Mam wystawione 2 calle, Muszę wystawić jeszcze 11. Postaram się trafić w górkę ale to może być dopiero na zamknięciu. Miedź spada dzisiaj ale Grubemu to nie przeszkadza w pompce na KaGieHaeMie.
Obecnie Polska idzie pod pociąg i nie wiem czy nasze "Elity" wiedzą, że to jest ostatni dzwonek na powiedzenie NIE dla wpychania naszego kraju w wojnę. Jak dalej będą Rosję prowokować i krzyczeć o wgniataniu kogoś w ziemie to mi już ręce opadną całkowicie
Dnia 2025-02-17 o godz. 14:33 ~Prawda napisał(a): > Obecnie Polska idzie pod pociąg i nie wiem czy nasze "Elity" wiedzą, że to jest ostatni dzwonek na powiedzenie NIE dla wpychania naszego kraju w wojnę. Jak dalej będą Rosję prowokować i krzyczeć o wgniataniu kogoś w ziemie to mi już ręce opadną całkowicie
Dopóki kasowy nie spadnie pod 560 albo i 530 nie ma co marzyć o S. Może się komuś poszczęści i otworzymy luką w dół pod wsparciami a może w drugą stronę na razie z intra ja tam nie widzę Sów tylko takie małe te ta tet z esami.
DAX to już dyskontuje że z USA podzieli się pół na pół Ukraińskimi zasobami naturalnymi ? Odkleili się od realiów. Nasz bananek też ale jakoś przynajmniej się zawahał w okolicy 2600.
Duch w narodzie nie ginie.Wczoraj widziałem w saloniku prasowym jak starsza pani przeglądała weekendową gazetę Parkiet i zdecydowała się ją kupić mimo ceny 15,50 zł jak za jakiś kolorowy tygodnik
Też tak to przewiduje że coś kiedyś się może pojawi. Ale siem dodrukuje kasy będzie ok. Zresztą dodruk trwa od 2012 a po pandemii 2bln dolarów na coś poszło. Zawsze tak było że albo rosła gotówka, akcje, złoto(surowce),obligacje a teraz wszystko rośnie jednocześnie z małymi fluktuacjami. Z historycznego punktu zawsze byli panowie i niewolnicy(czy typowy niewolnik czy też chłop pańszczyźniany na ziemiach polskich) a teraz jak to wygląda niewolnicy pieniądza. Zresztą ludzie którzy szukają mieszkania na zakup sami o tym najlepiej wiedzą jak się koszty zakupu mieszkania odkleiły od zarobków i kosztów życia. Przyznaje się jestem przeciwny dopłatom państwa do kredytu mieszkaniowego bo to tylko napędziło zyski deweloperów. Może zamiast inwestować pieniądze z ppk w akcje lepiej byłoby aby PAŃSTWO budowało mieszkania pod wynajem z sensownymi kosztami najmu tworząc konkurencje dla deweloperów oraz różnego maści funduszy mieszkaniowych a wynajmem zarobić na włożone środki i odsetki. Wiem że nie realne bo jak gdzieś są duże pieniądze i nie swoje to zaraz by część przeszła bokiem Przepraszam za wywód o mieszkaniach ale jak wizja Robert się sprawdzi to będzie bardzo dużo ludzi bez mieszkania albo z połową jego wartości i kredytem mieszkaniowym lub też ogłosi upadłość konsumencką lecz nadal zostanie z pieniędzmi do spłaty. A kto zarobi oczywiście ten kto ma gotówkę i będzie kupował te mieszkania za maksymalnie połowę ich realnej wartości.
Specjalnie napisałem powyżej i tutaj siem . Zapraszam do KONSTRUKTYWNEGO komentarza ewentualnie jak ktoś nie chce pisać łapki też mogą być
Końcówka sesji niedźwiedź się przebudził, czy to tylko poprostu markowanie popytu przed dalszą euforią na północ i wyciskanie szortów, jakby Short squeeze na WIG20,.....