• Re: Podziękował! Autor: ~czarny [80.239.243.*]
    Tu jest jak w piłce nożnej. Niewykorzystane sytuacje się mszczą. Jeżeli spółka przy rosnącym o 1/4 mni nie jest w stanie przebić ważnego oporu na 55 gr to czeka ja zasłużona kara. Do tego dzisiaj wykreślona paskudna czarna świeczka. Ciekawe gdzie zatrzyma sie korekta. Pogorszenie syt na świecie pomijam. A i ciekawe co pewna partia oszustów z ofe w następnym tyg zapoda!
  • Re: Podziękował! Autor: ~timo maestro [85.14.76.*]
    trzeba jednak brać pod uwagę z jakiego poziomu rośnie MNI, a z jakiego MIT. Tu niektórzy już od pewnego czasu realizują zyski i dopiero po odbiorze akcji przez grubego inwestora nastąpi przebicie oporu. Kiedy - czas pokaże
  • Re: Podziękował! Autor: ~arteni [193.46.187.*]
    Jak ktoś jeszcze pamięta, MNI brało akcjie MIT w proporcj: 1 MNI = 0,375 MIT. Tak więc akcje MIT są według tego mocno niedoszacowane w stosunku do MNI. Na dzień dzisiejszy, przy cenie MNI 1,59zł, MIT powinien kosztować 0,6zł. Mało kto już chyba o tym pamięta. Co nie zmienia faktu, że obie są bardzo mocno niedoszacowane.
  • Re: Podziękował! Autor: ~Hektor [83.22.202.*]
    Nie przeszkodzi to zbić ceny do 0,46 przy tej żałosnej płynności..Jeden gracz spokojnie z niewielkim kapitałem może to zrobić bo wbrew pozorom popytu jakoś nie widzę..
  • Re: Podziękował! Autor: ~Adwersarz [37.31.97.*]
    Próbują zepchnąć cenę, żeby jeszcze bardziej się obkupić - wykorzystując też chwilowy niepokój związany z ingerencją w Syrii, ale mało prawdopodobne, żeby komuś się to udało. Na marginesie: ingerencja w Syrii wiąże się przede wszystkim z zabezpieczeniem lub przejęciem dostępu do gazu (w myśl zasady: gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta), a więc chodzi o zarobek, nie stratę.
  • Re: Podziękował! Autor: ~Adwersarz [37.31.97.*]
    Tym bardziej, że po wczorajszych spadkach na rynkach rosną kontrakty, a więc chwilowa dezorientująca zniżka, która na ogół inicjowana i kontrolowana jest przez bogatych, może lada moment się odwrócić.
  • Re: Podziękował! Autor: timo_maestro [85.14.76.*]
    zaznacza się powoli odreagowanie wczorajszych spadków.
  • Re: Kiedy koniec korekty? Autor: ~Szkicownik [46.113.102.*]
    "Sprzedałem akcje kupowane w przedziale 35-36 zł dokładnie miesiąc temu. Zysk 42%. Typowany scenariusz zrealizował się w pełni.
    Chyba nieźle. Nie widzę teraz za bardzo potencjału do dalszych dynamicznych zwyżek ale mogę się mylić. Tak czy siak zysk jest i to całkiem konkretny.

W razie większej korekty może się znowu skuszę. Ale przecena musiałaby być większa niż kilka groszy.

Bywajcie!"

Witam ponownie!
    Moim zdaniem korekta z 78 gr na 44 jest całkowicie wystarczająca. Znowu zakupiłem papiera. Czas zaczynać akumulację.
  • Re: Kiedy koniec korekty? Autor: ~vnt [193.106.246.*]
    Każdy robi co uważa. Przyszły tydzień będzie bardzo gorący. Moim zdaniem spadki na giełdach szczególnie europejskich nieuniknione. Ja się absolutnie wstrzymuje z jakimikolwiek zakupami na GPW.
    Krym jest stracony to pewne, Zachód nic nie pomoże, a Stany wspomogły armię ukraińską swoimi zapasami prowiantu woskowego....dobre (czyszczenie magazynów).
    Pytanie, jak zareaguje ludność na Krymie w Doniecku, Charkowie i innych wschodnich częściach Ukrainy. Możemy mieć tylko nadzieję, że obędzie się bez ofiar, choć szczerze w to wątpię, niestety.
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.