• Re: jerzy jeszcze bedziesz się bił jka ostatnio :):):):0jeden przez drug Autor: ~tomek [87.239.176.*]
    Dnia 2014-01-09 o godz. 12:47 ~antymax napisał(a):
    > mam gdzies to co piszesz :):10 groszy też może być, tutaj
    > będzie jak na IDEONIE TERAZ ,ja sobie spokojnie dobierałem
    > po 3 gronie ,po 4 też mam ;):)opluwali,OPLUWALI a teraz
    > się ładnie ustawiają w kolejeczce,a jeszcze wczoraj króla
    > chcieli zabić,JERZY IDŻ sobie WIRTUALNIE POGRAĆ
    > :):):p)bedziesz zdrowszy :):)i duuuu...................y
    > nie truj chłepcze :)jak się chce zarobić to i ryzykować też
    > trzeba,idź na Wig 20-tam masz 200% pewnego zarobku
    > :):):):)buhahhaha.Pozdrawiam cierpliwych,ale
    > akcjonariuszy,nie tych co tylko br.....ą klawiaturkę i
    > wirtualnie się onn......ą :):)
    obudź sie chłopie sylwester sie juz skończył , w jakiej kolejce ?
    to skończy po odwieszeniu( watpię żeby było ) na groszu , polezakuje i wywala to z giełdy
    Ja rozumiem pocieszanie sie , ale w tym przypadku to de.........bilizm
  • antymax to dlatego tak nóżką tupiesz,miałeś szansę wyjść z zyskiem Autor: ~psw [83.7.224.*]
    byłeś za chciwy i teraz zostaniesz ze śmieciem na zawsze ;-))))

Dnia 2014-01-09 o godz. 12:47 ~antymax napisał(a):
    ,ja sobie spokojnie dobierałem
    > po 3 gronie ,po 4 też mam ;):)opluwali,OPLUWALI
  • Re: antymax to dlatego tak nóżką tupiesz,miałeś szansę wyjść z zyskiem Autor: ~George [89.73.75.*]
    He, he.
  • Re: antymax to dlatego tak nóżką tupiesz,miałeś szansę wyjść z zyskiem Autor: ~kaka [164.126.133.*]
    wsadzaćnie ma co ,lepiej niech się za spółkę wezmą,perspektywy dobre,kasa jest,zobaczymy
  • Re: antymax to dlatego tak nóżką tupiesz,miałeś szansę wyjść z zyskiem Autor: ~psw [164.126.133.*]
    każdy tak naprawde chce taniej kupić po odwieszeniu,zreszta jak wszyscy płaczą ,z ebędzie źle to bębie akurat odwrotnie,zawsze tak jest jak pieja ,że zwyżki to leci na pysk
  • Re: antymax to dlatego tak nóżką tupiesz,miałeś szansę wyjść z zyskiem Autor: ~George [164.126.133.*]
    o tym samym pomyślalem :)pełno tu poubieranych wysoko ,w okoicach 89 groszy, to chcieliby taniej ,żeby uśrednić ,a to jest max tanio teraz
  • Re: PSW , PSW ,PSW PANY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~_olo_ [164.126.133.*]
    ja myślę ,że oni się z kimś połączą i może być.b .ciekawie ,nie ma co skamlać
  • Re: PSW , PSW ,PSW PANY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~mądry [164.126.133.*]
    POCZYTAJCIE-JA TWIERDZĘ,ZE WARTO MIEĆ PSW ,NAGANIANIE NA SPADKI DOBRZE WRÓZY ;):)
    Kiedy wiosną 2013 r. do świadomości inwestorów dotarła wiadomość, że posiadane przez nich akcje CEDC znikną z rachunków najpierw pojawiło się niedowierzanie. Potem oburzenie. Na końcu rezygnacja. Sytuacja wydawała się tak bezprecedensowa i absurdalna, że wszyscy mieli nadzieję iż się już nie powtórzy. Niestety. Minęło pół roku i z rachunków inwestorów zniknęły akcje kolejnej spółki – słoweńskiego banku Nova KBM. Wprawdzie jego free float na GPW był niewielki, ale i tak grono oburzonych inwestorów jest całkiem spore. Trzeba w tym miejscu postawić pytanie o bezpieczeństwo inwestycji na warszawskiej giełdzie. Nie chodzi tu nawet o to, by szukać winnych. Zresztą, znaleźć ich byłoby niełatwo. Gros inwestorów ma pretensję do KNF i GPW, ale warto zauważyć, że Nova KBM raportowała i podlegała słoweńskiemu nadzorowi. Czy zawiniła spółka? To specyficzna sytuacja, bo w przypadku Novej KBM doszło de facto do nacjonalizacji - jej stare akcje przestały istnieć, a nowe objęło państwo.
    Inwestorzy zarzucają spółce, że prowadziła fatalną politykę informacyjną. Nic dziwnego. Przydałoby się ostrzec wcześniej inwestorów, że taki skrajnie niekorzystny dla nich scenariusz wchodzi w rachubę, aby dać im chociaż szansę wyjścia z inwestycji – po jakiejkolwiek cenie. Ot, choćby po to, aby mogli sobie odliczyć stratę w celach podatkowych. O zarobku już chyba nikt nie myślał, bo od czasu debiutu Novej KBM na GPW w 2011 r. jej kurs leciał na łeb na szyję. Do momentu zawieszenia notowań (3 grudnia 2013 r.) akcje potaniały o ponad 98 proc.
    Normą jest, że po przeprowadzeniu oferty publicznej zagraniczni (choć nie tylko) debiutanci przechodzą przemianę. Niestety, na gorsze. O ile przed debiutem mają z reguły obsługującą je agencję PR, czy też inne dedykowane osoby do relacji z mediami i inwestorami, o tyle potem kontakt ze spółką się urywa. Pozostaje tylko żmudne przebijanie się przez sformalizowanie raporty pisane w języku angielskim, a uzyskanie jakichkolwiek dodatkowych informacji graniczny z cudem.
    Konkluzja? Konieczne są jakieś zmiany systemowe, aby historia się już nie powtórzyła. Jest to też w interesie GPW, bo w przeciwnym razie inwestorzy mogą bardzo niechętnie kupować akcje kolejnych zagranicznych debiutantów. A szkoda, bo przecież wśród nich mogą się znajdować ciekawe propozycje inwestycyjne.
  • Re: PSW , PSW ,PSW PANY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~mądry [164.126.133.*]
    TU AKCJE NIE ZNIKNĘŁY ,zawieeszone,ale będa w obrocie i nie ma co szczekać ,karawana jedzie dalej z wami czy bez was,a szczekanie i ujadanie dla mnie dobrym prognostykiem jest
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.