• Re: Powrót Króla Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.121.*]
    Tak, dzisiaj
    Coraz bardziej mi się to nie podoba. Wprawdzie odkupiłem Netię, ale na szczęście tylko
    jedną czwartą posiadanych poprzednio walorów. Wszyscy oczekują na dobre wyniki, ale to wcale nie musi znaczyć , że będziemy mieli do czynienia z silnym wzrostem.
    Część inwestorów może dojść do wniosku, że będzie to dobra okazja do pozbycia się akcji tej spółki. Bardzo mocny opór na luce na wysokości 3,90zł. wszystko nam wyjaśni.
    W dłuższej perspektywie widziałbym raczej korektę lekko zniżkującą ale czasowo jednak
    dosyć długą.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Powrót Króla Autor: ~rr [77.254.62.*]
    Ja obu Panów znam z forum trakcji, w Netie wszedęm dzięki chodzikowi (przy 2,72) który bardzo często i uporczliwie nawoływał na jej zakup (dzięki), natomiast Cercio spotkałem na innej spółce która mam - CPE. Obu was Panowie cenię i lubie czytać wasze wypowiedzi.

Sam natomiast przymierzam się do nowej emisji CPE, chcąc nie chcąc spekulacyjnie nakupiłem pierwszego dnia mase praw poboru, które zostały max zdołowane. Żeby sfinansować nowe akcje będe musiał pożegnać się w ciągu najbliższych dni z Netią i częścią TRK :(.
  • Re: Powrót Króla Autor: ~cercio [83.14.198.*]
    Cześć Chodzik
    Ostatnie kilka sesji wzrostowych na GPW to było moim zdaniem zamykanie nietrafionych pozycji krótkich czyli samonapędzające się wzrosty.Nietrafione szorty wzięły się prawdopodobnie z tego,że dużo inwestorów zaczęło wracać do funduszy inwestycyjnych a te,chcąc nie chcąc musiały kupować akcje.Teraz mamy już chyba wytrzepanych z kasy drobnych inwestorów,którym zabrakło na depo i zaczęły się spadki,które powinny się zakończyć głębiej niż ostatnio.Myślę,że niebawem zaczną sprzedawać akcje fundusze,które znowu zaczną sprzedawać akcje w związku z umarzaniem jednostek.Mają na to 3 dni.Oby tylko nie było wodospadu.
  • Re: Powrót Króla Autor: ~JASIO [83.3.153.*]
    Wy obaj z chodzikiem napędzacie panikę. Nasze fundusze mają więcej kapitału i zaczynają kupować zobacz TVN i PEKAO. Mali wyprzedają a wielcy biora za grosze.
    Zawsze,gdy dochodzi do transakcji to ktoś kupuje a ktoś sprzedaje.Nie zapominaj o arbitrażystach,którzy grają jednocześnie na kontraktach i na rynku kasowym.Mówiąc krótko obstawiają pozycję długą na kontraktach i jednocześnie kupują akcje aby napędzić wzrosty i odwrotnie czyli obstawiają pozycję krótką i sprzedają wcześniej kupione akcje aby napędzić spadki.Zarabiają na jednym i drugim.Tylko,że oni wiedzą jaki jest trend a my musimy zgadywać.
  • Re: Powrót Króla Autor: ~Jasio [83.3.153.*]
    Ale nieliczni sa blisko zarządów i wiedzą o informacjach dotyczących dywidendy. Obserwuję Chodzika i można wyciągnąć wniosek że jest blisko kogoś kto siedzi w zarządzie. Jego informacje owszem sa trawione ale czy tylko z wyliczeń?????
    Jest już ponoć uchwała o dywidędzie i pada tam kwota 1,35 potwierdzisz?????
    Niestety,nie jestem insiderem.Gdybym był to byłbym bogatym człowiekiem.Muszę zgadywać tak jak większość na tym forum.
  • Re: Powrót Króla Autor: ~Jasio [83.3.153.*]
    Zgadywanie OK ale tylko w małej częsci. Razem z chodzikiem na tym forum jesteście od dobrego wizerunku firmy i macie jednak więcej informacji niż przeciętni gracze. Ale i to tez jest dobre bo z waszych opinii można wyciagnąć wnioski
    Chyba mnie z kimś pomyliłeś.Ja od dobrego wizerunku netii?Miałem ją tylko raz,sprzedałem na drugi dzień z 20% zyskiem.Mało tutaj występuję,częściej na trakcji.Ale też już sporadycznie bo jak się hossa zrobiła to nagle ci,co się z nimi ciekawie rozmawiało,nagle się pochowali.Taki już jest nasz naród.Dowiedzieć się jak najwięcej ale od siebie coś dać?Nigdy.Trakcję miałem 3 razy.Byłem częstym gościem na forum trakcji bo mi się fajnie rozmawiało z Chodzikiem i wiele się od niego nauczyłem.
    Jak siedziałem na Próchniku, to mówili, że prawie w zarządzie itd.
    Niestety nie posiadam żadnych informacji a wprost przeciwnie, czytam co tu piszecie, bo mam nadzieję na to, że ktoś usłyszy, albo znajdzie to co ja przeoczyłem. Jestem tylko i wyłącznie technikiem.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Powrót Króla Autor: ~Moritz [89.74.158.*]
    Cześć Cercio sorki za milczenie, masz rację to nie jest w porządku! Mamy hosse i już się w głowach poprzewracało, mnie również byłem zbyt zaobsorwowany Orco:). Od wczoraj obserwuję IB System, dzisiaj się zdecydowałem i ubrałem się po 0,42 możę się z tego coś wykluję, proponuję również zaobserwować. Pozdr!
  • Re: Powrót Króla Autor: ~netia [83.3.25.*]
    obroty na netii calkiem spore, fundy zbierają na calego
  • Re: Powrót Króla Autor: ~boniu [89.151.17.*]
    raczej sprzedają na całego....
  • Re: Powrót Króla Autor: ~mb [77.45.33.*]
    JA TEŻ MYŚLE, ŻE KUPUJĄ NETIE, fundusze mają tyle akcji netii, że sprzedając te akcje kurs byłby zwalony,
  • Re: Powrót Króla Autor: ~j. [195.114.160.*]
    Dnia 2009-05-03 o godz. 21:45 ~boniu napisał(a):
    > raczej sprzedają na całego....

Tia, sprzedaja na calego, a kurs stoi?.... Gdzies Ty chlopie sie uczyl?
  • Re: Powrót Króla Autor: ~boniu [89.151.17.*]
    branie!!! ja AE Wrocław 1995,aTy gdzieś się uczył? Zauważ de.ilu że mój wpis był 03-Jak coś piszesz to nie pij bo mylisz daty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy sprzedawali cieciu!!!!!!!!!
  • Re: Powrót Króla Autor: ~Qba [83.145.186.*]
    W czym jeszcze siedzicie oprócz Netii i co byście polecili krótkoterminowo??
    Pozdrawiam akcjonariuszy Netii
  • Re: Powrót Króla Autor: ~chodzik księżycowy [89.76.58.*]
    TVN
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    wyniki netia miała dobre, mniej więcej takie jakie oczekiwał rynek i analitycy, oczekiwania na kolejne kwartały są również pozytywne

pozdrawiam posiadaczy
  • Re: Powrót Króla Autor: ~wybicie [83.3.25.*]
    będzie wybice
    "Tak więc obie nogi do podłogi, łapy poprzyklejać do blatu stołu, żeby nie zawędrowały na klawiaturę laptopa, bo potem tylko głupoty mogą do głowy przyjść i wystuka się jakieś zlecenie sprzedaży, i żal d...... ściska jak kurs poszybuje do góry.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy"

cytat

• Re: Powrót Króla Autor: ~motyl [77.45.36.*]
    podobno motyle mają wysoko latac, mówili żeby trzymac ten papier..............

daj znac jak sie załadujesz w netie
  • Re: Powrót Króla Autor: ~mb [77.45.36.*]
    they fly so high, and reach the sky,..................,
  • Re: Powrót Króla Autor: ~mb [77.45.36.*]
    raz piszą o motylach, potem o bogdance, a teraz tematem są trójkąty,.................., śmiechu warte

pozdrawiam posiadaczy,
    z tych bzdur chodzika nic nie wyniknie
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.