• Re: Wyniki za I kwartał Autor: ninjaa [95.160.219.*]
    ja tu jestem już od prawie roku... akcje zakupowałem po 1.20 uśredniłem do 1.09.. cały hajs giełdowy mam tutaj wsadzony.. mam jeszcze troche na jupiterze ale o tę spółkę się nie boje bo ma fundamenty i dobre wskaźniki... a ta ma tylko fundamenty.. powiedzmy sobie szczerze ntt jest praktycznie firma dystrybutorską... bez kontraktów i przetargów będzie kiszonka taka jak teraz. Czasami się zastanawiam co mnie skusiło by w nią wejść. Czy warto czy nie? To się okaże wtedy gdy strace lub zyskam bo jak narazie to pieniądze leżą i się mrożą.

Pozdrawiam!
  • Re: Wyniki za I kwartał Autor: ~mis malinowy [83.220.122.*]
    przychody nie biora sie z powietrza, wzrost eksportu rowniez, zmalaly koszty zarzadu... co niektorzy powoli to zauwazaja a przetarg jakby wpadl to dodatkowy bonus chociaz ntt posrednio i tak w nich uczestniczy bo wspolpracuje z wieloma firmami ktore u nich zamawiaja nie tylko z gieldy co sie orientuje... poza tym jesli tak pronox mial tak odpal, odlewnie ba monari... nawet takie igroupy czy polresty maja odpaly czasem tylko ntt idzie pod prad
  • Re: Wyniki za I kwartał Autor: ~mlody m [62.87.184.*]
    gdzieś ten link się już przewinął ale tak sobie myśle że przed jutrzejszym dniem warto przypomnieć!
    http://wyborcza.biz/gieldy/1,101260,9588803,Beda_duze_zamowienia__Krajowy_rynek_IT_lapie_wiatr.html

"Na razie największe ożywienie zakupów po zastoju wywołanym kryzysem panuje w sprzęcie informatycznym. Według prognoz Sygnity w tym roku polskie firmy wydadzą na sprzęt aż 12,1 mld zł, czyli 13 proc. więcej niż przed rokiem. Oprogramowanie urośnie o niecałe 4 proc. (do 5,3 mld zł), ale już w kolejnym roku ma skoczyć o 9 proc. Branża informatyczna bardzo mocno odczuła skutki gwałtownego ograniczenia inwestycji przez firmy wystraszone skutkami kryzysu finansowego. W dołku kryzysu w 2009 r. rynek sprzętu, oprogramowania i usług IT skurczył się aż o 10 proc. W najbliższych latach wartość rynku ma nieustannie się zwiększać: z 27,1 mld zł w tym roku do 35,8 mld zł w 2014."
[x]
NTTSYSTEM 13,96% 11,10 2026-01-02 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.