiektu - do 30 września 2014
11. Generowanie przychodów z projektu - od 1 października 2014
Odpowiedz sobie jak wygląda realizacja punktu np. 7 i dalej np. 8.
Jak ustalisz to zabierz głos :)
Sam nie wierzysz w to co piszesz i to ja mogę postawić ten znaczek :)
Po pierwsze Kunicki szybko podałby komunikat na ten temat, mam na myśli któryś z istotnych punktów harmonogramu, szczególnie odnośnie punktu 7. Chłopina zawsze lubił blefować :) i mamić obietnicami - komunikatu nie było.
Po drugie zapomniałeś o ważnym punkcie - warunkującym kompletność inwestycji, bo raczej kiepsko śledzisz komunikaty. Otóż Kunicki informował:
....4. Pozyskanie kapitału własnego w wysokość min. 20% od sumy całej inwestycji.....
Potrafisz odnaleźć ile to jest 20% od sumy....no właśnie, poszukaj o jaką sumę chodzi, potem napisz ile Vision potrzebuje "pozyskać" i kiedy to nastąpiło.
Powodzenia :)
Ps. jak będziesz mieć trudności, to wiesz co zrobić....dzwoń do Kunickiego :) Na pewno odpowie :)
Jak to jest, że Ci najmniej zainteresowani poświęcają AŻ tyle czasu na rozpisywanie się na wątkach Visiona :)))))))))))))
Nie masz akcji/nie chcesz ich mieć -skąd AŻ takie poświęcenie dla spółki? :)
Emisja 2,5 mld akcji po 3 gr - to 75 mln PLN -masz odpowiedź. I nie kompromituj się więcej, tylko zabierz się za robotę, za którą ktoś Ci zapłaci, a nie niczym uczniak przesiadujesz na forum i stukasz posty w klawiaturę, jak i tak nic tutaj nie zamierzasz kupić :)
A że zapytam: ile tego czasu namierzyłeś?, bo jakoś nie odczuwam obciążenia z tego powodu :) dziękuję za troskę :)
Jak widzisz, o ile w ogóle coś widzisz, realizacja hamburskiej ściemy nie może iść do przodu bo Kunicki nie spełnia warunku "środków własnych". Nie zbierze takiej puli - to proste.
Żałosny jesteś uważając, że tylko zainteresowani spółką będą zabierać głos na forum. Śledzę od czasu "filmowej zapowiedzi" jak Kunikowa ściema zjeżdża po równi pochyłej i dobrze się bawię, gdy czytam tych naiwnych 'telefonicznych przydupasów'" Kunickiego :) w tym ciebie.
Skoro to są Wasze pasje i zamiłowania, żeby śledzić coś, czego nie macie, nie będziecie mieli (a pewnie dostaliście solidnie w d-pe na tym kwicie, i dlatego :))) -to i mnie pozostaje być w wyśmienitym humorze :) Zatem komentujecie, szukajcie, poświęcajcie czas :) Błazny :)))))))))
My to nie my, tylko ja. Chwilowo po drugim nickiem.
No to jak z tym punktem 9 :)
Zajarzyłeś już, że nie ma żadnego punktu 9 bez 20% wkładu ze strony Kunickiego, zajarzyłeś, czy dalej lewitujesz w naiwności?
A któż się martwi o Twoje pieniądze, człowieku?
Z którego wpisu to wynika?
Dla mnie możesz kupić po 0,02 i sprzedać po 0,01.
Czy ktoś Ci napisał "nie kupuj, bo stracisz" ?
Dobrze by było, gdybyś zauważył, że ja polemizuję z wnioskami, które są tu na forum przedstawiane, m. inn. z tym, że Kunicki realizuje punkt 9 z komunikatu.
Nie rozumiesz nawet prostych aluzji :) Nikogo nie interesuje zdanie osób, które nie mają/nie chcą mieć akcji -jesteś niewiarygodny i z daleka waniejesz tanią podpuchą :) Masz psa, kota, rybki..zrelaksuj się :) A po relaksie szukaj, kop, przeglądaj i pomstuj na forum, jak nie masz lepszych zajęć :) Żałosne to, ale każdy ma mieć prawo do swojego hobby :))))))
A ty kolego 444 nie rozumiesz, co się do ciebie mówi? Nie chcesz kupić kwita, to po kiego tu piszesz? Nie masz innych zajęć? Można dyskutować, ale nie z jakimiś kosmitami, którzy jęczą jaki to syf, nie mają i nie będą mieć akcji. Ja mam akcje i dalej stoję na K, mam jakiś cel. A takie głupio-mądre gadki, jak Twoje, nikomu nie są potrzebne, także weź się lepiej do jakiejś roboty i znajdź swoje miejsce w życiu :)
Wnioskuję po twoim wpisie, że ty kolego, gdy patrzysz na las i mówisz o tym, co w nim widzisz, to zawsze z zamiarem aby go kupić ? Odzywasz się też tylko i wyłącznie wtedy, gdy idziesz na zakupy lub masz zamiar coś sprzedać ? :)
Widzisz, nadzór nad NewConnect ( czytaj betonowe łby lub anale ) uważa, że wypełnia swoją rolę - godnie pobierając comiesięczne wynagrodzenie, bo potrafi zareagować i.......... zawiesić notowania spółki doprowadzonej w końcu do agonii finansowej, przez różnej maści szulerów z zarządu. Dobre :))) Nadzór pokazuje tym sposobem, że jest potrzebny :)))
Tymczasem na takim forum reaguje się dużo wcześniej.
Tak więc trzymaj swoje akcje - oby z pożytkiem - sprzedasz je zapewne z zyskiem, gdy Kunicki napisze w komunikacie, że "rozpoczyna koprodukcję masła" i podpisał już w tym celu stosowne umowy :))) Kurs na pewno wybije!
A jakie o ma znaczenie?
Kunicki, twój idol i sprawca zabetonowanej kasy, którą wsadziłeś w jego kwit wierząc w gruszki na wierzbie :))), też rozbudował imperium podpisanych umów i co z tego?
Tak się składa żałosny człowieku, że ja zarabiam przez internet i zajrzenie na wątek to dla mnie nie wyczyn, kapujesz? Wyżej też możesz sobie przeczytać, dlaczego popatruję w ściemę o nazwie Kunicki + laptop :)
Ty natomiast musisz tu zerkać z nadzieją, że boss odmaluje w końcu jakiś cenotwórczy pic, który pozwoli ci oddać ten nieszczęsny kwit .
A wspomnij czasem Ciufika - jemu też pyskowałeś kilka lat temu kocie - procie.
Jeśli w maju Kunik potwierdzi raportem, że po due diligence, przejmuje Eurodental, obstawiam 4-5 groszy w pierwszej fazie wzrostu :) A SPOŁECZNICY NIECH FAKTYCZNIE DALEJ SZUKAJĄ I KNUJĄ, JAKIE TU DZIADOSTWO ODCHODZI :)
Obaj się dobraliście.....:) tylko między wami dziada i baby brak.
Leonek - jelonek, gdy Kunicki "PRZEJMIE" cokolwiek to daję 1% szansy na odbicie. Gość niewiarygodny, jak rudzielec na PSW.
A zapomniałeś jelonku, że ma dokończyć Hamburg?
Visioner z nim gadał przez telefon ( a jakże Kunicki ma telefon, jna razie opłaca faktury ) i ustalili wspólnie w czasie rozmowy, że realizowany jest punkt 9 z harmonogramu. Tej wersji mają się trzymać obaj - Kunicki przez telefon a visioner na forach :)
Kurs 4-5 groszy całkiem realny, jeśli ma przejść emisja po 3 grosze. A i zarobek "całkiem przyzwoity", nawet po takiej długiej kiszonce. W banku dostaniesz 3% rocznie, także porównanie do 100-400% przebitki na kunikowym padle -nie wymaga chyba zbędnego komentarza :)
I będą PP, także będzie się działo :) Zobaczymy, ile realnych aktywów podniesie kapitalizację Visiona. Nie wierzę, że po 2 latach kiszony, kurs poleci jedynie na 4-5 groszy. Musi być więcej, żeby znowu leszczynę na hakach powiesić. Także szybkie palce będą potrzebne, żeby w odpowiednim momencie wyskoczyć ;)