Nie ma co podniecać się polityka inwestycyjne. Przecież nie napiszą że mamy w du... twoje pieniądze tylko ten bełkot korporacyjny: w trosce o najwyższą jakość,.......
~Pepe - im słabiej wygląda kurs Energii na GPW tym aktywniejszy jest emeryt w takim podprogowym działaniu - wrzucaniu tu kilka razy dziennie samych pozytywnych informacji o Enerdze - gdzie coś planują, budują, uruchamiają, jak prężna, nowoczesna jest ta firma, warta inwestowania w nią - chłop nakupił akcji po taniości i przebiera nogami bo zamiast już dawać mu 1000% zysku to kurs stoi w miejscu a nawet spada a w tym czasie kurs wielu innych spółek rośnie. No to "lokuje produkt" tutaj jak tylko może - nawet zamieszczając bełkot korporacyjny TFI, żeby wszyscy zobaczyli jak się troszczą o pieniądze klientów inwestując w Energę. Ale już nie wspomni, że oprócz Energii to TFI ma jeszcze ponad sto innych spółek, których rynek nie docenia w tym m.in. Żabkę, Allegro, Dino, Eneę, PGE czy... JSW. Ciekawe czy na tych spółkach też obiecuje drobnym ponadprzeciętne zyski...
himalaje obłudy pepe,obłudy i hipokryzji?przypomnij wszystkim kto w szczycie pandemi chciał delistingu Energi i barbarzyńskimi metodami dążył by go przeprowadzć.Co w wyniku tych bolszewickich działań doprowadziło do wykreślenia Energi z indeksów gpw?
~Pepe - podziękuj swojemu małemu... wodzowi i wójtowi. Bycie akcjonariuszem Energii, nie jest ani łatwe, ani przyjemne. Wymaga wiele cierpliwości, samozaparcia, wiary i niemal takiej matczynej miłości. Ale zawsze można pozbyć się balastu i zmienić konia...
Obudźcie się!!! Ile jeszcze ten rząd wytrzyma? poł roku, rok, dwa? Góra 2,5 roku a wiecie kto jest druga siłą polityczna w PL a trzecia? konfederacja. Jak upadnie ten rzad kto wróci do władzy z konfederacja? Co się stanie z cudotwórca fafarą wtedy? Kiedy jak nie teraz!!! A wy pitolicie że macie czas. Te rządy nie będą trwały wiecznie. Zastanówcie się. Kiedy jak nie teraz? A czasu z każdym dniem coraz mniej !!!!
Nikt nie jest wieczny Pepe. I nie ma ludzi nie zastąpionych. Fąfara to nie pierwszy i nie ostatni prezesa Orlenu. A Ty jak masz z każdym dniem czasu co raz mniej - pisz testament...
A na dodatek przychodzi nowy prezes orlenu i co mówi? Muszę zapoznać się z tematem, zrobić audyt, potrzebuje czasu itd I kolejny rok stracony więc nie jestem za wywaleniem fafary teraz ale gościu jest słaby na konferencjach i niech dokonczy to co mówił szybko najszybciej.
W przeciwieństwie do ciebie Pepe ja i pamiętam i chcę pamiętać kto chciał mnie okraść na tych akcjach a ty nie pamiętasz albo nie chcesz pamiętać albo jedno i drugie. Pisanie pasków w tvpis się skończyło to na forum Bankiera się przerzuciłeś...
Ja nie pamiętam aby ktoś mnie okradł z tych akcji bo kupowałem po 6-7zl właśnie w czasie wezwania a nie po 17 w debiucie. Natomiast cały czas pamiętam bo moi znajomi kupowali JSW po 135 zł od SP i dalej siedzą na 80% minusie po kilkunastu lat. To już jest fair?
Dnia 2025-02-09 o godz. 06:10 ~Pepe napisał(a): > Ja nie pamiętam aby ktoś mnie okradł z tych akcji bo kupowałem po 6-7zl właśnie w czasie wezwania a nie po 17 w debiucie. Natomiast cały czas pamiętam bo moi znajomi kupowali JSW po 135 zł od SP i dalej siedzą na 80% minusie po kilkunastu lat. To już jest fair?
Pepe mnie też nikt nie okradł ale kiedyś gdy sprzedawano te akcje w ofercie publicznej i mówiono o płaceniu dywidendy to akcje były nawet po ponad 20 zł (płacono dywidendy)i podobnie na JWS (2011 r spółka wypłaciła ponad 5 zł dyw.)ale przyszli źli ludzie do władzy i to zmienili . Dlatego Ty i Ja mogliśmy kupić tanio . Ale nie zmienia to faktu kto był winien .
To tobie nic się nie należy za akcje Energii. Takim samym cwaniakiem jesteś jak emeryt. Żaden z tych, w których wierzysz nie pamięta, żeby kogoś albo ten kraj czy UE okradł. I tylko krzyczą o zamachu stanu bo ich wzywają na komisje śledcze albo przed prokuratorów.
Załóżmy hipotetycznie Pepe, że za 2,5 roku skończą się rządy tej koalicji (czyli nie, że upadnie tylko będzie zmiana władzy) i do władzy powróci twój ukochany mały dyktator a do Orlenu twój ulubiony wójt - to czym się martwisz? Wójt zaproponuje ci 8,35 zł a ty cały szczęśliwy merdając ogonem w zębach mu przyniesiesz swoje akcje. Będziesz najszczęśliwszym akcjonariuszem Energii pod słońcem:)
No to zobaczymy jak wszyscy będziemy płakać za ten czas bo teraz Fąfara nic nie robi. A ty oko jak nie rozumiesz o czym piszę to przeczytaj drugi raz i zastanów się zanim odpiszesz jak ty będziesz szczękał jak przeleci ci ten czas stracenie i wróci stary lub całkiem nowy układ
Dobrze Pepe ze napisałes o starym ukłdzie ktory wroci do władzy Tak to był 'układ' a liczba aresztowan swiadczy o jego charakterze Dziekuj swiadomej czesci społeczenstwa ze w wyborach rozbiła tych co Polske i Maryję noszą tylko wpiętą w klapę marynarki Zapominasz ze najwazniejszy w tym wszyskim jest system wartosci oparty na swobodach obywateli ,ale tobie rosja i wegry to wzór i nic tu nie poradzisz Trzecia kadencja twojego układu i ty jako wyborca byłbyś niepotrzebny- łancuch, buda ,merdanie ogonem ale kazdego ranka jakas micha i szczekanie jako wyraz zadowolenia z pana Mysl Pepe albo pojedż na wschod i zobaczysz jak to sie konczy
przed wezwaniem z 20' jeżeli dobrze pamiętam Norwegowie mieli 8 mln akcji Energi dlatego,że Energa jest/była OZE,póżniej przepadli jak kamień w wodę https://stooq.pl/n/?f=1661808&c=1&p=0
Orlen zarabia kurus rosnie moze stanley animatora z dublina z City zmieni. To dziewczeta i chlopaki z handlowego zarobi w esalners
Kiedys to do. Milonerow bankrutow nalezal mual udzialu a wczoraj poleciala wtyczka z ciechu hee 666
a plotki mówią,że już nawet 3 mln akcji w Enerdze przekroczyl-w ciemno nikt instytucjonalny nie kupuje akcji niepłynnej spółki-to chyba oczywiste,przecież rozmawiali z Orlenem (bez swiadków)
Orlen nic nie zrobi ponizej ceny z ipo czyli sad ego wezwania Bo wyrok sadu go blokuje
Gdyby oglosil wezwania teras przy 14 zrobi by to sami co obajtek z pisem