Też tak to przewiduje że coś kiedyś się może pojawi. Ale siem dodrukuje kasy będzie ok. Zresztą dodruk trwa od 2012 a po pandemii 2bln dolarów na coś poszło.
Zawsze tak było że albo rosła gotówka, akcje, złoto(surowce),obligacje a teraz wszystko rośnie jednocześnie z małymi fluktuacjami.
Z historycznego punktu zawsze byli panowie i niewolnicy(czy typowy niewolnik czy też chłop pańszczyźniany na ziemiach polskich) a teraz jak to wygląda niewolnicy pieniądza. Zresztą ludzie którzy szukają mieszkania na zakup sami o tym najlepiej wiedzą jak się koszty zakupu mieszkania odkleiły od zarobków i kosztów życia. Przyznaje się jestem przeciwny dopłatom państwa do kredytu mieszkaniowego bo to tylko napędziło zyski deweloperów. Może zamiast inwestować pieniądze z ppk w akcje lepiej byłoby aby PAŃSTWO budowało mieszkania pod wynajem z sensownymi kosztami najmu tworząc konkurencje dla deweloperów oraz różnego maści funduszy mieszkaniowych a wynajmem zarobić na włożone środki i odsetki. Wiem że nie realne bo jak gdzieś są duże pieniądze i nie swoje to zaraz by część przeszła bokiem
Przepraszam za wywód o mieszkaniach ale jak wizja Robert się sprawdzi to będzie bardzo dużo ludzi bez mieszkania albo z połową jego wartości i kredytem mieszkaniowym lub też ogłosi upadłość konsumencką lecz nadal zostanie z pieniędzmi do spłaty. A kto zarobi oczywiście ten kto ma gotówkę i będzie kupował te mieszkania za maksymalnie połowę ich realnej wartości.
Specjalnie napisałem powyżej i tutaj siem . Zapraszam do KONSTRUKTYWNEGO komentarza ewentualnie jak ktoś nie chce pisać łapki też mogą być