• Re: Szanowny panie Mioduszewski Autor: hans2000 [83.5.173.*]
    Na czym technicznie polega dekretacja depozytu i co daje taki certyfikat?
  • Re: Szanowny panie Mioduszewski Autor: mariuszmioduszewski.pl [178.235.205.*]
    Jest to przepisanie depozytu złota na Inwestora. Wzór takiego certyfikatu może Pan zobaczyć w prezentacji, do której link zamieszczony jest na mojej stronie www.

Certyfikat taki upoważnia Pana do odbioru złota w przypadku nie wywiązania się SR z umowy.

Pozdrawiam
    Mariusz M
  • Re: Szanowny panie Mioduszewski Autor: jk37 [87.206.200.*]
    Depozyt złota jest w tym wypadku dalej własnością SR i to jest bezsprzeczne. Na wypadek gdyby doszło do konieczności zajęcia depozytu przez osobę trzecią taka dekretacja nic nie daje. Inwestor miałby 100% tego zabezpieczenia gdyby był właścicielem złota, za które zapłacił a dekretacja byłaby na firmę SR. Takie zabezpieczenie to przysłowiowy kot w worku.
  • Re: Szanowny panie Mioduszewski Autor: robert_witt [89.68.170.*]
    jk37, mimo sympatii do Pana Mioduszewskiego. w zupełności musze się z Panem zgodzić. Wraz z moim notariuszem, sprawdzaliśmy już kilka tygodni temu ten rodzaj zabezpieczenia i znaleźliśmy trzy w pełni zgodne z prawem sposoby jakie można wykorzystać, żeby złota nie wypłacić.
    Niemniej, nie mam pojęcia jak wygląda to w prawie szwajcarskim i czy sam depozyt też pod nie podlega. Jak to jest Panie Mariuszu?
    I czemu w umowie są tak poważne luki? Choć ekspertem w inwestycjach nie jestem, w temacie prawa, jestem conajmniej... kompetentny.
    Jestem pełen podziwu osobom, które podjęli ryzyko wejścia w ten biznes z większą kasą. Sam inwestuję od jakiegoś czasu i nigdy nie spotkałem się z tego typu przemyślanym działaniem. W dzisiejszych czasach trzeba dobrze analizować w co inwestuje się ciężko zarobione pieniądze ponieważ chętnych na nie jest wielu. Schemat działania jest prosty i często wykorzystywany. Na początku jest wszystko OK wysokie odsetki, wypłacone regularnie z pieniędzy pozyskanych od inwestorów, potem ludzie wpadają w euforię wciągając innych a efektem finalnym jest płacz i zgrzytanie zębów. MyKNF nie na darmo wystawia ostrzeżnie dla tego rodzaju firm. Tam pracują ludzie, którzy wiedzą co robią. Także inwestorzy spotkamy się za jakiś czas i pogadamy o waszych inwestycjach z SR. Pozdrawiam
    Ja bym tylko delikatnie chciał przypomnieć, że choć cały biznes jaki prowadzi Socket Resources, może na tle dzisiejszego oprocentowania lokat, wydawać się podejrzanie wysoki, jak narazie nie znalazł się nikt kto by mógł powiedzieć że firma go oszukała.
    Jak powtarzałem już do znudzenia, spółki celowe mają to do siebie, że powstają pod konkretny, mniej lub bardziej sprawdzony biznes i rzeczywiście mogą generować tego rodzaju zyski, z prawdopodobieństwem 99% sukcesu.
    Niemniej... nie mam argumentów, ani za ani przeciw Pana słowom, ale z doświadczenia wiem, że rzeczywiście najlepsze malwersacje muszą być budowane na fundamentach zaufania i zysku dla inwestora. Prosze jednak zwrócić uwage, że SR zaprzeczyło że jest piramidą finansową, w swoim oficjalnym oświadczeniu.
    Niestety najobiektywniejszą opinią, będzie ta, którą wydamy za kilka lat.

Swoją drogą - widziałem Mennica Śląską, oraz rozmawialem z ludźmi którzy tam pracowali, zapoznawszy się przy okazji z historią całego projektu. Niestety w moim odczuciu, nastąpiła tutaj znaczna manipulacja faktami.
    Choć w ostatnich latach, w kraju pojawiło się kilka spółek, które używają nazwy "mennica", tak naprawde są to większości prywaciarze, którzy nierzadko zatrudniają kilku ślusarzy.
    Więc nasz dziurawy depozyt, z nienaszym złotem, chroni dokument zawarty między prywaciarzami z Czarkówa k/Pszczyny, a konsalnetem, który od sprawy się odżegnuje...
    Wydaje się że niezależna ekspertyza złota może dodała by jakieś pozytywy do tego równania.
    A jak Pan wytłumaczy fakt, że spółka dysponuje kapitałem o wartości 270 mln EURO skoro jej wartość wykazana przy rejestracji firmy w Szwajcarii jest deklarowana na 20 000 CHF? http://www.moneyhouse.ch/en/u/socketresources_gmbh_CH-036.4.050.025-4.htm Skąd to złoto? Pozwoliłem sobie wysłać do Mennicy Śląskiej pytanie kto poniesie odpowiedzialność na wypadek zajęcia depozytu inwestora. Skoro mennica jest dysponentem depozytu to wychodzi na to, że odpowiedzialność leży po ich stronie. Do dziś dnia nie otrzymałem odpowiedzi. Jest szereg faktów podważających wiarygodność spółki no i oczywiście artykół o tej firmie ze szczegółową analizą lokalizacji spółki i jej członkach rady nadzorczej.
    Cóż, nijak nie wytłumacze, bo spółka nie jest moja. Podejrzewam że jakby zapytać o to przedstawiciela, pewnie powiedzialby że nieaktualne dane, albo że kapitał joiny venture nie wlicza się, albo... nie, nie... szczerze nie mam pojęcia i nie chce spekulować :-)

Co do mennicy, również prowadziliśmy rozmowy i telefonicznie nie są chętni na udzielanie żadnych odpowiedzi, więc myśle że maila, tym łatwiej jest im zignorować.

Pozostaje nam poczekać jeszcze pare dni, a jeśli nic się nie wyjaśni, wcisnąć sprawe SR, między bajki, albo jak komuś bardzo zależy, jechac osobiście do MŚ, byle w drogim garniaku i kilkoma gorylami, może wtedy poczują się w obowiązku odpowiedzieć.
  • do hans2000 Autor: robert_witt [89.68.170.*]
    Pytał Pan czy firma SR ma powiązania z Noricum...

http://www.goldenline.pl/mariusz-mioduszewski4

... ;-)
  • Re: do hans2000 Autor: mariuszmioduszewski.pl [178.235.205.*]
    Dnia 2012-04-03 o godz. 19:07 robert_witt napisał(a):
    > Pytał Pan czy firma SR ma powiązania z Noricum...
    > http://www.goldenline.pl/mariusz-mioduszewski4

... ;-)

Na pytanie Pana Hansa2000 o powiązaniach odpowiedziałem, natomiast nie do końca rozumiem Pana wypowiedź... że niby moja skromna osoba łączy te dwie firmy??
    No to powiązanie jest konkretne... :-) Proszę nie zapomnieć też o innych firmach, z którymi współpracuję :-)
  • Cóż za zbieg okoliczności Autor: hans2000 [83.10.66.*]
    1.

http://www.goldenline.pl/adrian-jachowicz

2.

http://manager.money.pl/krs/adrian-grandke/

proszę zwrócić uwagę na pozycję

Inne osoby występujące w KRS firmy: G&J Spółka Z Ograniczoną Odpowiedzialnością
  • było i nie ma Autor: robert_witt [89.68.170.*]
    Ja się tylko zastanawiam dlaczego zaraz po pojawieniu się zniknął temat gdzie kilka osób dosyć szczegółowo podawało jak SR nie wypłaca im odsetek i próbowało zebrać się w grupe żeby iść z tym do prokuratury.
    Widać jakiekolwiek posty konkretnych ludzi, których prawdomówność można by zweryfikować lub obalić w ciągu paru godzin, znikają jeden po drugim żeby przeciętny Kowalski, nie znalazł ani jednej negatywnej informacji na temat firmy. Wspaniale!
    Tylko gdzie tu miejsce na dyskusje?
  • Re: było i nie ma Autor: socket_resources_ [217.153.39.*]
    Firma Socket Resources informuje, że zamieszczony post jakoby nie wywiązywała się z zobowiązań i nie wypłacała należnych premii wyczerpuje znamiona przestępstwa z art. 212 § 1 i § 2 kodeksu karnego. Firma Socket Resources realizuje wszystkie swoje zobowiązania wynikające z zawartych umów zgodnie z ich postanowieniami oraz w terminach w nich przewidzianych. W związku z treścią zamieszczonego postu zostanie złożone stosowne zawiadomienie do prokuratury. O wynikach postępowania prokuratorskiego poinformujemy na swojej stronie Internetowej.
    Informacje na temat produktu Perfect Trade oraz firmy Socket Resources GmbH można uzyskać pod numerem : 800 706 660.
  • Re: w co zainwestować 100000 złotych Autor: trader777 [77.112.98.*]
    STOCKTRADERS.pl

inwestujemy z sukcesem. sprawdź w co...
  • Re: w co zainwestować 100000 złotych Autor: jk37 [87.206.200.*]
    Szanowny Panie.
    Ten temat był już poruszany i skończmy z tymi bzdurami. Firma kogucik i tyle. Pozdrawiam wszystkich.
  • Re: w co zainwestować 100000 złotych Autor: xteam [83.14.176.*]
    Polecam asset management tego domu maklerskiego, mieli za pierwszy kwartał stopę zwrotu drugą najlepszą w Polsce:
    http://www.ticker.pl/C4/P/raporty.rynek.d/20120522kryzysgrecki.odt.html
    http://www.efixdm.pl/