cześć jeżeli u ciebie w miejscowości są same knajpki,restauracje to moze pomyślisz o jakiejś restauracji wyspecjalizowanej codzi mi tu o jakąś chińską restauracje lub czegos w tym stylu która nie serwuje byle czego lecz pokaruje swoje dania narodowe itp. ... pozdrawiam
Witam mam 20.000zł i brak mi pomysłu na otwarcie interesu wiem ze to nie jest dużo ale... Mieszkam w niewielkiej miejscowości i sklepy,apteki,firmy budowlane,odpadaja.Pomóżcie!!!!!!!!! DZIEKI.
Witam,
Poczytaj miesięcznik Franchising Info - tam na końcu jest ponad setka różnych firm na licencji...
WIem, ze franchising to inwestycja od kilku tysięcy do kilku milionów - średnio 300 tysi. Więccoś tam można sobie znaleźć. Zajrzyj też na www. franchising.info.pl - tam jest jeszcze dokładniejszy katalog pomysłów bo z opisami i namiarami na te firmy... Tylko nie kieruj sięwyłącznie emocjami i marką, bo to najbardziej zwodniczy doradcy...
A ja mam pomysl i mam pieniadze jedynie prosibym o kilka wskazowek na poczatek.
Mam okolo 70 000 zl i chce otworzyc pub-klub (w pozniejszym czasie byc moze pizzeria lub restauracja, jak narazie pieniazkow wystarczy na jeden pub, ale chce otworzyc w nie dlugim czasie kilka. Mieszkam w miescie okolo 200 000 tys. Pub i klubow jest tu sporo takze nie wiem czy to bylby dobry pomysl, a poza tym z dobrym miejscem tez nie najlepiej. Myslalem wiec otworzyc cos w mniejszym miasteczku 5000 - 30 000 bo jest w okoloicvach do 20-30 km duzo takich miejscowosci. Znam sie na tym pracowalem pare lat w eksluzywnych restauracjach. Oczywiscie mysle wynajac jakies lokum.
Takze zwracam sie z prosba o dobra rade na poczatek.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
boonial7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam
>
> A ja mam pomysl i mam pieniadze jedynie prosibym o
> kilka wskazowek na poczatek.
> Mam okolo 70 000 zl i chce otworzyc pub-klub (w
> pozniejszym czasie byc moze pizzeria lub
> restauracja, jak narazie pieniazkow wystarczy na
> jeden pub, ale chce otworzyc w nie dlugim czasie
> kilka. Mieszkam w miescie okolo 200 000 tys. Pub i
> klubow jest tu sporo takze nie wiem czy to bylby
> dobry pomysl, a poza tym z dobrym miejscem tez nie
> najlepiej. Myslalem wiec otworzyc cos w mniejszym
> miasteczku 5000 - 30 000 bo jest w okoloicvach do
> 20-30 km duzo takich miejscowosci. Znam sie na tym
> pracowalem pare lat w eksluzywnych restauracjach.
> Oczywiscie mysle wynajac jakies lokum.
> Takze zwracam sie z prosba o dobra rade na
> poczatek.
> Z gory dziekuje i pozdrawiam
Witam Boonial7:)
Moze otworzymy razem restauracje w Helsinkach?:)
Jesli jestes zainteresowany podaje nr.tel.+358449469897
Mieszkam w totalnej dziurze: 3 tysiące mieszkańców. I czy uważacie że otworzenie pizzerii/cukierni itp. było by dobrym pomysłem? Nie miałabym żadnej konkurencji, tylko się waham, czy ktoś by tu przychodził, skoro 7km dalej jest 18 tysięczne miasteczko, gdzie jest kilka pizzerii i tam ludzie jeżdżą. Budynek stoi kilka kroków od podstawówki i gimnazjum, zaraz przy stacji kolejowej i taksówkach. Co o tym sądzicie? Czy macie jeszcze jakieś pomysły na działalność w 3 tys. mieście??
witam, mam taki problem chciałabym otworzyć swój interes ale również nie mam żadnego pomysłu. chciałabym otworzyć coś w legionowie, koło warszawy.prosze o pomoc
Witam! Prosze o rade. Jestem właścicielem sklepu spożywczo-przemysłowego. Mimo sporego doświadczenia nie mogę zwiekszyć obrotów. Sklep znajduje sie w niedużej miejscowości. Jestem otoczony konkuręcją. Jednak głównym problemem jest bardzo cieżkie trafienie do klientów. Wolą oni wsiąść w samochód i pojechać do miasta, do marketów. Proszę o redę.
Witam! Chciałbym otworzyc jaką własną firme w małym mieście brakuje mi pomysłu. Pieniądze jakoś bym zorganizował np zaciągnał bym kredyt ale ... brakuje mi pomysłu. Zwracam sie z prośba o dobrą rade i z góry dziekuje
hej. Sama doświadczyłam sprzedazy garażowej będąc na wakacjach w Kanadzie. Jest to świetny pomysł i moja mama sama zachęcała mnie do robienia czegoś takiego.Kanadyjczycy organizujacy taki Garaż Sale nie rejestrują działalności, po prostu jest juz tradycją pozbywanie się starcyh gratów ze swoich domów. Nie wiem czy w Polsce - blokowisk przyjął by się taki temat (chyba ze klatka sale), ale uwazam ze to dobry pomysł, choć nie sądze ze super zarobkowy. Ja sama kupowałam pierodłu po dolarze lub dwóch.
pozdr
Od pewnego czasu zastanawiam się nad taką sprawą . Otóż,robiąc czasami porządki wpada mi w ręce coś co juz mi nie jest potrzebne, lub nie podoba mi się.Są to o ciuchy,sprzęty i rożne bibeloty.Również robię różności na szydełku.Posiadam jeszcze wiele innych zdolności manualnych z których powstają chyba fajne rzeczy.Moja koleżanka mieszkająca za granicą gdzie jest powszechna tzw. sprzedaż garażowa, pyta dlaczego ja tego nie robię, mam do tego wszelkie warunki.I mam co i gdzie sprzedawać.Czy ktoś z Was może mi doradzić gdzie mogę się dowiedzieć szczegółów nt. tej działalności. Czy jest potrzebna rejestracja takiej działalności? A może ktoś z was już prowadzi taką sprzedaż ?Oczekuje wiadomości. Pozdrawiam.
Witam
Jeśli masz coś na sprzedaż to nie w garażu tylko przez internet na Allegro. Brak wkładu własnego jedynie znikoma prowizja, a klientów nie z osiedla tylko z całej polski!
chcialabym sprobowac otworzyc cos swojego jakas mala firme najlepiej aby mozna bylo pracowac na komuterze i telefonie niewiem cos bez wiekszych nakladow finanasowych ale niemam pomyslu moze ktos ma to prosze pisac, kolezanka zalozyla posrednictwo nieruchomosci jest to rowniez bez zadnych wkladow wlasnych no ale powiedzmy im sie to uda bo pracuja w branzach ktore pozwalaja im na znajomosc tego rynku .
http://zlotemysli.pl/mandragora.php?c=katalog&idCat=17 <--Prowadzisz prywatną firmę? Chciałbyś, żeby rozwijała się jeszcze lepiej niż dotychczas? Tematyka przede wszystkim dla przedsiębiorców, który myślą poważnie o biznesie.
Witam mam 27 lat zgromadziłbym ok 40000 zł gotówki aby rozkręcic własny biznes tylko nie mam bladego pojecia co mógłbym zrobic . Mieszkam w małym miasteczku i wydaje mi sie że tu juz wszystko jest i nie wiem na czym tu jeszcze można zarobić .Proszę o dobra radę bo sam nie mogę nic wymysleć.
WITAM MAM PROŻBĘ MOŻE KTOŚ MI PORADZI MAM LOKAL O POWIESZCHNI 32 M2 I WNIM PUNKT OPŁAT I KREDYTY DO NIEDAWNA MIAŁEM JESZCZE PRASĘ ALE SIĘ Z NIEJ WYCOFAŁEM I MAM PUŁ LOKALU PUSTEGO CO MOŻNA BY DO TEGO DOŁOCZYĆ CO BY BYŁO WMIARE OPŁACALNEI PASOWAŁO DO WPŁAT I KREDYTÓW POZDRAWIAM I CZEKAM NA PODPOWIEDZ
Mój znajomy zarabia na produkcji papieru toaletowego, ale nie chce zdradzić szczegółów. Wie ktoś z Was, gdzie można znaleźć szczegóły dotyczące technologii, cen maszyn itp.
A co sądzicie o otwarciu punktu dealerskiego sieci GSM. Co jakiś czas są ogłoszenia w prasie o sprzedaży takich punktów. Czy na tym da się jeszcze zarobić?
Witam!!! jestem z woj. Łódzkiego mieszkam w dosyć małej wsi i posiadam małą chalę nadającą się na firmę a nawet znalazła by się gotówka na rozkęcenie tej działalności. Szukam kogoś kto pomógł by rozkręcić coś ciekawego i został by moim wspólnikiem.
Witam serdecznie...Poszukuje pomysłu na firmę:) Posiadam 2 h ziemi w małej wiosce(Bachotek-koło Brodnicy)wraz ze sporym bydynkiem do przerobienia...najchętniej działalnosc produkcyjną...pieniążki oczywiscie są...Proszę o pmoc:)Pozdrawiam
Planuje otworzyć własny interes związany z produkcją automatów paszowych i podobnych urządzeń (ogólnie chciałbym otworzyć zakład ślusarski). Chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdę jakieś artykuły na ten temat , jaką wybrać formę sprzedaży i co jeszcze mógłbym produkować.
Zapraszam do zareklamowania swojej Firmy w biznes-net
oraz polecam
http://advoassistance.pl/wizytowka/gabi
z prawej strony - kliknij rejestracja
strona zaszyfrowana więc podczas rejestracji:
prosze wpisać identyfikację: AAPP 5923( przedostatnia rubryka)
oraz nazwa użytkownika: gabi ( ostatnia rubryka
jak to jest z Allegro? chciałabym otworzyć coś swojego w nowopostawionym pawiloniku o wym. 6 na 3,8 metra. ale nie mam jeszcze dobrego pomysłu. może narazie mogłabym pohandlować na Allegro. czy trzeba otwierać firmę i robić wszystkie związane z nią opłaty jeśli sprzedaje się np ciuchy używane? proszę odpowiedzcie.
Posiadam 40 tyś. zł. i całkiem niezłą wiedzę ekonomiczną. Obracam się w branży medycznej. Planuję założyć własną działalność., Wiele pomysłów utonęło z powodu zbym niskiego kap. zakładowego. W moim wielkim mieście wszystko już jest..Nie wiem już sam, jakiej tknąć się branży. Proszę o pomoc i podsunięcie realnego pomysłu. Na co dzisiaj w wielkim mieście jest zapotrzebowanie. Czego Wam brakuje, to Wam dostarczę...
PROSZĘ O POMOC
Witam wszystkich zaineresowanych otwarciem swojej dzialalnosci gospodarczej.
Jestem mlodym czlowiekiem o bardzo wielu pomyslach na biznes lecz zadnego jeszcze nie rozkręciłem ze względu na to iż prawo Polskie mi na to nie pozwala (wiek) kilka z moich pomysłów podchwycili inni i czerpią z tego ogromne pieniądze a mi tylko 0,5 roku brakuje i gotówki a pomysłów jest wiele i to bardzo dobrych jesli ktos potrzebuje pomocy to chętnie służe radą (oczywiście za opłatą) ale mysle iz bedzie ona znikoma w porównaniu z póżniej osiągniętymi przychodami...
Chciałbym otworzyć sklep internetowy lecz nie mam zbyt wielkiego pojęcia jak taka działalność funkcjonuje, od czego zacząć i jak to uregulować formalnie - czy jest taka potrzeba?
jak sądzicie, jaki asortyment warto posiadać w swojej ofercie żeby dobrze zarobić???
ponad to posiadam lokal ok 60 m2, dostęp do auta typu Transit i Expert, może jakiś inny pomysł na biznes???
Witam wszystkich !
Mieszkam w niewielkiej miejscowości około 15000 tyś mieszkańców.
Szukam pomysłu na własną działalność.
W mieście jest chyba wszystko co można otworzyć.
Bardzo proszę podsuńcie jakiś pomysł na firmę.
Pozdrawiam.
Właśnie rzuciłem prace , jak mam pracować po 17 godzin dziennie nawet w soboty i niedziele. To wole już pracować na własny rachunek . Tylko jest jeden problem nie mam pomysłu na własny interes, ale mam 50 tyś. Proszę o pomoc.
W okresie dużego bezrobocia, oraz z powodu coraz większych dysproporcji płacowych, coraz więcej osób decyduje się na pracę dla siebie, na uruchomienie własnej działalności gospodarczej.Jest jeden problem. Nie bardzo wiemy CO ROBIĆ? Co produkować, jakie świadczyć usługi, czym się zająć, by zarabiać pieniądze.
I to jest główny temat tej publikacji.Przepisy, technologie, receptury: www.knowhow.yoyo.pl
WITAM SERDECZNIE
Mieszkam w małej miejscowości uzdrowiskowej(15 tyś mieszkańców)która żyje głównie z turystyki zimowej. Szukam pomysłu na własny interes pozwalający żyć. Mam do zainwestowania 20 tyś oraz działkę 6ar ( mogę sprzedać)
Teraz jest moda na eko, i bio i szukam kogoś mądrego kto mógłby mi coś poradzić.
rambo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WITAM SERDECZNIE
> Mieszkam w małej miejscowości uzdrowiskowej(15 tyś
> mieszkańców)która żyje głównie z turystyki
> zimowej. Szukam pomysłu na własny interes
> pozwalający żyć. Mam do zainwestowania 20 tyś oraz
> działkę 6ar ( mogę sprzedać)
> Teraz jest moda na eko, i bio i szukam kogoś
> mądrego kto mógłby mi coś poradzić.
Ostatnio jeden Gość pytał Mnie ,czy niechcę od Niego odkupić Walce lanhoffa ,chciał zanie 1500 zł .Jak coś mogę dać namiary.
Wiadomo że klienta Musisz Sam szukać ,a klientem jest jedynie Pszczelarz .
Pozdrawaim
Witam. Mam pasieke pszczelą i chciałbym to rozwinąć produkując węzę pszczelą i może się ktoś orjętuje gdzie mogę dostać maszynę produkcyjną ile ona kosztuje i czy da się z tego wyżć.
WITAM. POSIADAM LOKAL OK 70 M2 OBOK DROGI KRAJOWEJ E4 WRAZ Z MAŁYM PLACEM OK 140 M2 ( ILOŚĆ MIESZKAŃCÓW OK 100 TYŚ) MAM TEŻ DZIAŁKĘ W BARDZO DOBRYM MIEJSCU OK 0,5 HA Z WARUNKAMI ZABUDOWY NA BUDYNEK MIESZKALNO USŁUGOWY ( GASTRONOMIA, HOTELIK)PRZY PARKINGU, DZIAŁKA BARDZO ŁADNA WIDOKOWA. MYŚLAŁAM O OTWARCIU GASTRONOMI NA TEJ DZIAŁCE, ALE Z TEGO CO WIEM TO POTRZEBA WIĘKSZYCH PIENIĘDZY NA TAKIE COŚ. MYŚLAŁAM TEZ O SKLEPIE Z MATERIAŁAMI OBICIOWYMI.
CO WY NA TO. PROSZĘ O POMOC.PROSZĘ O POMOC.
CZEKAM NA KONTAKT kowalowaM@interia.pl
POZDRAWIAM
Czesc pochodze z malej miejscowosci nieopodal Kielc mam pomysl na firme betoniarska (elewacje.itp)czy ktosbylby laskaw mi napisac czy musze jakies pozwolenia uzyskac ,czy certyfikaty aby to bylo wpelni nlegalne ,abym sie nie pszejechal ze nie mam jakiegos papierka
Zainteresowała mnie wiadomość " Vgondhola " który pisze że to mielenie tworzyw sztucznych to nawet fajna sprawa, że młynek i linia do recyklingu kosztuje ok 10 000 zł. To nawet nie dużo, ok ale komu mam to sprzedawać??? Pewnie są jakieś firmy które produkują wtryskarkami różności ale... Moje główne pytanie czy łatwo jest znaleść zbyt???? czy to sie opłaca??? i jaki trzeba mieć przerób żeby to wszystko się kręciło???
A wiesz doskonale, że masa rzeczy wykonywanych jest przy pomocy wtryskarek. Zbyt będziesz mieć na pewno, a i interes ciekawy. Materiał pozyskasz choćby z wysypisk śmieci (sort).
Pieniądze "ze śmieci" - to naprawdę dobra sprawa -, ponadto sprawa ekologiczna co oznacza dla Ciebie dodatkową kasę - upusty, dotacje...
Witam,
mój problem polega na tym, iż od jakiegoś czasu prowadzę działalność na własny rachunek. Jestem grafikiem komputerowym, zajmuje się reklamą i nie wiem jak mam zwiększyć ilość zamówień. Mieszkam w małym miasteczku gdzie wszyscy się znają i jest już tutaj agencja reklamowa do której są ludzie przywiązani. Chodzi o to, że ostatnio nic nie dzieje się w zawiązku z zamówieniami. Proszę podpowiedzcie jak mam przemówić do ludzi aby podjęli ze mną współprace, jak ich zachęcić ( mam naprawdę niższe ceny niż wymieniona agencja ) ale przebić się jest mi bardzo trudno. Pomóżcie
Ten problem nie dotyka tylko Ciebie. I (moim zdaniem) robisz błąd stosując jak mówisz niższe ceny. To nie ceny robią sprzedaż. Co z tego, że obniżysz cenę, jeśli ludzie będą oceniać Ciebie według właśnie ceny (tańsze - gorsze).
Popatrz na ciekawe zjawisko. Jeden sklep ma te same perfumy za 10 zł, a obok również te same za 30 zł. Ludzie kupują w sklepie droższym. Dlaczego?
Zapewniam Cię, że jeśli usługi wycenisz poniżej Twoich wydatków (a więc ze stratą dla Ciebie), klienci powiedzą, że i tak drogo. Nie tędy więc droga.
1. Wybierz grupę docelową.
2. Wybierz konkretne usługi do sprzedaży.
3. Nawiąż kontakty.
4. Zrób analizę konkurencji.
5. Przygotuj ofertę.
6. Przygotuj coś o sobie (stronę, wizytówkę itp).
7. Zaplanuj sposób promocji swoich usług.
8. Stwórz stanowisko sprzedaży (wystrój, metody podejścia do klientów, sposoby załatwiania reklamacji itd itd.
To tylko niektóre punkty którymi powinnaś się zając jak najszybciej.
Biorąc pod uwagę miejsce i rodzaj zajęcia, to jedynym wyjściem wydaje się wyjście z usługami poza miejscowość, np. szukaj ofert i konkursów w Twojej dziedzinie. Rozsyłaj propozycję zaprojektowanych stron do firm, których strony Twoim zdaniem są do bani. Jeśli jesteś dobra i masz pomysły, to jest to sposób byś została zauważona i zlecenia się posypią. W tym kraju wszystko zależy tak naprawdę od szczęścia, możesz mieć firmę w budynku ze złota nowych klientów nie zyskasz a starych stracisz. Oprawa, oprawa, busines plany to u Karingtonów na Florydzie.