• Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~investsolutions [77.113.227.*]
    i see deep green on monday.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    chyba mamy klasyczna przyczajkę nad wsparciem 3,94-3,95, wszystkie średnie idą do góry, macd i trix sygnały kupna
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Fnope [79.187.45.*]
    Jak w rollercasterze. Raj dla spekulantów.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~donek [83.14.126.*]
    mówiłem Ci xyz żebys wyszedł z tego szamba jak były obroty teraz może byc trudniej a po 30 tym znowu bedziesz zył nadziejami przez 3 miesiące i znowu jak przez ostatni rok...
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~xyz [77.91.50.*]
    dzięki donek za dobre rady, może i masz racje i dawno powinienem wyjść ale.... ja wierze ze tu będzie dobrze i jeszcze poczekam. Zobaczymy co będzie po wynikach. Jak masz cos ciekawego na oku to pisz Pozdrawiam
    niestety nie czuję za bardzo dobrego klimatu i dlatego kieruje sie w strone spółek o mocnych fundamentach dzielących się z akcjonariuszami dywidendą/Stalrodukt,Wawel/o praktycznie zerowym zadłuzeniu.Co prawda ta strategia w ostatnim czasie nie daje zbyt dobrych rezultatów ale nigdy nie inwestowałem na kilkatygodni tylko minimum rok dwa/na ergisie byłem 2 i pół roku w bardzo różnym zaangazowaniu/.Stalprodukt jest mocno zdołowany ceny juz chyba zakończyły spadek wiec liczę,ze może być tylko lepiej a że bazę finansową ma mega dobrą to raczej wydaje się ciekawy ale co bedzie to trochę okaze się po 15tym września/wyniki/.Jeśli bedą słabe /w stosunku do moich oczekiwań a nie zeszłego roku bo na pewno bedą gorsze/to źle-dla mnie minimalny zysk netto STP za Q2 to 45 mln jesli bedzie więcej niz 50 bedę zadowolony i dokupuję ponizej 400,jesli będzie zysk na poziomie 70 mln i więcej kupuję do 500 zł.Tak więc zobaczymy.STP w porównaniu do EEF ma potężną kasę,dzieli się z akcjonariuszami i nie jest wydmuchany/pamietaj o wartosci firmy 98 mln w kapitale własnym EEF bez tego wartość księgowa ergisu jest ponizej 100 mln.A co to wartośc firmy to chyba wiesz.../
    Pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.196.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Kozioł [193.33.125.*]
    Starym dobrym zwyczajem wracamy do dryfowania i marazmu. W poniedziałek się okaże jak spółka się ma. Ja jednak i tak zaczynam powoli redukować ilośc akcji w portwelu.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~oooo [91.202.173.*]
    Nie w poniedzialek a we wtorek , przeciez znow przesuneli publikacje wynikow.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Kozioł [193.33.125.*]
    No to we wtorek, umknęło mi.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~oooo [91.202.173.*]
    Swoja droga oni najczesciej przyspieszali wyniki a tu prosze juz drugie przeolozenie.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~wio [109.197.40.*]
    2010.09.17, 10:23
    AmerBrokers rekomenduje kupno akcji Ergisu-Eurofilms
    AmerBrokers rekomenduje kupno akcji Ergisu-Eurofilms

17.09. Warszawa (PAP) - AmerBrokers wydał rekomendację "kupuj" dla spółki Ergis-Eurofilms,
    wyceniając jedną akcję na 4 zł.

"Jedną akcję spółki Ergis-Eurofilms SA wyceniamy na 4 zł, czyli o 21,2 proc. powyżej kursu
    giełdowego z dnia 09.09.2010. W związku z tym wydajemy dla Spółki rekomendację +kupuj+" -
    napisali analitycy w raporcie.

W piątek o 10.20 za papiery firmy płacono 3,45 zł. (PAP)

morb/ana/
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Karski [62.121.77.*]
    Zapomiałeś dopisać....

"Spółka nie publikuje oficjalnych prognoz finansowych. W raporcie 2009 rok zaprezentowana jest opinia Zarządu na temat przewidywanych warunków działania w 2010 roku. Wynika z niej, że Zarząd spodziewa się stosunkowo dobrych warunków działania i osiągnięcia poziomu EBITDA sięgającego 52 mln zł (w porównaniu do 55,3 mln zł w 2009 roku i 40,5 mln zł w 2008 roku). Po słabszych wynikach 1H10 spowodowanych pogorszeniem rezultatów zagranicznych spółek (złożył się na nie wzrost cen surowców do produkcji folii PET oraz spadek kursu EUR/PLN), w naszych prognozach zakładamy, że nie uda się utrzymać spodziewanego przez Zarząd poziomu EBITDA. Zakładamy osiągnięcie 42,5 mln zł EBITDA oraz 11,0 mln zł zysku netto..."

Poza tym 28.09 kończy się 3 letni lock-up na sprzedaż akcji należących do byłych udziałowców niemieckich spółek. Zobaczymy jaki jest ich pogląd na zarządzanie Ergisem...

Nie ma głupich, hehe...
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Mesner [213.77.101.*]
    dodaj jeszcze to że udziałowcy ci brali akcje za 8zł :)
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Kieleckij [62.121.77.*]
    Dnia 2010-09-17 o godz. 11:47 ~Mesner napisał(a):
    > dodaj jeszcze to że udziałowcy ci brali akcje za 8zł :)

Strata na akcjach Ergisu została uwzględniona już w cenie sprzedaży udziałów ich spółek.. Chyba nie wierzysz, że kupili akcje Ergisu, bo chcieli zainwestować w europejskiego lidera , hehe.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~donek [148.168.40.*]
    Chyba nie wiesz kto tak naprawdę zarobił na zakupie tych szrotowych spólek.Niemieccy akcjionariusze pozbyli się strupa za dużą gotówkę i akcje liczone niby po 8 zł.Piszę niby bo były to akcje w posiadaniu Finergisu i tylko on na tym zarobil .Zaksięgowali sprzedaż swoich akcji po 8 zl to poszło w bilans ergisu.A kto stracił :pozostali akcjonariusze ergisu.Pamiętajcie o wartości firmy w bilansie ergisu/prawie 100mln/.Jesli ta wartość ulegnie zmianie wtedy c/wk dramatycznie się zmienia.Tak czy inaczej to że akcje dla niemcow były rozliczane formalnie po 8 zł to nawet jesli oni sprzedadzą je po 2 zł to i tak bedą zadowoleni z całosci tranzakcji.Ciekawe czy od października zaczną się zmiany w zarządach lub radach nadzorczych spółek niemieckich.Jesli tak bedzie to będzie jednoznaczny sygnał,ze to było dymanie.No chyba ,ze faktycznie tak jak ktoś tu wczesniej pisał moze dojść do likwidacji spółek niemieckich to na jedno wyjdzie.
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Ketan [79.187.45.*]
    Dnia 2010-09-20 o godz. 08:42 ~donek napisał(a):
    > Chyba nie wiesz kto tak naprawdę zarobił na zakupie tych
    > szrotowych spólek.Niemieccy akcjionariusze pozbyli się
    > strupa za dużą gotówkę i akcje liczone niby po 8 zł.Piszę
    > niby bo były to akcje w posiadaniu Finergisu i tylko on na
    > tym zarobil .Zaksięgowali sprzedaż swoich akcji po 8 zl to
    > poszło w bilans ergisu.A kto stracił :pozostali
    > akcjonariusze ergisu.Pamiętajcie o wartości firmy w
    > bilansie ergisu/prawie 100mln/.Jesli ta wartość ulegnie
    > zmianie wtedy c/wk dramatycznie się zmienia.Tak czy inaczej
    > to że akcje dla niemcow były rozliczane formalnie po 8 zł
    > to nawet jesli oni sprzedadzą je po 2 zł to i tak bedą
    > zadowoleni z całosci tranzakcji.Ciekawe czy od października
    > zaczną się zmiany w zarządach lub radach nadzorczych spółek
    > niemieckich.Jesli tak bedzie to będzie jednoznaczny
    > sygnał,ze to było dymanie.No chyba ,ze faktycznie tak jak
    > ktoś tu wczesniej pisał moze dojść do likwidacji spółek
    > niemieckich to na jedno wyjdzie.

Mega sprytne! To, że drobni dają się tak robić, to jeszcze rozumiem, ale, że banki i OFE... No cóż, kwestia przymknięcia oczy na chwilę... A niby nasz rynek taki efektywny...
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~donek [91.94.243.*]
    zauważ ,że poza PZU zaden fundusz nie kwapił się nigdy do zakupu ergisu.Raz kupił AIG to potem przez 2 lata wychodził.Teraz weszła warta ale nie wiadomo czy aby już zobaczyła że to był bład
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~xyz [95.41.131.*]
    nie dość ze po 8 to jeszcze płynność ograniczona wiec nie liczę na jakiekolwiek ruchy
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~Mesner [213.77.101.*]
    Będzie dobrze, to co najgorsze już za nami :)
    Czekamy jeszcze na dofinansowanie z UE na budowę nowej fabryki i 6zł mamy z przodu.
    Pozdrawiam
  • Re: Ergis w końcu ruszamy Autor: ~xyz [77.114.134.*]
    kto tak męczy ten papier ?????
    ludzie K..... sprzedajcie, wywalcie raz a dobrze a nie non stop jakieś śmieszne pakiety się tu przewijają
    ile czasu będzie trwała ta bzdurna zabawa ? Sa lepsze spółki gdzie spekula siedzi wiec polecam się przesiąść i przestać mnie wk.......
    xyz nie denerwuj się przecież sam chcesz tu być a jaka to spółka to wiesz najlepiej ale ciągle się łudzisz:)
    ja owszem chce tu być, ale nie kumam tych co bawią się tymi śmiesznymi ilościami po 100, 200, 300 ? Kto i po co to robi bo przecież to nie spekulanci tu siedzą wiec kto ? Rozumiem jak jest pakiet 3k, 5k to ok ale nie jakieś śmieszne gierki w kupowanie i sprzedawanie kilku akcji. Byl czas sprzedać powyżej 4 to nie sprzedawali a teraz męczą kurs. Jak się wk... i sypnę to nie wiem gdzie się zatrzymamy
    Jak byś popatrzył na inne spółki to jest dokładnie to samo tylko jak robi się ruch to wtedy coś się dzieje na ergisie w mniejszym stopniu tez coś się dzieje ale średnio 2 razy na 3 miesiące:)Niestety jest to kawał dziadostwa i nic na to nie poradzimy
    cały problem polega na tym ze na tej spółce nie ma gospodarza stad tez taka sytuacja. Prezes pokazał buźkę w TV, powiedział co wiedział i to ciekawe ze akurat w dniu rekomendacji żeby głupio nie wyglądało ze udziela wywiadu przy spadku o 5%. Rożne syfy na giełdzie z kosmicznymi wskaźnikami jada do góry aż milo patrzeć a tu mimo rekomendacji na 4 zl nie uwzględniającej najlepszych wyników kurs kisi się w miejscu. Mam wrażenie ze to jakieś celowe postępowanie bo jak inaczej wytłumaczyć taki marazm w momencie gdy spółka jest poniżej wyceny realnej
    ehhh co ja tu będę narzekać -)
    tyle czasu jestes na spolce i nie dostrzegasz jak cie robią w konia tak naprawdę w ciągu ostatnich 3 lat może 2no 3 razy raport finansowy był lepszy niz się spodziewałem a 10 razy mnie szawiódł kilka razy mocno więc o czy tu mówimy
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.