• Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~słoneczko [80.53.244.*]
    prosze napiszcie mi czy t5o prawda że trzeba kupić towaru za 5 tys. na początek z góry dziękuję :)))
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~palka1212 [83.8.114.*]
    Mam zamiar otworzyć kiosk przy przystanku autobusowym na terenie Zarządu Dróg.Mam prośbę żeby ktoś wyjaśnił mi procedury załatwienia lokalizacji. Z góry dziękuje.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~WebGriff [84.40.181.*]
    Witam!
    Na wstępie powiem, że jestem zaskoczony pytaniami "czy się opłaca..." itp. Z tego co kiedyś od szefa usłyszałem to „DOBRY HANDLOWIEC I G..WNO SPRZEDA Z ZYSKIE” J To odpowiedz na co niektóre pytania.
    Ja sam jestem zainteresowany tym zagadnieniem, ale szukam wytrwale. Nie czekając, aż mi ktoś wyłoży zagadnienie „jak kawę na ławę!” chyba wielu z Was pomyliło zagadnienia, bo szybkiego zysku nie ma się na pstryk palcami.(chcesz zarobić nic nie robiąc załóż lokate w banku [od 100’000 dostaniesz 369.86] ).
    Ale tak serio.:
    Proponuje rozwinąć temat o podatki i kasy fiskalne(wczoraj dowiedziałem się, że mają być obowiązkowe od początku działalności). Bo o tym jest niewiele napisane(nie licząc kodeksów prawnych). A większość (ok. 98%) artykułów w necie jest ogólna lub sprzed kilku lat.
    Kilka osób pisała, że jest w (była) w tej branży, więc może podpowie jakich problemów się spodziewać i czego unikać.
    Na koniec dodam adres z lekturą wartą uwagi!!! http://arch.rzeczpospolita.pl/a/rz/2004/07/20040716/200407160001.html

Pozdrawiam.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Beataa [193.151.24.*]
    witam powiedz mi jeedno bo to dlamnie jest najważniejsze ....jakie robisz pierwsze kroki aby otworzyć kiosk ruch w takim plastykowym pomieszczeniu ,,,,takim typowym jak teras są te kioski ...ile to kosztuje i na czym to polega bo właściwie nic na ten temat nie wiem....powiedz mi krok po kroku jak to się załatwia i jakie koszty to za sobą ciągnie...........z góry dziękuje
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Beataa [193.151.24.*]
    witam,,,,,,,ta stronke co podałeś nie istnieje i dalej brak odpowiedzi na moje pytania,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pozdrawiam i czekam na odpowiedz
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~WebGriff [84.40.181.*]
    Przepraszam za nie obecność, ale problem z kompem-straciłem prawie wszystkie dane.
    Opis krok po kroku i ile to kosztuje znajdziecie na stronie www.firma.tvn24.pl tam w archiwum z 9 maja jest film co i jak polecam.
    jak uda mi się odbudować moją baze danych to będę pisał.
    Pozdrawiam.

http://biznes.ir.pl/
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~edek [81.190.154.*]
    i jak ktos cos wie z tym kioskiem?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~marta [83.17.98.*]
    Ja od 01.06.2006 przejmuje kiosk ruchu bo właścicielka rezygnuje bo jest zapisany na renciste a teraz zmieniają się składki ZUS dla rencistów i musi zrezygnować.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~edek [81.190.136.*]
    za ile go przejmujesz pieniazkow?
    i dostalas jakis bilans jaki tam mieli utarg dzienny/miesieczny?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Krystian [83.30.26.*]
    Witam!
    Jedni piszą że współpraca z Kolporterem jest bez problemów, a inni że są jakieś problemy. Planuje otworzyć kiosk gdzie powinienem się zgłosić i czy to sie opłaca, ile powinienem mieć pieniędzy na rozpoczęcie takiej działalności. Bardzo proszę o jakie kolwiek informacje w sprawie otworzenia kiosku na Email: (ziga6ster@gmail.com) Z góry dziękuję.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~marcin Kwietniewski [77.114.40.*]
    Witam.Ja również chciałbym otworzyć kiosk w Warszawie lecz za bardzo nie wiem jak to zrobić i skąd otrzymać na to pieniądze.Gdzie mogę uzyskać informacje na ten temat...Proszę o pomoc gg.11069920
    e mail. marcin.dyniak5@wp.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~aśka [83.9.51.*]
    poczytałam wasze opinie na temat tego czy się opłaca otworzyć kiosk czy nie, ale nie wiem dokąd mam pójść aby się dowiedzieć jak mogłamym nabyć kiosk /mama oczywiście na myśli dzierżawę budki/bo chyba oprócz kupna taka forma istnieje.Ile wkładu piniężnego potrzebuję czy są jakieś preferencyjne kredyty na rozpoczęcie takie działalności?
    Proszę doświdczonych o odpowiedż na e-maila lub gg 9810694.
    Chciałabym nadmienić, że pochodzę z woj.warm.-mazurskiego gdzie jest ogromne bezrobocie a i małe firmy też kuleją ale od czegoś trzeba zacząć.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~marta [83.5.130.*]
    chcialabym otworzyc wlasny interes, myslalam o kiosku... chcialabym dowiedziec sie wszystkiego na ten temat. jezeli ktos moglby mi pomoc, cos doradzic to prosze o napisanie na maila lub gg 8675563. aha, jestem z warszawy, pozdrawiam
  • Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~gzrecords [80.55.111.*]
    czesc kto wie ile trzeba miec na otwarcie takiego interesu?ile mozna zarobic ?gdzie to sie zalatwia?prosze o kontakt a meila gzrecords@wp.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~oaalenka [83.31.100.*]
    hej
    jezeli ktos z was ma odcinek programu FIRMA jak zalozyc kiosk,albo jakiekolwiek inne informacje na ten temat.bardzo prosze o kontakt na maila oaalenka@go2.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Ewelina22 [83.23.204.*]
    cześć też chciałambym otwprzć własny kiosk zaczęłam zbierć informacje ile trzeba i mam przeczne informacje. Macie może akulną storne RUCHu, gdzie są informacje na temat warunków jakie trzeba spełnić aby otrzymać kiosk?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~kot [83.11.49.*]
    oplaca sie dzierzawic kiosk ruchu w gdansku??
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Laura [83.8.67.*]
    Witam! Proszę odezwać się wszystkim, kto prowadzi już kiosk, i kto by chciał podzielić się doświadczeniami, bo dopiero otwieram kiosk, nie mam praktycznego doświadczenia, i potrzebuję informacji. gg 7251473, larisales@o2.pl.
    Podzielcie się w forum, kto chce, - jaki towar sprzedajecie, z jaką marżą. Będę bardzo wdzięczna. Ile się zarabia na biletach?
    Dzięki!
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Kiosk Ruch :) [81.168.147.*]
    Za parę dni rusza mój punkt RUCHu w niewielkiej miejscowości oczywiście na przystanku. Opowiem Wam co trzeba zrobić żeby móc taki dzierżawić i w nim sprzedawać na sowim przykładzie. A wiec, jako że ciężko teraz o pracę postanowiłem otworzyć taki kiosk, łatwe to ze względu na to iz nie trzeba zbyt dużych sum jak na założenie sklepu. Widząc od 2 lat nie prosperujący kiosk pojechałem do RUCHU i zapytałem, co musze spełnić, aby w takim kiosku sprzedawać oczywiście na zasadach dzierżawy. Miła pani powiedziała iz oczywiście musze założyć działalność i znaleźć dwóch ludzi na poręczenie weksla na 10.000zł na prasę. [ z tym powiem ze jest duży problem i ciężko znaleźć takie osoby bo jak wiemy nikt nie chce w takim czym uczestniczyć] jednak udało mi sie takie osoby znaleźć. Wiec najpierw poszedłem do Urzędu Miasta i załatwiłem sprawie z założeniem firmy, potem do Urzędu Statystycznego po REGON a następnie do Urzędu Skarbowego. Jeśli koś chce wiedzieć więcej co gdzie złożyć w jakim urzędzie może przeczytać tu: www.pit.pl/rejestracja-firmy/index.php . Następnie poszedłem do RUCHU podpisać, stsowne papierki z osobami które poręczą mi weksle na prasę, bo weksel nie napisałem wyżej potrzebny jest jeśli chcemy mieć prasę z RUCHU a musimy ja brać od nich bo nie ma możliwości brania od KOLPORTERA który nie potrzebuje takich weksli. Potem pani dała mi klucze do mojego kiosku. Oczywiście zaczęło sie sprzątanie i malowanie itd. Potem, jako że mam dobre układy z hurtowniami wziąłem towar z odroczonym terminem płatności, i poukładałem wszystko. Jak sie wyżej ktoś pytał czy na towar wystarczy 5000zł hmmm.... zależy czym chcesz go wypchać, ale na styk powinno starczyć bo chemia to jakieś 2000 papierosy [tu zdarzy ile chcesz włożyć i mieć fajek, a wiadomo ze wypadało by mieć dużo] potem artykuły szkolne, gumy batony soki, wypadało by mieć także kary do komórek, ja w swoim zamierzam zainstalować terminal do drukowania takowych gdyż teraz nie ma sensu kupować na zapas kart. Co do biletów to nie wiem bo narazie ich nie będe mieć bo nie wiem jak to z nimi jest i ile trzeba na starcie zakupić. Jak mową to w magazynie firma musicie to przeliczyć dla określonej lokalizacji, tego co będziecie sprzedawać itd.
    A co do wyposażenia kiosku to w RUCHU przynajmniej u mnie można poprosić o stojaki itd, wiec nie trzeba wydawać kasy na wyposażeni oni to dadzą ze swoich magazynów.
    Trzeba też wliczyć w koszty że od razu będziecie musieli go ubezpieczyć od kradzieży, wandalizmu itd. Można też zainstalować alarm i ochronę ale w fazie startu to zbędne. To chyba na tyle mam nadzieje że pomogłem niektórym. Pozdrawiam i powodzenia :)
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Laura [83.8.220.*]
    Gdzie można nabyć i ile kosztuje ten terminal?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Sławek [84.38.95.*]
    Witam jak wiekszosc osob chcialbym sie dowiedzieć wszystkiego na temat otwarcia własnego kiosku ,włsnie ma okazje kupic kiosk ale nic nie wiem na ten temat,czy ktos by mi mogl napisac pare rzeczy na ten temat najwazniejszych ile mi potrzeba wkladu jakie sa oplaty i jak wygladaja roboty papierkowe czy wogole wszystko to sie oplaca?? dziekuje i czekam na odpowiedz mo adres email slavi81@op.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Kiosk Ruch :) [81.168.147.*]
    Laura o terminal trzeba popytać, napewno można podpisać umowę z kolporterem oni maja takie terminale do drukowania kart pre paid ale maja tez inne formy jak np hurtownie. I tego sie nie kupuje, poprostu podpisujesz umowe z taka firma, i oni przywożą ci terminal [nie trzeba miec telefonu łączy sie za pomocą sieci komórkowej] i pobierasz kartę w momencie jak kliet ja chce, on laczy sie z hurtownia i pobiera numer ktory w normalnych kartach jest na zdrapce. Potem taki numer drukuje podobnie jak paragon. Masz tam numer do wstukania, opis jak wstukac i inne niezbędne informacje. Taki swistek dajesz osobie kupującej i ona robi to samo co ze zwykla karta. Jesli mieszkasz w większym mieście napewno nie bedzie problemu ze znalezieniem przedstawiciela. A i najważniejsze nie płacisz nic za połączenia, jedynie za sprzedane karty wiec zyskujesz to ze nie masz zapasow kart, i siagasz je jedynie w momencie kiedy klient o nia poprosi.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Laura [83.8.115.*]
    Kiosk Ruch :) Ty piszesz, że nie ma możliwości brania prasy od Kolportera - dlaczego? Czemu akurat podpisałeś umowę z RUCH? I podpisałeś na zasadzie współpracy odnośnie dostawy tylko prasy czy oni Ci płacą, a Ty sprzedajesz ich "RUCHowski" towar? Kiosk nie jest Twój? Bi piszesz, że od Pani dostałęś klucze.
    Dziękuję jeżeli odpowiesz!
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~mat [62.29.133.*]
    witam ja prowadzę kiosk od 3 miesięcy i jestem zadowolony jeśli macie pytania to piszcie matys-21@wp.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~MałaGosia:) [89.161.22.*]
    Witam serdecznie! Czy taki kiosk nalezy wydzierzawic od Ruch-u czy innej firmy i jakie sa to koszty? Czy mozna samemu zaprojektowac taki opiekt i postawic swoj! Kolejne pytanie-co z ziemia na ktorej bedzie stal kiosk?? Kto wydaje pozwolenia na postawienie takiego kiosku! Planuje postawic kiosk na osiedlu!
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~luluś [83.26.201.*]
    kiosk?? 1tyś. obrotu dziennie??? to chyba jakaś paranoja!! masakra!! w życiu chyba żaden kiosk tyle obrotu nie ma - chyba żę gdzieć w centrum dużego miasta hehe
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~nika1982 [84.12.52.*]
    Droga lulus niestety ale tak bywa z tym ze jest 1 tys dziennie ale trzeba o to dbac.Pracowalam w kiosku 2 lata i tak bylo ze nieraz bylo 400 zl dziennie a raz 800 zl ale jak to bywa "klient nasz pan" i trzeba o niego dbac i jak cos wymaga to musi byc a jak nie ma to idzie gdzie indziej.Pozdrawiam
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Boria [217.197.79.*]
    w jakim sentrum u mnie na osiedlu jest srednio od 1100 do 2000 zł dziennie zależy jaki masz towar wybadaj rynek
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~greg82 [67.173.166.*]
    fajnie to wszystko opisales.mysle ze to jest dobry dochod,tylko w moim miescie stoi kiosk na kisosku i nie wiem czy cos sie da wymyslec
    jestem z radomia
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Skubisz Małgorzata [83.9.187.*]
    Proszę mi pomóc-chcę wydzierżawić kiosk ruchu-gdzie mam się udać?na jakich zasadach najkorzystniej?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~koniu313@poczta.fm [87.207.39.*]
    Witam wszystkich. Przypadkowo znalazłem ten post i może w czymś mogę pomóc. Prowadzę kiosk od 2004 roku w Krakowie ale niestety niedługo będę musiał zamknąć interes z powodów osobistych. Czy się opłaca? ktoś napisał na początku że marża na papierosy wynosi 11-12%. Zgadza się ale wtedy kiedy będzie się zamawiało towaru za ok 25 tys. złotych. W moim przypadku marże wyglądają mniej więcej:
    - Papierosy 10%
    - Prasa (Garmond) 19%
    - Bilety MPK 5%
    - Karty Pre-Paid 9%
    - Chemia 25%
    - Kosmetyki 25%
    - Zabawki 80%

Koszty:
    Wynajem 500zł
    czynsz do spółdz. 150
    prąd 100
    internet :) 50
    ZUS 800 (chyba że na emeryta to wtedy 170)
    podatki!!!! 300-800 (można odliczyć np paliwo)

Obrót dzienny ok 1200zł (oczywiście jeśli ktoś ma żyłkę do ineteresów to bez problemu może 1500 wyciągnąć średnią)
    Ja ma otwarte w godzninach 6.30 - 18.00 bo lubię pospać ;)

Mogłem o czymś zapomnieć ale jak ktoś ma pytania to chętnie pomogę ;)
    Koniu313@poczta.fm
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~steinus [87.206.229.*]
    Dzien dobry wszystkim
    Ostatnio zastanawiam sie nad otwarciem kiosku wlasnego (nie wchodzene we franchensing) mam zasadnicze pytanie Jakie podanie trzeba zlorzyc do urzedu drog miejskich o zajecie takowego pasa drogowego i ile trzeba czasu na odpowiedz. Jakie trzeba spelniac kryteria zeby takie pozwolenie otrzymac
    d\Za odpowiedzi dzienkuje
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Krystek [217.227.113.*]
    Nie ale bank lomem
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~eWUNIA [88.156.65.*]
    chcem wydzierzawickiosk to co mam w tym kierunku zrobic
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~PAn [83.7.234.*]
    Witam Was. Jezeli ktos z was ma odcinek programu FIRMA jak zalozyc kiosk,albo jakiekolwiek inne informacje na ten temat.bardzo prosze o kontakt na na gg 8475244 lub fubu111@poczta.fm. Pozdfawiam wszystkich.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Nikola [88.156.68.*]
    Chcem założy kiosk,musze dzierzawic teren od ruchu.Jaki musze poniesc koszty zwiąnzane z zalożeniem kiosku.Nadmieniam że poprzedni właściciel sprzedał kiosk dlatego teren jest pusty.Ile kosztuje kupno od ruchu kiosku
    lub jego wynajęcie?.Mieszkam na dużym osiedlu i zawsze odkąd pamiętam w tym miejscu o którym mowa stał kiosk.Mam pytanie czy pracując po 10 godz dziennie wyrobiłam bym sama na siebie.Proszę o odpowiedź,osoby które mają doświadczenie w prowadzeniu kiosku . Pozdrawiam
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~memo. [89.229.27.*]
    pozdro dla wszystkich prubujacych. mam znajomych kturz mają kioski obik siebie a jest ich trzech i sobie radzą
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~dina [91.94.176.*]
    Witam wszystkich ktorzy maja doswiadczenie w tej dziedzinie kiosk.Ja z takim zapytaniem ile jest potrzebnych pieniedzy na ta dzialalnosc?od czego zaczac jesli chce otworzyc kiosk?I jak to wyglada jak ktos jest na recie?bo cos tam przeczytalam ze czegos nie trzeba placic.Bardzo bym prsila o szybka odp
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Dzeq [83.144.70.*]
    Witam. Chciałbym otworzyć kiosk lub salonik prasowy. Bardziej interesuje mnie własny biznes, niż współpraca z Ruchem, czy Kolporterem. Jeżeli ktoś może dostarczyć mi jakieś informacje na ten temat lub podzielić się własnym doświadczeniem, to będę bardzo wdzięczny.
    Proszę także osoby, które wiedzą jak można zdobyć odcinek programu Firma o przesłanie mi jakiegoś linka.
    Proszę pisać na maila dzeq8@o2.pl
    Z góry dziękuję.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~_martin [83.31.205.*]
    Dzeq Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam. Chciałbym otworzyć kiosk lub salonik
    > prasowy. Bardziej interesuje mnie własny biznes,
    > niż współpraca z Ruchem, czy Kolporterem. Jeżeli
    > ktoś może dostarczyć mi jakieś informacje na ten
    > temat lub podzielić się własnym doświadczeniem, to
    > będę bardzo wdzięczny.
    > Proszę także osoby, które wiedzą jak można zdobyć
    > odcinek programu Firma o przesłanie mi jakiegoś
    > linka.
    > Proszę pisać na maila dzeq8@o2.pl
    > Z góry dziękuję.

Własny biznes ok, ale skąd weźmiesz prasę jak nie od Kolportera lub Ruchu itd. ? Od wydawcy? :)

Kwota pieniążków którą trzeba dysponować na początek przy założeniu, że kiosk będzie ok 10m2 to około 10tys. (oczywiście zależy jakie będą dodatki nie licząc prasy, bo ...
    ...prasę dostajesz w kredyt i płacisz rachunki co tydzień :za codzienną prasę, tygodniki oraz co miesiąc za miesięczniki.
    W kiosku trzeba mieć wszystko !!!
    Ekspozytory do papierosów zapewni przedstawiciel handlowy.
    Na przsę - dostawca prasy.
    Na baterie - od barerii
    Na cygara - od cygar
    Na napoje dadzą lodówkę
    itd.

Ogólnie długo się pracuje - biznes dobry dla EMERYTA !!!
  • Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Aguś [83.19.169.*]
    Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam ogromą prośbę. Bardzo proszę o pomoc kogoś kto miał/ma doświadczenie w prowadzeniu kiosku RUCH. Mam okazje do nabycia i zastanawiam się czy jest to opłacalne? Jak wygląda współpraca z RUCH? Czy na gazetach da się zarobić?
    Bardzo dziekuje!!!!
    Agnieszka K.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~bartolnek [89.229.192.*]
    kupilam kiosk za 10.000zł. niewiem czy to tanio ale trudno. czy to ja kupujac kiosk place podatek od kupna czy sprzedajacy i ile procent on ceny zakupu. czy umowa musi byc spisana notarialnie i czy sprzedajacy musi pokazac mi jakic akt wlasnosci itp. czy musze gdzies zglosic kupno kiosku na wlasnosc czy wystaczy mi umowa kupna- sprzedazy.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~darooooo [62.69.196.*]
    jeśli masz dobry punkt to sie opłaca... dobry biznes szczerze powiem
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~mat [83.27.134.*]
    Mam pytanie czy podpisanie weksla jest obowiazkowe czy mozna to w inny sposób załatwic???prosze o pomoc.. brunet21@onet.eu
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~olsen 777 [82.160.70.*]
    Witam. Mam zamiar otworzyc kiosk ,jesli ktos mugłby pomóc mi i dostarczyc informacje , jak co i gdzie.Bede bardzo wdzięczny.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~korek01 [83.230.17.*]
    Witam.
    Mam zaoszczedzone 60 000 zl.
    Chce zalozyc Kiosk lub maly sklep przez franczyze np."Zabka".
    Prosze o pomoc w informacji ile musze wydac na kiosk wraz z zaopatrzeniem towaru ,pelne oplaty a ile na taki maly sklep (franczyza).
    Czy 60 000 zl wystarczy pieniedzy na uruchomienie takiej dzialalnosci gospodarczej ?
    Prosze osob o udzielenie mi wszelkiej informacji.
    Moj adres E-mail: korek01@poczta.onet.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~agnieszka69 [83.19.238.*]
    witam!
    przeczytalam twojego maila i onioemialam!czlowieku nie otwieraj zabki.sama prowadzilam to g.... przez dwa lata .zadnych swiat,wolnego,odpoczynku.tyrasz jak glupi i nic z tego nie masz.dodatkowo placisz do panstwa zabkowiczow oplaty obligatoryjne w wysokosciach wyliczonych przez nich.jesli pisniesz slowo ze cos ci sie nie podoba polecisz szybciej jak wszedles.przy zakonczeniu umowy ktora otrzymasz z nienacka dowala takie koszta ze zemdlejesz!gorsi od zarazy cholery i tyfusa!!!!!!!!!!na ich produktach gdzie oni ustalaj ci cene zarabiasz ponoc 9% ale to oszustwo.poza tym masz kontrole ktora jak cie dojedzie to umarles w butach.bnudzisz sie rano i myslisz ze ten koszmar ci sie snil ale niestety powraca az wyjma z ciebie wszystko.to tak po krotce,powodzenia jesli chcesz szczegolow napisz odpisze!690
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~sero [83.29.195.*]
    Witam,otwieram salonik prasowy.będą w nim gumy,lizaki,batoniki( półka przed ladą)czy muszę mieć odbiór sanepidu.Za odpowiedzi z góry dziękuję.
  • Własny biznes, czy biznes na zasadzie pracy najemnej?... Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Korek, Magnat i Agnieszka.

Za 60 k można zrobić wiele. Zanim je zainwestujesz, powierz je specjaliście, który znajdzie dla Ciebie odpowiedni biznes. Tutaj na forum odpowiedzi nie znajdziesz, bo każdy odpowiadający będzie mieć rację na swój sposób.

I Magnat, który jest w temacie, i Agnieszka, która robiła w Żabce. Należy tylko zadać pytanie, czy Magnat i Agnieszka zrobili wszystko, by w tym, co robili robić to właściwie, czy szybko, bez należytego myślenia chcieli zarobić (nie chcę krytykować i jestem do Was z najwyższym szacunkiem ale bez owijania w bawełnę, w biznesie należy być elastycznym).

Ponadto, pomysł i eliminacja błędów w danym interesie jest najdroższym towarem na rynku. Najtańszym towarem są pieniądze.

Podam przykład.

Kiedyś produkowałem wędki na zamówienie do łowienia ryb. Robiłem dobre kije z markowych części, aż pewnego dnia klient zarzucił mi, że mój kij nie łowi. Wziąłem go jeszcze raz, sprawdziłem nad wodą i kij jest super. Każde branie ryby zacięte, jest wyważony, lekki, ale mocny itd.

Spotkałem się z klientem w czasie rozmowy i zauważam, że klient nie może złowić tym kijem ryby, ponieważ ma taki, a nie inny charakter. Ja mu zrobiłem kij o akcji szybkiej, a on powinien mieć kija o akcji tzw. końskiego ogona. Wynikało to z jego charakteru.

Zrobiłem mu drugi kij pod jego osobę i zamówił u mnie jeszcze dwa w ciągu roku.

Podając ten przykład mojego błędu chcę pokazać, że to nie druga strona nie miała racji (co by to było, gdybym klientowi zarzucił brak umiejętności łowienia ryb?), ale to ja robiłem błąd, który znalazłem nie u kogoś, ale u siebie.

Nie przewidziałem pierwotnie prostej zależności charakteru człowieka do akcji wędki.

Więc nie do końca wierzę (choć wierzę w Ich opowieści) Magnatowi i Agnieszce nawet dlatego, że wiem na czym polega zasada franszyzy czy innej pracy zależnej.

Tobie Korek proponuję pomyśleć nad własnym biznesem, lub wejście w spółkę z kimś, kto ma pomysł, ale nie ma pieniędzy.

Skorzystacie obydwoje: Ty będziesz mieć wiedzę i pieniądze, a pomysłodawca pieniądze (wiedzę już posiada).

Jeśli chcesz kupić pomysł, pisz do mnie.

Jeśli chcesz wejść w spółkę w okolicach województw dolnośląskiego i lubuskiego też pisz. Znam ten rynek i wiem, czego tutaj brakuje (a to jak wiesz podstawa biznesu).

Jeśli potrzebujesz ogólnej wiedzy biznesowej (jak to się mówi w pigułce) już wiesz?, pisz.

Mówisz, czego potrzebujesz, jakiej wiedzy, ja Ci opracuję rodzaj szkolenia, a Ty zapłacisz mi za poświęcony dla Ciebie czas. Płać i bierz co chcesz...

Czyż to nie proste?...

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~SEBASTIAN HELP [83.238.240.*]
    Witam !!!
    Mam zamiar kupic kiosk, tylko nie wiemn czy sie opłaca...?
    cena kiosku to 2000 tyś. Kiosk ma dobra lokalizacje, dookoła bloki mieszkaniowe, lecz niedaleko biedronka blisko przystanek autobusowy. Kisok jest gotowy, i odrazu mozna zaczac sprzedawac. Zaopatrzony jest w prąd, ogrzewanie.
    Ile potrzeba pieniarzków na starcie tzn. na zakup towaru. ile wynosi marza na produkty i
    Na jakiej zasadzie będę musiała rozkiczać sie z urzedem skarbowym i czy musze płacic vat? A jeśli tak to na jakiej zasadzie?
    prosze bardzo o pomoc sebu.volvo@op.pl