myślę, że jak kupili za 5E to nie oddadzą za 8E
Nie oddadzą nawet za 20E.
Domyślasz się ile za jedną akcje może być za 1rok -2 lata ?
A Funduszom nigdy się nie spieszy, oni wykładają kase długoterminowo i licza na zysk, bynajmniej nie 40-70%
Tymbardziej , że free na akcjach jest ponad 70%, tak więc nie sądze aby udało im sie oddać te miliony akcji które mają nie zwalając kursu dosłownie do 0E
Obecnie jakby ktoś chciał to pakietem mysle 20-40 tys akcji doprowadziłby kurs do 3E spokonie.
Podobnie jest w drugą stronę.. z tym, że 20-40tys akcji spowodowało by zamknięcie na poziomie myśle dobrze ponad 10E.
to ile konkretnie fundusze dostaly tych akcji za 5E? i dlaczego ff jest 70% skoro b. duzo akcji maja fundy? posiadacze powyzej 5% chyba powinni byc ujawnieni?
a jak to jest z tym ze spolka jest notowana i tu i tam (warsaw/ paris) te nascie milionow akcji to suma z obu gield czy i tu i tu tyle maja?
wiem ze pytanie moze wydac sie debilne ale nie ogarniam:)
dzieki za odpowiedz:)
Na żaglu w Warszawie nic się jeszcze nie dzieje. Główny wykonawca wejdzie na budowę w styczniu i wtedy zobaczymy jak mury się pną do góry...
Dostałem info z Francji, że potwierdzają termin raportu za trzeci kwartał: Po zakończeniu sesji na giełdzie we francji zostanie opublikowany 25 listopada. Oprócz wyników kwartalnych, zostanie opublikowana informacja o aktualnej sytuacji programu naprawczego, w tym dalszych redukcji zadłużenia.
A w międzyczasie polecam lekturę z wycinka raportu zarządczego Orco z Francji:
Financial liabilities
The financial debts strongly decrease as a result of the derecognition of the amortized cost of the Company’s bonds as at 19 May 2010 and the recognition at fair value of the “Safeguard bonds” at the same date (net decrease of EUR -252.9 Million) and the repayment of bank loans upon the sale of assets and development (EUR -81.5 Million) and other repayments of bank loans (EUR - 13.2 Million). This is partially compensated by foreign exchange differences (EUR +8.8 Million), the accrual of actuarial interests (EUR 15.9 Million) and new bank draw downs (EUR 14.4 Millions).
ludkowie, poczytałam sobie tę informację ostatnią i wiecie... wartość debts mnie trochę poruszyła. Czekam, nie oddaję, jest potencjał, ale.... myślicie, że wyniki za III kw "IN PLUS"?
a Ty wiesz, że te 300mln to wirtualne są ?
tzn. jak coś się w planie naprawczym niepowiedzie, to te 300mln wróci z nawiązką!
Dlatego do momentu kiedy nie będzie info z sądu, że wniosek/roszczenie kogoś tam w stosunku do planu naprawczego zostało oddalone, to te 300mln wisi nad orco ...
zresztą orco o tym wspominało w raporcie,analitycy zresztą też.
zobaczymy co napiszą 25.11 -bo tu już nie będzie taryfy ulgowej, że coś tam sobie inaczej zaksięgują. Będzie albo zysk , albo strata.
Dnia 2010-11-05 o godz. 22:12 ~shp napisał(a):
> max,
a Ty wiesz, że te 300mln to wirtualne są ?
tzn. jak
> coś się w planie naprawczym niepowiedzie, to te 300mln
> wróci z nawiązką!
Dlatego do momentu kiedy nie będzie
> info z sądu, że wniosek/roszczenie kogoś tam w stosunku do
> planu naprawczego zostało oddalone, to te 300mln wisi nad
> orco ...
zresztą orco o tym wspominało w
> raporcie,analitycy zresztą też.
zobaczymy co napiszą 25.11
> -bo tu już nie będzie taryfy ulgowej, że coś tam sobie
> inaczej zaksięgują. Będzie albo zysk , albo strata.
pzdr
> shp
25.11 jeszcze nie napiszą. Rozprawa jest w grudniu.
Pewnie ze 2 tygodnie będziemy sie bujac w przedziale 7,4-7,7 Euro (oby). Przed samymi wynikami możliwe jakieś ruchy, ale niestety w dół chyba też. Jest to trochę denerwujące, jak caly rynek rośnie, a Orco powoli się osuwa.