• Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~4321 [80.187.86.*]
    Zachęcam Was do złożenia wniosku do KNF.
    Mi zajęło to zaledwie 20 minut. W swoim piśmie zawarłem m.in. następujące wnioski:

zobowiązanie spółki do niezwłocznego przekazania istotnych informacji akcjonariuszom,

wstrzymanie postępowania dotyczącego zatwierdzenia warunków sprzedaży,

podjęcie działań nadzorczych w związku z możliwym naruszeniem obowiązków informacyjnych przez spółkę.

Apeluję do Was – zróbcie to samo.
    To są Wasze pieniądze. Nie pozwólcie, by lata Waszej pracy, zaangażowania i stresu poszły na marne.

Nawet jeśli KNF nie podejmie działań, będziemy mieć formalną podstawę do dalszych kroków. W takim przypadku pozostają nam służby ścigania i sądy.
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Sugestie [31.0.55.*]
    Trochę tego jest a my nic nie wiemy KNF Obwieszczenia w postępowaniach:
    2025-07-15 - Obwieszczenie informacji o złożeniu wniosku o zatwierdzenie warunków sprzedaży w trybie przygotowanej likwidacji (sygn. GD1G/GU/465/2025)
    2025-04-28 - Obwieszczenie prawomocnego postanowienia o odrzuceniu lub oddaleniu wniosku o upadłości (sygn. GD1G/GU/303/2022)
    2025-04-22 - Obwieszczenie zarządzenia o wpisaniu do repertorium wniosku o ogłoszenie upadłości (sygn. GD1G/GU/465/2025)
    2025-04-10 - Obwieszczenie postanowienia sądu II instancji w przedmiocie rozpoznania zażalenia na postanowienie sądu o przedmiocie umorzenia zobowiązań upadłego bez ustalania planu spłaty wierzycieli (sygn. GD/Gz-KRZ/21/2025)
    2024-10-17 - Obwieszczenie informacji o złożeniu wniosku o zatwierdzenie warunków sprzedaży w trybie przygotowanej likwidacji (sygn. GD1G/GU/303/2022)
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [159.203.6.*]
    Dnia 2025-09-11 o godz. 14:00 ~4321 napisał(a):
    > Należy zgłosić sprawę do KNF. Może to zrobić każdy, korzystając z profilu zaufanego, bez wychodzenia z domu.
    > > Petrolinvest jest spółką akcyjną, a ponieważ nie dopełniono wymaganych przepisów, Komisja Nadzoru Finansowego powinna wstrzymać transakcję.

--------
    Oczywiście każdy obywatel może napisać, ale...
    ...nie może wstrzymać, bo KNF nie ma kompetencji w stosunku do zwykłych spółek kapitałowych i nie ma żadnych uprawnień do ingerowania w procedurę upadłościową. Więc nie może wstrzymać procedury lub uchylić postanowienia sądu o ogłoszeniu upadłości + pre-pack.
    @4321 kto ci dał zadanie wprowadzania w błąd rozdygatanych w nerwach ludzi?
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [143.198.38.*]
    @Realista, co prawda Małecki brutalnie wystrychnął PAM na dudka stawiając ich i wszystkich przed faktem dokonanym przez ogłoszenie upadłości (ze sprzedażą), ale nadal mogą mieć nadzieję, że przecież to "ich człowiek" i ich nie pokrzywdzi (w tym Zośki, która z utęskieniem wygląda swojego "kawałka tortu który się jej należy").
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Realista [31.0.55.*]
    Za lewacki atak na córkę Karola Nawrockiego Adalbert obwiniał PiS. Za wniosek Małeckiego o upadłość Oila PAM obwini BLG. Taka moralna dżungla i zaprzaństwo. Tu nie będzie obiektywizmu, a zośka głowy popiołem nie posypie i nie wycofa poparcia dla Małeckiego.
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [138.197.152.*]
    @Sugestie, jak tak ładnie sprawdzasz te sygnatury, to sprawdź jeszcze wyrok Sąd Okręgowy w Gdańsku IX Wydział Gospodarczy sygn akt IX GC 91/22 , ale nie widniejejący jeszcze(?) w Google)
    >
    ponoć prawomocny, jak informuje Mirosław, i jak sie wydaje z historii rozpoczętej jeszcze w Sądzie Rejonowym to musiałaby być wygrana apelacja BLG na jego korzyść.
    Jeśli tak, to sytuacja może się zmienić, ALE TO ZALEŻY OD DATY WYROKU.
  • Re: Nakamichi corp bhr + Aktau Transit + Petrolinvest Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [68.183.194.*]
    G. prawda, przepraszam, znów ktoś mi zarzuci że plączę a później jestem nadaktywny, ale wciąż próbuję odrzucać plewy od ziarna, cytuję:
    "Postanowienie sądu okręgowego w gdańsku ix wydział gospodarczy z dnia 28 czerwca 2023r. , sygn. Akt ix gc 91/22, ustanowienie kuratora na podstawie art. 427 par. 2 ksh do reprezentowania petrolinvest spółki akcyjnej Piotr Pazdyka od 24 lipca 2023 r., w postępowaniu o stwierdzenie nieważności ewentualnie uchylenie ewentualnie uznanie za nieistniejące uchwał akcjonariuszy".
    Fakt, Mirosław sam to napisał, ale w ferworze mi umknęło. Nie wiem dlaczego to tutaj dał nam do wiadomości, ale to dot. ustanowienia kuratora jedynie w w/w postępowaniu, które - jak widać - się chyba nie skończyło bo jest stary wpis KRS i nie mogło zatrzymać ogłoszenia upadłości+sprzedaży.

Nie wiem czy sprawa trwa, a jeśli trwa i się zakończy, to jaki będzie wtedy stan procedury upadłości. Nie chcę wnikać już więcej bo za dużo powiem, być może jest jak mówi Mirosław (bardziej poinformowany niż nam sie wydaje :) - Zabawa_Zabawa_tylko/zabawa

Jak znowu poplątałem, prośba o wytknięcie :-).
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.