Dnia 2012-01-24 o godz. 10:04 ~opal napisał(a):
> Dnia 2012-01-23 o godz. 18:08 ~ja napisał(a):
>
> Zachęcaj do kupna przecież wiadomo, że nie wyszłeś
Może
> się jeszcze uda wycisnąć co nieco z drobnicy . Bo czasu
> coraz mniej zostało ..
Dnia 2012-01-24 o godz. 10:09 ~franek1983 napisał(a):
> Dnia 2012-01-24 o godz. 10:04 ~opal napisał(a):
>
> Dnia 2012-01-23 o godz. 18:08 ~ja napisał(a):
>
> > Zachęcaj do kupna przecież wiadomo, że nie wyszłeś
>
Może
> się jeszcze uda wycisnąć co nieco z drobnicy
> . Bo czasu
> coraz mniej zostało ..
A spieszy CI
> SIE GDZIES? NA pociag?
Na express bo powoli zaczyna brakować miejsc siedzących a w korytarzu nie jest zbyt wygodnie a podróż może być wyczerpująca bo teren górzysty ..
Brawa dla gościa który przeniósł swoje 1200 sztuk z 1.65 na 0.68 ..Takie zachowanie bardzo wskazane ..A może lepiej sprzedać po 0,63 po co się męczyć ??
Dnia 2012-01-26 o godz. 14:46 ~re napisał(a):
> no i co z tego wynika...... wielkie gówno, cały rynek up
> tylko szambo spada, masz to na tak naganiałeś
No zaraz się rozpłaczę bo nie chce rosnąć... A szambo nie spada tylko kurs bez zmian ...
Opal, tutaj jest jakiś licznik postów i chcesz pobić jakiś rekord? Jakiś czas temu tu zaglądałem, widzę, że nadal jesteś głównym animatorem na forum xsystemu :)
Ponawiam swoje pytanie, które jakiś czas temu zadałem. Co dalej z tą inwestycją?
Ja widzę tu tylko jeden scenariusz pozytywny. Nowa emisja na NC i wtedy może będzie szansa na jakiś odpał, bo w tej chwili przy tak znikomej ilości papiera po stronie podaży nikt nowy tutaj nie ma miejsca na wejście. Gorzej jeśli firma x będzie unikać kolejnych emisji z uwagi na strach przed obniżeniem wyceny akcji... wtedy niestety w mojej opini nie ma szansy na wzrosty.
No i powiem Ci jeszcze jedno, każdy ma swoje podejście do inwestycji i są tacy jak Ty, którzy kupują i trzymają aż się nie doczekają wzrostów, ale są też inwestorzy, którzy "energiczniej" zarządzają swoim portfelem: rośnie = OK, spada lub się kisi = wychodzą z małą stratą. I nie rozumiem dlaczego tak bardzo kpisz z tej drugiej strategii. Czyżby po prostu w pewnym momencie brakło ci odwagi do wyjścia z nieudanej inwestycji, że teraz każdego kto szybko się poddaje zwiesz śmiałkiem?
Dnia 2012-01-26 o godz. 17:16 ~Maciej napisał(a):
> Opal, tutaj jest jakiś licznik postów i chcesz pobić jakiś
> rekord? Jakiś czas temu tu zaglądałem, widzę, że nadal
> jesteś głównym animatorem na forum xsystemu :)
Ponawiam
> swoje pytanie, które jakiś czas temu zadałem. Co dalej z tą
> inwestycją?
Ja widzę tu tylko jeden scenariusz pozytywny.
> Nowa emisja na NC i wtedy może będzie szansa na jakiś
> odpał, bo w tej chwili przy tak znikomej ilości papiera po
> stronie podaży nikt nowy tutaj nie ma miejsca na wejście.
> Gorzej jeśli firma x będzie unikać kolejnych emisji z uwagi
> na strach przed obniżeniem wyceny akcji... wtedy niestety w
> mojej opini nie ma szansy na wzrosty.
No i powiem Ci
> jeszcze jedno, każdy ma swoje podejście do inwestycji i są
> tacy jak Ty, którzy kupują i trzymają aż się nie doczekają
> wzrostów, ale są też inwestorzy, którzy
> "energiczniej" zarządzają swoim
> portfelem: rośnie = OK, spada lub się kisi = wychodzą z
> małą stratą. I nie rozumiem dlaczego tak bardzo kpisz z tej
> drugiej strategii. Czyżby po prostu w pewnym momencie
> brakło ci odwagi do wyjścia z nieudanej inwestycji, że
> teraz każdego kto szybko się poddaje zwiesz śmiałkiem?
> Pozdrawiam i powodzenia!
Jeżeli się orientujesz w sytuacji spółki to mamy zaklepaną nową emisję akcji serii D imienna 300 000 po cenie emisyjnej 1,50 . Która ma posłużyć do przejęcia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Synetrix (dzisiejsze info). Dorzuciłbym jeszcze inną informacje która powinna na dniach dotrzeć na rynek .
Oczywiście , że każdy ma swoją strategię inwestowania . Zachęcam do sprzedaży w myśl powiedzenia "baba z wozu konią lżej "
Jeżeli obserwujesz notowania tej spółeczki to widzisz te wywalane ilości a dlaczego nikt nie rzuci większego pakietu rzędu 40 000 -50 000 ? bo nie pora na to . Nie sądzisz chyba , że drobnica ma w swoich portfelach 400 000 akcji . W/g moich skromnych ocen w wolnym obrocie może być max.25% akcji dopuszczonych do obrotu .
Dobra za bardzo się rozpisałem , wnioski wyciągnij sam co z tego może wyniknąć .
Kto mi tu robi wrogą robotę i podbiera z prawej ???
Trzeba dać szanse chłopczykowi z pakiecikiem ponad 3000 szt .który się teraz ustawił na 0,69 aby skoczył ...
Ty się nie czai z lewej tylko atakuj prawą , bo jest jeszcze promocja , ale ja to zmienie gdzies od wtorku -środy . Kurs jest po za wstęga w poniedziałek lekka korekta i JAZDA .
Dnia 2012-01-27 o godz. 23:01 ~ryszard napisał(a):
> Ty się nie czai z lewej tylko atakuj prawą , bo jest
> jeszcze promocja , ale ja to zmienie gdzies od wtorku
> -środy . Kurs jest po za wstęga w poniedziałek lekka
> korekta i JAZDA .
He , he , na tą korektę to bym się bardzo nie nastawiał a akcyjek coraz mniej ...
Tak napaliłem sie na ta spółke i jej nie odpusze , kurs jest po za wstega i w z tego względu nie kupuje garściami . w odpowiedniej chwili mocno zaatakuje , przecież mnie znasz
Dnia 2012-02-03 o godz. 16:48 ~ja napisał(a):
> Masz rację i dlatego tacy jak Ty dobrze się w tym kraju
> czują. Pozdrowienia dla szefa naganiaczy
Nic bardziej mylnego . To , że trochę pożartuje sobie na tym wątku nie znaczy , że taki stan rzeczy mi odpowiada . Irytuję mnie ta cała polityczna degrengolada , brak jakichkolwiek zahamowań ze strony klasy politycznej tej z lewa i prawa , jakość stanowionego prawa itp.
Ale najbardziej pesymistyczne jest to , że nie ma siły politycznej (partii )która mogłaby to zmienić i postawić na normalność , przewidywalność itp.
Po co wciskasz ten polityczny kit, przecież nie jesteś tu dla polityki a dla roboty, która wykonujesz perfekcyjnie..., więc kiedy kończysz swoja robotę
Dnia 2012-02-03 o godz. 17:19 ~Ja napisał(a):
> Po co wciskasz ten polityczny kit, przecież nie jesteś tu
> dla polityki a dla roboty, która wykonujesz
> perfekcyjnie..., więc kiedy kończysz swoja robotę
Rozumiem , że jestem naganiaczem ... Ale oświeć mnie na kupno czy sprzedaż ???
Czy przyszły tydzień przyniesie jakieś ciekawe info a może wzrosty ??? ;-)
------------------------------------- THE END -------------------------------------