• Re: no misie co tak cichutko? Autor: magellan.s [46.205.61.*]
    Spektakularne to może zobaczymy spadki , niech tylko Mariano Rajoy wyjdzie na mównice i przemówi do społeczeństwa w jakiej kondycji jest jego kraj, no chyba, że będzie dlasze mydlenie oczu.Może będzie trzeba zaczekać do jutra, żeby audyt zobaczyć ile tego długo banki mają. Trzy miesiące palenia głupa wystarczy... Może czas powiedzieć - sprawdzamy Cię Marian ;)
  • Re: no misie co tak cichutko? Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    jeśli chodzi o Hiszpanię to jestem całkowicie confuse :) Gdzieś czytałem, ze rynki są zmartwione tym, że Rajoy się wzbrania przed poproszeniem o pomoc. To znaczy, co? Jak Mariano poprosi o pomoc to rynki oszaleją ze szczęścia? To jakaś paranoja, bo jak Grecy poprosili to lecieliśmy na pysk, to dlaczego teraz rosnąć? Nic nie rozumiem, uff jak dobrze że są kreski i nie trzeba się tym zamartwiać ;-)
  • Re: no misie co tak cichutko? Autor: ~Rudy [178.235.220.*]
    chyba rozumieją to tylko Ci, którzy kreują rynek :)

jak Hiszpania nie wystąpi o pomoc to potężny problem będą mieć banki z Francji i Niemiec, bo to one kupowały ich obligacje z pewnością, że i tak dzięki "pomocy" z UE odzyskają 100% kapitału :) nikt o tym nie pisze ale Hiszpania może pójść drogą Islandii i wtedy to dopiero będzie zagwostka dla Niemiec, jak ich zmusić do pomocy :)

pomoc dla Hiszpanii upraszczając znaczy dalszą zapaść dla Hiszpanii ale spokój dla jej wierzycieli bo możliwe że pomoc trafi na rachunek z którego sami sobie będą wypłacać odsetki od "pomocy" jak to już robią w przypadku Grecji :)
  • Re: no misie co tak cichutko? Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    no tak, to wszystko wyjaśnia. Nowoczesne czasy, nowoczesna lichwa. Nie dziwię się Mariano, że wszem i wobec ogłosił, że przed wystąpieniem o pomoc sprawdzi dokładnie warunki na jakich ma się ona odbyć.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~byku [83.71.137.*]
    dane o PKB historyczne, ale mimo wszystko można ogłosić QE4 i 5 w jednym, aby żyło się lepiej...............banksterom ;-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~qwerty [195.189.88.*]
    Panowie wnioskuję że jesteście na S bo z drugiej strony co wam zależy niech robią co chcą byle mieć właściwy kierunek i zarabiać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Oczywiście, że masz rację - ważne być na właściwym kierunku, ale co sobie ponarzekamy na brak logiki na rynku, to nasze... Hihi... :-)))

A propos rynku. Chyba można już zdjąć palec z Entera, skoro przy wsparciu Stanów tak się męczymy z podejściem byle paru punktów... :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    jeszcze masz cudofix ;-) w trendzie wzrostowym wysokie wynaturzone zamknięcie nie powinno dziwić, a obrót na kasowym dziś był spory, więc mogą podrasować ;-P
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Wykrakałeś... :-)
    taaaaaaaa, na wig20 ładnie podkolorowali wykres, połamali opór na 69, dodatkowo wsparty krechami jedna na 69, druga na 73. Sygnał kupna? Miś w szachu jest się o co martwić do jutra.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: magellan.s [46.205.61.*]
    Czy potafi sobie ktoś wyobrazić dzisiejsze zamknięcie Jankesów na -1.5 % ? ;p
    miśkowi takie zamknięcie "śni się po nocach" byczkowi na myśl skóra cierpnie na .....
    Co do zamknięcia w stanach jestem optymistą i powinno być na zielono
    ktoś tych papierków troszkę zamiótł baza "tylko 20 punktów" jeśli stany sie spiszą to na dzień dobry mamy lukę powyżej 2400.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~michał [109.243.8.*]
    wiec jak sadzicie co ma gruby?
  • sygnał systemu bankiera na jutro Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    obecna pozycja krótka: S23
    odwrócić na długą jeśli kurs wzrośnie o 11 pkt od otwarcia

***podawane sygnały są w charakterze ciekawostki, nie są rekomendacją!!!***
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~vi [91.222.127.*]
    Jutro strojenie okienek: końcem tygodnia, miesiąca i Qlll. Testowanie wsparcia w20 2353, a wyłamania nie było. Warto czasem cichutko, niespiesznie :) poczekać. Matylda
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~zz [37.31.8.*]
    mr.bulleye ryzykancie ! jutro ta krótka pewniaką miską niczym widly w gardle stanie, ciekawe ilw zyczen wylapiesz ? &; - ))
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~qwerty [195.189.88.*]
    magellan.s kiedy pisałeś czy ktoś sobie wyobraża jankesów na -1,5% traktowałem to jako abstrakcję ale widzę że realne robi się +1,5% :))
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    @zz zastrzel mnie, ale nie wiem na czym polega ryzyko? Chodzi Ci o podawanie sygnałów i że będą obelgi? Jak pamiętam to zawsze były, a niektórzy to nawet grali antystemem, co system długa to oni krótka i na odwrót, mimo tego system się bronił wartością dodatnią, bo nadrabiał wyłapywaniem długich trendów. Jak ktoś ma jakiś autorski system i chce się nim podzielić to możemy zamieszczać sygnały różnych systemów w formie porównania i ciekawostki, taką ciekawostką też jest system małpy. Zamieszczamy?
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~zz [37.31.8.*]
    mr.bulleye o ryzyko obelg mi chodzilo ( boś wrazliwy ), choc nie sadze ze juz ktos po 2ch dniach juz nim gra, tak sobie kpie z pewniaczków misków, a obelgi i bez sygnalow PR sie sypaly, wiec i tak sie nic w sumie nie zmieni, a na *malpe* sam pare razy gralem, a co bedzie dalej zobaczymy choc jak wiemy bzik nieobliczalny jest & ;- ))
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    To ja jestem ten "pewniaczek misio"... :-) Ciągle spokojny, gdyż część zysków zaksięgował, a i tak prawdziwy test zacznie się od wtorku (bo na następny dzień od końca okresu, dla zmyłki potrafią jeszcze podciągnąć)... :-)
    A za sygnały @bull-eye, żaden z tu piszących obelg na pewno nie będzie siał... :-)
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~zz [178.182.108.*]
    nawet o tobie nie pomyslalem mr.termi a z racji stażu napisalbym z nika, tak by wypadalo, bo masz * niski numer obozowy*, ale jutro moze byc koslawo dla s gdyz nasz zebral wszystko co sie podwinelo, wg mnie moze byc 20 na dzien dobry lub okolica, ale to zalezy od bzikow i pzdr. & : ;-))
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: bull_eye [87.222.84.*]
    @zz prawdę mówiąc, to każdy kto wyraża opinię o rynku na forum musi się liczyć z ryzykiem krytyki. Najlepiej by było by odbywało się to na zasadzie dyskusji i kontrargumentów, demonstracji wykresów itd, mielibyśmy forum pełną gębą. Nie zawsze się tak to odbywa i dlatego jest tak niewielu piszących. Krytyka podawanych sygnałów zupełnie jest mi bez znaczenia, jednodniowe nicki typu aaaaaaaaa, bbbbbbbbb itd olewam, a jak mi stały użytkownik napisze "aleś dał dupy stary z analizą rynku" i ma rację to nie mam prawa się obrazić :) Każdy może się mylić, tylko gruby nie!!
  • Re: sygnał systemu bankiera na jutro Autor: ~zz [178.182.108.*]
    sam fakt pisania jest tu forma odwagi mr.bulleye dlatego tak malo piszacych, a *silę nika poznaje sie po ilosci wiąch * ktore wyłapał, tak to widze i pzdr. & ;- ))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~byku [83.71.137.*]
    pisałem wczoraj, że "zaniżanie przed odpałem". Jutro luka pińcet pkt pod QE4 i 5 w jednym.
    chcesz zepsuć misiom wieczór i spokojny sen? Nieładnie :P A tak na serio to ostatnimi czasy odbieram luki z niemałym zdziwieniem i odbieram jako rzadkość. Generalnie jakoś ostatnim czasy się otwieramy tak szczęśliwie, że jest czas na odwrócenie pozycji i wyjście bez szwanku. Zaskoczyły tylko ostatnio te dwie, QE i nieoczekiwana korekta w USA.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~halooo [109.243.8.*]
    halloooo wracajta na ziemie luka pińcet bedzie skasowana
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: maciek. [84.203.40.*]
    1500 przyciąga, myślę, że w październiku S&P tam dotrze, my 2600 -650.
    Tylko proszę mnie nie bluzgać ;-)
  • KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    Jutro obowiązuje.. Check lista.. pełne zanurzenie. Dobrej nocy Fiudżers'y :) /wątek coraz lepszy/
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~zz [178.182.108.*]
    nawet bym nie smiał, chocbym był i misiem mr.maciek, duzo pracy wlozyles przy podtrzymywaniu gasnacego ognisks forum, choc profity zbiera jak zwykle bankier i to nic nie robiac, a o bzikach podobnie mysle i pozdr. & ;- ))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~lisek [109.243.8.*]
    @zz a jak mnie to zbluzgałes,co prawda nie mam zasług na niniejszym forum i luka dzis była malutka przecież,nie to co jutro:)
    mr.lisku, przykro mi ze tak to odebrales, ale mozesz mi wierzyc, ze nie byles zbluzgany ! pisz częsciej, zaistniej słowem, błedami sie nie przejmuj, to codzienna wada wiekszosci jak i ludzka , pzdr. & ;- ))
    mrs zz:) postaram sie aczkolwiek az takiej wiedzy merytorycznej nie posiadam,gram od niedawna raczej intuicyjnie:)
    dzisiaj wg mnie do fixingu wygladało na ewakuacje z L,pewnie sie mylę
    @lisek jeśli można, nie było żadnej ewakuacji, stały wzrost LOP o 2,3 K. Obie strony pewne swego w sumie w obrębie 10 pkt za wyjątkiem jednego zejścia, stąd sesja była wyjątkowo trudna w interpretacji. Łatwiej interpretować gdy jest ruch cen i za nim podąża LOP potwierdzając kierunek.
    @bull_eye Dzieki:)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: maciek. [84.203.40.*]
    Przeceniasz mnie mr.ZZ ale dziękuje. To, że wątek działa, to zasługa wszystkich tutaj piszących i oby tak dalej, jak to mówią "w kupie siła".
    to ja tu w strachu podając sygnały bankiera, a Ty tak odważnie :) Na szybko policzyłem to 1500 to raptem 3,5% u nas przeszło 10% ;-) Bój się!! :-)))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~Enigma [188.146.52.*]
    Dnia 2012-09-27 o godz. 19:49 maciek. napisał(a):
    > 1500 przyciąga, myślę, że w październiku S&P tam
    > dotrze, my 2600 -650.
    Tylko proszę mnie nie bluzgać ;-)
    Maćku odejmij nie całe 100 pkt. u nas ,to może być do korekty.Drugi portfel powinien być zwiastunem,bez niego ucieczka dużego gracza.Czytaj z rozbawieniem wpisy o drugim graczu idiocie grającym przeciwko Morganowi.
    Zdrówko kolego graczu.
    jeśli tak skończą a na to wszystko wskazuje to mamy piękne "przyłożenie" w stanach i nie jest to robione dla zabawy ale po to by indeksy wspiąć na wyższe poziomy. Zobaczymy jak zachowa się nasz "grubasek" jutro. Jeśli ma portfel "nie zabezpieczający" pozycji w akcjach a "agresywny" to jutro powinien poszaleć. Dziś na takiej "mocowanej" sesji obrót był bardzo przyzwoity i na jutro pięknie wpisuje się w całość. Hiszpanię mamy z głowy więc teraz gramy pod kwartał pod "dobre" wieści z banku Chin no i nasze stopy procentowe.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~kedlav [188.147.140.*]
    no nie wiem ... jutro nie licze na jakies hurra wyskoki , odbicie od dosc waznych wsparc w usa oczywiste ale powrot moze byc bardzo dynamczny nie przekonuje mnie naraze LLLL, raczej zajecie ssss wyzej . zle dane rynek rosnie troszke lepsze.. spada ..w koncu kiedys musi sie to skonczyc ,bo jesli wytrzepią wszystkich , kogo potem bedą ogrywać?
    wszystko co sie rusza mr.kedlaw & ;- ))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~terminator [83.4.138.*]
    strach, obawy , recesja ??? to dla leszczyny - jedziemy nad 2600
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ~kedlav [188.147.140.*]
    nie recesja , ale zejscie jakies 100pkt ,to mnie teraz interesuje i pod to gram , a potem?? potem pomysle co dalej , chyba ze przebija moje krechy to ustąpię i uchyle czolą
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 27.09.2012 Autor: ostry- [95.160.245.*]
    Ja mam długą ale jestem przekonany że Gruby ma krótką.
    On teraz nic nie robi, czeka . Ale już niedługo zacznie działać.
    Dlatego u mnie ciasny stop i gotowość do odwrócenia pozycji w każdej chwili.
    Ale póki co trza brać z rynku to co daje.
    Rzadko kiedy zarabia się tak łatwo jak przez ostatnie dwa tygodnie.
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.