• Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Reb87 [77.115.195.*]
    Witam dziś naciągacze do mnie dzwonili
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~tatianabalak [89.36.76.*]
    3 MIESIĄCE GRALI ZE MNĄ I NA MNIE! 
    - przez 3 miesiące zdobywali moje zaufanie
    - w 3 dni stracili je całkowicie
    - w nocy zabrali wszystko z konta handlowego, twierdząc że tak to powinno wyglądać tuż przed wypłatą, żeby zminimalizować stratę przy opłacie podatku
    - wszystkie środki z konta handlowego ponad dwieście tysięcy wyprowadzili na jakiś portfel krypto
    - po tej ich akcji zasięgnęłam języka i już wszystko wiedziałam, po prostu mnie okradli,
    - do chwili obecnej dzwonią i pytają "co tam Gesia u ciebie, dobrze się czujesz" - jakby mieli prawo to spoufalania się, do udawania
    Moim tematem zajmuje się k ancelaria gdańska. w związku z tym, że była konieczność wyjazdu na dwa miesiące za granicę, dostali również pełne pełnomocnictwo do pozałatwiania spraw za mnie w bankach, urzedach, aby pozastrzegać wszystkie dokumenty, pozmieniać i unieważnić karty płatnicze i t p, więc otrzymałam naprawdę wielką pomoc i wsparcie, gdzie rozliczę się z nimi dopiero po sprawie. tym samym innym zainteresowanym 69 671 84 46 pozostawiam kontaktowy do prawników, aby również móc zacząć walkę o swoje pieniądze i niedaleką przyszłość, by nic złego ze strony pixpal i pixpalpro anm już się nie przytrafiło
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Agnieszka [5.172.232.*]
    AML nie zablokował. W ten sposób chcą jeszcze wyłudzić dodatkowe pieniądze.
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Bongo [31.61.186.*]
    Ja to się stało? Ile czasu to trwało ,,ta inwestycja" ?
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Adonai [89.64.125.*]
    Ile - tu co - 4 miesiące. W piątek (przedwczoraj ) miałem dostać przelew na kasę z giełdy a ch u ja dostałem!!! Pixpal leci po prostu na pałę - byle tylko napchać sobie kieszenie. A ten sku te*iel co prowadził mnie po giełdzie teraz niby pojechał sobie na wakacje i oddaj mnie jakiej glup*** iej ci pie która nie w ząb po polsku. Ja pierd 70 tys poszło się je bać!!!

- w poniedziałek naqrwiam telefonu do kancelarii może to jakoś ogarną
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Alexa [89.64.125.*]
    Właśnie znalazłam wpisy o pixpalpro.com , masakra jakaś. Dziś już pisałam do brokera żeby wypłacił mi pieniądze. Nie wiem co robić jak ich nie dostanę. Przecież ma dom i dzieci na utrzymaniu a dałam tam wszystkie oszczędności wraz z ostatnią wypłata.
    Dzwoniłam do jakiejś firmy windykacyjnej Spartakus czy czy coś ale ściemniali mnie mocno , niby w 2
    Tygodnie kasa do odzyskania ale już przestałam być tak naiwna.
    Jutro od rana będę jeszcze próbowała się coś dowiedzieć u tego prawnika co polecacie. Póki co napisał mi wiadomość że mają zgłoszonych kilkudziesięciu poszkodowanych z tego roku przez tych ludzi z Pixpal pro ... Przez nich mam ataki lękowe. Jej
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~bartomiejciok [10.42.3.*]
    moi drodzy, działałem z panem Zawadą, jest niezrównanym człowiekiem, jego pomoc, wsparcie, wiedza merytoryczna, to było ponadprzeciętne, mógłbym jeszcze długo tak o nim, jednak ani post ani forum nie tego dotyczy. Niestety również padłem ofiarom działań grupy PIXPALPRO czy jak kto woli pixpalpro.com ewentualnie Pix Point Consulting - chociaż też obecnie występują pod nazwą RCEBanque, mnie też niestety oszukali i zbrali moje pieniądze, na które nota bene bardzo ciężko pracowałem. Pan Michał, pomógł mi działać przeciwko nim, dokonał prawie niemożliwego i podjął działanie z udziałem prokuratury by odzyskać moje pieniądze. Samo działanie nie było najtańsze, zapożyczyłem się u rodziny by opłacić koszta spraw, jednak gdyby nie to, to zostałbym z 2 kredytami które jak w amoku zaciągnąłem by nadal inwestować i zarabiać krocie z analitykami PIXPAL. Zaraz po tym jak niby AML zablokował moje środki z wypłaty - skontaktowałem się od razu z mecenasem, nie dość że doszukałem na forum wiele negatywów o pixpalpro.com, to mecenas mi to wszystko potwierdził (i nie on jeden, bo na innych forach kontaktowałem się z innymi oszukanymi). Pan Zawada obecnie zmienił numer, jeśli ktoś potrzebuje porady, bądź wsparcia choćby merytorycznego to aktualny namiar na pana mecenasa 696718446 .
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Adonai [89.64.125.*]
    ugrade sytuacji - przelewu nie dostałem / wstrzymany przez MasterCard, znów każą mi coś wpłacać. Nawet nie słuchałem . Rzuciłem słuchawka i tyle nie było sensu. Wszystko co o tych ch**** piszą to prawda. Bartłomiej - dzięki za namiar. Rozmawiałem już z kancą, dziś popołudniu wysyłam im wszystko co mam z kontaktu z dwójką tych je****nych analityków. mają się do mnie odezwać po sprawdzeniu wszystkich screenów i nagrań. A prawnik z pod nr 696 718 446 , spoko ogarnięty facet.
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~beata [89.39.107.*]
    od ponad 10 lat nie byłam w Polsce, jakieś 15 lat już mija jak mieszkam na stałe w Tilburgu w Holandii. podczas urlopu w kwietniu zeszłego roku niestety też miałam epizod z tymi małpami z pixpalpro. do Polski nie miałam jak przyjechać, w Holandii nieszczególnie zajmują się przestępczością internetową, jednak udało mi się znaleźć osoby które poprowadziły moją sprawę z PL, gdzie nie musiałam w ogóle robić sobie do PL wycieczek, na całe szczęście, raz miałam przesłuchanie w ambasadzie w Amsterdamie i na tym się skończyły moje jazdy. Wszystko robił prawnik. mecenas Zawada razem z resztą prawników przy sprawie zbiorowej wykazał się sumiennością, choć muszę przyznać że miałam obawy czy nie utopię kolejnych euro na sąd który nic nie zdziała. do tego jeszcze zdarzył się że dłuższy czas nie miałam od prawnika żadnych informacji, jednak koniec końców po prostu dostałam przelewy na swoje konto i 14 tyś euro do mnie wróciło z nawiązką.
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Ewa [185.136.227.*]
    Witam. Szukam pomocy w tej sprawie , proszę o odpowiedź . Też zostałam oszukana.
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~kinia [185.183.33.*]
    spróbuj zadzwonić albo napisać do tego prawnika co Adonai pisał kilka wpisów wcześniej. Może przynajmniej cokolwiek Ci doradza. Ale na pewno więcej nic tym skurczybykom pixpalpro nie płać
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~wotylakmarek [146.70.120.*]
    dzięki, rozmawiałem z kancelaria, zleciłem im też moją sprawa, mnie pixpal oszukał na 0,700345 bitcoina, co daje trochę ponad 80 tysięcy.
    mnie będą dwie prawniczki prowadzić, nie mecenas zawada, ale widziałem się z nimi przy okazji jak byłem w połowie maja we Wrocławiu, wiec wiem że spokojnie dadzą radę wszystko poprowadzić.
    moje pieniądze przez kanga.exchange wyprowadzili i tyle było moich inwestycji. z chwilą kiedy to się stało i kiedy kazali mi zapłacić prawie 20 tyś zł żebym mógł wypłacić to niby z portfela krypto walutowego, to było jak uderzenie w mur z rozpędu, ale nie wpłaciłem im już nawet grosza, oczywiście pewnie jak się domyślacie, zaczęły się krzyki wrzaski i inne takie, ale to już nei robiło na mnie wrażenia.
    jechać z nimi i ich !! pixpal to po prostu zgraja oszustów

ja też polecam kancelarię 696718446 - dużo mi wyjaśnili jak to wszystko w pixpalpro działa, jak kradną i jak zarabiają na tym, czego się później spodziewać, też to że nie mam co liczyć w 3/4 miesiące na pieniadze, że do roku może dojść nawet czas że piewsze wypłaty się pojawią, no ale to i tak szybciej niż gdyby miało to iść np przez sąd cywilny
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.90.44.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~klek [89.64.125.*]
    Wybaczcie. Numer podałem nie do adwokatów a do siebie. Prawidłowy nr to 696718446
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Kaśka [185.136.227.*]
    A czy jak Pan zakończył z nimi to nie było później jakiś innych niespodzianek za jakiś czas typu pożyczki , chwilówki zaciągnięte na Pana ?
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~alina [89.64.125.*]
    ja tak miałam
    - kredyt w moim banku pko
    - chwilowka w Sloan
    - i pożyczka w revolut
    Właśnie próbuje to odkręcić :/
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Kaśka [185.136.227.*]
    O matko ! Czy tylko da się odkręcić teraz ? Ale jak w banku mogli wziąć kredyt ? Mieli Pani PESEL, nr dowodu ?
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Władysław [70.34.245.*]
    u mnie zaciągnęli na mnie pożyczki a mieli tylko i wyłącznie skan mojego rachunku za gaz. A tam było imię nazwisko i adres i NIC WIĘCEJ! pożyczki zaciągnęli w Czechach. nie wiem jak to możliwe, nie powinno do tego dojść, ale tak się stało. Może te dranie opłacają jakiś ludzi z tych firm :/
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~tobiasz [45.128.38.*]
    od kilku lat mam stały meldunek w Norwegii, i tu na miejscu wzieli na mnie kredyt w takim małym banku, ale ja im dałem dostep przez andydeska
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Aga [178.36.43.*]
    właśnie mają moje dane ... co mam zrobić!

• Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Xyz [88.103.135.*]
    W Czechach Polakom nikt nie daje pożyczki
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Monika [185.136.227.*]
    Ja im żadnych danych nie udostępniłam oprócz imię nazwisko no i adres zamieszkania. Żadnej daty urodzenia, peselu czy numeru dowodu. Na podstawie tak okrojonych danych mogą zaciągnąć chwilówki? Bo w banku jest to nie możliwe. Jak narazie nie mam takiej sytuacji ale nie wiem co się wydarzy za kilka miesięcy. Ale dowiadywałam się w banku , że jest to nie możliwe, zaciągnąć kredyt czy chwilówki na podstawie imię, nazwisko i adres zamieszkania. Mam ustawione alerty ale i tak się boję bo są różne lichwiarskie parabankizl, które mogą udzielić na podstawie okrojonych danych, szczególnie za granicą. Bo już się dowiadywałam u prawnika.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.213.155.*]
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~beata [5.173.210.*]
    ~Adonai - dzięki wielkie. Jestem w trakcie "niby wypłaty" pieniędzy i wiem już wszystko, że to już koniec przygody z Pixpalpro. Że nic od nich w kontakcie z nimi nie odzyskam. Wczoraj przesłałem wszystko co na nich miałem, zdjęcia rozmowy maile. Koło 20.03 ma ruszyć moja sprawa z kilkoma innymi osobami. Będę zawiadamiał na bieżąco co i jak.
    Jeszcze raz dziękuję za polecenie pana Zawady. Chociaż muszę przyznać wystraszył mnie tym wszystkim co jeszcze może się zdarzyć. Chociaż z drugiej strony - lepiej że wiem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [192.145.127.*]
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~kalina [89.64.125.*]
    Pani Elu a która to kancelaria ? Jak się nazywa ? I czemu zastraszał, albo inaczej - czemu poczuła się Pani zastraszona? Coś musiało się stać że w imieniu kancelarii powiedział Pani coś co mogło się Pani nie spodobać.
    A może był po prostu stanowczy a Pani jest obecnie przewrażliwiona ?
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~edwardlitowski [45.128.38.*]
    dzień dobry. niestety i ja miałem nieprzyjemność uczestniczyć w krótkiej przygodzie z brokerami pracującymi na rzecz pixpalpro.
    moja strata była nie wielka, niespełna 2000$. Jeszcze nie wiem, czy będę zlecał jakiekolwiek czynności, czy działania by próbować odzyskać moje pieniądze. Zapewne nie. To już nie na moje lata. Spróbowałem, nie udało się, ale jednak brak siły by jeździć po sądach czy komendach, przesłuchiwać się itp. Idzie wiosna. Są lepsze rzeczy, które w te godziny można zrobić. Jednak o czym chciałem wspomnieć, skontaktowałem się z p. zawadą. Omawialiśmy ewentualne problemy, które mogą wyniknąć z przygody z firmą pixpal. Na szczęście 90% problemów mnie nie będzie dotyczyć. Z ciekawości podpytałem, czy ich biuro ma w zwyczaju straszyć klientów, opisałem pokrótce sytuację, gdzie na forum jedna z ich klientem żaliła się na takie potraktowanie. W sumie trochę w tym opisie było prawdy, jednak nie wiele. Okazuje się, że czasem ich biuro pomaga klientom i ponosi za nich jakąś część opłat sądowych. Czasem też zdarza się, że po prostu wpłacają opłatę za klienta, ten zaś powinien się z nimi rozliczyć w ustalonym terminie. Oczywistym jest tym samym (przynajmniej dla mnie), że jeśli kancelaria za kogoś założy opłatę, nie małą kwotę, to że będą domagać się zwrotu. Jeśli klient nie chce dokonać zwrotu, muszą wystąpić prawne czynności, które spowodują, że oni swoje środki odzyskają - no umowa, to umowa, należy się z niej wywiązać. Myślę, że w wypadku tej Pani mogło być właśnie tak, że sama nie miała na opłacenie swoich kosztów, kancelaria w jej imieniu takie opłaty poniosła i nie mogli się doprosić zwrotu swoich środków. Oczywiście, nie mówiono podczas rozmowy o nazwiskach i konkretnych przykładach. no ale jednak.
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~Marcelina [185.136.227.*]
    Witam. Ja też zostanę oszukana bo z tego co widzę to jest katastrofa. Założyłam dopiero konto 3 dni temu na tej platformie . Wczoraj coś mnie tknęło sprawdzić o nich w internecie. No i sobie sprawdziłam. Aż mi się słabo zrobiło. Ja, fakt faktem zainwestowałam w porównaniu co Wy piszecie grosze bo tylko łącznie 1500 zł ale dla mnie to i tak dużo. Przejrzałam wszystkie wasze komentarze i zadzwoniłam do Pana Zawady , który pomimo że był na urlopie odebrał i wszystko mi powiedział. Pewnie i tak nie odzyskam tych pieniędzy bo samych adwokatów opłacić to zapłace o wiele więcej. Będę miała nauczkę na przyszłość. Pierwszy i ostatni raz. Tylko mam do Was dwa pytania. Bo Pan Zawada mi powiedział ,że pomimo że zakończę z nimi " przygodę " może to się tak nie skończyć i mogą nabrać na mnie jakieś pożyczki chwilówki bo mają moje dane okrojone co prawda ale może tak być . Mają imię nazwisko i adres zamieszkania i to wszystko. To mnie tak wystraszyło że nogi pode mną się ugięły. Czy ktoś miał taką sytuację ,że jak zakończył z nimi przygodę to skutki tego były takie ,że w przyszłości miał że komornika ? Jestem tak tym faktem załamana strasznie bo jak Pan Zawada powiedział co może się jeszcze wydarzyć to powiem szczerze boje się z*****cie .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.10.49.*]
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~Marcelina [185.136.227.*]
    Tylko nie babo oki ? Zapytałam grzecznie . A dlaczego oszuści ? Mogę wiedzieć ?
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~patrykciok [195.181.162.*]
    niestety może tak być, u mnie był komornik od firmy loanscouter i hellofinance. te chu**ki wzieły na mnie pożyczki a sądy wydały nakazy pomimo tego że to nie ja zrobiłem i większość moich danych w żaden sposób się nie zgadzała z moimi. na całe szczęście udało się to wstrzymać, ale byli u mojego pracodawcy, więc jeszcze najadłem się wstydu !!
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~Anna [80.235.145.*]
    Pixpalpro mowisz? Powiedz cos o tym wiecej
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~Marcelina [37.248.202.*]
    Masakra ! Tego się tylko obawiam, że mogą te kredyty pozaciągać za granicą. W Polsce mam ustawione alerty BIK. A po jakim czasie przygody z nimi był komornik u Pana ?
  • Re: pixpalpro - oszuści!! Okradli mnie Autor: ~Gosia [79.76.195.*]
    Prosze kontak do Zasady
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Jerzyk20 [37.248.161.*]
    Czesc . Możesz napisać jak to się wydarzyło? Dzwonią do mnie co dzień namawiają nakręcają jak mogę nie wiem co zrobić jednego juz zablokowałem a drugi gada ze zetelna firma
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Olga [80.238.119.*]
    Zgłaszałeś sprawę na policję? Kontaktowałeś się z prawnikami?
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Hieronim56 [138.199.7.*]
    ja zgadzałem. W październiku złożyłem zawiadomienie. W styczniu przyszło pismo z informacją o zamknięciu sprawy umorzeniu bo nikogo nie znaleźli.
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~patryk [64.176.65.*]
    oczywiście ze umorzy. policja nadaje się do pacyfikacji staruszek na pokojowych manifestacjach, a nie szukania przestępców i ich ściganiem! a po tym umorzeniu, nie mógł Pan wnieść skargi albo odwołania, że jednak trzeba szukać, że zrobili za mało, bo zapewne był Pan sam na policji. Takie rzeczy tylko przez prawników. Ja tak zrobiłem w zeszłym roku i z adwokatem składaliśmy zawiadomienie.
    A skąd ten adwokat? Jak wygląda teraz postępowanie?
    mój adwokat to w trójmieście prowadzi biuro. A etap, na zakończeniu już sprawa. Mam nadzieję, że przed latem, że maks do końca maja dostanę ostatnią kasę od tych oszustów z pixpalpro
    gratuluję że udało się doprowadzić do sprawiedliwego końca w tej sprawie. Ja się boje ze nic się nie da zrobić w mojej sprawie. Że pixpal nie odda moich pieniędzy.
    Czy mogę prosić jakiś namiar na tą kancelarie ?
    panie Hieronimie, już na początku marca ktoś podawał namiar na adwokatów, na pewno użytkownik "Adonai" to ten namiar: (696-718-446) i ja właśnie korzystałem z ich usług. śmiało proszę kontaktować się i uzyskać wszystkie informacje co dalej można zrobić, jak policja zrobiła swoje, czyli nic
    bardzo dziękuję. Przeoczyłem ten wpis z numerem.
    Już dzwonię. Może coś mi doradzą.
    jestem już po kontakcie.
    dziękuję jeszcze raz patryk. kancelaria zajmie się sprawą w moim imieniu. rozmawiałem też już z panią radczynią z wroclawia, jestem bardzo pozytywnie nastawiony dzięki nim. do wczoraj bałem się że już nic się nie da zrobić. a jednak szansa jest! Na koniec marca będzie ruszała moja sprawa. Jest też możliwość że uda się zrobić zbiorowe postępowanie jeśli jeszcze więcej osób się zgłosi. no ale to już będzie zależało od pana prokuratora a nie kancelarii. Zobaczymy. Dam znać w kwietniu jak się sprawą rozwinie przeciwko pixpal
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Agnieszka [178.36.43.*]
    właśnie jestem nagabywana w sposób wulgarny przez tą firmę - proszę o kontakt - na bieżąco robię kopie - weszli w posiadanie moich danych osobowych : imię nazwisko, email oraz telefon ....
    przeczytałam Wasze wypowiedzi ....
    Co mam robić !

• Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Marian [195.46.36.*]
    Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści. Nie polecam!!
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~marek [37.19.205.*]
    UWAGA. Platforma inwestycyjna - Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści są wskazani w knf i ostrzeżeniach forex w PL i na świcie! wpłacicie pieniądze to je stracicie!
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: admlnlstrator [45.134.212.*]
    hmmm
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Pleszcz [88.66.185.*]
    https://www.scam-detector.com/validator/pixpalpro-com-review/
  • Re: pixpalpro - pixpal pro - uważajcie Autor: ~Anna [80.235.145.*]
    To czemu nik z pixpal nic nie zrobi?