• Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Si Senior [94.254.195.*]
    Dnia 2013-07-30 o godz. 21:35 ~CBR1000 napisał(a):
    > Dnia 2013-07-25 o godz. 12:56 ~CBR1000 napisał(a):

36zł do pon a potem zasięg 46,5 zl :)
    Pozdrowienia dla wielu za trzymania WN :-) Wie chłopina co robi :-)

Sorry, korekta
    > 36zł w czwartek :-)
    Liczyć spóźnialscy a będziecie jak ja
    > śmigać nową Hondą CBR1000 na zmianę z EvoLancer7 :-) Jak
    > sprzedam ZUKa kupuje lambo, tak sobie to wyliczyłem ;-)

Racja.
    Nadchodzi mega news :) bez newsa też różowo, wystarczy policzyć. Pozdrowienia dla trzymających.
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Hurry Up [78.133.191.*]
    Bdb.wyliczenie, dobrze,że są tacy co liczą a nie tylko biją pianę i spamują,Klakier goła gnida, lub w najlepszym wypadku kierują się forum a nie ekonomią i liczydłem. I potem zostają na przystankach ....
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~WN [77.222.254.*]
    Dnia 2013-07-26 o godz. 16:39 ~Hurry Up napisał(a):
    > Bdb.wyliczenie, dobrze,że są tacy co liczą a nie tylko biją
    > pianę i spamują,Klakier goła gnida, lub w najlepszym
    > wypadku kierują się forum a nie ekonomią i liczydłem. I
    > potem zostają na przystankach ....

Tu akurat wiekszosc jest takich co znaja matematyke i ekonomie :)

Klakier czytaj,niech Mama Ci policzy i slusznie czekaj na 100,wtedy moze 1szt kupisz. Takie klakiery jak ty tez na amice,ccc ,zelmerze byli az tu nagle 100 zl zobaczyli . Mysl chlopczyku klakierku, ponizej moj wczesniejszy wpis i kalkulator w lapke

Dnia 2013-07-18 o godz. 15:50 ~WN napisał(a):
    nie mylic EC z elektrowniami.
    Niech ZUK wygra tylko 10% przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min.dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym bardziej ja.

• Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Si Senior [94.254.193.*]
    ZUK wygrywa , bo nie ma wielkiej konkurencji a to rokuje na kolejne takie ponadplanowe kontrakty :)
    Jak to Prezes w Tv potwierdzi,to zacznie sie taka jazda ,jak nie lepsza jak na Trakcji :)

Ps A Ty klakierku z Wlodawy nie zakladaj kolejnych watkow,bo znow Cie moder usunie.
    Ja nie musze spamowac jak Ty caly dzien, dzis mialem ciekawsze zajecia. Wiesz co to limit sprzedazy? Mam ustawiony pakiet na S 65 zl i teoretycznie nie musze sledzic kursu ani forum. Przyjda kupujacy po tej cenie , to sie sprzeda, jak bym byl zajety czyms innym. Tak , tak. To nie Wloszczowa.
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~SIS [94.254.194.*]
    No właśnie , Siekierki następne w kolejce zarówno na oczyszczanie jak i biomase :)
    https://www.bankier.pl/forum/temat_ec-siekierki-beda-spalac-biomase,13110100.html
    nie mylic z elektrowniami.
    Niech ZUK wygra tylko 10% przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min. dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja.

Lux i xxx j.w.pisalem i potrafie j.w. liczyc. Wiec zwie... w normie ;-)
    Pamietaj kupuje sie "plotki" , sprzedaje fakty , jak nie dzis to w nast dniach , tygodniach pojawia sie kolejne umowy , wygrane przetragi. A to jak wiesz tylko dodatkowa, nowa , odnoga biznesu ZUKa :-)

• Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Si senior [94.254.211.*]
    > nie mylic z elektrowniami.
    Niech ZUK wygra tylko 10% przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa
    wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min.dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym bardziej ja.

Si,si. Ekologiczne spalanie węgla wg.Tuska, to każda elektrownia i elektrocieplownia musi mieć system odpylania :) ZUK i ten wariant przemyślał.

Pozdrawiam Kolegów i może byście dali znak życia?
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~zaq [83.14.133.*]
    Zazwyczaj liczę :-) ale teraz potwierdzam, że żyję i trzymam. Bez stresu.
    Nie piszę, bo na polemikę z pseudo adwersarzami (wiadomo kto) i pseudo argumentami szkoda czasu i klawiatury. Musiałbym zejść do ich poziomu i na hasło południe odpowiedzieć północ, na wodospad - kosmos, pikowanie - dzida... etc. a w tym nie jestem dobry.
    Jestem tylko drobnym inwestorem, który na GPW próbuje coś zarobić. Czasami się mylę jak chociażby z tym, że gdy było 36zł myślałem, że do wyników dojdzie do 40, a tu niestety sternik powiedział dość. Nie mam na to wpływu. Oni wiedzą więcej niż ja.
    Mnie pozostaje ... liczyć :-)
    pozdrawiam stałych akcjonariuszy
    Witaj zag :) , wiesz ,ze jestes pierwszym do opicia , za to ,ze liczysz i piszesz do rzeczy.
    Fakt, zarowno sternik (fund) oraz nieszczesna wypowiedz Tuska o OFE zatrzymali kurs.
    Ale jak wiemy,tu nie o AT ani drobne wzrosty i jeszcze drobniejsze spadki na mikropbrotach a o cyfry i konkretne info chodzi :-)
    Pozdrawiam serdecznie
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~SiS [94.254.208.*]
    Niech ZUK wygra tylko 10%
    > przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa
    > wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc
    > umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min.
    > dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja.

Ktoś to poza Fundami, zaq,Wn i mną policzyl i przemyślał?
    Podobnie jak wiele innych faktów i komunikatów?

nie mylic z elektrowniami.
    Niech ZUK wygra tylko 10% przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa
    wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min. dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja.

Tu haraldy i szybcy inaczej odpowiadac na fakty, a nie w watkach personalnych.

• Fakty -> W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~WN [77.222.254.*]
    Niech ZUK wygra tylko 10%
    > przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa
    > wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc
    > umowy EC Mielec x40.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min.
    > dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-trzymac-trzymac-trzymac-nie-dac-sie-wyleszczyc,13524515.html

O tym dzieciaki sfrustrowane zapomnialy? Zauwazcie , ze od kilku dni (koegeneracja itp) rosna mega spolki elektrocieplowniane i mniejsze energetyczne ,te pro ekologiczne.
    Myslec , a tu podpowiedz

https://www.bankier.pl/forum/temat_energy-trend-is-my-friend,14071513.html
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Si Senior [94.254.212.*]
    Dnia 2014-01-24 o godz. 11:17 ~WN napisał(a):
    > O tym dzieciaki sfrustrowane zapomnialy? Zauwazcie , ze od
    > kilku dni (koegeneracja itp) rosna mega spolki
    > elektrocieplowniane i mniejsze energetyczne ,te pro
    > ekologiczne.
    Myslec , a tu podpowiedz
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_energy-trend-is-my-friend,14071513.html

Wolą wypisywać brednie na Twój i nasz temat.
    To cecha dzieciaków, by nie powiedzieć planktonu .
    Pozdrawiam i udanego weekendu
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Dzi [62.61.37.*]
    Sam siebie pozdrawiasz .....w bardzo starym wątku , a jednocześnie starasz się być niewidoczny, wprowadzając według ciebie pozytywne zamieszanie, więc kto jest dzieciakiem : jeden,dwa trzy, cztery może więcej......jesteś w jednym wn i si senior itp. itd. Brawo Brawisimo !!! Dodam : pozdrawiam wszystkich również starych gawędziarzy....którzy są zbyt mocno nachalni........
    Teorie spiskowe to w tym kraju standard. Nie odstajesz.
    Bijesz piane,nie trzymasz sie faktow, to, ze mamy 400EC a ZUK jest liderem w dostarczaniu rozwiazan.
    WN Ty bez wątpienia jesteś liderem nachalności.....pozdrawiam
  • Re: W Polsce mamy ok 400 EC elektrocieplowni Autor: ~Si Senior [94.254.211.*]
    Dnia 2014-01-24 o godz. 22:34 ~Dzi napisał(a):
    > WN Ty bez wątpienia jesteś liderem
    > nachalności.....pozdrawiam

Jak już to konsekwencji i informowania.
    Zawsze pisał trzymać , teraz też. Tyle . Myśleć i wyprzedzać fakty a nie naganiać naspadki i wyżywać sie na WN. Do siebie mieć pretensje,że nie trzymacie tylko sprzedajecie,zamiast kupować.
    Na przełomie lata jesieni wczytałem się w raporty Żuczka / pewnie nie wszyscy tego o sobie mogą powiedzieć /, i wówczas w moim odczuciu doszedłem do wniosku, że nie czas na kupowanie tych walorów, więc przyglądam się im bacznie , bo zawsze korciło mnie ku nim....Tzw. Starzy Gawędziarze swoje, ale cóż 2013 rok..., każdy ma wgląd do przemyśleń o : Rotacji zapasów , Cyklu zapasów, Rotacji należności, Cyklu należności, Cyklu zobowiązań, Cyklu operacyjnym, Cyklu konwersacji gotówki i Płynności szybkie. Jestem wielce ciekaw wyników za czwarty kwartał , chociaż przypuszczam jakie mogą być . O obecnym wykresie jaki się wykształcił, już od dłuższego czasu na Żuczku nie ma sensu pisać, bo to gołym okiem widać....Pozdrawiam wszystkich bez wyjątków...
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~So good [164.126.206.*]
    Widzę , że Klakier i ten co się ubawił ( ten się śmieje kto się śmieje ostatni) wzieli się za spóźnione zakupy po tym jak policzyli ile ZUK może mieć przychodów tylko , TYLKO ,z samych elektrowni :) so good !
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~omm [178.215.203.*]
    wy bez słowa klakier nie możecie istnieć sami się nakręcacie pozdrawiam mocnych zuka
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~Si Senior [94.254.132.*]
    Za WN "nie mylic z elektrowniami.
    I co wam wyszlo?
    Teraz wiecie min. dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja."

Juz policzyli ;-) ?
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~Flyboard [83.15.152.*]
    Chyba ktoś to w końcu policzył i zorientował,ze kosmos będzie.
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~easy [78.8.248.*]
    Jak kogoś wpienia, że mu wjeżdżam na wątek to sorry, ale wiem także po sobie, że jest dużo osób szukających jakiejś sensownej inwestycji.
    Jeśli więc ktoś szuka naprawdę dobrej spółki do zainwestowania i dywersyfikacji portfela, to easyCALL jest chyba najlepszą okazją na NC.
    Od razu powiem, że na spółce nie ma żadnych wałków, fałszywych komunikatów, umów przedwstępnych z Chińczykami i tym podobnych bzdur i oszustw.

Jest natomiast gruba gotówka w kasie i wskaźnik cena/zysk na poziomie 1,5 co oznacza skrajne niedowrtościowanie.
    Żeby wyjść z grupy spólek niedowartościowanych, czyli przekroczyć wartość współczynnika 10, cena musiałaby być 25 złotych. Zakres od 10 do 20 Cena/Zysk uznawany jest za "fair price". Dla Easy Call oznacza to cenę od 25 złotych do 50 ZA AKCJĘ. Obecna cena to okolice 4 złotych.

Spółka zajmuje się telefonią internetową, ale w zeszłym roku zaczęła rozwijać także ofertę dla biznesu, typu obsługa callcenter, firm i tym podobne. I to był strzał w 10. Dobre wyniki mieli już w 4 kwartale 2012, ale musieli zrobić jaką rezerwę i nie było tego jeszcze tak widać.

W pierwszym kwartale już pokazali 635 tysięcy zysku!! Co przy kapitalalizacji obecnie, około 4 miliona, jest wynikiem niesamowitym. Co najbardziej jednak szokujące, to fakt, że mają milion gotówki w kasie. Czyli zyski nie są wirtualne i nie pochodzą z obrotu akcjami między spółkami zależnymi.

Co do przyszłości to krótki cytat z raportu:

"Powyższe wyniki finansowe Spółki w raportowanym okresie są skutkiem zrealizowania szeregu inwestycjiw 2012 roku oraz w I kwartale 2013 roku, których pozytywny wpływ na wyniki finansowe Spółki widoczny będzie wkolejnych okresach. Dodatkowo Emitent realizuje, bądź przygotowuje kolejne inwestycje"

Czyli tu może byc jeszcze lepiej, bo nowe inwestycje wciąż są wdrażane. A że inwestycje istnieją naprawdę a nie na papierze jak w Inventi, to potwierdza otrzymana dotacja od Uni Europejskiej.

Mówiąc krótko
    - zyski są prawdziwe a gotówka w kasie
    -firma działa i inwestuje, co potwierdzają otrzymane dotacje
    -nie ma mowy o żadnych podbitkach, wysypywaniach akcji. Od czasu opublikowania wyników nikt nie sypie, nie podbija, nie nagania. To tylko potwierdza, że wyniki są prawdziwe a prezes i zarząd zajmują się pracą a nie handlem własnymi akcjami.
    -free float to zaledwie 16% co przy milionie akcji oznacza raj dla wzrostów.

Szczerze mówiąc, nie widzę obecnie pewniejszej i bardziej perspektywicznej spółki na giełdzie.
    Wszystko do 10 złotych to gigapromocja, do 15 złotych to megapromocja, a do 20 złotych to promocja:)

Nawet jak cena będzie 10 złotych to easyCALL wciąż będzie najbardziej niedowartościowaną spółką na NC.

Wyniki za drugi kwartał już 14 sierpnia, wtedy będzie wszystko wiadomo. Tylko ze wtedy może być już trochę za późno na wskoczenie do odjeżdżającego pociągu.

Pamiętajcie, że każdy podejmuje decyzje na własny rachunek i ryzyko.
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~Si Senior [94.254.193.*]
    Wypisuj na NC , nie tu na poważnej Spółce, taka rada.
  • Re: ZUK wygrywa kolejny przetarg Autor: ~WN [77.222.254.*]
    Jak w tytule
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~KingKeb [83.16.9.*]
    Dnia 2013-06-14 o godz. 15:28 ~marek.kanarek napisał(a):
    > Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu, ale jest już
    > oficjalny wynik przetargu
    > http://www.ec.mielec.pl/pliki/zawiadomienie_o_wyborze_wykonawcy.pdf

No to nasz Żuczek nie opędzi się od Ofert na oczyszczanie elektrowni i elektrociepłowni , jak by Tusku nie zagrał,zawsze na korzyść ZUKa :)
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~WN [77.222.254.*]
    Dnia 2013-09-11 o godz. 15:26 ~KingKeb napisał(a):
    > Dnia 2013-06-14 o godz. 15:28 ~marek.kanarek napisał(a):
    > > Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu, ale jest
    > już
    >
    > http://www.ec.mielec.pl/pliki/zawiadomienie_o_wyborze_wykon
    > awcy.pdf

No to nasz Żuczek nie opędzi się od Ofert na
    > oczyszczanie elektrowni i elektrociepłowni , jak by Tusku
    > nie zagrał,zawsze na korzyść ZUKa :)

Wlasnie tak nasz SG KingKebie ;-)
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~xxx [46.204.61.*]
    przetargi wygrane a kurs stoi jak zaczarowany
    nikt po 31 nie chce brac przybywa po prawej stronie
    BALON i tyle
    spadnie to kupuje po 2xxx
    pozd
  • Re: ZUK wygrywa przetarg na EC Siekierki ? Autor: ~WN [77.222.254.*]
    "PGNiG Termika, odpowiadająca w Grupie PGNiG za segment energetyki i produkcję ciepła dla Warszawy, podpisała umowę z Rafako na modernizację instalacji mokrego odsiarczania spalin w Elektrociepłowni Siekierki.

Dzięki modernizacji możliwe będzie spełnienie zaostrzonych norm emisyjnych wchodzących w życie od 2016 r. Prace realizowane będą w latach 2014-2015, a ich wartość to ok. 19 mln zł"
    Czytaj szybki7 (spadaj kolego) licz , mysl, kupuj /sprzedawaj a nie atakuj personalnie. Pomijam ,ze lamiesz regulamin forum i nie zdziw jak Cie Moder usunie.
    Czytaj szybki7 (spadaj kolego) licz , mysl, kupuj /sprzedawaj a nie atakuj personalnie. Pomijam ,ze lamiesz regulamin forum i nie zdziw jak Cie Moder usunie.
    Zas Trakcji brakuje plynnosci i bedzie zjazd, sam Prezes wczoraj to oglosil w TVN !
    Dnia 2013-06-14 o godz. 15:28 ~marek.kanarek napisał(a):
    > Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu, ale jest już
    > http://www.ec.mielec.pl/pliki/zawiadomienie_o_wyborze_wykon
    > awcy.pdf

Zas Trakcji brakuje plynnosci i bedzie zjazd, sam Prezes wczoraj to oglosil w TVN !
    FAKTY raz jeszcze :

"nie mylic z elektrowniami.
    I co wam wyszlo?
    Kolejny wygrany, info w drodze :) #fakty
    j.w. Jutro po sesji wyniki , trzymac :-)
  • Re: ZUK wygrywa przetarg dla EC Mielec Autor: ~Dzi [62.61.37.*]
    Patrz 20 miejsc wyżej.......
    Fakty.
    Ku przypomnieniu zanim oddacie poldarmo

To wyzej pisalem
    "nie mylic z elektrowniami.
    I co wam wyszlo?
[x]
STAPORKOW 2,56% 4,00 2025-10-03 16:36:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.