• Re: Do Zbycha Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    oj Zbych, widzę, że ostro obserwujesz naszą spółeczkę,
    ja z natury swojej pracy też mam taką możliwość, ale spokojnie, jeszcze nie nadszedł nasz czas, może przy wynikach
  • Re: Do Zbycha Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    ~undertaker

Mam do Orco sentyment - największy procentowy zysk na tej szulerni do tej pory.
    Wiem, wiem, dobrze pamiętam poprzedni rok. Obecne zachowanie orco przypomina teraz sytuację z lata 2009, gdy właśnie z podobnego poziomu zrobił skok, który został zmarnowany.
    Do dwóch razy sztuka?

Mirek,

obracam milionami --- groszy :) drobny jestem...
    A to, że staram się dywersyfikować portfel to chyba naturalne.
    Orco jest ryzykowne, ale może wybuchnie więc tylko 5 %,
    Magna Polonia - ryzykowna - j.w.
    BBD - tu spory udział, bo wierzę w fundamenty i że to będzie dobry rok dla BBD - mogę się mylić.
    Petrol - 5% - kiedyś było 20% - i tak się płaci za brak s/l ... głupek jestem
    BBC - 10% twardo trzymam,
    MSZ - 10 % - dałem się ubrać po 5,20 i nie wiem co robić...

Jak widzisz Mirek, geniuszem giełdy to ja nie jestem....

Ale nawet cienias czasem trafi, nie?

Pozdrawiam
  • Re: Do Zbycha Autor: ~shp [83.238.100.*]
    hehe

ORCO - 100%
    ILE [pln] : B. dużo
    Dlaczego : Bo wiem, że zarobie!

Kropka

pzdr
    shp
    ~shp

ostro grasz.
    Może wygrasz, ale ja bym tak nie potrafił.
    Życzę wygranej!
    A z resztą kim jestem, by cię pouczać?

Póki co Francja nie chce wywalać poniżej 7 EURO:)
  • Re: Do Zbycha Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    to jak tak sobie szczerze piszemy no to i ja się 'pochwale"
    Orco 100% ponad 50k PLN
  • Re: Do Zbycha Autor: ~kolega z Czech [212.244.210.*]
    a ja 40tys. zl
  • Re: Do Zbycha Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    A już myslałem ze tylko mnie "pogieło" ;) 90% portfela to ORCO :) a 10% to Monia ze srednią 90gr. Więc wygląda na to ze lubie hmmm hazard ? :)
    Oj, ostro gracie Panowie...

No cóż....tak jak są kghmowcy są też i orcowcy:)

W takim razie ORCO AVANTI!!

• Re: Do Zbycha Autor: mirek73 [83.27.114.*]
    He, ale kupować France też nie chcą za bardzo powyżej 7 euro.
  • Re: Do Zbycha Autor: ~idiota [83.5.69.*]
    Powoli, powoli, małymi kroczkami.... Zamknięcie 7.13E ;)

Pozdr.
  • Re: Do Zbycha Autor: ~Jimmy Dollar [193.108.194.*]
    Codziennie patrzę na ten szkielet z betonu...
    Ruchu żadnego, tylko wiatr hula.
    Jak tak dalej będzie, to im się niedługo płot przewróci.

Pozdrowienia.

Ciekawe jak się czuje tych 80 szczęśliwców (wg. artykułu http://forsal.pl/artykuly/398652,orco_szuka_sposobu_by_dokonczyc_budowe_wiezowca_zlota_44.html) co sobie zakupiło tam apartamenty...no chyba, że 'kupili' z opcją zapłaty po oddaniu lokali do użytkowania...
  • Re: Do Zbycha Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Jakiś tydzień temu podawali ze budowa ma ruszyć za 2 miesiące, zobaczymy ....
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    do poczytania (nic nowego)

http://forsal.pl/artykuly/398652,orco_szuka_sposobu_by_dokonczyc_budowe_wiezowca_zlota_44.html
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    ~undertaker

w sumie artykuł odsłania dramatyzm sytuacji Orco... z możliwością jednak dobrego zakończenia. Artykuł uświadamia też ciężką sytuację tych, co kupili obligacje z perspektywą odzyskania pieniędzy do 10 lat.... hmmm nie chciałbym być w ich skórze, tak na marginesie...zostali wyrolowani.
    Dlatego też powiedźmy sobie szczerze, że orco jest atrakcyjne też z tego powodu, że kosztuje około 7 Euro, a nie 133.......

Dzisiejsze zachowanie kursu we Francji trochę mnie rozczarowało ze względu na relatywną słabość wobec rynku. Bo giełda francuska zaczęła odbijać, a orco specjalnie dzisiaj nikt nie chciał kupować ... na tej fali optymizmu. Czyli mamy ciąg dalszy kręcenia się wokół 7 EURO.

Pozdrawiam Orcowców...
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    I bardzo małe obroty.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    a ja czuje wzrosty duże wzrosty na dniach -może już jutro początek - ale jestem tu nowy mogę się mylic:)
    Co za kolo.Nie ma pytań...
    Mirek,

to nie jest tak, po prostu nie codziennie można coś nowego powiedzieć.
    Co jest pewne ? To, że Orco to niebezpieczny papier, może przynieść niezwykłe zyski, a może jeszcze zjechać.
    Nie zniósłbym psychicznie gdybym cały portfel mam w orco. Na GPW jest wiele ciekawych spółek. Polecam forum http://www.vipexpress.pl/bsk/
    (trzeba się logować) gdzie w miłej atmosferze szukamy tych okazji rynkowych.

Jestem trochę zły na siebie, bo parę dni temu myślałem poważnie o Gancie (też przeceniony deweloper ) i w sumie deweloperka w tym roku musi odbić, ale Gant już ruszył.... z kopyta.... a ja bez akcji... Też pomyliłem się odnośnie Cersanitu. Brałem po 12,54 i trzeba było poczekać dwa dni... sprzedać, i dalej kłusować...

Ciągle nie rozumiem tej awersji do BBDevelopment, ale serdecznie polecam - mam przekonanie, że tu ryzykuje się mniej... A Orco, no cóż, nie mam takiej więzi z tym papierem jak Ty, ale go lubię. Kolejny raz sprzedałem z niewielkim zyskiem i będę z boku obserwował co będzie się dziać. Jak zacznie się odpał można zapłacić te 10% więcej, ale bez kiszonki.... i z mniejszym ryzykiem... Jeżeli tu nie nastąpi wybicie górą to jednak możliwy jest boczniak choć życzę wszystkim na tym forum super zysków!

Orco avanti!
    Płynność na papierze jest taka że jak przyjdzie co do czego to nie zdążysz nawet wklepać zlecenia a juz będzie + 20%......
    A 28 zł za akcję to na pewno nie jest cena za którą warto sprzedawać.
    Mirek ,

pewnie masz rację. Ja to samo bym powiedział o bbd za 0,31 groszy - nie warto sprzedać, a można nie zdążyć, by kupić za 0,40.

Naprawdę życzę Wam tu jak najlepiej, bo fajna kulturalna atmosfera tu panuje.
    Gram tym swoim żałośnie małym pakietem orco od czerwca i tak mi wychodzi w tej chwili, że przekroczyłem 60%, a pierwszy raz kupiłem po 30 zł. Paradoks polega na tym, że gdybym do tej pory trzymał nie byłoby tych 60 % (które jeszcze potem obróciłem 3-4 razy) i jeszcze bym był na minusie. Dlatego statystycznie rzecz biorąc na tej głupiej giełdzie częściej się zarabia jak się realizuje małe straty, trochę większe zyski i czeka na okazje...ale też z tego powodu trudniej się załapać na mega odpały, które się zdarzają, ale dość rzadko.

Pozdrawiam i życzę by Orco już na wiosnę kosztowało 2-3 razy więcej... naprawdę!
    Dzięki Zbych za dobre słowa i link
    jak sprzedeam część opg po ok 50X to napewno coś innego kupię,
    dzisiaj ruszamy z kopyta
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.7.219.*]
    Jeżeli dzisiaj tak się zakończy, to wybicie potwierdzone...
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Ice [65.199.222.*]
    Francja juz raz dziś powstrzymana na widłach :/ zobaczymy czy będzie kolejny atak. OBY ;)
    a ile Twoim zdaniem są widły 7,3E?
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    widły we francji są obecnie na 7,34E

U nich trochę inaczej to działa niż u nas.

na GPW jest, tak, że widły ustala się codziennie na nowo.

Francja natomiast liczy widły tylko od przebicia do przebicia.. dlatego też widły 7,34E mamy na ORCO już jakiś czas

pzdr
    shp
    ok, dzięki za info
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    no zaczeło się cel minimum 50 złotych - chociaż widzę ze grupa stawiająca opór duza w Paryżu - ale nic się nie martwcie dojedziemy ...
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [83.29.93.*]
    I obroty wyraźnie większe.To cieszy.
  • powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: ~kolega z Czech [212.244.210.*]

Orco chce stavět v Praze-Bubnech. I přes své dluhy
    18.02.2010 10:17
    Developerská společnost Orco přes problémy s vysokým zadlužením dále připravuje rozsáhlý realitní projekt v Praze-Bubnech. Na místě bývalého nádraží a na přilehlých pozemcích tam má na 27 hektarech vzniknout kancelářský, bytový a obchodní komplex. Nově k projektu zprovoznila internetové stránky. Orco se v současnosti potýká s vysokým zadlužením, od března 2009 se nachází v režimu soudní ochrany před věřiteli.

Součástí plánovaného projektu má být také univerzitní kampus, nemocnice a další občanská vybavenost. Orco již dříve odhadlo výši celkové investice na přibližně 70 miliard korun. Samotná firma předpokládá, že uskutečnění projektu si vyžádá roky. Developer navíc ani nepočítá s tím, že by celé území zvládl zastavět sám. „Orco nemá ambici developovat celé Bubny. To území je veliké a trh bude absorbovat nabídku z tohoto území několik let," řekl ČTK viceprezident Orka Aleš Vobruba. „Pracujeme na konceptu území a na územním plánu. Po jeho schválení půjde celé území rozdělit na určité zájmové zóny, které buď budeme moci rozvíjet sami, nebo je prodat," dodal.

Nedaleko pozemků, na kterých chce Orco stavět, připravuje novou výstavbu také společnost Prominecon Group, ještě do loňského prosince známá jako Navatyp Group. Podle manažera Orka připravují architekti obou firem k celému území společnou studii, jež by měla vzniknout do dvou měsíců.

Důležitý pro rozvoj celého území bude nový územní plán Prahy, který chystá magistrát. Dokument má postihnout rozvoj města v dalších asi 15 letech, platit bude zřejmě od roku 2012. Schválení plánu ale úředníky magistrátu teprve čeká. Mimo jiné se budou muset vypořádat také s více než 8000 podněty, které k němu obdrželi.

Přes velké plány na výstavbu v Bubnech se Orco v současnosti snaží prodat budovu bývalých Elektrických podniků, nacházející se nedaleko bývalého nádraží. Firma nabízí nemovitost Městské části Praha 7 aktuálně za 645 milionů korun, tedy o 40 milionů levněji než před měsícem. Podle zastupitele Ondřeje Mirovského (SZ) by ale celková částka i s rekonstrukcí činila 1,6 miliardy korun, uvedly nedávno Hospodářské noviny. Informovaly také o tom, že nabídku Praze 7 učinila i skupina PPF. Městské části se pokouší prodat za 1,3 miliardy korun kancelářský projekt v Argentinské ulici. Orco na podporu výhodnosti své nabídky tvrdí, že městská část ušetří v případě jeho varianty na dani z přidané hodnoty a navíc prý bude moci získat na část rekonstrukce i dotace.

18.2.2010, Lidové noviny

RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.
  • Re: powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: ~Mimi [77.114.246.*]
    Nie widzę chętnych na sprzedawanie :) Wibicie jest faktem!
  • Re: powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: mirek73 [83.29.93.*]
    We Francji już 7,61 Euro - Jutro u nas ponad 30 zł?
  • Re: powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: ~JonSnow [85.222.80.*]
    Ano ponad 30 będzie, Nareszcie !!!
  • Re: powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: ~JonSnow [85.222.80.*]
    Jeszcze 10 minut we Francji a tu już 7,68
  • Re: powoli ale staje na nogi. i to mocno Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Fajnie to wygląda dzisiaj, naprawdę fajnie.

No to trzymam za was kciuki, orcowcy!
    Faktycznie, jutro zmiana kodu.....
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~xyz [83.24.1.*]
    A ja orco sprzedalem, wszedlem w ERG i tu odbicie a tam sytuacja taka sama jak na orco przez kilka ostatnich miesiecy. Nie mam szczescia ostatnimy czasy. Zamiast zapakowac sie po 25 to wezme po 30 (a znajac zycie, pewnie w tym momencie, w ktorym kupie znow zaczna akcje spadac).... ;/
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp [83.243.111.*]
    jak TY masz kupic po 30, i potem ma spadać, to nie kupuj, bo ja mam ze średnią 32 :)

i bynajmniej nie oddam poniżej 50pln, - potem będe myślał
    pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~xyz [83.24.1.*]
    też miałem ze średnia 32:D
    ~xyz

znam ten ból...
    mnie tez tutaj nie ma.... tak bywa.
    Giełda jest trudna..., ale głowa do góry, los często się odwraca...!
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.7.219.*]
    Nie marudzić tylko wsiadać, wzrosty dopiero się zaczynają :)
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~undertaker [91.94.33.*]
    No Panowie (czy są z nami Panie?) piękny odpał na koniec, końcówki nie śledziłem, teraz włączam kompa, a tu taka niespodzianka, porównajcie te wzrosty do tych kiedy prawie pękło 12E - wtedy były gwałtowne ruchy w górę po 20% tak jakby ktoś podbijał i no i podbił przy 12E wywalił wszystko, teraz jest inaczej, idziemy systematycznie bez pośpiechu z lekką konsolidacją, ale w góre, który kupuje powoli po atrakcyjnej cenie, ale o czym tu mowa, czy bankrut wchodzi w taki projekt jak Praga -Boubny? Posiadacz akcji napewno może być usatysfakcjonowany tymi ostatnimi newsami.
  • krótkoterminowo 7,95E Autor: ~undertaker [91.94.33.*]
    a tu na dobranoc analiza - zachęcają do zakupu objectif 7,95E, myślę, że to 7,95E jest dla Daytraderów :)

http://www.tradingsat.com/conseils-bourse-Orco-Property-Grp-a2725-ORC.html
  • Re: krótkoterminowo 7,95E Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    e tam żadne 7,95 lecimy na 12, tak czy siak a jak się sprawy dobrze potoczą to okolice 26-27E osiągniemy - tak tak wiem jak to brzmi .... ale czas pokaże ....
    pozdrawiam
    akcjonariat
    acha nie wystraszyś się 35/36 zł mała korekcina będzie
  • Re: krótkoterminowo 7,95E Autor: ~klubbe [77.253.174.*]
    moja srednai to tez 32 zl wiec witajw klubie

ja sproboje na wachaniach co neico zarobic
    nie no nie zaglądajmy sobie w średnie ja miałem z paskiem w 8 klasie:) - każdy wywala tam gdzie uważa ale póki co trzeba dopakowac
    jestem tu nowy od kilku dni ale 2 razy juz ładnie się udało na orco...
  • Re: krótkoterminowo 7,95E Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Właśnie tego bym tu nie chciał - jednogrosikowych wywalaczy.
    chyba to nie do mnie bo aż tak na krótko nie gram:)
    ale Mirku rynek składa się w takich traderów ....i uwierz oni również ksztaltują kurs i w średnim i dlugim terminie - bez nich/nas nie byłoby wzrostów i spadków:)

benek zrobił psikusa ale myśle, że własnie orco może to wyjśc na dobre

pozdrawiam akcjonariat
  • Re: krótkoterminowo 7,95E Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Ja bym ci powiedział jak ja nazywam takich co " realizują zysk" po 2 % wzroscie gdybym nie był tak dobrze wychowany jak jestem.
    Tak czy siak nie potrzeba tu takich , niech wypier....ą na Patrowicze i Karki i inne\ścierwa.
    dobra wrzuc na looz - nie jestem nauczycielem a więc nie zamierzam dalej argumentowac i tlumaczyc że daytrader tez inwestor - póki co widze że toczyliście tu ostatnio kulturalną duskusje a więc niech tak zostanie ...
    pozdrawiam
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [77.114.241.*]
    Cieszą mnie wzrosty 2-3 procent co sesję, tak 3mać!
    zapowiada się kolejny piękny dzień :) pęknie 8E?
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,04 2026-02-19 09:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.