• Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.11.64.*]
    Czekamy na ruch ;) zerknijcie na moje poprzedniego posta.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [95.49.180.*]
    Zaczynają muskać 0,38, myślę, że jest to świetnym sygnałem na kupno po 0,38 póki takie akcje jeszcze są.
    Dziś, zgodnie z przewidywaniami, mieliśmy wzrost rzędu 9,57%. Podaż ujawniła się na poziomie 0,38, lecz jest to jedno zlecenie. Łącznie podaż na 0,38 jest warta ok. 27 tysięcy. Opinia o wzrostach w dalszym ciągu jest podtrzymana. Kolejna bariera stoi na 0,39, gdzie znajduje się kilka zleceń, a od poziomu 0,40 spółka sama będzie dążyła ku górze.

Załączam link do arkusza zleceń:

http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=6809&ks=1

Cena 0,38 jest atrakcyjna do kupna, zarówno jak 0,39 oraz 0,40. Wzrosty mogą być rzędu ostatniej podbitki, a więc do 0,55-0,60.

To z blogu Granda. No jak widać, wzrosty są nieuniknione. Kto czekał, ten się doczekał.
    Jutro ciąg dalszy wzrostów. Jeszcze można odkupić za 0,38, zanim będzie 0,40. Proponuję także przyjrzeć się arkuszowi zleceń. Kiedy przebijemy się przez zaporę 0,39-0,40, droga do 60 groszy jest prosta i otwarta.
    Oto arkusz:
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=6809&ks=1

pozdrawiam!

to z wątku Granda.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    z blogu Granda:

Dziś akcje były skupowane z rozwagą, o czym świadczy wzrost o 8,57%. Był to "rozsądny" wzrost. Jutro czeka nas walka z oporami, które są również świetną okazją do kupna. Jeśli wykupione zostaną wszystkie akcje z przedziału 0,38-0,40, czeka już nas jazda bez trzymanki aż do 0,60 - kto wie, może nawet wyżej. Nie ma tam wielu zleceń sprzedaży, poza tym, jeżeli jutrzejsza sesja będzie dobra i wzrostowa, będziemy mieli do czynienia z kształtującym się powoli trendem wzrostowym - co z resztą utwierdziłoby akcjonariuszy o słuszności zakupu akcji.

Jeden z akcjonariuszy spółki założył również wątek na portalu bankier.pl, na którego również zapraszam:

https://www.bankier.pl/forum/temat_maximus-skazany-na-wzrosty,1932404,1.html

No, no, widać, że ma w uwadze również nas :) Ciekawe jak długo będzie tu siedział. Mówi się, że gdzie nie wsiądzie, tam spółka rośnie. No cóż, reklama dźwignią handlu.
    hmm, szkoda, że ja tu tylko piszę. No nic, odświeżę go trochę :D
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Przemo [77.254.64.*]
    Człowieku !!! Ty chyba całe miesieczne kieszonkowe wydałeś na te inwestycję ze taki monologi prowadzisz. Na początku to nawet mnie wkurzało takie odpowiadanie an swoja pytania- przemyślenia ale teraz nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiasz dodając kolejny post......
    Nie prowadzę rozmów ze sobą kolego ;) i nie robie jak niektorzy, ze kloce sie ze soba pod roznymi nickami ;] po prostu odswiezam watek ;)
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Maestro [94.75.121.*]
    Ja pomogę w "odświeżaniu" TOMKOWI , tak żeby nie czuł się osamotniony ....
    Uważam , że jutro 'lekko' przebiją 40 gr , tak w okolice 41-43 gr .....
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.9.131.*]
    Dzięki Maestro ;) zawitał do nas Grand :) coś leży na rzeczy, dużo zbierali już wczoraj, dziś też. do tego faktycznie mądre rzeczy koleś pisze. pamietacie co bylo na vision na pozcatku 2009? moze tu to samo? tajemniczy inwestor jest. to dziala na psychike. warto kupowac
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~MAG03 [83.28.159.*]
    Dziś dołączyłam do panów.
    Dość meytoryczne forum, szczególnie Tomek.
    Ja napewno narazie niczego twórczego nie wniosę, trochę mi potrzeba czasu.
    Pozdrawiam
    Witamy w gronie :)
    Osobiście zdradzę, że kieruję się opiniami Granda. Taki typ, kiedyś przewidział duże wzrosty na Maximusie, Zakupach i paru innych spółkach. Teraz rekomenduje znow maximusa, ale w inny, lepszy sposób. Doprowadził do powstania krótkoterminowego trendu wzrostowego, który ma mieć zasięg do 0,6. Z resztą co tu dużo mówić, oto link do jego bloga:

www.grandforever.blogbiznes.pl
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~MAG03 [83.28.159.*]
    Tomek dzęki
    Dziś sobie jeszcze popatrze.
    Dodam, ze mam niezbyt miłe doswiadczenia na NC /GPH/
    Może zmienię zdanie tym razem??????
    Pozdrawiam
    Tego Ci życzę ;) I jeszcze wpis z wątku Granda na dobranoc:

Jak już mówiłem, czeka nas jutro walka z oporami na 0,38-0,39. Jednakże warto podążać za trendem, a wszystko wskazuje, że dzisiejsza sesja będzie zaczątkiem trendu wzrostowego. Kiedy przebijemy 40 groszy, czekają nas znaczące wzrosty, zapewne prowadzące do magicznego poziomu 0,55-0,60zł. Tymczasem życzę dobrej nocy, pozdrawiam.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Mad Max [79.175.201.*]
    No prosze jak watek sie rozhulał o 6 rano kiedy go zalozyłem mało kto wspominał o spólce a tu dzi mamy ponad 8% wzrostu na kulejacym rynku wolumen i zamniecie prawie na maxie dziennym + start z luka moze sugerowac,ze to dopero poczatek zabawy.. polecam zerkniecie przed snem na wykres .. na swieczkach wyglada to zupelnie przyzwoicie...
    http://stooq.pl/q/a/?s=max
    PZDR
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~---2-3zł- [83.23.99.*]
    a co na to baby z Bielska? czy kasa z UE popłynie do spółki na co czeka prezes>
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.9.126.*]
    Witam wszystkich z rana
    Jak pisał MadMax, zabawa dopiero się zaczyna. Warto kupować akcje póki jest ich pod dostatkiem. Przypomnę może, co przemawia za kupnem:
    - nowy, tajemniczy inwestor, regularnie zwiększa zaangażowanie,
    - cena emisyjna 0,55 zł,
    - uklepywanie dna od dłuższego czasu - szykuje sie wystrzał,
    - brak zobowiązań długoterminowych,
    - rekomendacja Granda - wczorajsze 8,5% to pewnie też jego zasługa.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.9.126.*]
    Dziś akcje były skupowane z rozwagą, o czym świadczy wzrost o 8,57%. Był to dobry, "rozsądny" wzrost, dobrze rokujący na przyszłość. Jutro czeka nas walka z oporami, które są również świetną okazją do kupna. Jeśli wykupione zostaną wszystkie akcje z przedziału 0,38-0,40, czeka już nas jazda bez trzymanki aż do 0,60 - kto wie, może nawet wyżej. Nie ma tam wielu zleceń sprzedaży, poza tym, jeżeli jutrzejsza sesja będzie dobra i wzrostowa, będziemy mieli do czynienia z kształtującym się powoli trendem wzrostowym - co z resztą utwierdziłoby akcjonariuszy o słuszności zakupu akcji.

Jeden z akcjonariuszy spółki założył również wątek na portalu bankier.pl, na którego również zapraszam:

https://www.bankier.pl/forum/temat_maximus-skazany-na-wzrosty,1932404,1.html

Od Granda z blogu
    teraz warto kupować. zerknijcie sobie jak przeczyscilo sie na 0,39. zajace uciekaja, nie wiedza o co chodzi. radze kupowac za 0,38
    No powoli skubią 0,38. Potem już rajd do 0,6, nie ma bata
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~re [89.174.106.*]
    teraz konia to już mało kto używa i bat raczej mało przydatny
    lepiej brzmi rajd traktorami bez paliwa
    no, uciekł ktoś na 0,39. czas brać się za 39 ;]
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~ww [83.19.102.*]
    szukam klowna na przyjęcie do dziecka widział ktoś Gladiatora podobno dobry jest
    no deal za 10 groszy byłby dobry. bierz teraz, póki jeszcze są akcje.

a tu z blogu Granda:

Na chwilę obecną mamy mocny popyt na poziomie 0,39. Jest to istotne wsparcie, dlatego, że nikt nie zasypuje popytu, zaś akcje dobierane są z prawej strony. Jest to pozytywne zjawisko, przemawiające za kupnem akcji.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~vv [88.156.72.*]
    niebywale nagonka na smiecia poskutkowala !!!!
    Nie sądzę żeby był to śmieć. Warto go kupować, bo Grand przewiduje wzrosty do 0,60 zł. Teraz przebiliśmy niebywale ważny opór na 0,4 co otwiera drogę do dalszych wzrostów.
    wejdz tu:

www.grandforever.blogbiznes.pl i zobacz o co chodzi ze spółeczką ;)
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~ww [83.19.102.*]
    żal oupę ściska co
    Czemu niby? Wzrosty są nieuniknione, a kto kupił wczoraj ten zarobił już dziś. Już nie schodzimy poniżej 0,4, teraz tyklo północ ;)
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~vv [88.156.72.*]
    tak lot skazancow w ciemna otchlan
    oj, nie naganiaj tak, kupic nie zdazyles? to bierz ze 39 albo 40 poki jeszcze sa akcje ;)
    Z wątku Granda:

Na chwilę obecną mamy lekką podaż na poziomach 0,39-0,40. Niedługo pewnie zostanie wykupiona. Dodatkowo jest silne wsparcie na 0,38. Opinia o wzroście cały czas podtrzymana.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [79.184.194.*]
    No no, ładnie zbierają :) pewnie dzis jeszcze widły ;)
    "Słowo ciałem się stało" chciałoby się rzec, kiedy od dwóch dni obserwuje się kurs akcji Maximusa. Kurs spółki rośnie, podobnie jak i popyt na akcje. Ci, którym dzis rano zalecałem kupno za 0,38 i się mnie posłuchali, z pewnością teraz nie żałuja. W chwili, kiedy piszę te słowa, zniknęła podaż na 0,43, a popyt na 0,43 stale rośnie w siłę. Czy szykuje nam się średnioterminowy trend wzrostowy? Wiele na to wskazuje i wszystko dąży w tym kierunku.

Pozdrawiam!

To z blogu Granda
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~----2-3zł- [91.94.145.*]
    2 ,3 zł to jest cena przy której mozna pomyslec o wyjściu ale czy warto?
    warto kupować teraz.
    Może podbiję wątek ;) zrobił nam się bardzo duży obrót, ktoś na moment postawił na 0,42 128 000 akcji i kurs momentalnie opadł 0 2 grosze, jednakże zatrzymał sie na wsparciu 0,4. byc moze chodzilo o obrot, a ten jest juz 2 co do wielkosci na NC. uwazam, ze nadal warto brac, bo jazdy dopiero przed nami :D
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~pidzamka [79.163.108.*]
    Cyba ta paniusia, co tak sypie cię wynajęła. Dobrze płaci?
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Maxymilian [91.94.145.*]
    a ja wam powiem że Szyca nie pozwoli na duże wzrosty !!! on nie lubi drogo przejmowac
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~pit [109.243.156.*]
    ciekawe czy pani prezes dalej wywala czy którys z innych akcjonariuszy...
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Mad Max [79.175.201.*]
    Jako zalozyciel tego watku, chciale pogratulowac,wszytkim,ktorzy zainteresowali sie Maximusem i podtrzymuja wzrosty dzieki konsekwentnem zwiekszaniu zaangazowania i akceptowaniu coraz wyzszych poziomow cenowych..dziki temu dzis mielismy kilka pozytywnych sygnałów technicznych m.in Stochastic (STS) wygenerowal srednioterminowy sygnal kupna przy bardzo duzm wolumenie..a MACD jest jego bliski jego wygenerowania... srednia 10 cio sesyjna EMA zmienia kierunek na wznoszacy wykres swiecowy wyglada rowniez bardzo dobrze... Polecam analize wykresu spólki..
    http://stooq.pl/q/a/?s=max
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [79.184.109.*]
    No to jutro kolejna piękna sesja :) Zamieszcze to, co Grand ostatnio dodal na watku:

Dzisiejszy dzień był decydujący jeżeli chodzi o najbliższą przyszłość kursu spółki. Otworzyliśmy się na poziomie kursu odniesienia, który skutecznie utrzymywało duże zlecenie sprzedaży. Kiedy zostało zdjęte, rozpoczął się właściwy handel akcjami spółki.

Pod koniec sesji obrót Maximusa był czwarty co do wielkości na rynku alternatywnym, a akcje cieszyły się dużym zainteresowaniem. Maksimum dziennym okazał się poziom 0,44, potem akcjonariuszy zaskoczyło zlecenie sprzedaży 128 tysięcy akcji. Jednakże zostało ono szybko zdjęte, a po kilku sekundach obrót był większy o 100 tysięcy złotych - być może taki był cel akcjonariusza. Później co jakiś czas ktoś składał zlecenie kupna 150 tysięcy akcji i po chwili je zdejmował. Wyglądało to tak, jakby ktoś dawał wręcz sygnał kupna i faktycznie, po kilku chwilach akcje były skupowane z prawej strony. Co ważne, po przebiciu istotnego oporu na poziomie 40 groszy, akcje nie były sprzedawane taniej, dzięki czemu 40 groszy można uznać za istotne wsparcie. Pod koniec sesji ktoś złożył zachęcające zlecenie kupna, ujawniając tym samym ile zostało akcji do poziomu 45 groszy (ponad 200 tysięcy akcji, z rana zapewne będzie ich mniej).

Tak jak pisałem już w poniedziałek, kurs Maximusa co sesję idzie ku górze. Jutro dowiemy się, czy trzecia sesja również będzie wzrostowa, a wszystko na to wskazuje. Kurs zmierza do utworzenia średnioterminowego trendu wzrostowego, przy czym krótkoterminowy został potwierdzony już dziś. Cały czas obowiązują moje prognozy co do wzrostów na spółce.

Warto także nadmienić, że Maximus świetnie prezentuje się na tle marnie wyglądającego rynku. Dziś w USA na czerwono, a nasze polskie indeksy również dziś się nie spisały. Oto kolejny aspekt przemawiający za kupnem

Warto też przeczytać analizę MadMaxa, ktora świetnie potwierdza to, co pisze Grand.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [79.184.109.*]
    "Podobnie jak bywało niegdyś, tak bywa i teraz, wiele osób podszywa się pod markę Granda. Dlatego też proszę ignorować wszelkie inne rekomendacje spółek o wątpliwych wykresach oraz płynności akcji. Wszelkie moje opinie publikowane są pod nickiem GrandForever na parkiet.com oraz na tym blogu."

No, to lepiej uważajmy na naganiaczy. Teraz tylko Maximus. Do jutra!
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Max [79.162.79.*]
    Grand tylko szczerze ..sprzedaz po 60 czy poczekasz na 1,50?
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.11.79.*]
    Jak widać od czasu do czasu ktoś sprzeda za 0,41, ale równie często skupywane są akcje z poziomu 0,42. Co ciekawe, ktos przed chwilą postawił zlecenie na ok. 50 tysięcy akcji i nie znalazło to odbicia na rynku, co niewątpliwie jest pozytywnym znakiem.

To z blogu Granda. No to chyba przestraszeni sie wysypali i północ dalej ;)
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~tom [80.48.115.*]
    Nie wątpliwie na przód czyli do góry heja..
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~tomi [93.105.67.*]
    Czyżby chłodzenie wskaźników?
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~tom [80.48.115.*]
    Ciekawe co knuje Pani Rusin,czy będzie odkupywać co sprzedała bo teraz to cienko piszczy z 40% udziałem,czy sprzedaje bo wychodz z branży lub dla tego że ma nóż na gardle,a grand robi jej podbitki swoimi komentarzami i wyjdzie granda oszustów w następnym raporcie,bede się im przyglądał a profilaktycznie powiadomie odpowiednie słóżby żeby patrzyły im na ręce,bo coś tu niewątpliwie zaczyna śmierdzieć.
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Tomek [83.20.6.*]
    Grand jej nie pomaga, nigdy w życiu ;) Znam chłopa, widzi przyszłość w spółce. A ona tylko korzysta, do tego jest akcjonariusz co to odkupi. Myśle, ze skonczymy dzis na +
  • Re: Maximus skazany na wzrosty Autor: ~Rysio [79.184.106.*]
    Dzisiejszy dzień dostarczył nam korekty. Jednakże warto zajrzeć do wykresu świecowego, dzienny 3 miesiące (http://stooq.pl/q/a/?s=max). Dzisiejsza sesja wyraźnie pokazała, jak świetnie obronił się obóz byków przed naporem obozu niedźwiedzi. Minimum dziennym okazał się poziom wczorajszego otwarcia, a więc bardzo solidny opór. Nie ma co się oszukiwać, po ostatnich wzrostach rynek mocno się nagrzał, a dziś nastąpiło zasłużone ochłodzenie wskaźników. W końcu im spokojniejsze ruchy tym dalej dojedziemy prawda? Zamknięcie mieliśmy na poziomie 40 groszy, a więc na psychologicznej barierze.

Nie można tutaj mówić o niczym innym jak o korekcie. Świadczy o tym choćby wczorajszy obrót. Pod koniec sesji, jeśli ktoś bacznie obserwował kurs, mieliśmy do czynienia z tzw. "chwaleniem się". Ktoś postawił zlecenie kupna 100 tysięcy akcji (tyle mogę kupić), a po chwili zlecenie sprzedaży 262 tysięcy (a tyle właśnie mam). Co ciekawe, wynosi to dokładnie 5,24% całej puli akcji, a czy akurat nie tyle ma w swoim portfelu Pan Andrzej Szyca? Dodatkowo ten Pan nie wykluczał dalszego skupu akcji... Skąd ta pewność? Jeżeli ktoś chciałby sprzedawać, uczyniłby to dziś lub wczoraj przy pomocy ukrytych zleceń, a do tej pory pojawiłoby się stosowne info. Podobne ruchy swego czasu były na spółce Gant, kiedy to z 8 złotych rosła do poziomu ok. 120 złotych. Czyżbyśmy mieli powtórkę? Czemu nie, dziś wykształciła nam się świetna baza do wzrostów. Nie zapominajmy o wskaźniku STS, który wygenerował średnioterminowy sygnał kupna, a do tego nie doszło do naruszenia istotnych średnich kroczących (tu również odsyłam do linku podanego wyżej).
[x]
HONEYPAY -4,58% 2,38 2024-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.