• Re: Czas na Lacha Autor: alicja1992 [188.146.172.*]
    W pierwszej linii jest konkurentem dla innych testow her2 z Roche wykonywanych na platformie Ventana
    Wg mnie w pierwszym rzucie rozlozy im sie sprzedaz na oba testy, netto na pewno zyskaja bo przy pewnych probkach najpoerw ktos wykona "stary test her2" ktory jak bedzie niejednoznaczny to majac jeszcze "kawalek tkanki" wykona ten nowy.
    Ale tu zawsze ograniczeniem beda:
    - co badamy? tu tylko pobrany fragment a nie cale srodowisko zmiany nowotworowej
    - ilosc pobranej tkanki (duzo tkanki to duza igla biopsyjna i spory dyskomfort pacjentki)
    - miejsce pobrania tkanki - tutaj robi sie to troche na czuja a nowotwory her2+ nie sa heterogenne (czyli z jednej strony moze byc silna nadekspresja her2 a z drugiej zero), wez badz madry z ktorej podejsc
    - czas - od pobrania do wyniku moze minac wiele dni (czasami tygodni), guz krwawi (bo zostal nakłuty, czasami nawet kilka razy jak jest trudnosc z przebiciem go - slyszalem historie ze niektore guzy lote sa twarde jak kasztan a biopsje trzeba pobrac z kazdego
    Powyżej było pytanie czy Roche jest konkurentem dla inPROBE, odpowiedź, że jest bardziej konkurentem dla siebie, to są infa z Twittera, którego ja nie mam ale dzięki uprzejmości kolegi mam kopię wypowiedzi Sagana. Brzmi przekonywująco, on już niczego nie musi udowadniać, jest poza firma i posiada akcje, gdyby to była ściema to by je dawno sprzedał po 20zl
  • Re: Czas na Lacha Autor: ~trailer [89.151.30.*]
    A jeśli chodzi o Sagana przecież jaki on był szkalowany kiedy był nieobecny przy spółce, 'zajmował się materacami' itp.. a później sds został wrzucony na NC alert , niby przez jego zaniechania , jego wizerunek w spółce został tak nadszarpnięty ,że akcjonariuszom i ludziom związanym ze spółką od strony finansowej kojarzył by się tylko z pechowcem,  porażką sds itd.. Dlatego to był dobry ruch jego odejścia i podejrzewam ,że to była decyzja obustronna. Bo po co trzymać takiego loosera , albo coolera - tu potrzebny jest ktoś kto przyniesie szczęście spółce a nie odwrotnie. Choć akurat on z całej ekipy miał smykałkę do tego by akcjonariuszom namieszać w głowie i robić jak sie okazało złudne nadzieję. Ale czy świadomie to robił ? nie sądzę. Po prostu sama spółka miała pecha i her-lowy położyły ich na łopatki - a szczególnie jednego- głównego patomorfologa , którego pamiętam jak robił z tego powodu nietęgie miny i juz wtedy trzeba było się wycofywać a to było jesienią...
    póki co życzę słonecznego weekendu i przedwiośnia..
    Pełna zgoda trailer. Można było się wycofać, ale wiesz w szpitalach to na każdą nowość tak patrzą, mój Tata śmiał się z lamp Mirona, u niego w szpitalu nie dawali żadnych szans Scope a tu Scope zaskoczył. Jak będzie z Genomtec to nie wiem. Więc ja bym tym patomorfologom nie wierzył do końca chociaż oczywiście ich zdanie trzeba Gdyby to była taka ściema, to Szuba by się tym zajął? Po co mu to ? Zajął się bo chce doprowadzić spółkę do sukcesu i mieć z tego profit i finansowy i wizerunkowy. Ja gdybym wiedziała że okręt tonie to bym nie podjęła pracy w takiej firmie
    miałem na myśli tego który już współpracował z nimi przy her2 ujemne a krzywił sie przy low i ultra-low jakby to było baardzo cięzko lub wręcz niemożliwe do zrealizowania... ale najwyraźniej to nie jest już aktualne skoro mają jakieś rozwiązanie  w postaci tego komponentu chemicznego.. ale czy go wybrali , wynaleźli? Musi to przejść przez badania toksykologiczne bo jest w nim jakiś pierwiastek z marsa ? przecież to brzmi absurdalnie. Jeśli to chemia to już z góry można oszacować czy jest to toksyczne czy nie..  Mam nadzieję ,że to wszystko nie ściema.. Z drugiej strony jeśli to prawda to mogą mieć już niezłą kartę przetargową dla Ebi po prostu zmigrują z tym do USA i mając to o wiele wcześniej, Ebi oleją, chyba,że wyłożą 2 ratę na przyśpieszenia prac wtedy oficjalnie ogłoszą wznowienie tych badań na dotychczasowych warunkach. Tu tak naprawdę nie wiemy co pod tym wszystkim się kryje...
    A Sagan odsunięty od laba sds może być lekko zdezorientowany, może nie wiedzieć że defacto mają juz rozwiązanie na her-low i ultra-low tylko po cichu przyjmują inną taktykę działania... No chyba,że Pan Szuba w nazwisku ma inną literę niż "b" ... hehe Kto tam wie..
    9 lat w firmie, takie rzeczy nie ukryjesz raczej. Pozostają kontakty, nieformalne relacje itp. Tak, Szuba może być tu kluczowy, z nim Sagan nie miał kontaktu i on mógł przyjść z nowym pomysłem i to USA nie jest wykluczone bo ono się przewija między wierszami. Jakiś dual listingu się pojawił i inne kombinacje zagraniczne
    Tak na logikę, jesteś prezesem innowacyjnej firmy na skalę światową, dostajesz pieniądze od EBI, Innych organizacji, wciągasz NorgeBank, realizujesz wszystkie kamienie milowe, piszesz że nawet jest lepiej bo her low, bo rak żołądka i ... nagle zawieszasz projekt. To się kupy nie trzyma. Jesteś biznesowo skazany już na porażkę, nikt po takim numerze nie będzie z tobą rozmawiać. Biznesowo skończony a nie masz 70 lat ..
    Słowa prezesa o EBI " Naszą wizją jest pomoc w zwiększeniu przeżywalności na choroby nowotworowe oraz inne choroby przewlekłe o 30% do 2030 roku. Dążymy do tego, tworząc i wdrażając przełomowe technologie medyczne na styku i w połączeniu fotoniki, biologii molekularnej, immunochemii oraz bioinżynierii medycznej. Bez wątpienia pozyskane wsparcie finansowe Europejskiego Banku Inwestycyjnego znacząco przyspieszy nasz rozwój i pozwoli wprowadzać na rynek nowe aplikacje znacznie szybciej niż zakładaliśmy i na dużo większą skalę. To kolejny dowód zaufania, jaki otrzymujemy ze strony międzynarodowej i tak renomowanej Instytucji, po bardzo restrykcyjnej weryfikacji i akceptacji naszych wyników naukowych oraz technologii” – mówi Marcin Staniszewski, Prezes Zarządu SDS Optic" .... no i jak tu nie być biznesowo skończonym bez kontynuacji badań....
    No w ogóle to sie nie trzyma kupy, bo przecież, umówmy się, ten projekt sondy to przecież całe życie Staniszewskiego i jego małżonki , jego konik , jego marzenie i tak po prostu miałby się wycofać z realizacji swoich marzeń? , no przecież zastanówmy się... tu jest po prostu nowa strategia wdrażana i to wszystko. Tak samo za chwilę mogą to odwiesić z jakiegoś nowego powodu i co wtedy? będzie jeszcze gorzej z zaufaniem do tej spółki jeżeli jest już praktycznie zerowa ? Oni swoje robią a my jesteśmy tylko graczami pionkami do bicia...
  • Re: Czas na Lacha Autor: ~alicja1992 [104.223.102.*]
    ~Alicja odpowiada ~Zibikor

2024-09-29 16:01

IP 37.30.122.*

No 10zl to wejdę chyba all in, nawet jakby miało spaść na 5zl. To byłoby niesamowite
  • Re: Czas na Lacha Autor: alicja1992 [188.146.173.*]
    Diagnosta. Obkupiłeś się ? Powiedz im ...
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~Diagnosta [208.78.41.*]
    Tak, gram cały czas pod wyjście lacha z PURE i wejscie Lacha do sds. W sosnowcu muwiom ze jesteś fanką dobrej Lachy.
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~Fryt [37.120.215.*]
    Alicja odpowiada ~Fryt2024-07-26 17:34IP 188.146.142.*
    Czuwa, czuwa. 7zl ech ależ byłaby to super cena. Patrząc na PURE czy ICE to chyba bym sprzedała wszystkie spółki i kupiła SDS
  • Re: Czas na Lachę Autor: alicja1992 [188.146.173.*]
    Kupiłam znacznie taniej
  • Re: Czas na Lachę Autor: alicja1992 [217.96.38.*]
    Po ile kupiłaś i ile akcji ? Jesteś w spółdzielni z Diagnosta i Dobry Wujek ? Jakie masz jeszcze akcje ?
    Wszystkim tym którzy zadaja mi właśnie takie pytania odpowiadam, nie znam Wujka ani Diagnostę ani doświadczonego i tym bardziej Cygana. Nie będę informować kiedy i co kupuję bo potem są wpisy i rozliczanie mnie
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~Markin [37.47.147.*]
    Powiedz coś o Tatce, jak Swadzbe z diagnostyki, Mirona i Trumpa po kątach rozstawia. Lubię twoje niestworzone historie i jak spadnie to jak all in będziesz wchodziła
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~alicja1992 [45.87.214.*]
    Niebęde więcej komentowała moich wejść i wyjść. Powiem tylko że we wszystkich moich spolkach jestem na dużym plusie, największe % mam na pure i na sds odpowiednio 357 i 279. Jak sds spadnie poniżej 4 to sprzedaje Tulum i nerkę Tatki.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.119.67.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czas na Lachę Autor: alicja1992 [188.146.172.*]
    Nie mogę nic pisać na e-mail. To zbyt osobiste..Raz napisałam tylko do Carlosa kiedyś ... jeszcze na Scope :)))
  • Re: Czas na Lachę Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Ala, no to pisz dalej na forum w co inwestujesz. Ja tam lubię wiedzieć w co wchodzisz.
    Każdy popełnia błędy, więc takie rozliczanie to bardziej żarty.
    Sam teraz rozważam Ryvu i jestem mocno zdziwiony że rozmienili te 20 zł :)
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~alicja1992 [146.70.68.*]
    Wiem że mam tutaj liczne Grono fanów i naśladowców. Więc tak jak zawsze będę informowała że w coś wchodze w momencie jak będę zaczynała wychodzic. Czyli będę robila tak jak zawsze i tak jak ty.
  • Re: Czas na Lachę Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Dwie Ale, tu ciekawy artykuł o was i dla was z okazji Dnia Kobiet:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Gielda-jest-kobieta-Polskie-inwestorki-czuja-rynki-i-technologie-8903834.html

• Re: Czas na Lachę Autor: alicja1992 [188.146.174.*]
    Dziękuję za artykuł, Orlen rzeczywiście kupiłam po spadkach bo były już za duże i sprzedałam na 20proc. XTB i CDR nie miałam w 2024r. Wtedy gdy jojne pisał o Budimex to już go miałam. Inne spółki pisałam które mam Onde, Mirbud, Elektrotim, Torpol i biomedtechy. Grenevia sprzedałam na 30 proc, GreenX trzymam
  • Re: Czas na Lachę Autor: ~alicja1992 [146.70.68.*]
    Mam też diagnostyke ze względu na wujka Kubę, Genomtec że względu na kuzyna Mirona i Atal bo wujek Juroszek budował mój apartament w Sosnowu (na osiedlu Tulum). Mam też Zabke i Makarony ale to ze względu na mojego wujka Makrona.
  • Re: Czas na Lachę Autor: alicja1992 [188.146.171.*]
    Nie potwierdzam.
    Nie Lach, to Kania a Inwestor sprzedał wszystko zapewne po 4zl ... Było, minęło ... najgorsze za nami
[x]
SDSOPTIC -0,96% 6,20 2025-11-13 12:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.