• Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Dywidendowiec [62.121.71.*]
    Podbijam wątek, bo jest okazja :-)

Eurotel jest dziś w Pulsie Biznesu w artykule "15 ciekawych spółek na wiosnę"

Rynek odkrywa to o czym my wiemy od dawna! :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [89.76.192.*]
    Dnia 2012-03-07 o godz. 12:38 ~Dywidendowiec napisał(a):
    > Podbijam wątek, bo jest okazja :-)

Eurotel jest dziś w
    > Pulsie Biznesu w artykule "15 ciekawych spółek na
    > wiosnę"

Rynek odkrywa to o czym my wiemy od
    > dawna! :-)
    A no niech odkrywa.
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Greenred [89.72.144.*]
    ETL dziś w górę, ale czemu kurcze cała giełda znowu na czerwono?? Czy ja mam wszystko wyrzucić z portfela i kupić samego eurotela ? :-) Trochę mam dość już tego pełzania indeksów...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~mar [89.229.220.*]
    kurs jest już napompowany ja widze cofkę
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~jas [89.229.220.*]
    czas na korekte wzrostów nawet do 10,50 pln
    "15 ciekawych spółek na wiosnę"! - a jest też online, chociaż w mocno skróconej wersji, ale daję linka:

http://pulsinwestora.pb.pl/2567481,69925,15-ciekawych-spolek-na-wiosne
    Panowie, wiem, że na giełdzie czerwono, ale ducha nie traćmy ;-) (zresztą ETL wykazał w ostatnich miesiącach, że potrafi być Zieloną Wyspą :-))

Na stronie spółeczki pojawiły się ciekawe info - np. na samej górze artykuł z Pulsu "Eurotel szuka pomysłów na wzrost",
    a kilka pozycji niżej jest materiał z CNBC sprzed kilku dni - ciekawa rozmowa też o perspektywach... -- http://eurotel.com.pl/prezentacja/eurotel-w-mediach
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Oftenhide [77.113.38.*]
    Swoją drogą chciałbym, żeby wszystkie papierki mi się tak "kisiły" .jak ten :-)
    Nie da się ukryć Ofetnhide, nie jest źle :-)
    Szczególnie jak się popatrzy na benchmarki przez np. ostatnie pół roku.

Ale też nie bójmy się tego powiedzieć - mogło by być jeszcze lepiej! :-))
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Dywidendowiec [89.67.110.*]
    Co tak jakoś aktywność forumowiczów spadłą ostatnimi czasy? Majóweczka jeszcze? :-)
    Nie przegapcie dywidendy :-)), 4 czerwca wypłata: http://pulsinwestora.pb.pl/2603120,56272,eurotel-wyplaci-dywidende
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Euro [89.67.110.*]
    Panowie (i Panie?!),
    jak tam Wasze Euro-akcje? :-)
    wzięliście dywidendę i oczyściliście portfel, czy trzymacie nadal, a może pora już dobierać?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~goldhand [85.128.101.*]
    Dobrałem po 12 i czekam na powrót do 17.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Surehand:-) [77.255.36.*]
    12 to był dobry moment na dobranie, już masz kilkanaście procent do przodu :-)
    ale co - ustawiasz sobie górę "kanału" na 17 i się wtedy będziesz wyprzedawał, czy wtedy dobierasz dalej?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~goldhand [85.128.101.*]
    Papier jest od dawna bardzo dobrze grany. O zyski jestem spokojny i trudno mi się będzie z nim rozstać, ale 17 się nie oprę.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Surehand:-) [89.67.110.*]
    a jak już się nie oprzesz 17, to przerzucisz się na co? Generalnie obstawiasz spółeczki dywidendowe?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~nc+ [87.205.171.*]
    Słuchajcie, macie nadal Eurotela? Widzieliście - jest zgoda na fuzję N-ki i Cyfry - a ETL jest m.in. w tym biznesie (ma chyba coś koło setki punktów sprzedaży n) - to może mieć jakiś wpływ na wyniki? I jaki?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~tv_C+N [89.72.144.*]
    @nc+
    Jakiś wpływ będzie miał na pewno :-) Ale obstawiam, że mały. Prawdopodobnie C+n"zoptymalizują" trochę sieć, czyli ubędzie nieco punktów, ale pozostałe będą wyrabiać mniej więcej tę samą normę. Czyli z pkt widzenia dilera niewiele się zmieni (chociaż dużo zależy od jakości poszczególnych sklepów jakie się ma w sieci). Poza tym o ile dobrze pamiętam, to wpływ n-ki na wyniki Eurotela jest niewielki...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~wyniki2013 [89.72.144.*]
    kontynuując noworocznie :-)...
    - dużo większy wpływ na wyniki IMHO będzie miało to, że Elek zaczyna od teraz konsolidować więcej Mediasystem i Viamind, czyli swoich spółek zależnych z grupy, to da duży wzrost wyniku, najpierw szczególnie w Q1 - bo rok wcześniej nie było Viamind w Q1 konsolidowanego; a potem docelowo w skali roku to i wpływ Mediasystem (czyli młodej szybko rosnącej firmy) będzie wzrastał
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Parkiet [89.72.144.*]
    Jak już napisałem w innym wątku - jeśli widzieliście wczorajszy Parkiet to pewnie już Elka dokupujecie, ale jeśli nie wiedzieliście to donoszę, że trzeba by :-)
    Piszą o Elku per "perełka" i "fundamentalna pierwsza liga"...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Perełka_dywidendowa [87.205.174.*]
    To dziś w takim razie Parkiet się popisał pewną niekonsekwencją, bo pisze o spółkach dywidendowych (http://www.parkiet.com/artykul/9,1303862-Mniej-niz-polowa-firm-z-mWIG40-wyplaci-dywidende.html?p=1) i teza jest taka, że niełatwo znaleźć dywidendową perełkę wśród średnich wielkościowo firm.. I wymieniają kilka, ale o Eurotelu zapominają...
    A tydzień temu w tamtym artykule to właśnie Eurotel nazwali perełką dywidendową :-)
    Skleroza nie boli.. No, ale pewnie kto inny pisał.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~ves [84.10.208.*]
    Pewnie nie wspomnieli, bo Eurotel jest poza mwig, a nawet swig. A perełką dywidendową i tak jest.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Niki4 [176.111.18.*]
    Hej, hej, forumowicze, macie może jakieś świeże wieści jak to w tym roku będzie z dywidendą na ETL? + kiedy będzie raport rocznyza 2012 i czego się po nim spodziewać mniej więcej?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Rep [87.205.167.*]
    Hej, Niki4, raport roczny będzie jak zwykle świetny :-) Terminy raportów, to najlepiej sprawdzać u źródła, czyli na ich stronie relacji inwestorskich - http://ri.eurotel.pl/pl/

z której wynika zresztą, że roczny będzie publikowany 21 marca.
    Co do dywidendy, to ja osobiście obstawiam, że będzie identyczna jak w zeszłym roku, chociaż może ją lekko podbiją, któż to wie...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: mangekyo [84.10.196.*]
    Spółka dobra, syte dywidendy, tylko branża dość mało perspektywiczna. I co najważniejsze brak zagrożenia upadłością (na podst. http://www.forigami.pl/ ). Jak dla mnie perełka w portfelu na te trudne czasy. Szkoda tylko, że zapomniana.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Zgoda [89.66.229.*]
    Perełka, to prawda! I sute dywidendy, to prawda! :-)
    A czemu mało perspektywiczna branża? Masz na myślii, że handel w kryzysie cierpi? Czy, że rynek telekomunikacyjny się nie będzie rozwijał?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Wakacyjny [89.66.229.*]
    mangekyo pewnie miał na myśli to, że nasycenie rynku telco jest już na tyle duże, że ciężko liczyć na dynamiczny rozwój; trochę w tym prawdy jest chyba, to już nie te czasy gdy wszystko rosło jak na drożdżach "samo z siebie", no ale ten stan na rynku jest już od kilku lat a Eurotel pokazuje, że sobie radzi. Od co najmniej 2 lat jak ich obserwuję, to się dywersyfikują i zapowiadają, że spółki zależne będą coraz ważniejsze dla całościowego wyniku - i ostatnie wyniki kwartalne to właśnie pokazują. A ostatni "strzał" - ten deal z Apple, pokazuje, że właśnie wcale nie zamierzają tej dywersyfikacji ograniczać, apple to jakby nie było już zupełnie inny segment rynku...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Wakacyjny [89.66.229.*]
    A tak przy okazji - jaką macie strategię na najbliższe miesiące, tak w ogóle jeśli chodzi o akcje? Ja się kurczę wyprzedałem troszkę z papierów pod koniec kwietnia, myśląc o dwóch długich weekendach i bliskich już wakacjach, a teraz widzę, że to chyba falstart był. Zostajecie na wakacje z akcjami w portfelach?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Wakat [89.66.229.*]
    No co, panie i panowie, wszyscy już wzięli dywidendę i pojechali na wakacje? Że takie puchy na forum?

Czy wie ktoś może kiedy eurotel ma otwierać pierwszy sklep applowy? gdzieś widziałem artykuł o tym, ale to chyba był papierowy puls biznesu i teraz nie mogę znaleźć...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~yoorek [83.30.254.*]
    Jejku, ale kiszonka na GPW, mam nadzieję, że chociaż wszystko się odleszczyło na ostatnich strachach, także Eurotel, i po urlopach weźmiemy się ostro do roboty i w górę w górę mili bracia. :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~rolerkoster [77.255.42.*]
    No i co, yoorek, urlopy mijają, a na GPW nadal niewiele się dzieje. Ja bym już też chętnie w górę poszedł :-) ale realnie, tak myślę, to do końca wakacji będzie jednak mniejsza lub większa flauta. W sierpniu akurat gdzies pod koniec ETL będzie dawał wyniki, mam nadzieję, że one nam dadzą wyraźny sygnał do ataku na szczyt :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Dywidendowiec [89.66.229.*]
    Niestety, chyba muszę się zgodzić. Ale za to we wrześniu mocno do góry :-) No chyba, że się ogólnie pogorszy, to wtedy malkontenci będą przypominać, że wrzesień to miesiąc krachów... Na szczęście październik - miesiącem oszczędzania! ;-) Dlatego jak najdalej w październiku Eurotela będę dobierał, zresztą jakoś tak wychodzi, że on ma zawsze świetne końcówki roku...
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~nicki4 [176.111.18.*]
    my tu gadu gadu, a Eurotel dziś daje prawie 5 procent do góry :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Aro [77.253.144.*]
    Wracam z urlopu i czeka na mnie miła niespodzianka, bo spółeczka powyżej 21 zł podskoczyła. Kupowałem w okolicach 17 i zmartwiony byłem bo kisiła się tam dlugo. Teraz tylko pytanie czy to tylko taki krótki wyskok w górę czy może połknie kolejne poziomy?
    Aro - cierpliwi będą wynagrodzeni! :-)
    Teraz te 20 zł to jest co prawda "ponad plan", bo miało tak rosnąć dopiero po wakacjach, ale generalnie zgadzamy się tu wszyscy, że jesienią i zimą na eurotelu zarobimy , a że teraz już wpada bonus - tym lepiej :-) No i pamiętaj o dywidendzie, w przypadku tej spółki to ważna rzecz
    Nie było to jakoś nagłośnione, więc wszystkim zaintersowanym donoszę o kolejnym jabłuszku eurotelowym
    http://biznespomorski.com.pl/2013/08/18/apple-w-galerii-madison/
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: mrvice [88.156.33.*]
    Eurotel królem jest i basta. Za kilka lat bedzie chodził po stokilkadziesiąt złotych.
    Na dziś jest w ścisłej czołówce gpw.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~nemock [93.73.1.*]
    oby, oby, trzeba jakos pospłacac kredyty :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Olek [79.190.210.*]
    sadze, ze jeszcze urosnie

http://www.finweb.pl/gielda/analizy-techniczne/9968-eurotel-analiza-techniczna-29-08-2013r
  • Eurotel - Raport Autor: mrvice [79.191.244.*]
    Przychody wzrosły, WK wzrosła, zysk minimalnie spadł ze względu na odjęcie inwestycji od sumy przychodów czy też zysku.
    Jak oni to robią, że z roku na rok powoli acz systematycznie pną się do góry?
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~Dywidendowiec [89.66.229.*]
    też mi się podoba :-)
    http://www.telepolis.pl/wiadomosci/wyniki-eurotelu-po-2q2013,2,3,28816.html

chociaż dodam, że nie jestem minimalistą - zawsze może być jeszcze lepiej :-)
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~rolerkoster [77.253.98.*]
    to się nazywa mieszany nastrój
    1. myliłem się, w wakacje wcale nie było flauty, ale całkiem niezły wzrost
    2. wyniki Ok i rzeczywiście dały sygnał do ataku na szczyt
    3. dziś atak nie nastąpił :-(
    4. ale i tak jestem znacznie ponad planem na wrzesień :-)
    zatem - optymistycznie patrzę na jesień
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~Dywidendowiec [89.66.229.*]
    ech, Panie i Panowie, zaatakujmy wreszcie te 20 złotych :-) A dokładniej to 21 zł, bo 20 ładnie wygląda i równo, ale najważniejszy cel na najbliższe miesiące, to przebić szczyt na poziomie 21 zł i poszybować dalej !
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~jerzy [83.22.127.*]
    atakujmy, atakujmy
    jestem pewien, że im bliżej grudnia tym wyżej będziemy
    no i jak sie okaże po co ewentualnie ta emisja to będzie też fajny impuls do jazdy w górę
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~Sceptic [94.42.181.*]
    Nic się tu nie dzieje.
    Bez jakiegoś info: przejęcie, iDream.... to nic sie tu nie ruszy.
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~anyscepic [77.255.50.*]
    mówisz i masz , ruszyło się z iDreamem :-)
    http://www.express.olsztyn.pl/artykuly/pierwszy-salon-sprzedazy-apple-w-olsztynie-drugi-w-polsce-salon-idream

ale zgodzę się, ze jakby jakieś przejęcie przyszło, to wtedy będzie prawdziwy wystrzał
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~madmaksio [78.10.100.*]
    Ale dziś ładnie Eurotel odpalił od rana w górę. obstawiam ze 22 zł pęknie
    w listopadzie, najdalej na początku grudnia.
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~mikołajajaj [89.66.229.*]
    ja się pytam - gdzie jest Mikołaj i jego obiecany rajd?!
    cały mój portfel się obsuwa... jak tak dalej pójdzie, to gwiazdka będzie oszczędna :-)
    dobrze, że chociaż Eurotel uklepał już sobie twarde wsparcie

• Re: Eurotel - Raport Autor: ~czekam na ocieplenie [89.66.229.*]
    za oknem już jest, teraz na giełdzie! !
    tak sobie porównuję wykresy Tella i Eurotela z marca i widzę, że zachowują się bardzo podobnie, co mnie trochę pociesza, bo zawsze to milej cierpieć w większej grupie. w portfelu generalnie zrobiło się czerwono, nawet CDR obrywa. ma ktoś może jakieś podpowiedzi, typy na marzec/kwiecień?
  • Re: Eurotel - Raport Autor: ~wodorek [46.77.124.*]
    co w marcu będzie ja ci mogę powiedzieć co jutro i pojutrze będzie ,jutro będzie zile
    a w piątek może być bardzo zile na całej gpw.Eurotel wyniki 21marca i jak będą dobre ,
    to można spać spokojnie ,po przejęciu sieci apple cisza nie ma żadnej informacji ze spółki.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Enigma [159.205.128.*]
    zastanawiam się nad kupnem, jak duża może być dywidenda?
[x]
EUROTEL -1,68% 29,30 2025-12-05 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.