całkiem mozliwe , że .. jutro .. tylko dzis Janki musiałyby dosć wyraźnie ale nie przesadnie spaść pod 1800 ( np. ok - 0,8 % ) , tak żeby jutro mozna było nisko zacząć i pójść w górę ..
.. kto wie .. ?!
nerwy ze stali mam po takiej sesji. Zaliczałem 40pkt straty na koniu żeby na fixie zarobić 8:). A miałem zamykać po 2477 przed dogrywką. Może dzień odwrotu? Chociaż teraz podaż w przewadze.
Mamy sesję odwrotu.
Jeżeli nie będzie jakiś tąmpnięć na bazowych to od jutra góra.
Ale to szachraje są, przecież nic nie zapowiadało takiego obrotu spraw, dynamika wróciła i zmienność.
Jedynie co dziwi to dysproporcje w obrotach między kasowym a terminowym.
Piotrol - nie jestem urażony ani nic takiego po prostu czasem zadajesz takie pytania że ręce opadają.
System ma określone reguły i ich się trzymam, bo jak może pamiętasz postanowiłem że nie będę juz przy nim grzebał.
A tak w ogóle to skąd wiesz że to była sesja odwrotu?
Przecież poza tym że obroniło się wsparcie co było naprawdę bardzo łatwe do przewidzenia, nic wielkiego się nie stało.
żaden opór nie został pokonany.
@ostry
Nie wstydzę sie pytać i zadawać w ocenie innych głupich pytań. Człowiek ma swoje ograniczenia, również umysłowe, czasem czegoś nie zrozumie ale dopóki pyta ma szanse na skorygowanie swoich błędnych przekonań, wyobrażeń. Nie boje się przyznać do błędu, od warunkiem że go dostrzegam.
Jesteś opiekunem systemu, system służy również celą edukacyjnym, więc naturalnym jest że pytania o jego funkcjonowanie mogą się pojawić nawet te najdziwniejsze.
Dzisiejsze pytanie które Cię tak skonfundowało wynika z mojego braku znajomości jego funkcjonalności, oraz z rekomendacji że system potrafi dobrze przewidywać ekstrema lokalne notowań (punkty zwrotne). Myślałem że potrafi reagować na dane DT, reagować to znaczy zmieniać warunki zmiany pozycji częściej niż tylko na otwarciu dnia. Moim zaniedbaniem z pewnością jest to że nie poświęciłem dostatecznie dużo czasu aby z systemem się zapoznać oraz dostatecznie jego sposób funkcjonowania przemyśleć. Niniejszym ze zrozumiałych względów skrótowo czynie to teraz.
Domyślam się że działa na danych dziennych analizuje prawdopodobnie dzienne ceny otwarcia, zamknięcia, oraz wartości max, min. Na zamknięciu sesji system liczy według jakiś warunków i algorytmu, następnie wypluwa dane które Ty publikujesz.
Dziwi mnie że system nie reaguje na to co się dzieje w trakcie sesji, ale cóż widocznie tak został pomyślany i wykonany. Autor przekazał go Tobie takim jaki jest.
Co do sesji odwrotu to przyznaję że napisałem to zbyt wcześnie niesiony widowiskowym odreagowaniem.
Zależy mnie na tym abyś nie zniechęcał się przez takich malkontentów jak ja, ponieważ inni uczestnicy forum często niemi mogą wiele skorzystać na tym że dane systemu publikujesz, ważne jest również systematyczne prowadzenie wątku.
Swoja drogą, popatrz ilu masz tu przyjaciół którzy stoją za Toba murem.
@piotrol, jako, że się edukuję to "celą edukacyjnym" za ch..ja nie mogę się zgodzić!, ale co do zawartości Twojego wpisu, to też doceniam i dziękuję za działania hobbystów jak -ostry czy -emeryt_gieldowy, Myślę, że bankier powinien ludziom prowadzącym takie wątki, które mają więcej czytelników niż etatowi dziennikarze po prostu płacić :)
Jasne , nie problemu , w sumie masz rację -kto pyta nie błądzi.
Więc tak algorytm jest obliczany na podstawie max i min. kursów z trzech ostatnich sesji, liczymy jak zauważyłeś od otwarcia i uwaga p.Rejczak nie przewidział możliwości dwukrotnego odwrócenia systemu w czasie jednej sesji czyli jak się już odwróci to umarł w butach, dopiero następnego dnia mozliwa jest zmiana.
Osobiście uważam że to jest słaba strona tego systemu i chciałem to zmienić ale z wiadomych względów poniechałem tego.
No i na koniec - sam system nie załatwi wszystkiego choćby nie wiem jak dobry, potrzebny jest człowiek - elastyczny i doświadczony gracz który umie się szybko przystosować do zmiennych warunków rynkowych.
Ciekawe , czy jutro będzie niskie otwarcie .... lub niezbyt niskie i powrót do okolic 2450 .. moze nizej .... a dopiero potem , jak się sprawy dobrze ułożą dla Byka .. lekko w górę .. ?!
Wielkich fajerwerków raczej sie nie spodziewam .
FED ciagle straszy .
Zgodnie z tym co pisałam wyżej - to mój scenariusz bazowy .
P.S.
Gruby to jest ludzki Pan , zazwyczaj daje wyjść z błędnej pozycji ale nie należy mu za bardzo wierzyć , bo to krętacz .... wiadomo :-))
Wiec nasz gruby jest przekonany ze otworzy jutro ok. 90 i trzeba mu oddac racje ze rzadko sie myli !! czasem przestrzeli, ale sporadycznie, czyli zaklada ze znow L bedzie gral choc chwile.......& ; - ))