Zaskakująco mocno trzymała się dziś nasza giełda. Jeśli za oceanem nie będzie czerwono, to i nasza giełda się nie ostoi. Ja obstawiam nadal, że USA czeka głębsza korekta z powodu zamieszania na Bliskim Wschodzie. Ale dopuszczam to, że mogę się mylić.
Równocześnie Orlen poinformował, że od czwartku 12 marca rusza specjalna promocja. Każdy kierowca korzystający z aplikacji ORLEN Vitay przez kolejnych osiem weekendów kupi do 50 litrów benzyny lub oleju napędowego w cenie obniżonej nawet o 35 groszy. To oznacza, że w ramach promocji klienci Orlenu kupią po niższej cenie nawet 400 litrów paliwa.
Ta promocja raczej nie wesprze wyników finansowych
Słowa Pana Premiera (zapewne wypowiedziane wczoraj) zasłyszane dziś rano w Polsacie. ORLEN W ŻADNYM WYPADKU NIE MOŻE ZAROBIĆ NA OBECNEJ SYTUACJI. To chyba pociągnie kurs spółki tak ze 4% w dół. Za chwilę się przekonamy
Nie sądzę. Myślę, że odkupię prędzej czy później. Za długo jestem na giełdzie, żeby kierować się emocjami. A jeśli jednak spółka nie zejdzie do poziomu, przy którym chcę ją odkupić, to też nie ma tragedii. Nie jeden Orlen na parkiecie w Warszawie.