Niestety , grafik albo AI zrobił błąd na tym obrazku o krótkich pozycjach na smoluchu - w piątek czyli we Friday wypada 14 czerwca a nie 12 June (na dole obrazka) Szkoda, bo już się łudziłem że to nie fejk, też wiszę na haku.
Przeknaliscie mnie. Kupuje za 1/4portfela i finalnie pod koniec tygodnia przed trzema Wiedźmami chce mieć z 90 proc. Shorty się dusza od braku akcji. Musza odkupić spalenia 12 mln akcji . Pycha ich zgubila
Sie bedzie działo. Firma ma w kasie dwukrotność wartości. To tak jakby kupić portfel za 100zł, a w srodku jest 200 w gotówce. Ja pier***. ktoś zna inną taka firmę ?
kurczę jakby sie dalo to bym płacił za podsumowania co sie dzieje Euklipidesa. sam podejmę decyzje ale nie ma nigdzie kogos takiego. kawa na ławę. a czasami nie wiem co oznacza jakis raport. taka encyklopedia gow bynaie przydala. inwestorów coraz wiecej
A po co komu dywidenda, z której trzeba odprowadzić podatek, a po odcięciu traci się na akcjach. Wystarczy, jeśli cena wzrośnie do kwoty wartości księgowej, czyli do około 120 zł...
Są tacy co muszą kupić by oddać. 120 pln to powinien być najniższy wymiar kary. KNF powinna aktywować się i wysłać kilka osób na wakacje kilkuletnie, analityków biorących za rekomendacje też.
Dnia 2024-06-16 o godz. 21:56 ~Posejdon napisał(a): > 24 czerwca WZA zdecyduje o dywidendzie 3.60 zł lub wiecej. > > Podobno jest wpisane glosowanie w program WZA. > > https://youtu.be/-bwfgopeqX8?feature=shared > > > > Od 12m30s
Jest wpisane w glosowaniu WZA Podlacki potwierdzil. Jest 117 milionow akcji jsw , 3.60 dywidendy to wydatek mniej niz pol miliarda zlotych, przy takiej ilosci gotowki jaka maja na koncie, nie wierze ze ich nie stac.
Shorty to Patologia rynku. Do wyrwania kąkol. O kursie akcji firmy powinni decydować akcjonariusze, którzy oferują sprzedaż swoich akcji, oraz te osoby, które chcą zakupić akcje firmy i stać się akcjonariuszami. Czyż nie ?