męczę się jak ty, a chyba gorzej bo jestem zlewarowany i DM zaczął sprzedawać mój papierowy majątek w expotencjalnym tempie. Obawiam, że czekają nas jeszcze spadki, ale na 7 EUR się skończy(wypełnienie formacji podwójnego szczytu). Chyba że zacznie się bessa, a oznak jest sporo. Gdybym miał mój pakiet w Paryżu bez wachania bym sprzedał( a potem oczywiście odkupił - bo wierzę w ORCO). SHP ma chyba rację siedzenie i czekanie chyba wiele nie daje. Prześledziłem na zonebourse.com(mają niezłą aplikację do AT) zachowanie kursu w stosunku do znanych wskażników AT. Kur...ska spółdzielnia żabojadów sprzedaje i kupuje według stosunkowo prymitywnego schematu. Stochastic powyżej 80 - wywalanko, stochastic poniżej 20 - ładowanie podbieraka. Do pomocy biorą chyba jeszcze tylko RSI. Tylko parę razy dostali połapach. Przy naszej płynności to niestety marzenie. Gdyby nie kredyt przeniósł bym akcję do Paryża
Mozna by spróbować ratować straty obstawianiem czeskiego kursu Orco na foreksie "na spadki" . No ale przynajmniej z 2 loty bo niżej to w koronach nie ma szans na większe odkupienie strat.
Nic sie nie poradzi na ogólny zjazd na świecie. Nie sądzę jednak że zejdzie do 7 euro.
Przy 7,50 zaczną się zakupy giełdowych cwaniaków. A sprzedających bedzie już niewielu.
No chyba że wybuchnie panika, to wtedy ratuj się kto może.
Fatalnie to wygląda, w zyciu bym nie pomyślał że aż tak zdołują kurs. Nawet IGroup sie lepiej trzyma. Chyba jakiś fund wychodzi. Jak spadnie poniżej 28 biorę kredyt i tankuję na full.
KBC wyceniło akcje na niecałe 8,3 euro, znaczy pewnie klienci chcą kupować tanio. To co z kursem się dzieje to jest chore, ale przy małych obrotach to tak jest. Wskaźniki orco:
c/z - 0,39, c/wk - 0,30 (dane z piątku) - sprzedawanie teraz to oddawanie w dołku i totalnie bez sensu, chyba że ktoś potrzebuje gotówke.
Nieźle. Panika w zenicie. Może być jeszcze dupnięcie na koniec tak z 15%. Powtórka sprzed roku. Kurcze mogłem się domyślić. Tępa głowa ze mnie. Niby kumam a tu taki dziecinny błąd. Chciwość,. Ehh.
Ciekawe ile teraz czasu upłynie zanim to dobije znowu do 9 euro.
Ludzie opamiętajcie się - na małym obrocie cena sama się zaniża przy leszczach , któzy mają pełne pampersy >. Tutaj nie ma żadnej paniki tylko leszcze we Francji, którzy w stadzie zachowują się jak stado baranów: to tylko EMOCJE NA GIEŁDZIE, a fundamenty firmy są ok. Wystarszyli się rekomendacji KBC i tak to wygląda jak wygląda - aż dziwne, że nikt nie chce wykorzystać takiej okazji jaka się pojawiła. Okazja dla orco na zakup tanich akcji z wykorzystaniem opcji skupu.
Obecna sytuacja na tych akcjach to okazja, która nie pojawia się często - okazja na zakup tanich akcji, które są wywalane przez drobnice z powodów emocji i rekomendacji anali. Prawie nie ma rekomendacji orco aktualnych, a tu nagle kbc wyskoczyło ze swoją i się zainteresował takim "słabym" papierem jak orco....... zaiste zastanawiające....... czyżby ktoś od nich (klient) chce wejść w orco za bezcen czy to tylko przypadek ?
Możliwe, że jest okazja tylko za co kupić. Co , 100 akcji kupić i czekać ?
Jak już to przynajmniej z 1k to wtedy jakieś odbicie będzie wyczuwalne.
Nic nie pozostaje tylko czekać na falę optymizmu.
eur/dol 1,4265 no trochę zawiało optymizmem, ale czy tak zostanie, czy też poleci 1,40. Orco wtedy bedzie po 6,80 E.
Orco storm tutaj drobni nie wywalają, to poprostu ma tak wyglądać. Myślę że to jest przewalanie z reki do reki, taką mam nadzieję, że nie ma trupa w szafie. Gra idzie o wielkie pieniądze bo przeciez zbliżylismy się do kapitalizacji 100 mln euro. Co to jest na taki majątek ?? Za 2010 był zysku netto 200 mln euro a tu kapitalizacja na poziomie 50 % rocznego zysku, czy ktoś zna podobną spółkę ?? Ja jedynie żałuje że nie mam już za co dokupić i pozostaje mi czekać.
wywalilem msc temu po ok 36 wrocilem dzis po ok 30 - zasieg spadkow ocenialem na ok 28-29 niebawem czas na rozpoczac jazde na 45-50 prawdopodobnie poczatek na przelomie czerwca i lipca/ obserwujcie eurusd tam bedzie sygnal
Gratuluje intuicji, podobnie zrobiłem jednak zbyt małym pakietem i szlag mnie trafia, no trudno, oby było jak piszesz. Swoja drogą raz dokupowałem po 40 zł bo bałem sie że mi odjedzie hehe.
A tak wogóle, czy wie ktoś jak wyglada księgowość firm w Europie ?? Mam tu na myśli wyniki za I Q 2011. Podają przychodów 40 mln euro a przeciez były duże sprzedaże terenów, miedzy innymi w Berlinie za około 120 mln euro, do tego na Węgrzech itd itp....... czy oni to jakoś rozbijają na kwartały czy jak ??
glownie reaguje na sygnaly na eurusd i czekam na potwierdzenie sygnalu na nasdaq a poniewaz tam odpowiednio potora i msc temu zrobil sie syf to ucieklem z akcji - dzis polowe odkupilem, wydaje mi sie ze jest jeszcze szansa na testowanie dolka majowego na eurusd a to powinno pociagnac akcje na chwile w dol kto wie moze w tym tyg
jak dla mnie sprawa jest bardzo jasna - przestraszeni drobni handlują między sobą przy małym popycie na akcje i to wyraźnie mówi śladowy wolumen na każdej sesji > przestraszyli się rekomendacji kbc i sytuacji w grecji główną role obecnie grają EMOCJE i naprawdę sprzedawać w dołku to trzeba kompletnie nie wiedzieć co się robi na giełdzie...... ale fakt przez takich ludzi są nieczęstne okazje do kupna dobrych i przecenionych przez histeryków akcji
na dzisiaj c/wk orco to 0,30 - czyli za 30 groszy można kupić 1 zł majątku firmy > taka wycena w obecnej sytuacji jest zdumiewająca
co do sterowania tutaj to nie chce mi się w to wierzyć w to - wystarczy przecież zacząć skupować po 30-40 tys papieru dziennie i wtedy 5-10% mniej czy więcej nie robi różnicy przy 200-300 procentach zysku
no dobra C/WK fantastyczny, ale jeszcze 3 lata mają produkować stray. Tak mówi nie tylko kbc ale i grafiki na zonebourse.com(o ile je rozumię). Ażmnie to już wku ...a. pięć lat tylko straty. coś tu nie tak.
też mam. Jednak realia są twarde. Nikt nie chce 3 lata czekać na zyski. Ten bezruch przy ogólnie dobrym sentymencie(CAC40-1,16%) niczego dobrego nie wróży. tak jak tydzień temu- ząbek na lini spadku. Przełom będzie chyba na 6,9
A mnie się odechciało już pisać i analizować, bo to wszystko totalnie jest bezsensu...
Cała wiedza na temat tej spółki powinna pomóc w inwestowaniu, ale w przypadku ORCO jest odwrotnie. Normalnie pospekulowałbym na niej i zarobił całkiem nieźle, ale nie, uparłem się, że na ORCO nie tędy droga do suksesu.
hmm. Jak narazie ta "wyjatkowa" spółka przeczy wszystkim wskaźnikom i analizom zarówno fundamentalnym i technicznym. Nie wiem czy starczy mi cierpliwości, ale ci co mogą sobie pozwolić na czekanie, w końcu doczekają się sowitych zysków. Ale kompletnie już nie potrafię przewidzieć, czy to bedzie miesiąc czy 2 lata...
Jeszcze do tego greckie lenie zamiast się wziąść do pracy, to doprowadzają do dużego ochłodzenia i niepewności na rynkach finansowych.
w 2011 ma być skup własny akcji. A emisja nie wiadomo czy i kiedy będzie. Na razie walne zgodziło się na plan, że w przeciągu 5 lat zostanie podwyższony kapitał poprzez wypuszczenie nowych akcji, ale bez żadnych szczegółów.
Dzisiaj było nerwowo. Ciekawe dni przed nami.
Znowu potwierdza się, że w takich momentach lepiej siedzieć na kasie z chwilowymi skokami na jedną sesję.
Wiesz, że możesz mieć rację.
Przecież ja tak bym zrobił. Najpierw zbijam kurs,a potem nadstawiam koszyk.
He he dobre. Tak może być. Zbiera od wystraszonych uciekierów.
Pamiętam temat skupu akcji ale pamiętam wywiad z Ottem gdzie wyraźnie mówił ze w 2011 chcą przeprowadzić amisję akcji z prawem poboru, cena o ile dobrze pamiętam to średnia 30 sesyjna. Czasu coraz mniej, więc zeby nie wyskoczyli nagle z emisją. Może duzi zbijaja kurs aby ta średnia była jak najniższa? a Ott i tak nie ma narazie kasy na jakiś skup, więc kurs leci. Tym mi to pachnie.
Dzieki ICE za przypomnienie, rzeczywiście mówił o emisji z PP, nawet sam o tym kiedyś pisałem i wszystko na to wyglada ze jest tak jak piszesz. Emisja z PP jest szansą na odrobienie nawet bardzo duzych strat i zarobek (np. Midas) lub totalna wtopa jak np: Gastel. Ale to drugie nam nie grozi bo prezes skupuje akcje a tam było odwrotnie.
Ja fiu fiu jak Wy przezywacie te wzrosty we Francji o kilka %. I tak zaraz pewnie spadnie, a poza tym gdzie Francja, a gdzie Polska. chocby we Francji byl kurs 100 euro to jak w Polsce nikt za te akcje nie da 50 euro to bedzie 50 euro i juz.