• Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Maniek [31.62.165.*]
    Fund sypnał bo musiał, zeby zachowac plynnosc. Fundamentalnie spółka mocna. Wyniki tez b. Dobre. Kupujących nie braknie i to na wyższych poziomach
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~kos [91.230.43.*]
    fundusze to najgorszy inwestor ,jest pewne że po pewnym czasie w
    ywali nastawione są na szybki zysk
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~vieira [109.196.126.*]
    U Was też coś jest nie tak z zakładkami na stronie parkietu....?A dokładnie to chciałem sprawdzic szczegółowo notowania i od wczoraj nie mogę otworzyc zakładki notowania - Ciągłe....Nie wiem co jest grane,może ktoś również próbował i nic...
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~delio [89.67.246.*]
    wczoraj była sobota a dziś jest niedziela
    o ile dobrze kojarzę to nie ma w tych dniach sesji w Polsce...

parkiet mi też ciągle się wiesza i obecnie też nic na nim nie widzę
    włączą jutro po 7 rano i skasują notowania z piątku (nie były ciekawe, ktoś walił akcjami ostro i namiętnie)

Pzdr
    zobacz sobie na onecie
    http://gielda.onet.pl/pcguard,18648,101,1,5195,profile-transakcje
    Dzięki za info,pozdrówki...
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~barakuda [83.242.82.*]
    Działania Rubikonu były żałosne ,trudno odszukać zlecenia i tranzakcje w necie..
    Piątek był pechowy ,od poniedziałku zmiana trędu..Pozdro
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~rado1982 [79.186.176.*]
    mi sie wydaje, że to jeszcze nie koniec spadków i dojdzie do 1,6, albo niżej
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~zzz [78.88.174.*]
    Coś Mi się wydaje ze ktoś będzie trzymał kurs...
    Zobaczymy .
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Rafał [93.105.71.*]
    Otwarcie w miarę neutralne...
    Coś czuję, że dzisiaj będą duże obroty. Tak by było najlepiej- akcjonariat by się zmienił i ci, którzy już zarobili dużo wyszliby, a ci którzy dopiero chcą zarobić- weszli.
    no i dalej ktoś wali ...
    strach kupować

znowu robi się marnie
    Ja jeszcze czekam z wejście na maxa ,coś Mi tu nie pasuje...
    pozdr
    To takie wstrząsy wtórne.
    Zauważcie, że dużo osób nie śledzi sesji na bieżąco. Musiał to być więc dla nich szok, gdy zobaczyli ponad 8% spadek ceny akcji. Duża liczba tych osób jest na solidnym plusie, i chcą dzisiaj za wszelką cenę pozbyć się akcji puki jeszcze dają im zysk (naturalna ludzka reakcja). Jednak nie jest aż tak źle, bo popyt też pokazuje siłę- 100 000zł obrotu w pierwszej godzinie o czymś świadczy. Może sypacz i dosypuje, ale nie powoduje tym jakiegoś mega zjazdu.
    Myślę, że info o Rubikonie nie było takie złe- inwestorzy mogą sobie przetrawić info: potrzebują gotówki, muszą wyjść. Byłoby znacznie gorzej, gdyby kurs spadł "bez powodu".

Może nie dziś, nie jutro, ale kurs powinien wrócić na 1,9zł. Żeby poszedł wyżej potrzebne by było chyba jakieś dobre info ze spółki albo zainteresowanie kogoś dużego. Z pewnością będzie jeszcze gra pod wyniki, tym bardziej że prezes w wywiadach mówi o tych 8mln z dużą dozą pewności (mogą więc być jeszcze lepsze).
    A ja mam wrażenie ze to nie tylko rubikon macza paluszki w spadku kursu (dziwny komunikat ,mało szczegółów niezgodności daty wyjścia )...
    To jest tylko oczywiście moja opinia .
    pozdr
    Może i tak być... Tylko po co? Nie wiem na co mają grać? Co miało zawieść inwestorów, że ci mieli sprzedawać akcje? Info o braku dywidendy? Ale to chyba było oczywiste...
    Nie wiem. Jedno jest pewne- gdy wyniki wreszcie się pojawią, to wskaźniki spółki powinny ściągnąć więcej zainteresowania. Są inwestorzy którzy wyszukują niedowartościowane spółki, a c/z ROE czy ROA będzie wyglądać bardzo dobrze po wynikach.

No ale to przyszłość- dzisiaj jednak podaż jest za duża i z tym chyba trzeba się pogodzić.
    Dnia 2013-01-14 o godz. 10:08 ~Rafał napisał(a):
    > Może i tak być... Tylko po co? Nie wiem na co mają grać? Co
    > miało zawieść inwestorów, że ci mieli sprzedawać akcje?
    > Info o braku dywidendy? Ale to chyba było oczywiste...
    Nie
    > wiem. Jedno jest pewne- gdy wyniki wreszcie się pojawią, to
    > wskaźniki spółki powinny ściągnąć więcej zainteresowania.
    > Są inwestorzy którzy wyszukują niedowartościowane spółki, a
    > c/z ROE czy ROA będzie wyglądać bardzo dobrze po wynikach.
    >
    No ale to przyszłość- dzisiaj jednak podaż jest za duża i
    > z tym chyba trzeba się pogodzić.

Po co to robią chyba oczywiste ,aby zaniżyć wartość akcji i się jeszcze obkupić....
    Obserwuj notowania ,a zobaczysz zbijanie na niższy poziom i od razu ustawienie ukrytej podaży....
    Uważam że spółka jest bardzo dobra tylko sztuka jest zagrać vabank w odpowiednim momencie.....
    A najlepiej grać z rozdającym ...
    pozdr
    pozdr

• Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~pluto85 [5.184.219.*]
    No nie wiem, dla mnie 8 mln zl zysku to juz przeszlosc, przyszlosc to 2% rentownosci ktora zapowiada prezes, a to przy niezmienionych przychodach r/r da juz 10 mln zl zysku na 2013 rok -to jest przyszlosc! I to jest minimum. Jak ktos sprzedaje niech ma tego swiadomosc.
    Pluto te 8 mln to jeszcze nie jest historia. Puki co, to jest to jednak prognoza a nie zysk na papierze. Do tego jeszcze te pieniądze nie są uwzględnione we wskaźnikach. Mówię ci- dużo osób śledzi spółki za pomocą takich narzędzi jak fundamentalna net i dopiero gdy wyniki są zaksięgowane, jest to widoczne u nich.
    Szkoda że PCG nie planuje wypłacić dywidendy. Rozumiem, że rozwój jest najważniejszy, ale z tych 2,6zł zysku na akcje mogliby wypłacić chociaż 0,25gr.

Zzz: jeżeli zaniżają żeby dokupić, to jest to dla nich ostatni dzwonek- im bliżej wyników, tym większe zainteresowanie spółka będzie wywoływać.

No i mamy atak popytu. Spółka jest silna, nie ma co
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~pluto85 [5.184.219.*]
    Kazdy patrzy przez swoj pryzmat.
    Witam Dzięki to jest to !!!! Wspaniała wymiana poglądów z perspektywy każdego inwestora i tak trzymać ..Moje zdanie Guard powinien dać mocny sygnał o skupie własnych walorów i perspektywy rozwojowe to by wzmocniło sółkę .Pozdro...
    Nie podoba mi się że każdy ruch w górę jest gaszony .....
    Zalecam obserwacje ...
    pozdr
    W grupie kapitałowej Guarda dzieje się dużo pozytywów ,że po tych informaciach jesteśmy skazani na sukcesy i tylko czas nas dzieli ..Ktoś sprytnie steruje kursem lecz
    to do czasu aż się napełnią ..Pozdro
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~zz [89.69.50.*]
    a wiec dystrybucji ciag dalszy
    Zgadza się portwele bardzo pażą....Pozdro
    Uwalają , brak odbicia ...

Czekam aż to się uspokoi ....
    pozdr
    no ale kto to zbiera???

same leszcze? raczej nie; może słup wywala a ktoś duży skupuje

Wreszcie się dopchałem do głosu..))))
    Ja dzisiaj rano puściłem garda,w sumie bez większych emocji;po tym piątkowym zjeździe miałem go jeszcze chwile potrzymac,ale stwierdziłem,że to nie jest już ta spółka jeszcze chocby z końca roku,no i trzeba wyjśc na plus...Jak może niektórzy z Was oglądali dzisiaj w południe CNBC,był króciutki wywiad z prezesem,który jeszcze bardziej utwierdził mnie w przekonaniu,że dobrze zrobiłem puszczając akcje..To prawda,Rubicon wywinął numer,podobno nawet prezes o tym nie wiedział,ale na pytania typu co teraz,jaki główny inwestor,jakie plany padały odpowiedzi typu ''...jeszcze nie wiemy,nie zastanawialiśmy się...,...trudno powiedziec...''

W obecnej sytuacji nie wiem czy nawet dobre prognozy na ten rok pomogą,coś się zaczęło sypac,no ale to jest tylko moja opinia...

Ja przerzuciłem się dzisiaj na inną spółkę z branży informat.,wg mnie dużo bardziej perspektywiczną...,no ale zobaczymy..

Pokaźnych zysków życzę...
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~gcp [217.17.137.*]
    baba z wozu koniom lżej.

szczerze mówiąc nie spodziewalem się, że aż tylu tu cieniasów, co to nie potrafia zarobić w spokoju paruset procent...
    Dnia 2013-01-15 o godz. 00:04 ~gcp napisał(a):
    > baba z wozu koniom lżej.

szczerze mówiąc nie spodziewalem
    > się, że aż tylu tu cieniasów, co to nie potrafia zarobić w
    > spokoju paruset procent...

No proszę,inwestor przemówił...
    Posłuchaj kolego,widzę,że jesteś tutaj nowy i pewnie nie znasz zasad...Otóż ludzie,którzy tutaj piszą wypowiadają się kulturalnie i rzeczowo przekazują swoje subiektywne przemyślenia,mają do tego prawo,po to jest to forum...
    Jeżeli masz zamiar kogoś obrażac to zmień otoczenie,może idź na Petrola,tam lubią takich jak Ty,jak to nazwałeś CIENIASÓW...

A ja swoje na Guardzie już dawno zarobiłem chłopczyku...
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~gcp [217.17.137.*]
    hehe. mister wiejra poprawny: albo zarabiasz albo jestes cienias, po co owijać w bawełnę...

• Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~polon1779 [188.146.218.*]
    A czy ten wywiad jest dostępny gdzieś w sieci?
    Tego akurat nie wiem,ja miałem szczęście i udało mi się ''trafic'' w telewizji;ale napewno jeszcze dużo będzie o Guardzie info bo przecież za niedługo Imagis debiutuje na New Connect...

Mam nadzieję,że szybko znajdą inwestora w miejsce Rubiconu,bo szkoda spółki...

Pozdrówki...
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~pluto85 [37.228.43.*]
    Juz duza czesc rocznych zestawien OFE dostepna. Wyglada na to ze w 2012 fundusze sie jeszcze niezainteresowaly PCG, a sadze ze zaczyno on spelniac najbardziej wymagajace kryteria bezpieczenstwa dla OFE i TFI. Dodatnie przeplywy pieniezne i male zadluzenie. Fundusze zaczna kiedys kupowac generujac dodatkowy popyt.
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~fiziol [80.239.242.*]
    W błędzie jesteś bo powoli dobierają a od Rubicona kto wziął.
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~pluto85 [87.96.85.*]
    Zaraz tam w bledzie. Napisalem za z zestawien rocznych, czyli z 31.12.2012 OFE nic nie ma. A to ze dobieraja i beda dobierac to jestem przekonany.
    Pluto nie jest w błędzie i większość tak poszczega temat ,portfele są napełniane i korygowane więc ruch w interesie..Trochę potrwa..Pozdro
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~s... [83.238.157.*]
    też pozdro :) ale zmień to poszczega bo nie przystoi
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Barakuda [178.43.3.*]
    Witam Z postrzega miałeś racie reszta się zgadza nawet (tytuł) PISZCIE
    Pozdro......
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~pluto85 [178.181.141.*]
    Ciekawe, wydawalem sie wielkim optymista piszac o okolo 1 mld przychodow. W innym poscie wspominalem o minimum 10 mln zl zysku netto. W obu przypadkach rok 2013 okazal sie duzo lepszy dla PCG. Niestety jedynie w wycenie tego nie widac.
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Barakuda [83.9.131.*]
    Witam Pluto tak trzymaj i bądż dalej optymistą ,czas działa na Twoją korzyść ..
    Pozdrawiam
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~jan [81.219.7.*]
    baracuda ,wpedziles pluto w klopoty finansowe:)))
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Barakuda [83.9.165.*]
    jaś!!! po twoich Armagedonach forumowicze przechodzą długie kuracie w zakładach
    zamkniętych .....
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~jan [81.219.7.*]
    aaaaa to dlatego tak dlugo cie tu nie było :)))))
  • Re: Z nowym Rokiem nowe plany!!!!! Autor: ~Barakuda [83.31.247.*]
    jaśku wolałem poczytać tych co wiedzą i potrafią coś napisać .Twoje wypociny są
    mizerne z pogranicza rynsztoka...
[x]
PCGUARD 0,00% 0,38 2009-03-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.