• Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~ed [212.244.242.*]
    a ile tego kupiłaś?
  • Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Te spadki to lipa,jakoś po 3,50. nie mogę kupić ?
  • Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Ja od Ciebie kupie po 3,50.pln. zlecenie aktywne i czekam na każdą ilość!!!!!
  • dzisiaj PROMOCJA ! płacę po 3,71. i co ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    jak ma być po 1,00.pln. to jestem chojny i płacę więcej-gdzie te NIC! nie warte akcje ? czekam.
  • Re: dzisiaj PROMOCJA ! płacę po 3,71. i co ? Autor: ~Antek [83.21.106.*]
    Ludzie są dobrzy będą tobie sprzedawać coraz taniej.
  • Re: dzisiaj PROMOCJA ! płacę po 3,71. i co ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    WIEM! już nawet po 3,30.pln. NIE! biorę.
  • Re: dzisiaj PROMOCJA ! płacę po 3,71. i co ? Autor: ~trader [83.26.0.*]
    Kupowanie trzeba cyklicznie powtarzac. Bo cena faktycznie spadnie na koniec roku do 1zł/szt i nizej.
  • NIE! ma takiej opcji żeby po 1.pln.U2K była Autor: ~jack [94.72.116.*]
    j/w
  • Re: NIE! ma takiej opcji żeby po 1.pln.U2K była Autor: ~trader [79.186.185.*]
    Dnia 2009-01-09 o godz. 12:52 ~jack napisał(a):
    > j/w

Przyznam, ze uzasadnienie tematu nie jest zbyt obszerne.

P.S.

"Firma, ktora nie generuje zyskow nie zasluguje na miano firmy."
    Co mozna powiedziec o wartosci akcji takiej firmy? Jak ja wycenic w dobie recesji i dekoniunktury na rynku?
    Ma pewnie jakas wartosc kolekcjonerska ale jaka?
    Czy 1zl/akcje to nie zawiele?

• Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~kupujący [87.197.125.*]
    muszę Cię zmartwić, nie spadnie poniżej 3,55 bo ja zbiore wszystko po tej cenie
  • I to mi sie podoba P. Kupujący ! Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Wcześniej ja zbierałem i trzymałem kurs na poziomie 3,50.pln. przez d. czas. Ale teraz mam juz tyle że przestalem brać.Firemka jest O.K. wskażniki narazie lipa ale to sie zmieni szcz. C/Z powinna sie pojawić w tym roku.Od pierwotnego ją miałem i sprzedałem po 15,50-wszystko! od samego poczatku ktoś na niej łapę kładł i dalej to robi tylko po niskiej cenie. Kapitalizacja na poziomie 9 500 000. to istny raj dla spekułki-tylko czekać i obserwować jak cena z dnia na dzień skoczy 50-200 % a może i więcej ? czego wam i sobie życzę.Pozdrawiam.
  • Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~trader [83.26.15.*]
    Dnia 2009-01-09 o godz. 19:12 ~kupujący napisał(a):
    > muszę Cię zmartwić, nie spadnie poniżej 3,55 bo ja zbiore
    > wszystko po tej cenie

Jak Tobie kasy zabrakło na akcje Unimy to każdy bank da kredyt pod akcje tej wspaniałej firemki.

Tak na powaznie to cena 1 zł za jedną akcję Unimy pod koniec roku będzie wygórowana.
  • powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Jeszcze Ja tu jestem! i ostatnio po 3,06.pln. dokupiłem 280.szt. i dalej czekam ale jakoś nikt mi nie wrzuca ? tylko zastawia moje zleconko.Tak naprawdę cena spada bo nikt już nie kupuje-ktoś powoli zbiera akcje po rożnym kursie.Jak nazbiera wystarczająco dużo to kurs urośnie i to bardzo szybko a jakie obroty się raptownie zrobią!
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~kupujący [212.244.242.*]
    trader ma racje, testowałem opór na 3,55 i okazało sie ze tam jest studnia bez dna, dalej nie ma sensu, duży wyrzuca wszystko co ma, dlatego ja swoje też wyrzuciłem (tutaj szczere podziękowania dla p. Krawca, bo chyba nikt inny by nie kupił) wzrosty są nieosiągalne na tej spółce, teraz opór jest już na 3,2 i nie sądzę zeby szybko był przebity,

wyniki za 4 kwartał nic nie zmienią, bo jedynymi kupującymi sa zbieracze dołków, a oporu nikt nie przełamie zleceniami po 5-10 tys. sztuk,

mysle ze duży ma już inforamcje ze dywidnedy nie będzie i lepiej wyrzucić z 50 tys. sztuk po 3 zł nawet ze stratą 10 zł na akcji, i przerzucić sie na jakąś perspektywiczną spółkę niż tu siedzieć kolejny rok

zresztą gdyby spółka miała zdolność do wygenerowania zysku w 2009 r. to Zarząd by coś skupił, a tymczasem drobini ciułacze jednego dnia skupują wiecej niż Zarząd w ciągu roku

• Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: andrzejkrawiec [193.26.131.*]
    Pozyjemy zobaczymy:)
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~mk [91.94.207.*]
    ... to prawdopodobne , że dywidendy może nie być, spółka zależna teleinvention uzyskała wsparcie z programu innowacyjna gospodarka na utworzenie help desku. Chodzi o to, że jest możliwość uzyskania wsparcia do 2 mln zł a teleinvention nie dysponuje taka gotówka, aby wyłożyć taką sume od razu. Z kredytami też są problemy a spółka jest za mała. Wiec wydaje mi sie, że zysk unimy pójdzie jako pożyczka na sfinansowanie projektu. Po czym unima wdroży projekt i zaksieguje koszty projektu ( zależy od wielkości do 2 mln zł) jako swoje przychody a teleinvention po uzyskaniu zwrotu częsci kosztów (ok 1/2 ) zwróci pożyczke unimie. W ten sposób grupa unima bedzie miała help desk i jeszcze dodatkowo na tym zarobi. Dla mnie byłoby to rozsądne... :)
    pozdrawiam
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: andrzejkrawiec [193.26.131.*]
    Wreszcie ktos pisze rozsadnie a nie tylko nagania na spadki:)
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~kupujący [212.244.242.*]
    swiat nie składa sie tylko z "desperatów" i "naganiaczy", czasem warto wyrzucić troche po 3,2 zeby potem skupić po 2,8, a jak duzy udziałowiec sprzedaje, to spokojnie zobaczymy poziomy 2,5

btw.

z którego działania POIG jest ta dotacja? 8.1?
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~mk [91.94.207.*]
    ... właśnie znalazłem dokładniejsze wiadomości, co prawda projekt troche mniejsz niż zakładałem. bo 0.61 mln ( to może jednak dywidenda będzie... ?) cytuje za contactstandard.pl:

"Teleinvention: helpdesk dla grupy Unima 2000 za unijne fundusze
    26 stycznia 2009

Andrzej Maciejewski
    Spółka pozyskała unijne wsparcie na wdrożenie systemu helpdesk obejmującego spółki z grupy kapitałowej Unima 2000 (ICM Polska, IQnet, Teleinvention, Unima 2000).

Aplikacja posłuży do zarządzania i dystrybucji zgłoszeń serwisowych w obrębie grupy kapitałowej Unima 2000 oraz wsparcia windykacji poprzez sprawniejsze przekazywanie informacji dotyczących zaległości.

Projekt rozpocznie się przeprowadzeniem audytu w grupie kapitałowej w celu opisania wspomnianych procesów. Kolejny etap to zakup i wdrożenie oprogramowania helpdesk. Następnie przeprowadzone zostaną szkolenia z procedur oraz obsługi systemu. Jak podaje firma w komunikacie, system zostanie zintegrowany przez firmę wdrażającą z zewnetrznymi systemami CRM, które są wykorzystywane przez spółki w grupie kapitałowej. Dodatkowo będzie miał możliwość przekazywania połączeń zarówno na numery wewnętrzne jak i na telefony komorkowe.

Unijne wsparcie Teleinvention pozyskała w ramach Programu Operacyjnego: Innowacyjna Gospodarka działanie 8.2 "Wspieranie, wdrażanie elektronicznego biznesu typu B2B". półka uzyskała dofinansowanie w wysokości 69,8%. Cały projekt wart jest 0,61 mln zł.
    pozdrawiam
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~trajder [83.26.18.*]
    Okazja do zakupow wystawione 1112 szt akcji po 2.66 zl.
  • Re: powodzenia w zakupach po 1.pln. lub niżej. Autor: ~fenix [212.244.242.*]
    Super wyniki!!!!!, Super spółka!!!! super super super... dzisiaj zobaczymy 5-6 zł... buahahahahahahahaha
  • pisałem już w listopadzie 2008. że w 1-kw.nic się z kursem nie stanie! Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Ale musi ta machina ruszyć-tylko kiedy ?
  • Re: pisałem już w listopadzie 2008. że w 1-kw.nic się z kursem nie stani Autor: andrzejkrawiec [193.26.131.*]
    Nie ma sie co oszukiwac! Caly rynek lezy, nie tylko UNIMA! W innych okolicznosciach spolka by rosla jak na drozdzach. Ja na tym etapie jestem spokojny firma ma bardzo dobre wyniki i nie martwie sie o jej przyszlosc. Siedze w niej juz rok czasu, wiec moge posiedziec i drugi:) Pozdrowienia:)
  • Re: pisałem już w listopadzie 2008. że w 1-kw.nic się z kursem nie stani Autor: ~Eryk [83.21.198.*]
    Dnia 2009-03-02 o godz. 10:45 ~jack napisał(a):
    > Ale musi ta machina ruszyć-tylko kiedy ?

Narazie ruch nie jest wielki 10 szt.

Panowie trzeba kupowac. Teraz akcje Unimy wystawione sa po promocyjnych cenach.
  • Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~Edison [79.186.186.*]
    Ciagle jest jeszcze szansa sprzedania optymistom tych akcji po super atrakcyjnej cenie. Optymisci zostana odznaczeni przez zarzad unimy za utrzymywanie kursu na przyzwoitym poziomie.

Zarzad unimy przyznaje sobie wynagrodzenie na poziomie pensji w firmach bardzo dobrze prosperujących a dywidendy akcjonariuszom nie placi. Bo niby z czego mialby placic.
  • Re: Kiedy UNIMA bedzie po 1zl/szt ? Autor: ~anal [83.30.168.*]
    Unima rozpoczela kolejna fale spadkowa, ktorej dolek jest na okolo 2,18 zl/szt. Tam warto ustawić sie z kupnem pod kiluprocentowe odbicie.
[x]
YARRL 0,27% 7,54 2025-11-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.