Mam pomysł, żeby usunąć z naszego towarzystwa kolesi krętaczy. Utwóżmy nowy wątek z deklaracją, że nie sprzedajemy akcji taniej niż np poniżej 70 zeta. Każdy podaje tam ile ma akcji i po ile w realu wystawił do sprzedaży (cena minimum 70 zeta). W interii będzie można kontrolować czy jego zlecenie nadal figuruje. Jeżeli jego zlecenie zniknie to znaczyć będzie, że koleś sprzedaje. Wtedy niech lepiej zniknie z forum bo będzie traktowany jak oszust. Chyba, że się jakoś usprawiedliwi. Na autora wątku proponowałbym db z racji tego, że chyba to on ma najwięcej akcji. Co wy na to?
db - mnie chodzi o to, żeby wykluczyć z naszego grona cwaniaków. Jeżeli uważasz, że ta cena jest za niska to zaproponuj inną a ja się zgodzę, Jak ustawisz np cenę na minimum 70 to może zaczną wywalać po 50-60 a nie po 4-5 zł.
To tak a propos tego "nie będziemy patrzeć"? :))
Sytuacja każdego z nas jest inna. Debil może swoje papiery zakopać na lata, Ty być może też, ale inni już niekoniecznie. Drobni, tacy jak ja, zwykle mają w akcjach wszystkie swoje oszczędności i może przyjść taka chwila, że będą musieli po nie sięgnąć.
Ja ze swojej strony deklaruję tylko tyle, że będę trzymać ten papier jak najdłużej. Tylko tyle i aż tyle, bo chciałabym trzymać dłużej niż do 70. Ale jeżeli zdarzy się tak, że będę zmuszona go sprzedać, to sprzedam bez względu na to, co sobie o mnie pomyślicie.
Masz dobre chęci, ale przecież nie wiesz, jaką kto z nas ma sytuację finansową. A jeśli paskudną? Chcesz, żeby jeszcze na dodatek czuł się jak zdrajca?
Ja nie mam z tym problemo - możemy usztywnić. Wydaje mi się, że uczciwszy będzie poziom 45-50 PLN. W ten mocno wierzę nawet przy realizacji tylko części planów Astro.
Jako granicę minimum do sprzedaży ustawiłem sobie 35 PLN to mogę ją spokojnie przesunąć na 45-50.
IR swojego czasu napisal ze przy kursie 7 zl wewnetrzna wycena fiirmy przy ostroznych szacunkach jest KILKAkrotnie wyzsza. Ze slownika jez. polskiego zas wynika że KILKA to blizej nieokreslona liczba z przedziału 3-9, tak wiec kurs wg spolki zawiera sie w przedziale 21-63zł, z wyrażna sugestią że glowny akcjonariusz wyzej ceni posiadane przez siebie walory.
Niby tak, ale poki co pozycje z tabelek typu kapital wlasny, suma bilansowa, wynik operacyjny i lewa strona wiezy Eiffla na wykresie, fixingi, niski ff nie przyciagaja nowych. Aby dotrzec do informacji o ktorych mowisz trzeba przeszukac setki postow z tego bardzo opiniotworczego forum.
Nic nie trzeba robic, przyjdzie odpowiedni czas i kazdy bedzie wiedzial o astro i oognecie. Ja tam po cichu licze na solidne ruchy ze strony spolki i glownego akcjonariusza, gdy juz wszystkie biurokratyczne klody przeskocza a los projektu oognet bedzie zalezal tylko od ich ciezkiej pracy i umiejetnosci
ja mysle ze naprawde taki wzrost na jaki czekamy zacznie sie dopiero po rozpoczeciu emisji, bo kablowki lubia sie przechwalac iloscia kanalow w ofercie, a do tego beda to bezplatne HD i 3D