zainwestowałaś majątek całego życia w trupa?? kobieto gdzieś miała rozum!! a i dlaczego tak się dzieje? ano dlatego że ten syf notowany jest na dwóch giełdach i z zasady taki badziew omijam na km, a zresztą ja sam niedawno otwierałem rachunek i taką umowę podpisywałem, że godzę się z utratą zainwestowanych środków! więc do kogo masz pretensję? sam zainwestowałem w bankruta ale innego tylko że wyszedłem w porę i straciłem niewiele bo około 10% na całe szczęście odrobiłem stratę i mam już zyski i to było dla mnie nauczką NIE KUPOWAĆ BANKRUTÓW, wolę się już kisić nawet miesiące na jakiś spółkach niż stracić wszystko....... a winę za zaistniały stan rzeczy ponosisz sama!! NIKT CIĘ NIE ZMUSZAŁ do kupowania tej spółki. Zresztą co to za spółka co ma 100% FF !!! Po co inwestujesz jak się na tym nie znasz?
człowieku ponieść stratę w związku z upadłością jakiejś spółki o przejrzystej sytuacji (czytaj spółki polskiej), podającej bierzące komunikaty, nie zatajającej żadnych faktów nawet tych skrajnie niekorzystnych (elektrim, tora, łapy), a utracić jakąś kasę na skutek zatajania rzeczywistości i brak przejrzystego informowania o sytuacji w spółce to dwie odrębne sprawy !!!!
ja nie podpisywałem zgody na wprowadzanie mnie w błąd, a brak informacji oraz zdarzenia podawane do informacji niczym innym nazwać nie można !!!
na innych spółkach wszyscy szczęśliwi a u mnie smutek łzy i głodne dzieci które wierzyły mamusi
płaczę a łzy lecą na komputer czyżby to był mój koniec ? jest mi tak żle po co ja tu inwestowałam co mnie podkusiło mam myśli samobójcze
ale jak pomyślę o dzieciach .....już sama nie wiem
płaczę
przytul się do dzieci i bądź dzielna-powinnaś dostać w skórę za to że cały majątek przepuściłaś
potrafiłaś tak inwestować to teraz do pracy -współczucie dla Ciebie miesza się ze złością biedne dzieci.
no cóż czytając co piszesz wyraźnie widać ze nastrój masz paskudny, ale wierz mi ze nie tylko Ty, choć zapewne to marne pocieszenie. Sam wtopiłem tu sporo choć mój udział "był"nie większy niż 15% kapitału, ale odrobić taka stratę nie jest łatwo.
Musisz być dzielna i silna, nie dla siebie, ale dla dzieci, a jeśli jeszcze kiedykolwiek przyjdzie Ci ochota na inwestycje to pamiętaj by nigdy wszystkiego nie trzymać w jednej spółce
Powodzenia
ludzie !!!! na prawdę nie ma tu nikogo kto też jest utopiony na tych akcjach i miałby jakiś pomysł na to co z tym zrobić......
Ja już podjąłem decyzje - sąd w stosunku do GPW
(notowania spółek na GPW nie mogą rządzić się różnymi prawami, a do tego brak bieżących komunikatów i bezczynność to wszystko skłoniło mnie do takiej decyzji !!!
Posiadam 5tys tych papierków i nie wiem co mam z nimi zrobić. Nawet podetrzeć się nimi nie mogę ;(
Trzeba jedynie odrobić straty na innych akcjach bo sadzić się w Polsce to będziemy pare lat
Przy takich ilosciach jak pare k nie powinniscie sie tak bardzo przejmowac gozej jak ktos wtopil pareset k. Swoja droga kto wlazi calym kapitalem w cos co nie ma majatku i 100% FF? Jakis koszmar
będą wielkie odszkodowania dla posiadaczy akcji skyeurope!! inwestorzy zostali wprowadzeni w błąd a to jest KARALNE !!! giełda wiedeńska i gpw ma na tyle dużo kasy aby wypłacić odszkodowanie ale czy nie lepiej pójść na ugodę ?
zawiązać komitet poszkodowanych i nagłośnić sprawę w mediach !!!
nie mam papieru a mialem i nawet zawsze na nich zarobilem . No jak ktos liczy ze wygra z GPW to niech idzie do sadu GPW dziala tylko zgodnie z przepisami wiec szanse na wskrzeszenie skyeurope sa az tak mizzerne?????????????
Nie nazywaj się inwestorem, proszę Cię. Lisek chytrusek pasuje bardziej.
Każdy inwestor przed zainwestowaniem pieniędzy sprawdzi spółkę pod względem finansowym, nie trzeba być alfą i omegą. To nie takie trudne sprawdzić czy spółka generuje ZYSK/STRATE.
Dnia 2009-10-10 o godz. 18:18 ~do.aga napisał(a):
> Nie nazywaj się inwestorem, proszę Cię. Lisek chytrusek
> pasuje bardziej.
Każdy inwestor przed zainwestowaniem
> pieniędzy sprawdzi spółkę pod względem finansowym, nie
> trzeba być alfą i omegą. To nie takie trudne sprawdzić czy
> spółka generuje ZYSK/STRATE.
Byliście chciwi, macie co
> chcecie.
Tak można nazwać 90% tych co sie w to bawią.
A ty gadasz jak rydzyk-Byliście chciwi to to macie za swoje.
Pewnie ze 30% spółek ma wyniki do bani i jakoś nie upadają.
Inwestor inwestuje na lata i tu się zgadzam trzeba umieć wybrać.A ona grała tak ja większość.
i co tam Panie i Panowie złożył ktoś roszczenia w stosunku do skyeurope, pozostało 9 dni na ten manewr ;)
do tych co myślą że notowania ruszą: NIE RUSZĄ JUŻ NIGDY!!!! prawnie jest to juz niemożliwe, ale cóż każdy ma jakieś marzenia ;)
pozdrawiam zawiedzionych i wycyckanych, ja też do nich niestety należę, ale walczę jak lew ;) z tymi przekrętami (GPW)
Czy domagając się roszczeń, złożyłeś jakieś dokumenty do Skyeurope? Bo z tego co jest umieszczone na stronie skyeurope to wynika, że tylko wierzyciele, ci kupili bilety i pracownicy mogą dochodzić roszczeń.
Jest dokładnie tak jak napisałeś, jednakże ja przygotowuję się do ostrej walki z GPW o odszkodowanie (za ogólnie mówiąc nieprofesjonalne podejście do spraw dotyczących funkcjonowania tej spółki na GPW), a nie składam roszczeń do skyeurope.
Dzięki za odpowiedź. Sam dzwoniłem do GPW i nikt nic nie wie. Wszyscy czekają za jakimś raportem i nic więcej nie mają do powiedzenia. W moim biurze też nic nie wiedzą. Jeśli jest szansa coś odzyskać przez zaskarżenie GPW, to możesz dać znać lub polecić prawnika. Odzyskanie pieniędzy przez zaskarżenie GPW może być jednak wątpliwe.
Pozdrawiam.
panowie dołączam się do was . A może utworzyc stowarzyszenie poszkodowanych przez GPW !!! Trzeba sprawę nagłośnic w mediach !! I do sądu drani jak oni traktują inwestorów . Trzeba przerwac tą zmowę milczenia
aostałam wprowadzona w błąd przez gpw !!! ta spółka już dawno powinna zniknąc z giełdy !!! zostaliśmy oszukani i domagamy sie odszkodowania !! sama gpw przyznaje się do błedu !! musimy walczyc
Mialy byc nowy samochod nowy dom a nie zostalo nic, bylo KGHM po 20-30 lykac haha. GPW nic nie zrobicie jeszcze pare zl wywalicie dodatkowo w bloto :).
Prasa austryjacka informuje ze do połowy grudnia wyjasni sie czy będzie jakis nowy inwestor. Tak ze czekamy do połowy grudnia moze na święta będziemy mieli niespodziankę... ;-)
Ludzie co wyście tacy naiwni ! Jakie 1 Eur, dlaczego ktoś miałby płacić taką kasę jak wszyscy byście oddali papier za parę centów byle się go pozbyć. Widzę że nadzeija um iera ostatnia, jeszcze sie łudzicie ;)