ETL dziś w górę, ale czemu kurcze cała giełda znowu na czerwono?? Czy ja mam wszystko wyrzucić z portfela i kupić samego eurotela ? :-) Trochę mam dość już tego pełzania indeksów...
Panowie, wiem, że na giełdzie czerwono, ale ducha nie traćmy ;-) (zresztą ETL wykazał w ostatnich miesiącach, że potrafi być Zieloną Wyspą :-))
Na stronie spółeczki pojawiły się ciekawe info - np. na samej górze artykuł z Pulsu "Eurotel szuka pomysłów na wzrost",
a kilka pozycji niżej jest materiał z CNBC sprzed kilku dni - ciekawa rozmowa też o perspektywach... -- http://eurotel.com.pl/prezentacja/eurotel-w-mediach
Co tak jakoś aktywność forumowiczów spadłą ostatnimi czasy? Majóweczka jeszcze? :-)
Nie przegapcie dywidendy :-)), 4 czerwca wypłata: http://pulsinwestora.pb.pl/2603120,56272,eurotel-wyplaci-dywidende
12 to był dobry moment na dobranie, już masz kilkanaście procent do przodu :-)
ale co - ustawiasz sobie górę "kanału" na 17 i się wtedy będziesz wyprzedawał, czy wtedy dobierasz dalej?
Słuchajcie, macie nadal Eurotela? Widzieliście - jest zgoda na fuzję N-ki i Cyfry - a ETL jest m.in. w tym biznesie (ma chyba coś koło setki punktów sprzedaży n) - to może mieć jakiś wpływ na wyniki? I jaki?
@nc+
Jakiś wpływ będzie miał na pewno :-) Ale obstawiam, że mały. Prawdopodobnie C+n"zoptymalizują" trochę sieć, czyli ubędzie nieco punktów, ale pozostałe będą wyrabiać mniej więcej tę samą normę. Czyli z pkt widzenia dilera niewiele się zmieni (chociaż dużo zależy od jakości poszczególnych sklepów jakie się ma w sieci). Poza tym o ile dobrze pamiętam, to wpływ n-ki na wyniki Eurotela jest niewielki...
kontynuując noworocznie :-)...
- dużo większy wpływ na wyniki IMHO będzie miało to, że Elek zaczyna od teraz konsolidować więcej Mediasystem i Viamind, czyli swoich spółek zależnych z grupy, to da duży wzrost wyniku, najpierw szczególnie w Q1 - bo rok wcześniej nie było Viamind w Q1 konsolidowanego; a potem docelowo w skali roku to i wpływ Mediasystem (czyli młodej szybko rosnącej firmy) będzie wzrastał
Jak już napisałem w innym wątku - jeśli widzieliście wczorajszy Parkiet to pewnie już Elka dokupujecie, ale jeśli nie wiedzieliście to donoszę, że trzeba by :-)
Piszą o Elku per "perełka" i "fundamentalna pierwsza liga"...
To dziś w takim razie Parkiet się popisał pewną niekonsekwencją, bo pisze o spółkach dywidendowych (http://www.parkiet.com/artykul/9,1303862-Mniej-niz-polowa-firm-z-mWIG40-wyplaci-dywidende.html?p=1) i teza jest taka, że niełatwo znaleźć dywidendową perełkę wśród średnich wielkościowo firm.. I wymieniają kilka, ale o Eurotelu zapominają...
A tydzień temu w tamtym artykule to właśnie Eurotel nazwali perełką dywidendową :-)
Skleroza nie boli.. No, ale pewnie kto inny pisał.
Hej, hej, forumowicze, macie może jakieś świeże wieści jak to w tym roku będzie z dywidendą na ETL? + kiedy będzie raport rocznyza 2012 i czego się po nim spodziewać mniej więcej?
Hej, Niki4, raport roczny będzie jak zwykle świetny :-) Terminy raportów, to najlepiej sprawdzać u źródła, czyli na ich stronie relacji inwestorskich - http://ri.eurotel.pl/pl/
z której wynika zresztą, że roczny będzie publikowany 21 marca.
Co do dywidendy, to ja osobiście obstawiam, że będzie identyczna jak w zeszłym roku, chociaż może ją lekko podbiją, któż to wie...
Spółka dobra, syte dywidendy, tylko branża dość mało perspektywiczna. I co najważniejsze brak zagrożenia upadłością (na podst. http://www.forigami.pl/ ). Jak dla mnie perełka w portfelu na te trudne czasy. Szkoda tylko, że zapomniana.
Perełka, to prawda! I sute dywidendy, to prawda! :-)
A czemu mało perspektywiczna branża? Masz na myślii, że handel w kryzysie cierpi? Czy, że rynek telekomunikacyjny się nie będzie rozwijał?
mangekyo pewnie miał na myśli to, że nasycenie rynku telco jest już na tyle duże, że ciężko liczyć na dynamiczny rozwój; trochę w tym prawdy jest chyba, to już nie te czasy gdy wszystko rosło jak na drożdżach "samo z siebie", no ale ten stan na rynku jest już od kilku lat a Eurotel pokazuje, że sobie radzi. Od co najmniej 2 lat jak ich obserwuję, to się dywersyfikują i zapowiadają, że spółki zależne będą coraz ważniejsze dla całościowego wyniku - i ostatnie wyniki kwartalne to właśnie pokazują. A ostatni "strzał" - ten deal z Apple, pokazuje, że właśnie wcale nie zamierzają tej dywersyfikacji ograniczać, apple to jakby nie było już zupełnie inny segment rynku...
A tak przy okazji - jaką macie strategię na najbliższe miesiące, tak w ogóle jeśli chodzi o akcje? Ja się kurczę wyprzedałem troszkę z papierów pod koniec kwietnia, myśląc o dwóch długich weekendach i bliskich już wakacjach, a teraz widzę, że to chyba falstart był. Zostajecie na wakacje z akcjami w portfelach?
No co, panie i panowie, wszyscy już wzięli dywidendę i pojechali na wakacje? Że takie puchy na forum?
Czy wie ktoś może kiedy eurotel ma otwierać pierwszy sklep applowy? gdzieś widziałem artykuł o tym, ale to chyba był papierowy puls biznesu i teraz nie mogę znaleźć...
Jejku, ale kiszonka na GPW, mam nadzieję, że chociaż wszystko się odleszczyło na ostatnich strachach, także Eurotel, i po urlopach weźmiemy się ostro do roboty i w górę w górę mili bracia. :-)
No i co, yoorek, urlopy mijają, a na GPW nadal niewiele się dzieje. Ja bym już też chętnie w górę poszedł :-) ale realnie, tak myślę, to do końca wakacji będzie jednak mniejsza lub większa flauta. W sierpniu akurat gdzies pod koniec ETL będzie dawał wyniki, mam nadzieję, że one nam dadzą wyraźny sygnał do ataku na szczyt :-)
Niestety, chyba muszę się zgodzić. Ale za to we wrześniu mocno do góry :-) No chyba, że się ogólnie pogorszy, to wtedy malkontenci będą przypominać, że wrzesień to miesiąc krachów... Na szczęście październik - miesiącem oszczędzania! ;-) Dlatego jak najdalej w październiku Eurotela będę dobierał, zresztą jakoś tak wychodzi, że on ma zawsze świetne końcówki roku...
Wracam z urlopu i czeka na mnie miła niespodzianka, bo spółeczka powyżej 21 zł podskoczyła. Kupowałem w okolicach 17 i zmartwiony byłem bo kisiła się tam dlugo. Teraz tylko pytanie czy to tylko taki krótki wyskok w górę czy może połknie kolejne poziomy?
Aro - cierpliwi będą wynagrodzeni! :-)
Teraz te 20 zł to jest co prawda "ponad plan", bo miało tak rosnąć dopiero po wakacjach, ale generalnie zgadzamy się tu wszyscy, że jesienią i zimą na eurotelu zarobimy , a że teraz już wpada bonus - tym lepiej :-) No i pamiętaj o dywidendzie, w przypadku tej spółki to ważna rzecz
Nie było to jakoś nagłośnione, więc wszystkim zaintersowanym donoszę o kolejnym jabłuszku eurotelowym
http://biznespomorski.com.pl/2013/08/18/apple-w-galerii-madison/
Przychody wzrosły, WK wzrosła, zysk minimalnie spadł ze względu na odjęcie inwestycji od sumy przychodów czy też zysku.
Jak oni to robią, że z roku na rok powoli acz systematycznie pną się do góry?
to się nazywa mieszany nastrój
1. myliłem się, w wakacje wcale nie było flauty, ale całkiem niezły wzrost
2. wyniki Ok i rzeczywiście dały sygnał do ataku na szczyt
3. dziś atak nie nastąpił :-(
4. ale i tak jestem znacznie ponad planem na wrzesień :-)
zatem - optymistycznie patrzę na jesień
ech, Panie i Panowie, zaatakujmy wreszcie te 20 złotych :-) A dokładniej to 21 zł, bo 20 ładnie wygląda i równo, ale najważniejszy cel na najbliższe miesiące, to przebić szczyt na poziomie 21 zł i poszybować dalej !
atakujmy, atakujmy
jestem pewien, że im bliżej grudnia tym wyżej będziemy
no i jak sie okaże po co ewentualnie ta emisja to będzie też fajny impuls do jazdy w górę
mówisz i masz , ruszyło się z iDreamem :-)
http://www.express.olsztyn.pl/artykuly/pierwszy-salon-sprzedazy-apple-w-olsztynie-drugi-w-polsce-salon-idream
ale zgodzę się, ze jakby jakieś przejęcie przyszło, to wtedy będzie prawdziwy wystrzał
ja się pytam - gdzie jest Mikołaj i jego obiecany rajd?!
cały mój portfel się obsuwa... jak tak dalej pójdzie, to gwiazdka będzie oszczędna :-)
dobrze, że chociaż Eurotel uklepał już sobie twarde wsparcie
za oknem już jest, teraz na giełdzie! !
tak sobie porównuję wykresy Tella i Eurotela z marca i widzę, że zachowują się bardzo podobnie, co mnie trochę pociesza, bo zawsze to milej cierpieć w większej grupie. w portfelu generalnie zrobiło się czerwono, nawet CDR obrywa. ma ktoś może jakieś podpowiedzi, typy na marzec/kwiecień?
co w marcu będzie ja ci mogę powiedzieć co jutro i pojutrze będzie ,jutro będzie zile
a w piątek może być bardzo zile na całej gpw.Eurotel wyniki 21marca i jak będą dobre ,
to można spać spokojnie ,po przejęciu sieci apple cisza nie ma żadnej informacji ze spółki.