Na pewno dotyczą cła nasze banki ;-) Tak samo jak CCC, Orange i PZU ;-) rzeczywiście wpływ olbrzymi będą miały. Ale każdy pretekst jest dobry aby sypać. A no i na Żabkę olbrzymi będą miały wpływ te cła. Rozumiem Chiny, Niemcy, ale my Polonia?
Jestem w stanie zrozumieć KGHM-to jeszcze, ale w sumie to oni mają w Arizonie i Nevadzie wyrobiska- to też nie. No ale zasiać panikę i obkupić się-taki to nasz rynek.
Kupiłem korzystnie puta piećsetkę, sprzedałem również korzystnie puta sześćsetkę więc mogłem wystawić calla pięćsetkę. Zarobiłem w kilka minut na dobry telewizor. Kocham giełdę !
Wypadałoby rozpropagować akcję, akcje na GPW bez cła - to dla naszego DOnalda i jego rządu podpowiedź jak się zabrać do dzieła. Mógłby jakiegoś gościa np. z LPP czy z CCC wziąć na konferencję i powiedzieć - podejmuje się Pan wyzwania ?
A co do wczorajszego dwuprocentowego wystrzału DAX-a w górę na zamknięciu to investing.com nie mylił się. Nie miało to jednak znaczenia bo otwarcie dzisiaj było ok. 5% niżej. Później podjechali 3% do góry, spadli 5,50 % i odrobili 2,50 %. Są teraz blisko dzisiejszego otwarcia. Raj dla daytraderów.
Opcje to łatwy chleb nie jest. Animatorzy ustawili dzisiaj szerokie spready (+/- 50% na tanich OTM-ach). Wysokie premie to zapora dla kupujących ale zachęta dla wystawiających. Do tego wciąż jest problem z Inwestorem Online Santander, który zabiera depozyt po kilku transakcjach opcyjnych i oddaje go dopiero po rozliczeniu. Można kupić czasem drogie ITM-y bez premii ale to rzadkość bo obrót jest żenująco mały. Takie ITM-y są dobre do zabezpieczania dużych koni. Przy silnych ruchach to ma sens.
Te cła to pic na wodę. Wszystkie rynki uzależnione exportowo do USA to tak. Ale nie spółki z W20. Mam nadzieję, że zaczynają to rozumieć wszyscy powoli. No i akcje w takiej przecenie to były promocją
Kto sprzedawał akcje z WIg20 po rozpoczęciu sesji okazał się mega leszczem. Akcje to nie kontrakty, można trzymać 10 lat i dłużej. To nie jakieś bankruty. Trzecia sesja spadkowa i to z taką luką to było oczywiste, że szykuje się sesja przesilenia. Oczywiście, to nie przesądza, że w dłuższym terminie wrócimy na trwałą ścieżkę wzrostów, ale muszą walczyć inaczej bessa nas wessa.
Nie było mnie 2 godzinki bo spotkanie miałem i tak jak sobie przeglądam teraz sytuację na giełdach i Was czytam to jak dzieci jesteście którym zabawkę dano. Już 2800, 3000 szkoda że nie 4000. Nie rozumiecie co się stało ? Odbicie jest ale to dalej tylko odbicie. Duże spadki duże szybkie odbicie.
50fibo i 61,8 fibo w grze jako B. Jeśli tak to można zapomnieć o graniu S. W górę 292 jako 50firbo, a 61,8% to już 360 :-), w to trzeba celować 2608 na FW :-)
Rynek na fali strachu rozbujany jak huśtawka. Nikt nie wie co będzie a Wy chcecie Fibo do tego dopasowywać ? W panice i euforii żadne prawa i AT nie ma wielkiego znaczenia.
Psychologia tylko i depo :) dzisiejsze opcje oddane 80% zysku piątkowe wyszły na 0 ... już luz:) akcje z wideł też na -2% mi powychodzily jest miło co z tego że krach :)
Donald Tusk reaguje na "wojnę celną". "Giełdowe trzęsienie ziemi od Japonii przez Europę do Ameryki trzeba przeżyć bez nerwowych decyzji" - stwierdził premier. No i jest klasyczne rozwiązanie tematu. W końcu ktoś zakasał rękawy prosto i na temat :)))))
Kazik większość papierowych graczy nie wie co to widełki a dopiero mówić statycznych i dynamicznych. Nawet pewnie nie widzieli że dużo spółek wisiało rano na widełkach.