• Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~Rysiu [87.96.56.*]
    mario2764 napisał

,, Ad.1. Umowy wydawnicze na Wiedźmina 1 były tak ukształtowane, że większa część wynagrodzenia od zagranicznych wydawców była przelana na rachunek CDP jeszcze przed premierą gry, stąd było finansowanie projektu (po prostu wydawcy partycypowali w kosztach jego tworzenia, za to zatrzymywali dla siebie większą część z każdego sprzedanego egzemplarza - niemniej zgadzam się, że oficjalnie dokładnych warunków tamtej umowy, ani wyników sprzedaży nie znamy i pewnie niestety nie poznamy). W przypadku umów wydawniczych na Wiedźmina 2 proporcje mają być zupełnie inne, przelewy od zagranicznych wydawców po osiągnięciu umówionych etapów produkcji mają być (już były) mniejsze, za to developerowi (CDP) przypadnie więcej z każdego sprzedanego pudełka (wyłączność na dystrybucję elektroniczną na całym świecie ma wciąż CDP [!]). "

Hahaha:-))))
    Skoro nie pracujesz w CDP i nie masz zadnego zwiazku z CDP to skad wiesz jak skonstruowane są umowy CDP z zagranicznymi wydawcami?
    O klauzulach poufnosci nawet nie wspomne

Prosba Panowie

Jak cos robicie to z głową i nie na ZYWCA :-)))))))
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: mario2764 [89.78.60.*]
    Gdybyś był na walnym, to też byś wiedział. Zauważ przy okazji, że piszę jedynie o zasadzie, a nie o szczegółach umów, bo tych nie znam. Poza tym mogę zrozumieć, że nie wierzysz mi, bo jestem anonimowym głosem na forum, ale żeby uparcie wypierać informcje przekazywane wprost przez samego pana Kicińskiego?!? Jak w takiej sytuacji traktować Cię poważnie??? (niestety nie mam do Ciebie tyle cierpliwości co Zora).
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~kawon [87.205.48.*]
    ja tam jestem zapakowany w dwie konkurencyjne spółki giełdowe - City interactive i Optyka i od paru dni na obydwu dzieją się dziwne rzeczy w pozytywnym słowa znaczeniu

Na city guru forum od analiz jest Volke
    Na optyku chlor no i oczywiście mario jest na równi z chlorem

Czołem i jak to mówił słynny piłkarz "Do przodu"
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~chlor [188.122.20.*]
    kawon,
    wczoraj miałem odpisać mario odnośnie jego porównania Optyka z Interactive ale w konsekwencji tego nie wysłałem. Zrobiłem tam analizę porównawczą i AT interactive.
    Nie wysłałem tego z kilku powodów ale nie ważne.
    Krótko i na temat - interactive w niedługim czasie runie z hukiem w dół i tyle będzie po wzrostach. Mój wskaźnik alarmuje a wzrosty są robione na co raz mniejszych obrotach.
    Wygląda to na fachową dystrybucję, która trwa juz długo. Duży który ma dużo akcji żeby wyjść z inwestycji wychodzi tygodniami i tak się właśnie tam dzieje. Inwestowanie w tą spółkę jest bardzo ryzykowne, ale nikt nie zna zamiarów dużego więc jego systemy transakcyjne moga ubierać ludzi w te akcje idąc na północ jeszcze troche.
    także uważaj z tą spółką bo może cię zaboleć....
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: mario2764 [89.78.60.*]
    W powyższej kwestii zgadzam się z chlorem, co do aktualnie niedużego potencjału wzrostu i większego ryzyka korekty na City (chociaż może nie będzie ona drastycznie głęboka), więc IMHO nie jest to dobry czas na kupowanie tych akcji. Wczoraj pisałem jedynie o zachowaniu kursu tej spółki od początku roku, a moim celem było wykazanie, że zapowiadane, lecz nie potwierdzone raportami informacjenie nie zawsze są konsumowane przez inwestorów instytucjonalnych (właśnie tak, jak obecnie na Optyku). Sam sprzedałem akcje City za wcześnie, ale tylko dlatego, że zwiększyłem zaangażowanie w Opti, co by dokupić jeszcze trochę "po taniości" :-)
    A sukces City (ok. 350% od początku roku !) zwraca uwagę rynku na branżę, co Optykowi może wyjść tylko na dobre.
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~kawon [87.205.48.*]
    coś koledzy się mylą te wzrosty są pod wyniki, a nie jak to jest często spółka rośnie bez żadnych informacji, a tu co jakiś czas są informacje bardzo pozytywne i prezes też dokupuję, bardziej mi się wydaje jest niebezpiecznie na optyku bo nie wiadomo jakie będą wyniki, na city wynika będą rewelacyjne i te obroty na city są ostatnio duże, jak na papierze siedziała drobnica to były spadki i wzrosty na małych obrotach, a tu codziennie wzrosty na przyzwoitych obrotach które nie robi drobnica.

Ale wiadomo jak to jest z naszą bananową giełdą, obecnie fundusze napychają kieszenie, żeby po wakacjach sprzedać drobnym a w city już jeden fundusz siedzi, szkoda że jak na razie żaden fundusz nie ujawnił się na optyku a te 350% to się niewielu załapało, ludziska drobni zaczeli wchodzić w okolicach 5-6 zł

ale aby do przodu
    To co Chlor?
    Przebilismy 1,65 i jedziemy na 3,50

Wchodzisz z powrotem?
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~elza [195.205.15.*]
    Nie wiem jak Chlor, ale ja po przebiciu 1,63 i skonsumowaniu takiej ilosci podaży wróciłem. Nie spodziewałem się, takiego obrotu sprawy :). Ale nie żałuję i podoba mi się to co widzę.
    Dnia 2010-08-05 o godz. 10:45 ~elza napisał(a):
    > Nie wiem jak Chlor, ale ja po przebiciu 1,63 i
    > skonsumowaniu takiej ilosci podaży wróciłem. Nie
    > spodziewałem się, takiego obrotu sprawy :). Ale nie żałuję
    > i podoba mi się to co widzę.

Zobacz w jakim stylu powraca CHLOR
    jak obroty skoczyły jak odkupuje to co sprzedał po 1,40:-))))

Widocznie nie chce z tymi kreseczkami wyjsc na DURNIA jak Kondon:-)))
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~elza [195.205.15.*]
    Czy mi się wydaje, czy sugerujesz, że jestem "chlor"?
    Człowiek jest początkującym inwestorem, a chwila moment go za forumowego pieniacza biorą, tylko dlatego, że inwestuje tak jak czuje.
    Bez komentarza :/
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~jepetto [160.44.238.*]
    ahahah, okaze sie ze mamy tu z 3 fizyczne osoby bo reszta to chlor ;) , faktycznie paranoja zaczyna tu panowac
    A co będzie jak zabraknie akcji? :-)))))))
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~jas [83.18.53.*]
    POZDRAWIAM całą OPTYMALNĄ "Rodzinkę" :))))
  • Re: JAK TAM WAM LECI? Autor: ~Niordd [92.233.9.*]
    A ja bym się chciał zapytać Panów z Optimusa czy mają w planach jakieś MNORPG - bo nie od dziś wiadomo, że właśnie te gry są źródłem największych dochodów.
    Osobiście nie wyobrażam sobie masówki w uniwersum Wiedźmina - ale może jakiś inny pomysł...?
  • ??wtf? Autor: ~analiza [95.41.75.*]
    Dnia 2010-08-02 o godz. 16:46 ~chlor napisał(a):
    > Czy ktoś z szanownego grona inwestorów OPT pokusi się o
    > wnioski dotyczące tak małego wzrostu kursu w stosunku do
    > tak duzych obrotów od marca.
    Przemielono 28mln akcji czyli
    > przekręcono jakieś dwa razy ff.
    Nasuwa się pytanie, skąd
    > biorą się te akcje, które wysypywane są z czarodziejskiego
    > kapelusza bez dna...
    Mała aktywność na forum świadczy o
    > braku emocji i spokoju, który ogarnął szanowne grono.
    > Zazwyczaj uśpienie na giełdzie staje się tragiczne w
    > skutkach dla portfela inwestora....
    > www.rp.pl/artykul/515188_Magia_nazwiska__stracone_miliony_.
    > html
    a ten powyzszy link dedykuję wszytskim, jeszcze,
    > naiwnie myślącym o giełdzie.
    szczególne dedykacja dla zory
    > i jej intuicji, majki,oraz maria, który ma cenną widzą z
    > branży.
    pzdr.

???wtf?

[x]
CDPROJEKT 0,99% 245,30 2025-11-10 10:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?