• Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.158.*]
    Po analizie arkusza zleceń Orlenu oraz przebiegu dzisiejszej sesji dochodzę do wniosku, że na razie drobni posiadacze realizują swoje zyski i pozbywają się akcji, które wędrują do silnych rąk. To dobrze rokuje na najbliższą przyszłość.
    Jak ci sami drobni ciułacze (do których zaliczam również siebie) zirytowani tym, że im pociąg odjeżdża rzucą się do kupowania akcji, które teraz oddają, to trzeba będzie mocno uważać. Ale to stanie się raczej przy kursie przekraczającym 110 zł za akcję.
    Perspektywy są naprawdę dobre i wyrzucanie teraz walorów oznacza rezygnację z powiedzmy 15 % zysku.
    No ale każdy sam podejmuje decyzje. Wystarczy, że Chiny zaatakują Tajwan i całą kalkulację szlag trafi.
    Jednak na moje oko jeszcze w tym roku Chiny nie odważą się na przyłączanie Tajwanu do Macierzy.
  • Re: 70zl Autor: ~Roman [93.159.14.*]
    Na razie to szykuje się misja stabilizacyjna w Wenezueli i kradzież ropy
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.154.*]
    Mam nadzieję, że sytuacja w Wenezueli się wyjaśni w miarę szybko. Jakby nie patrzeć Wenezuela jest znaczącym producentem ropy naftowej.
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.157.*]
    A JEDNAK NIE MIAŁEM RACJI:

Wenezuela - jeden z krajów założycielskich OPEC - ma najwyższe udokumentowane rezerwy ropy na świecie. Ale obecnie produkuje mniej niż milion baryłek dziennie, a to odpowiada mniej niż 1 proc. globalnej produkcji - powiedział CNBC Arne Lohmann Rasmussen, główny analityk duńskiej firmy A/S Global Risk Management, oferującej suługi z zakresu zarządzania ryzykiem związanym z wahaniami cen paliw.
    Rasmussen wskazał, że Wenezuela eksportuje ledwie połowę swojego dość skromnego urobku, czyli ok. 500 tys. baryłek dziennie. Dodatkowo atak USA na Wenezuelę miał miejsce w momencie, w którym na globalnym rynku panuje nadpodaż, a popyt jest raczej niewielki - według analityka, to standardowe okoliczności w I kwartale roku.

NO TO WYCHODZI NA TO, ŻE BĘDZIE DOBRZE
  • Re: 70zl Autor: ~Trader [78.30.106.*]
    Wenezuela to początek czegoś złego...Donald trup obiecał wywołać wojnę w jeden dzień i ropnie swego...
  • Re: 70zl Autor: ~Trader [31.0.71.*]
    Tak...na 70
  • Re: 70zl Autor: ~Trader [37.109.162.*]
    Jutro ciąg dalszy bobslejów...
  • Re: 70zl Autor: ~Xxx [194.144.11.*]
    Boksowania chyba .
  • Re: 70zl Autor: ~Trader [78.30.105.*]
    Jeszcze dwa miesiące ..
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.156.*]
    Jako rzekłeś.
    Ja dziś dokupiłem odrobinę.
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.156.*]
    No i po strachu.
    Wszystko wraca do normy.
    A jak akcje nie chcą spadać, to znaczy, że będą rosły. Taka stara giełdowa zasada.
    Pozdrawiam tych, którym dziś udało się dokupić.
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.159.*]
    Jak widać opłacało się dokupić 2 dni temu.
    Dnia 2026-01-20 o godz. 10:01 ~Trader napisał(a):
    > Jeszcze dwa miesiące ..

Jeszcze sześć tygodni.
  • Re: 70zl Autor: ~Juhas [83.6.84.*]
    Jutro ubieram krótkie gacie i idę ze stadem wełniastych stworzeń na wypas, spokojny o mój zarobek!
    Jeszcze około 3 tygodnie
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.155.*]
    No to mamy wiosnę ...
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.155.*]
    Mała wklejka:

"Tylko nie zapomnij się zgłosić specu"

Zapewne poznajesz Trader swoje słowa.

No więc zgłaszam się.
  • Re: 70zl Autor: ~Orlenik [188.146.162.*]
    Trader siedzi cicho bo już pewnie bankrut. Jak to robi zawodowo to współczuję jego klientom.
    Gdzie jest Trader?
    W końcu zakład to rzecz honorowa.
    No więc powtarzam pytanie: Gdzie jest Trader? Gdzie moja wygrana w zakładzie flaszka?
  • Re: 70zl Autor: ~PIOTR [37.248.153.*]
    Ja PIOTR, ja PIOTR, jak mnie słyszysz Trader, odbiór?
[x]
PKNORLEN 0,91% 144,68 2026-05-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.