co sadzicie o Polnordzie?
Przepraszam, że mieszam się w watek, ale widzę tutaj naprawdę tęgą głowę.
Sam mam niezłego nosa, świetną intuicję, ale często gubi mnie brak konsekwencji i cierpliwości, brak nieco "latarni morskiej" .
Chętnie podzielę się swoimi umiejętnościami z kimś kto nie ma moich wad.
Taka współpraca miała by sens.
Pamiętaj chłopie - jak w akcjonariacie jest Krauze (to jeszcze większe gówno niż król) to masz pewne że o zarobku możesz zapomnieć- chyba że się na jakiś podskok załapiesz i to wszystko.
Naganiaj na wątki polnordu - tutaj ludzie są poturbowani przez jednego złodzieja i na pewno nikt po takiej lekcji nie dotknie makulatury którą opycha drugi złodziej jakim jest Krauze.
"...Przepraszam, więc należy rozumieć,że świadomie Pan będąc Prezesem tej spółki doprowadził jej notowania na GPW do obecnego stanu ???? A może po prostu to jest NASZA wina - akcjonariuszy - tylko źle to wszystko interpretujemy ?? Jakoś nigdy nikt z nas nie doczekał się Pana wypowiedzi na ten temat wiec trudno się dziwić niewiedzy?! Za to aż dziw bierze, że jest Pan tak aktywny w wypowiedziach na temat Poloni np.".....
odpowiedź: ".....Nie umiecie inwestować, to się nie bawcie w giełdę. Nigdy nie inwestuje się pieniędzy, których nie można stracić. Szkoda że "wielcy" inwestorzy o tym zapomnieli..."
http://www.facebook.com/krol.ireneusz
i w sumie cóż tutaj można dodać MA GOŚĆ RACJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za co sięnie wezmie to idzie w ruinę. Ideon gdyby nie to odszkodowanie też by leżał.
A tak swoją drogą wygląda na to,że działał świadomie na szkodę spółki i akcjonariuszy.
przeciez Irkowi to dynda.
on z prezesowania w samym tylko Regnonie wzial za 2012r prawie milion zlotych.
prezesujac w Ideonie dostal tez swoja dzialke. i tak dalej i tak dalej.
on zarabia calkiem przyzwoicie. oprocz tego obejmuje jeszcze nagrode darmowe akcje ktore tez moze sypac w rynek i z tego tez ma kase.
jak to bylo? Ideon sprzedal Regnonowi za 29mln zl 29% udzialow w WoodInterKom..
teraz WoodInterKom probuje sprzedac biznes w Komi za przypadajaca Regnonowi czesc 17mln zl ale nabywca nie ma kasy aby zaplacic...
i po co Regnonowi bylo nabywac od Ideonu takie aktywo za 29mln? tylko po to aby Ideon na tym zrobil biznes? a tutaj w tej niby zrestrukturyzowanej spolce Regnon pozostal taki smiec jak to Komi? jak to bylo? w czerwcu Regnon odkupil od Ideonu udzial w Komi za 29mln a w lipcu WoodInterkom poinformowal o zamiarze sprzedazy Komi jakiejs innej firmie?
kupili po to aby za miesiac to sprzedac? cos tu smierdzi..
a sprzedajacym i kupujacym jednej i drugiej firmy byl ten sam jeden prezes czyz nie?
naprostujcie mnie jak macie lepsze pojecie o tym calym biznesie bo juz sie gubie..
gdzie poszlo i za co to 29 baniek skoro miesiac pozniej juz chcieli to sprzedawac komus innemu? to nie mogl tego opychac sam Ideon bez udzialu Regnonu?
Chłopie co myślisz, o tym dalej ? w sumie to pytam o Regnona i Ideona ? Sam sprzedałeś IDeona po 10 gr ale niektórzy mają średnią ciut wyższą , ratować kapitał czy tu jest szansa na granie pod upadłość ? czy z tą upadłością to zagrywka pod banki ? przecież niby kasa państwowa im się należy i będzie , gorzej z tą za Komi ... A na Regnona to chyba nie ma co liczyć ...
Mam nadzieję ,że obecny kurs już im z głowy resplit wybił !!!
Bo jeśli przy tym kursie nadal myślą o resplicie to juz jest zupełna
PARODIA GWIEZDNYCH WOJEN !
Długo mnie nie było, wgryzam się dopiero w temat... Ale na pewno na IDE będzie można coś ugrać. Znając Królika będzie bujać raz w dół, a raz w górę...
Kwestia tylko, aby wiedzieć, kiedy zająć pozycję, a kiedy ze sceny zejść... :)))
Dzisiaj złożyli wniosek o upadłość. Następne info, jakie się pojawi, to pewnie znowu jakiś syf będzie. Wypłata odszkodowania nastąpi dopiero w przyszłym tygodniu i to pod koniec najwcześniej.
Do tego czasu muszą jakoś zabezpieczyć konto, aby im komornik nie przejął kasy, bo się tylko obłowi nie potrzebnie, banki się pospłacają, a inni Wierzyciele zostaną z niczym...
Ale w dłuższej perspektywie od IDE należy się trzymać z daleka... To chyba pierwsza spółka na GPW, która zalicza dechy po raz drugi w historii notowań...
Debilu/debile - co to wszystko da że wy sobie ponarzekacie gdzie jest jego miejsce, co jeden z drugim by Królowi zrobił jak i tak żaden z was nic nie zrobi - więc na h ....... a takie pier ........enie. Proponuję aby jeden dureń z drugim jak nie ma nic konkretnego do powiedzenia lepiej nic nie pisał, a płakać to do poduszki żeście majątki potracili i teraz trza będzie ciężko pracować aby to odrobić.
debila to sobie poszukaj w najblizszej rodzinie
moze zona lub syn?
ja tu pisze aby przestrzec innych aby nie dali sie nabrac na tego naciagacza i jego historie.
i bede pisac bo tak mi sie podoba.
a czy zarabiam gdzie indziej? nie twoja sprawa.
co boisz sie ze jak wiecej ludzi przeczyta to mniej da nabrac sie na darmowe akcje przydzielane zarzadowi lub przezesowi, ktore potem oni pchaja w rynek zanizajac kurs choc firma zadnej rozsadnej dzialalnosci nie prowadzi aby wykazywala zyski?
a oni przyznaja sobie nagrody i warranty za sukcesy?
co ci sie nie podoba "debilu" jak sam siebie wczesnej nazwales? prawda?
Nie denerwuj się tak bo ci żyłka pęknie. Co królika obchodzą twoje czy innych straty??? NIC. Jak to powiedział : jak sie nie umie inwestować to się na giełdzie nie gra. I tyle. Bierz przykład z takiego chłopa z mazur. On już dwa lata przewiduje dno na firmach tłuściocha a mimo wszystko zarabia niezły kesz na naiwniakach grających na tych spółkach. Więc weż sie ogarnij , strzepnij łzy i odrabiaj . No chyba że jestes desper i chcesz zrobić porządek ze złodziejami.
Człowieku nie zadawaj takich pytań bo taki Chłop odzywa się wtedy gdy mu król za to zapłaci i oczywiście pieje zgodnie z zamówioną usługą - jeszcze tego nie zauważyłeś.
A jak tak nie uwazam..... i zawsze wypowiedzi chopa z mazur wydawaly mi sie merytoryczne i sensowne. Ale to moja prywatna opinia... Chetnie dowiedzialbym sie jak caly ten splot wydarzen na linii IDEON-REGNON i udzial calej tej rodziny pobocznych spoleczek, ktore ten Krol-gangster pozakladal postrzega Chlop z mazur