Dnia 2013-02-16 o godz. 07:34 ~góra napisał(a):
> ...według mnie to nie fundusz sprzedaje...
---------------------------------------
Góra pisze, że odebrał papier funduszowi, to częściowo prawda, on odebrał znaczną cześć, ale w międzyczasie mogli realizować zyski ci, którzy kupowali np o 20% niżej. Moim zdaniem teraz resztki wysypuje fundusz, mogło im zostać jeszcze kilkanaście tysięcy, lub nawet mniej.
Dlaczego sądzę, że to sypie głównie fundusz? Dlatego, że jedynie funduszowi może się opłacać wysypywać papier po 70-80 groszy ponieważ prawie nikt z Was nie ma tak niskiej średniej aby opłacało się sypać w tych cenach, ja to wiem. ;) Oczywiście może jeszcze wywalać papier ze stratą znudzony narybek, posiadający maksymalnie po kilka tysięcy sztuk, oni mogą oddawać ze stratą, ponieważ dla nich strata 20%-30% to stosunkowo nie duża kwota.
Prześledźcie obroty od połowy października, bardzo mało zeszło papieru poniżej 70-80 groszy, więc ci z nas, którzy maja sporo papieru muszą mieć średnią sporo większą i raczej ich nie podejrzewam, że po dobrym raporcie oddają ze stratą. Jedynie fundusz może realizować wcześniejszy plan sprzedaży bez względu na cenę (oni mogli dostać papier taniej, przed wejściem na giełdę.
Prawdopodobna teoria?