• Re: HOSSA? Autor: ~góra [83.4.180.*]
    mamy raport
  • Re: HOSSA? Autor: ~Zenith TM [31.175.35.*]
    Tak jak się spodziewałem :)
    Teraz czas na zwiększanie zysku netto.
    raport super
  • Re: HOSSA? Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    nom elegancki raport :)
    Widac, ze duzo dala im sprzedaz za granica... Fajnie jakby ten kierunek rozwijali ...:)
    a jest nas to co widzę tylko trzech nikt nie chce naszej perełki a szkoda
    no wlasnie mnie tez irytuje, ze np. ludzie wolili/wola sie ubierac na jakichs wynalazkach np. patrowicza czy innych a nie chca zainwestowac i dobrze zarobic na Aldzie... Ale coz.

Bedzie tak jak z Amica. Polecam wykres zobaczyc jak jeszcze 4 lata temu po 3zl lataly akcje a teraz ponad 20x wiecej i wtedy tez nikt sie nie interesowal spolke, a co cwansk... Przyjdzie czas i na Alde.
    Dnia 2013-02-14 o godz. 09:46 ~góra napisał(a):
    > a jest nas to co widzę tylko trzech nikt nie chce naszej
    > perełki a szkoda

Wiesz którzy faceci maja największe wzięcie?
    Ci zajęci przez żonę, kochankę, dziewczynę. Normalny schemat u Homo Sapiens.

Dobra materialne mają mają największe wzięcie, gdy są już sporo przeszacowane i wszyscy od dawna kupują. Ludzie chcą tego co jest już docenione przez innych i wzbudza powszechne pożądanie a nie zwracają uwagi nawet na perełki, które walają się na plaży.

Wyciągnij wnioski. ;)
  • Re: HOSSA? Autor: ~kri [46.134.107.*]
    jak wam sie tak chce pierd.....ć kupcie i zakopcie albo sprzedajcie teraz ,ja mam tego troche ale nie pitole glupot , a gram na czym innym,uprzedzam pytanie mam wiecej niz troche
    Dnia 2013-02-14 o godz. 10:21 ~kri napisał(a):
    > jak wam sie tak chce pierd.....ć kupcie i zakopcie albo
    > sprzedajcie teraz ,ja mam tego troche ale nie pitole glupot
    > , a gram na czym innym,uprzedzam pytanie mam wiecej niz
    > troche

Odkryłeś Amerykę, większość z nas tak robi.

Mam tego papieru "więcej niż trochę" od października a większość kasy w innych akcjach. Nie gram DT, ponieważ szkoda mi zdrowia i dzięki temu mam kupę wolnego czasu podczas sesji i mogę sobie pozwolić aby popier***ić z kolegami z forum. ;)

Zapraszam, pier*** głupoty z nami. ;)
    Gdyby byla opcja 'Like it' - polubilbym post powyzej ;]
    Zenith: jak myslisz czemu aedes opada? raport zly nie jest.
    Raport jest dobry, wskaźniki genialne a gdy patrzę na arkusz to widzę dystrybucję, ale...

...ale intuicja podpowiada mi, aby w to wchodzić, dokupiłem kolejne 5tys papieru. ;)
  • Re: HOSSA? Autor: ~jumbo [62.233.175.*]
    Dnia 2013-02-14 o godz. 11:49 ~Zenith TM napisał(a):
    > Raport jest dobry, wskaźniki genialne a gdy patrzę na
    > arkusz to widzę dystrybucję, ale...

...ale intuicja
    > podpowiada mi, aby w to wchodzić, dokupiłem kolejne 5tys
    > papieru. ;)

Raport jest dobry. Jednie trochę martwi pozycja zobowiązania 17 mln wobec 9 mln należności.
    Zakładam, że to normalni ludzie i gdyby były trudności finansowe nie wykupowaliby obligacji za 2,4mln. Prawie 600tys mają w kasie.
    Dnia 2013-02-14 o godz. 13:59 ~Zenith TM napisał(a):
    > Zakładam, że to normalni ludzie i gdyby były trudności
    > finansowe nie wykupowaliby obligacji za 2,4mln. Prawie
    > 600tys mają w kasie.

Wychodzę z tego samego założenia.

Druga sprawa to widać ewidentnie, że ktoś wbrew dobremu raportowi postanowił wystraszyć drobnicę. Wg mnie to jest papier gdzie ma nie być ulicy i tyle. Wtedy zaczną się wzrosty.
  • Re: HOSSA? Autor: ~Zenith TM [31.174.16.*]
    Dnia 2013-02-14 o godz. 14:04 ~jumbo napisał(a):
    Druga sprawa to widać ewidentnie,
    > że ktoś wbrew dobremu raportowi postanowił wystraszyć
    > drobnicę. Wg mnie to jest papier gdzie ma nie być ulicy i
    > tyle. Wtedy zaczną się wzrosty.
    ----------------------------------------------

Zobacz jaka nagonka na spadki jest na forum AEDES, siedzą godzinami na forum spółki której nie maja w portfelu (ponieważ to bankrut) i namawiają nas bezinteresownie abyśmy oddali swój papier. ;))) Do tego jeszcze to zlecenie ukryte, które zebrałem. Rzadko kto stosuje zlecenia ukryte do sprzedaży papieru, ponieważ one bardziej odstraszają od kupna ulicę i przynoszą efekt odwrotny od zamierzonego.

Spekuła SA skupuje papier. ;)
    Nie jest to takie słodkie, wbrew powszechnej opinii, ponieważ mogą w każdej chwili zwalić kurs aby wyczyścić papier, pół biedy jeżeli na niskich poziomach będą obracali własnym papierem, ale jeżeli osiołki oddadzą im papier tanio to będą mieli niską średnią zakupu, niższą niż my. Oczywiście równie dobrze mogą ruszyć w górę już dzisiaj, niestety trudno to przewidzieć.

Papier w który wchodzi Spekuła SA to nie inwestycja, to totolotek.
  • Re: HOSSA? Autor: ~Zenith TM [31.174.16.*]
    ...dodam jeszcze, że z naszego punktu widzenia lepiej aby ulica oddała papier im już dzisiaj niż 10groszy niżej, zastraszona drobnica tak czy inaczej odda im papier. Ważne aby spekuła nie miała znacznie lepszej średniej niż my wtedy będziemy jechali z nimi na jednym wozie i nie będzie obawy, że spekuła SA wysiądzie wcześniej solidnie zarobiona, gdy my dopiero będziemy dochodzili do zera. ;)
    Dnia 2013-02-15 o godz. 08:02 ~Zenith TM napisał(a):
    > ...dodam jeszcze, że z naszego punktu widzenia lepiej aby
    > ulica oddała papier im już dzisiaj niż 10groszy niżej,
    > zastraszona drobnica tak czy inaczej odda im papier.

Wg mnie ktoś wali papierem PKC. Dziwne to.
    no dziwne, dziwne to fakt. Ale ja trzymam ;)
    Tak, zgadzam się z Tobą. Spółka generuje przychód, realizuje kontrakty itp. a oni piszą, że bankrut. Uważam, że spekuła wsiada na ten papier. Zobaczymy.
  • Re: HOSSA? Autor: ~jumbo [37.30.115.*]
    Dnia 2013-02-14 o godz. 09:46 ~góra napisał(a):
    > a jest nas to co widzę tylko trzech nikt nie chce naszej
    > perełki a szkoda

Ja mało akcji ale tez jestem :-) Zamierzam dokupić.
  • Re: HOSSA? Autor: ~jumbolot [62.233.175.*]
    Dnia 2013-02-14 o godz. 11:42 ~jumbo napisał(a):

Autopoprawka :-)

>Ja mam mało akcji ale tez jestem :-) Zamierzam dokupić.

A na Aldzie FF zwiększył się prawie 2-krotnie chociaż jest i tak nieduży.
  • Re: HOSSA? Autor: ~góra [83.4.125.*]
    co masz na myśli
    jak myslicie ile akcji aldy jest w mocnych rękach
    Jeżeli dobrze pamiętam to na FF był 160 tys. akcji a teraz jest 290 tys.
    to chyba lepiej
    jak myślicie ile akcji aldy jest w mocnych rękach
    polowa ff? tj 150k?
    to jeszcze do zebrania 140k
    zgodnie z nową ustawą samorządy gminy będą musiały kupić dla mieszkańców nowe kosze na śmieci chyba alda jako producent na tym skorzysta
    To Ty gora sprzedajesz z ukrycia czy fund??
  • Re: HOSSA? Autor: ~obrót [83.27.147.*]
    Fajnie się Was czyta.
    Posiadam AEDES po 0,57.Z tego co wyczytałem SPEKUŁA S.A.jest tam od około 2 tygodni.
    Ilość FF jest jednak znikoma więc ciągle nie mają za dużo akcji.
    Skoro nie mają za wiele to nie sądze że zechcą wychodzić w okolicy 0,60

A ALDA?? Patrząc na wykres i raport wydaje sie że jest to niezły moment na wejście.
    Muszę sie z tym przespać.
    Pozdrawiam
  • Re: HOSSA? Autor: ~góra [83.4.166.*]
    to nie ja sprzedaję według mnie to nie fundusz sprzedaje jak pisałem wcześniej to ja od nich odebrałem papierek na pewno ktoś ma ochotę na powiększenie pakietu i celowo dołuje kurs w celu nabycia po niskiej cenie nabywając taki pakiet będę nie na jeden dzien,dwa zaznaczam jestem inwestorem długoterminowym
    rozumiem :)
  • Re: HOSSA? Autor: ~Zenith TM [5.173.142.*]
    Dnia 2013-02-16 o godz. 07:34 ~góra napisał(a):
    > ...według mnie to nie fundusz sprzedaje...
    ---------------------------------------

Góra pisze, że odebrał papier funduszowi, to częściowo prawda, on odebrał znaczną cześć, ale w międzyczasie mogli realizować zyski ci, którzy kupowali np o 20% niżej. Moim zdaniem teraz resztki wysypuje fundusz, mogło im zostać jeszcze kilkanaście tysięcy, lub nawet mniej.

Dlaczego sądzę, że to sypie głównie fundusz? Dlatego, że jedynie funduszowi może się opłacać wysypywać papier po 70-80 groszy ponieważ prawie nikt z Was nie ma tak niskiej średniej aby opłacało się sypać w tych cenach, ja to wiem. ;) Oczywiście może jeszcze wywalać papier ze stratą znudzony narybek, posiadający maksymalnie po kilka tysięcy sztuk, oni mogą oddawać ze stratą, ponieważ dla nich strata 20%-30% to stosunkowo nie duża kwota.

Prześledźcie obroty od połowy października, bardzo mało zeszło papieru poniżej 70-80 groszy, więc ci z nas, którzy maja sporo papieru muszą mieć średnią sporo większą i raczej ich nie podejrzewam, że po dobrym raporcie oddają ze stratą. Jedynie fundusz może realizować wcześniejszy plan sprzedaży bez względu na cenę (oni mogli dostać papier taniej, przed wejściem na giełdę.

Prawdopodobna teoria?

prawdopodobna :)
  • Re: HOSSA? Autor: ~góra [83.4.163.*]
    faktycznie mamy srednią wysoką 0.75gr to dobra cena do dobrania
  • Re: HOSSA? Autor: ~kri [87.96.111.*]
    ale pieprzysz jak by bylo tak dobrze to fundusz by wysypywal akcje?
  • Re: HOSSA? Autor: ~Zenith TM [46.113.226.*]
    Dnia 2013-02-17 o godz. 11:07 ~kri napisał(a):
    > ale pieprzysz jak by bylo tak dobrze to fundusz by
    > wysypywal akcje?
    --------------------------------
    Kolego sam pierzysz.

Fundusze to bezwładne organizmy, działające według długofalowych planów. Możliwe, że już przy zakupie tego papieru został przewidziany maksymalny termin realizacji zysku. Fundusz zapewne objął papier w cenie sporo niższej niż obecna. Gdybyś dłużej inwestował na giełdzie zapewne sam znałbyś dziesiątki przykładów, gdy fundusz wywalał papier tuż przed "odpałem". Takim dobrym przykładem jest EEX, gdy fundusz wysypał ponad 30% papieru w niecały tydzień i zwalił cenę z 1,9zł na 1zł a już po miesiącu spółka kosztowała 4zł, po pół roku 8zł a niedawno doszła do 24zł...

Pamiętam co leszcze pisali na forum, gdy dowiedzieli się, że fundusz dosłownie wyrzucił papier. Wiesz co pisali?
    "jak by bylo tak dobrze to fundusz by wysypywał akcje?"

Chyba nie muszę pisać, że wysyp papieru przez fundusz nie oznacza automatycznie "odpału", ale również nie oznacza złej sytuacji w spółce. Oznacza jedynie, że realizują długofalowe plany inwestycyjne.

Kolego oddaj papier w silniejsze ręce i nie stresuj się na ALDZIE.
  • Re: HOSSA? Autor: ~kri [213.241.1.*]
    sluchaj przyglupie inwestuje ale na wig 20 i to za taka kase o ktorej mozesz pomarzyc ,a na gieldzie jestem od 2002 i nie pitol o 1 przykladzie odpalu.tu sie bawie i ucze grac syna ale jak widze twoje glupawe wpisy i na aedesie tez to az zal dupe sciska,ile tu wlozyles pokemonie 20 tys?
    Dnia 2013-02-17 o godz. 16:07 ~kri napisał(a):
    > sluchaj przyglupie inwestuje ale na wig 20 i to za taka
    > kase o ktorej mozesz pomarzyc ,a na gieldzie jestem od 2002
    > i nie pitol o 1 przykladzie odpalu.tu sie bawie i ucze grac
    > syna ale jak widze twoje glupawe wpisy i na aedesie tez to
    > az zal dupe sciska,ile tu wlozyles pokemonie 20 tys?

Syna?
    Byłem przekonany, że osobiste wycieczki w stronę interlokutora, zamiast merytorycznych argumentów, to domena rozkapryszonych goowniarzy a nie poważnych facetów, inwestorów giełdowych.

Przedstawiłem Ci garść faktów, teorii i przemyśleń a Ty zamiast ustosunkować się merytorycznie do mojej wypowiedzi atakujesz mnie osobiści i licytujesz się ze mną "milionami na koncie. Ile Ty masz lat? Jak można mieć dziecko będąc niedojrzałym emocjonalnie bachorem? Zapraszając Cię do "pierd***nia głupot" z kolegami na forum sadziłem, że mam do czynienia dorosłym facetem a nie z niedowartościowanym i niedojrzałym emocjonalnie goowniarzem. Chętnie poznalibyśmy co masz do powiedzenia na temat naszej wspólnej inwestycji a nie czytali jakieś chore fantazje na temat Twojego majątku, milionerze...;)

Ogarnij się kolego.
    Dnia 2013-02-17 o godz. 16:07 ~kri napisał(a):
    "....tu sie bawie i ucze grac syna..."

Jeżeli jakimś cudem nie jesteś dzieciakiem i rzeczywiści masz własne, dorosłe dziecko, to lepiej naucz syna kultury, dojrzałości emocjonalnej, poślij go do dobrej prywatnej szkoły , "stwórz" człowieka z klasą aby nie odziedziczył po ojcu mentalności cinkciarza spod Pewexu, nuworysza z brudnymi paznokciami i zwitkiem kapuchy za pazuchą. To będzie Twoja najlepsza inwestycja.
  • Re: HOSSA? Autor: ~kri [37.108.177.*]
    jestes zenujacy a jesli masz przynajmniej ok 50 tys plus drugie tyle na otp,to radze ci pograj na tepsie a nie chrzan farmazonow,zalosny jestes z tym sru connect za 5 tysiakow,nie chce mi sie z toba gadac bo gowno wiesz i tyle ,bez odbioru,
    aha alde mam z ciekawosci 15 tys poczekam,to tak dla ciebie zebys juz nie przynudzal
  • Re: HOSSA? Autor: ~góra [83.4.175.*]
    masz zaledwie 15k aldy a pierdolisz jakby ci ząbki szły
[x]
UNIVERSE -5,00% 6,65 2025-09-25 15:32:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.