• Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Doloreska [83.10.231.*]
    U mnie było identycznie pare dni temu, tak samo pisał, też mu pisałam że póki nie ma kasy nic nie wysyłam to mnie straszył, Karoll Wallace ten sam adres, sfałszowany transfer z Barclays, dobrze że natrafiłam na to forum.
    oszust !
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Aśka [151.248.62.*]
    Ja sie dałam nabrac, przez niejaką Magdalenę Johnson z UK wysłałam jej aparat wart ok 2500 . Też dostałam potwierdzenie z tego banku.Ale wtopa !!! czemu człowiek jest tak głupi!!!!!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Natti [95.49.199.*]
    Ta sama Pani (Magdalena Johnson) próbuje ode mnie wyłudzić aparat, niestety od razu mi to źle pachniało, że niby chce mi dać więcej kasy niż chciałam! A teraz się jeszcze upewniłam w moim przekonaniu!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Natti [95.49.199.*]
    Niejaka pani Magdalena Johnson na allegro posługuje się kontem (slaby9331), które jak zdążyłam właśnie zauważyć zostało zawieszone.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~on1 [37.47.43.*]
    Ja dalem sie oszukac Pani Johnson, ale nie popuszcze, sprawa zajela sie juz policja.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Ag [94.254.209.*]
    Ktos pisał, ze sprawa Magdalena Johnson go oszukała i sprawa zajęła sie policja. Co zrobili? Co ty zrobiłeś ? Jak to wszystko stoi? Ja tez zostałam oszukana.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Refulcia [77.253.121.*]
    Dnia 2015-07-06 o godz. 22:20 ~on1 napisał(a):
    > Ja dalem sie oszukac Pani Johnson, ale nie popuszcze, sprawa zajela sie juz policja.

W przypadku mojego ojca policja odrazu powiedziała, że może czekać tylko na umorzenie sprawy... Chętnie się dowiem gdzie policja podchodzi do tego z większym zaangażowaniem ?
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Robert [212.109.132.*]
    I co załatwiliście? Mnie tez orżnęła.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Red [83.4.217.*]
    Odzyskałeś cos ? Ja dwa tyg temu padłam ofiara oszusta . Byłam na policji znalazłam nawet kto odebrał paczkę pod adresem gdzie wysłałam . Piszcie czy udało sie policji kogoś namierzyć
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Marti [83.21.11.*]
    Ode mnie tez chciała zakupić aparat gdzie miał on cenę 1200 zł a wysłała 1400 zł + 200zl za przesyłkę do niej. Wszystko identycznie jak opisujecie. Cos mnie tknęło zeby sprawdzic bo miałam wysłać jakies potwierdzenie zeby bank mógł wysłać pieniądze dalej! Dzieki ze ostrzegacie ludzi! Tylko współczuje tym co dają sie oszukać dalej..

Name: Magdalena Johnson
    Address: Flat 7 Pierrepoint Ross Road
    City: London
    Postal code: SE25 6SD
    Country: United Kingdom
    phone number +447937456464

Na Allegro: iwa-kola
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~ask [46.250.168.*]
    Właśnie w tym tygodniu padłem ofiarą tego/tych oszustów na kwotę 1000 zł.Jak widać nadal działają bo nie jest to jak sądzę jedna osoba.Wysłałem im paczkę na adres 16 PRIMROSE WALK LONDON SE14 6LR UNITED KINGDOM Może ten adres pozwoli komuś uniknąć zostania ofiarą oszustwa.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~maaaaz [89.79.79.*]
    Witam Ten sam przykład. Pisze z polskiego emaila: gcamry1@o2.pl rowniez z wielkiej brytanii a dokladniej z londynu, nick z allegro : bugidown5 mam nadzieje ze mogłem komuś pomóc
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Kamil [83.26.243.*]
    Także padlem ofiata tylko paczka jest jeszcze niedaleko moge ja zatrzymac wiece moze przez pocztex wysłałem

• Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Stranger [81.190.95.*]
    Ludzie!!!

Nie wierzcie temu oszustowi:)

Chciał wydębić ode mnie telefon !!
    Ta sama historia:
    Mr Wilson Davids(wilsondavid@02.pl
    Niby 30 zł więcej przesłał...
    Ten sam bank angielski i ta sama bajeczka ze jak przedstawię dowód nadania paczki do Nigerii to kasa będzie immiditelly on my account:) Hahahaha!!!
    Na razie jestem na etapie asertywnego nakłaniania go do dokonania przelewu bo inaczej tego nie wyślę. To na 100 % oszust który frajerów szuka!!! Ciekaw jestem co mi odpisze i ilu dało się nabrać
    Będę Was informował na bieżąco:)

Pozdro
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Stranger [81.190.95.*]
    Nie uwierzycie!!!
    Odpisał mi ze jest w tym banku od 20 lat i ze bank musi najpierw zobaczyć skan wysyłki i go zweryfikować a następnie pieniądze które on wpłacił znajda się na moim koncie:):)
    Napisał również ze jest pewien ze to dla dobra nas obu:)

Odpisałem mu ze jest sławny w Polsce i ze wielu się mogłoby na to nabrać ale nie ja... Napisałem mu również ze u nas w Polsce ma swoja własna ksywkę:) Nigerian Scamer:)
    I na tym etapie zakończyliśmy nasza znajomość:)

• Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~zonker [89.74.24.*]
    Witam. Dzięki za info
    Już się zastanawiałem nad kurierem ale dobrze że jest internet. Istny oszust i krętacz. Jak ktoś może to niech mu wyśle do nigerii zawinięte g<>wno i najlepiej żeby eksplodowało przy otwarciu, jak puszka farby u jasia fasoli.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~B_D [79.184.229.*]
    też zostałam oszukana przez tego samego niby nigeryjczyka. ale chyba jeszcze uda mi się cofnąć paczkę bo dzwoniłam dziś do Poczty. Niewiem czy nie zgłosić tego na Policję .
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Jack [31.63.240.*]
    Witam. Super że jest takie forum. Chciał ten pajac kupić ode mnie aparat za 1100zł , on niby wpłacił kasę do banku Barclay w Londynie, ja miałem wysłać paczkę na jego adres do Nigerii a numer nadania odesłać do Barclay a oni mi przesłać jego pieniądze... Dostałem z tego Barclay gotowy formularz, ale coś mnie tknęło i to sprawdziłem na necie, bo z tego co się orientuje banki nie wysyłają formularzy z danymi. Co za GNÓJ, gdy mu napisałem że nie taka była umowa to odpisał że muszę wysłać paczkę bo on tych pieniędzy już nie odzyska i że zbankrutował, nie ma za co mieszkania opłacić itd. Ale mu zaraz wiązankę wyślę że się nie pozbiera pajac!!!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Aaa [37.248.255.*]
    A o co tu chodzi
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~gość 5 [178.180.4.*]
    Witam. Mnie też się to przytrafiło. Gość niby wysłał potwierdzenie bankowe na przelew 1200zł za notebooka,mimo ze ja chciałam za niego 700 zł. I ta sama śpiewka ŻE pieniądze będą na moim koncie jak wyśle mu skan dowodu wysłania notebooka. Uważajcie na niego bo naprawde można się nabrac.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~m.sta [95.49.189.*]
    jak mozna było sie na takie bajki nabrać...
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~kasztan85 [89.230.109.*]
    Witam!

Ten sam schemat działania, lepsza cena, wysyłka do Nigerii. Tylko mi się to od razu wydało podejrzane bo mail z banku był tak badziewny że hoho :D, Chodziło oczywiscie o Allegro i aparat cyfrowy.

Pozdrawiam
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~natalia [31.61.128.*]
    To samo niejaki pan Pawel Dare z Nigerii chcial kupic na allegro oczywiscie telefon za 1000 zl. I tak samo wyslal potwierdzenie z banku Barclays ze wplacil juz pieniadze , oczywiscie 100 zl wiecej. I jak najszybciej mam wyslac paczke i wyslac mu potwierdzenie nadania wtedy jego bank to sprawdzi i przesle mi pieniadze.

odpisalam mu ze dobrze wiem ze sam wysyla potwierdzenie z jego niby banku bo jest tak kiepskiej jakosci z.... hahaha i ze wszyscy juz go znaja w Polsce.

Swoja droga zastanawiam sie czy isc na policje , napewno troche osob nabierze a napewno nie dziala tylko w Polsce...
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~elka02_ [46.112.146.*]
    trzeba wkoncu cos z tym zrobic bo ludzi oszukuje i tylko smieje się z naszego narodu...zgloszenie na policję, niech kazdy pojdzie to moze cos wkoncu z tym zrobia. Ja pojde jeszcze w tym tygodniu. Piszcie na elka02_gwiazdeczka@wp.pl
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~figel [80.254.147.*]
    Mam dokładnie taką samą sytuację.
    Jak powiedziałam, że nie wyślę laptopa bo dla mnie jest to oszustwo to dostałam następującą odpowiedź:

HEY HEY LITTLE KID DON'T TRY TO GO TO JAIL BECAUSE I'M GONNA CALL POLICE NOW ARE YOU CAZY AFTER THE MONEY IS NOW HOLD IN YOUR ACCOUNT AND MY BANK IS WAITING FOR YOU TO SEND THEM SHIPMENT RECEIPT
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Aaa [37.47.34.*]
    Hmm
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~kuba [178.180.3.*]
    oszust. pewnie do.nigerii masz go wyslac do.miasta lagos :-P:-P
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~trt [46.112.146.*]
    Mr Ademipo Adigun
    4, somefun agege Lagos
    23401 Nigeria
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~asd [194.255.150.*]
    Witam!
    u mnie ta sama sytuacja, ten sam "bank" , wysylka do nigerii i kasa dopiero po wysylce, rzekomo 100 zl wiecej przelal do tudziez banku za wysylke. dzieki Bogu i wam znalazlam to forum zanim wyslalam paczke.podaje dane tego goscia- jaime Adeshina ( jaime.john@tlen.pl) Uwazajcie!!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Doloreska [83.10.231.*]
    Mnie też próbował oszukać, wsyatwiłam Iphone , zaraz się zgłosił to samo fałszywe potwierdzenie z Barclays, żeby wysłać paczkę to dopiero bank puści trasnfer, nie dałam się zrobić pisałam mu ciągle póki nie ma kasy nie ma wysyłki, często ten oszust pisze albo po Polsku albo po angielksku, nie chciałam wysłać to zaczał mnie straczyć, napisałam mu żeby nie pisał bo wyczułam że to oszust i ze zgłosze sprawę na policje ( potwierdzenie było sfałszowane jeszcze niby przelał więcej niż trzeba było pieniędzy ) . nie dajcie się oszukać jego dane w moim przypadku :

Name: Maxwell Wallace
    Address: 16 primrose walk
    Postal code: SE14 6LR

Karoll Wallace
    London
    karolwallace@cmoki.pl

GRASUJE PO ALLEGRO I OSZUKUJE LUDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Izabela [83.22.51.*]
    Ten sam człowiek, Maxwell Wallace właśnie próbuje mnie przekonać, żebym wysłała przesyłkę, a następnie jak jego bank Barcleys ujrzy potwierdzenie dostanę pieniądze. Prawie się nabrałam, gdyby nie to forum. Nawet z Banku Barcleys dostałam wiadomość, ale podejrzewam, że to może oszustwo. Lecz z drugiej strony może rzeczywiście mają takie procedury? Może warto byłoby zapytać Allegro.pl? Niech ostrzegają ludzi! Z tego co widzę to nie pojedyncze sprawy z oszustwami.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~fenrir [79.41.169.*]
    Szkoda ze dopiero znalazlam to forum,ten sam oszust,Marta Wallace,adres wysylki Maxwell Wallace,Primrose 16 London.Niestety nabralam sie,i po laptopie.Byl na tyle bezczelny ze chcial jeszcze żeby wyslac mu 1000zl Western Union do Nigerii,ze niby bank mu sciagnal za dużo z konta,i nie przeleje mi pieniędzy dopoki bank nie dostanie potwierdzenia transferu z Western Union.Nic mu nie wyslalam wiecej oprócz maila ze zglosze to na policję.Moze ktoś z was kto również zostal oszukany tez chce cos z tym zrobić?Razem będzie latwiej,z tego co czytam,jest nas spora grupa.proszę o kontakt na maila piano-forte@wp.pl
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~tobi1320 [81.190.211.*]
    Jeżeli ktoś został pokrzywdzony przez tego faceta, prosze pilnie o kontakt na tobi1320@wp.pl, sprawa jest zgloszona na policje, a im więcej osób tym większa szansa na pociągnięcie sprawy do skutku.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~agata [31.182.78.*]
    Mnie właśnie chciała w ten sam sposób oszukać niejaka pani Magdalena Johnson : magda.john@10g.pl
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.238.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~allegrowicz [217.153.114.*]
    u mnie to samo dzisiaj

z konta allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=9275567, pisala do mnie
    Magdalena Johnson <magda_godfirst@notowany.pl>
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Wojtek [31.61.129.*]
    Ja mam to samo, dostałem ofertę za iPhone wystawionego na allegro i tez wysyłka do UK i niby potwierdzenie, że przelew już wyszedł przyszło z adresu: HSBCBANKCUSTOMERCARELINE@ACCOUNTANT.COM

Oszust pisze z adresu "mugu001" i chce żeby wysłać telefon na adres:
    Name : Diana Bellamy
    Address : 20 Brynteg Terrace
    City : Fochriw
    State : Bargoed
    Zip Code : CF81 9JQ
    Country : UK
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~pikus [79.191.245.*]
    U mnie identyczna sytyacja
    Name : Diana Bellamy
    Adres: 20 Brynteg taras
    Miasto: Fochriw
    Stan: Bargoed
    Kod pocztowy: CF81 9JQ
    Kraj: Wielka Brytania
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Gron [176.221.121.*]
    duzo informacji znajduje na podobne tematy na tej stronie zawsze http://dbajofinanse.net/

• Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~misiek [83.29.68.*]
    uwaga również na

Name: Natasha Chukwu Eze
    Address: 26A Cann Hall Rd
    Post Code: E11 3HZ

Pozdrawiam tych którzy nie zdążyli zajrzeć na to forum:D
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Naiwna Kasia [31.178.124.*]
    Potwierdzam. Również miałam do czynienie z niejaka "Natashą" wysłała mi potwirdzenie identyczne jak ujęte w tym wątku. Tylko dane zmienione. Ja głupia wysłałam... ale w porę się zorientowałam, że to przekręt i zdążyłam wycofać przesyłkę z poczty. Natashka nie była zadowolona...
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Shreku [83.4.140.*]
    Hey ludziska, wielkie dzięki za te informacje!!!!!!!!! W zasadzie pakowałem już nowiutki smartfon Samsunga, żeby sprzedać go gościowi z Nigerii zaoferował więcej niż chciem, a sytuacja z kasą którą miałem dostać z banku Barclays była dokładnie taka sama tzn. wyślą ostatecznie przelew jeśli prześlę im scan listu przewozowego. Na szczęście w ostatnim momencie podkusiło mnie by przegoglować temat i znalazłem to forum. Ogromne dzięki za wasze wpisy.
    Wysłałem już gościa do diabła i postraszyłem Interpolem:))))))))))))))))))
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~mr_ziolas [78.28.13.*]
    Heheh... ludziska, gdyby nie to forum byłbym mocno stratny...

Dzięki za nagłośnienie sprawy!

Poinformowałem o tym oszustwie stacje tv i gazety.. jak mniemam, wielu naszych rodaków dało się pewnie nabrać na nigeryjski przekręt...

btw... w ciągu ostatnich 3 dni zapytanie o przedmiot wysłało do mnie kilku mieszkańców Lagosu... pomyślałbym, że to kraina mlekiem i miodem płynąca a laptopy, sfony i tablety to towar pierwszej potrzeby w krajach 3go świata :)

Wszyscy wiemy jak jest niestety!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~boreczek87 [83.6.61.*]
    mój niedoszły kupujący to:
    Name:FEMI IDOWU
    Address: 149 SAXTON STREET
    City: GILLINGHAM
    KENT
    Postal code: ME7 5EH
    uważajcie!!!!!!!
    ja dla tego gnoja wygrałam aukcję mojego fona za pomocą konta mojej siostry bo myślałam że zarobek się szykuję a tu miałabym zarobek:) na szczęście straciłam tylko 13 zł za wystawienie aukcji na allegro:)huuuuuuura:)
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Tomek [83.238.5.*]
    Mnie tez tak obrobil wyslalem juz paczke do nigerii i nie wiem co robic. Czy isc na policje czy co? Proszę o odp. Tomcio199@gmail.com , albo Darton@vp.pl
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~uhh [193.0.242.*]
    zgłoście to wkońcu do allegro niech komunikat na stronei dadzą. A ty idz na poczte i cofaj paczke
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Artur [217.153.131.*]
    A mnie pan dare chcial naciagnac na kamere kinowa
    ( jest na allegro ) warta 60.000 zl.
    Zglaszam na policje.
    Dane oszusta

NAME:PAWEL DARE
    ADDRESS:15 SHOMEFUN STREET
    CITY: AGEGE
    STATE:LAGOS
    COUNTRY:NIGERIA
    ZIPCODE:23401

Login allegro : graven10
    IP: 41.138.179.16

Mail i reszta ta sama co u poprzednikow.
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~Pawel [87.207.178.*]
    To ja wam powiem lepszą historie, typek chciał kupić ode mnie samochód i żebym mu wysłał promem xD hahahaha Pozdrawiam ;)
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~J. [178.43.220.*]
    Witam! Na szczescie w pore tutaj zajrzałam, aparat lustrzanka stoi spakowany, wzięłam nawet kwit do wypełnienia, oczywiscie do Nigerii. Wiecie co dało mi do myslenia? To, ze mail z tego banku dostałam, aczkolwiek prosto do zakładki SPAM!

W temacie miałam napisane: Mr Pawell Tomek sent you 800.00 PLN From Barclay's Bank Of London (R) -Transfer Number :- BAR6-0043- 1113-820- PL

A jego dane:

NAME:GEORGE ADAMS
    ADDRESS:10 OSHOBU STREET
    CITY: AGEGE
    STATE:LAGOS
    COUNTRY:NIGERIA
    ZIPCODE:23401

Nie dajcie się nabrać!
  • Re: Transfer pieniędzy z Barclays Autor: ~marcin [164.127.46.*]
    Witam no i do mnie napisał ten frajer i chciał żeby wysłać do niego SE Arc S ale nie do Nigerii tylko do UK na adres:

NAME: MR D KOTEY
    ADDRESS: 31 SKETCHLEY STREET
    CITY: NOTTINGHAM
    STATE: NOTTINGHAMSHIRE
    COUNTRY:GREAT BRITAIN
    ZIP CODE:NG3 3DX