G. prawda, przepraszam, znów ktoś mi zarzuci że plączę a później jestem nadaktywny, ale wciąż próbuję odrzucać plewy od ziarna, cytuję:
"Postanowienie sądu okręgowego w gdańsku ix wydział gospodarczy z dnia 28 czerwca 2023r. , sygn. Akt ix gc 91/22, ustanowienie kuratora na podstawie art. 427 par. 2 ksh do reprezentowania petrolinvest spółki akcyjnej Piotr Pazdyka od 24 lipca 2023 r.,
w postępowaniu o stwierdzenie nieważności ewentualnie uchylenie ewentualnie uznanie za nieistniejące uchwał akcjonariuszy".
Fakt, Mirosław sam to napisał, ale w ferworze mi umknęło. Nie wiem dlaczego to tutaj dał nam do wiadomości, ale to dot. ustanowienia kuratora jedynie w w/w postępowaniu, które - jak widać - się chyba nie skończyło bo jest stary wpis KRS i nie mogło zatrzymać ogłoszenia upadłości+sprzedaży.
Nie wiem czy sprawa trwa, a jeśli trwa i się zakończy, to jaki będzie wtedy stan procedury upadłości. Nie chcę wnikać już więcej bo za dużo powiem, być może jest jak mówi Mirosław (bardziej poinformowany niż nam sie wydaje :) -
Zabawa_Zabawa_tylko/zabawaJak znowu poplątałem, prośba o wytknięcie :-).