Wyraźnie już słychać infa, że deweloperka niedoceniona- ogólnie rzecz jasna. O Orco też słychać, że nie wiadomo dlaczego nie rośnie. Powiem tak: we Francji zbierają papier i odkupują od niecierpliwych. Data wybicia już bliska. Ja czekam choć wpienia mnie to niezmiernie, ale czekam. Nie mam innej spółki do której chciałbym przerzucić kasę (oprócz tych co mam). Pozdrawiam Rentier co chce żyć z zysku na OPG.
Dnia 2010-12-09 o godz. 23:44 ~Rentier napisał(a):
> Wyraźnie już słychać infa, że deweloperka niedoceniona-
> ogólnie rzecz jasna. O Orco też słychać, że nie wiadomo
> dlaczego nie rośnie. Powiem tak: we Francji zbierają papier
> i odkupują od niecierpliwych. Data wybicia już bliska. Ja
> czekam choć wpienia mnie to niezmiernie, ale czekam. Nie
> mam innej spółki do której chciałbym przerzucić kasę
> (oprócz tych co mam). Pozdrawiam Rentier co chce żyć z
> zysku na OPG.
Gdzie słychać, że deweloperka jest niedoceniona? Proszę o konkrety, źródła, linki...
Zdaje się, że to raczej chciejstwo i życzenia.
W środę w TVNCNBC był poruszony temat deweloperki i Orco.Jeden z anali zaproszonych do studia sam stwierdził, że nie zna przyczyny dlaczego Orco nie rośnie pomimo tak dużej liczby pozytywnych informacji.
A ja Wam mówię - ktoś zbiera papier z rynku. Nie rzuca się i nie podbija tylko zbiera co wyrzucą dlatego kurs się tak kisi. Możliwe, że to potrwa jeszcze i z miesiąc , ale wystrzał będzie nieziemski - widły za widłami. A jak.
no jak już się tęgie głowy zastanawiają dlaczego kurcze orco tak się kisi to faktycznie coś jest nie tak.
skoro ott powiedział dziś, że mogą odkupić z tynku prawie 1mln akcji, to też coś znaczy. (pewnie sam się dziwi , że kurs akcji ma się ni jak do teoretycznego kursu, który wynosi chyba coś ok 20E) - niedoszacowanie, przez negatywny akcjonariat.
millenius czy jak mu tam działa, działa, działa. - to jest moje zdanie.
Bardzo nie lubą Ott`a dlatego też zwalają kurs i dokupują, tylko po to , ażeby na kolejnym WZA powiedzieć, he, mamy znowu ponad 10% akcji! i odwołujemy Cię Ott.
Natomiast Ott, jest b. przebiegły i napewno wyprzedza kroki przeciwników (tak sądzę).
A już tak całkowicie na serio i bez dywagacji.
Gdybym nie miał orco, gdyby mnie to nie interesowało, to spokojnie powiedziałbym , że kurs obecnie powinien wynosić ok 30 E na akcje.
Firma jako jedna z niewielu wstaje z kolan (a to nie jest łatwe!- bo jak gospodarka zwali firme na kolana to mało która się podnosi, większość woli upadłość i święty spokój, a nie walczenie dzień w dzień o kredyt, o finansowanie, o wsparcie, o prawników (złota44,plan ochronny) ) itd, itd.
Po ludzku to nie uczciwe że orco tak kursowo kwiczy!. No ale ja sie przyzwyczaiłem, bo ja nie często mam farta w życiu więc i na GPW mnie doświadcza życie :)
sorki za mało merytoryczny rozpis. ale przy piątku, tak mi się jakoś zebrało :)
co to za swierwo? bo juz nie chce mi sie nawet otwierac jesli to pietnasty raz pisza o tym samym czytalem po francusku czesku angilesku i jeszcze pewnie po polsku.
piernicze nie otwieram tego linka
Dnia 2010-12-11 o godz. 00:39 ~Rentier napisał(a):
> http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gp
> w.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl
> &_RowID=1690991&category=13,42,48,47&am
> p;_CheckSum=342703521
I to jest chyba rozwiązanie zagadki, dlaczego kurs uporczywie nie rośnie (prawdę mówiąc już od pewnego czasu to podejrzewałem). Rynek spodziewa się nowej emisji, ale nie zna ani ceny, ani ilości akcji, ani sposobu jej przeprowadzenia. Na miejscu zarządzających funduszami też bym teraz nie brał, bo nigdy nie wiadomo, czy Orco nie wykręci takiego numeru jak w kwietniu, kiedy przy cenie rynkowej EUR 7-8 wyemitowało akcje dla kolesiów po EUR 5 (w ciągu kolejnych 2 miesięcy kurs spadł poniżej tej ceny). Wydaje się, że dopóki ta sprawa się nie wyjaśni, kurs będzie dalej się kisił na obecnym poziomie i żadne dobre info tu nie pomoże.