• Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Elwira [31.60.100.*]
    Ta... normalnie cała tabuny cwanych inwestorów łakną tego papiera, tylko się podstępnią czają i nie ujawaniają, coby tylko przed Motorniczym ukryć swój niepohamowany głód akcji perełki... :-) :-) :-)
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    Gdyby wszyscy wiedzieli kiedy nastąpi wybicie, wszyscy byliby niemiłosiernie bogaci. Wszyscy to wiedzą dopiero po fakcie, a wtedy jest czas na sprzedaż, a nie na zakupy. Czy Elwira zrozumiała, bo już chyba prościej nie można? :-) :-) :-) :-)
    A skąd ta bezdyskusyjna pewność, że perła wystrzeli właśnie w górę? Aż strach się bać, jakim ciosem dla akcjonariuszy byłoby nagłe załamanie kursu i wystrzał w dół...
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Motorniczy [31.0.74.*]
    Niektórzy na tym forum nawet przebierają się w spódnice, tak bardzo chcą kupić, gender trole
    Wiem, że to przebieraniec, łaknący tanich akcji. A do przebierańca - Elwiro, jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że wybije w górę. A gdyby nawet nastąpiło chwilowe wybicie w dół, to tylko okazja do tanich zakupów. Dla mnie każdy scenariusz jest znakomity. Tak się właśnie gra na giełdzie.
    A mnie giełda nauczyło jednego: nigdy nie jest tak tanio, by nie mogło być jeszcze taniej. Tak się właśnie gra na giełdzie.
    To by oznaczało, że nie kupiłaś jeszcze żadnej akcji. Tak się właśnie nie wygrywa na giełdzie, tylko z żalem patrzy jak wygrywają inni.
    Albo patrzą z ulgą, gdy kurs spadł i nie wtopiło się pieniążków kupując po napompowanej cenie.
    Idąc tym tokiem rozumowania, to lepiej nie wychodzić z domu, bo można wpaść pod samochód. I czerpać satysfakcją z newsów o nieszczęśnikach, którzy odważyli się wyjść i zostali przejechani. Ale w domu też czyhają niebezpieczeństwa, np. może zjawić się włamywacz. Więc chyba najlepiej od razu położyć się do trumny i spokojnie czekać na naturalne zejście. Trafiłem, to jest Twój sposób na życie?
    A Twój tok rozumowania polega na niepodważalym przeświadczeniu, że kurs perełki będzie szedł tylko w górę lub jak Motorniczy twierdzi, będzie wystrzał. A co jak będzie szedł w dół lub nastąpi wodospad i wyjdzie na moje?
    Wcale nie uważam, że kurs będzie zawsze szedł w górę, bo to jest giełda. Jeśli kurs chwilowo spadnie, to dokupię, o czym przecież napisałem. Fundamenty i współczynniki przemawiają za zakupami. Należysz do tych, co nigdy nie kupią, bo zawsze może być taniej. Ale w takim razie po co tu siedzisz? Tylko żeby wyszło na Twoje, przecież to nie ma sensu.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Elwira [31.60.64.*]
    "Sprzedaż detaliczna we wrześniu gorsza od prognoz" GUS podał dane za wrzesień. Wypatrzyłam to info i skwapliwie je Wam zapodaję. Warto się zastanowić, czy to rzeczywiście dobra inwestycja.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Motorniczy [31.0.94.*]
    W pojęciu sprzedaży detalicznej mieszczą się wszystkie produkty np. Samochody, AGD itd więc nie ma o czym dyskutować. Podaj dane dla produktów spożywczych i chemii FMCG.
    Business Insider: "Najnowsze statystyki GUS potwierdzają spowolnienie w konsumpcji. Polacy ciągle sporo wydają na leki i ubrania, ale w innych kategoriach starają się ciąć wydatki. Także w żywności." Leki i ubrania to raczej nie oferta Delko, ale żywność już chyba tak. No i co?
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~welo [185.49.29.*]
    Elwira przestań pitolić głupoty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.66.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Motorniczy [31.0.74.*]
    Elwira, słowo "starają" w zdaniu które zacytowałaś jest kluczowe.      
    Żywność - wrzesień r/r: wzrost sprzedaży w cenach stałych prawie 8%. Do tego należy doliczyć 20%-owy wzrost cen.
    Fajnie, jak trole sobie same w kolano strzelają :)))

Niech Ci będzie. Tu Ci się udało. Ale wzrost stóp wcześniej czy później musi się przełożyć też na ograniczenie konsumpcji także w tym, czym handluje spółka. To tylko kwestia czasu. A w piątek nie było żadnej transakcji na perełce. Jak tu ma być wystrzał, skoro jest zerowy popyt na akcje?
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~welo [185.49.29.*]
    Elwira nie pitol, akurat Delko będzie mieć coraz większe przychody i zyski, tylko że tego gniota i tak to nie ruszy.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Cekawski [185.246.208.*]
    Dnia 2022-10-22 o godz. 17:52 ~welo napisał(a):
    > Elwira nie pitol, akurat Delko będzie mieć coraz większe przychody i zyski, tylko że tego gniota i tak to nie ruszy.

W przypadku tego wynalazku zyski są kompletnie bez znaczenia, dwa lata temu spadło z wielkim hukiem i leży na deskach.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.66.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Motorniczy [31.0.91.*]
    Widzę że już nie tylko kolano boli ale też d... żal ściska :))) 
    A nie mówiłem że kupujący się kryją. 
    Łoj tam od razu rośnie. Tosz "wybicie" wykluło się pod koniec sesji, by sprzedający nie mogli zareagować i zamknęło się choć trochę na zielono. Jutro powrót na glebę. To tak pewne jak to, że nie stanę się na powrót dziewicą.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~zorro [31.0.65.*]
    Elwirka ot taki spadek we wrześniu: Sprzedaż hurtowa przedsiębiorstw hurtowych we wrześniu wzrosła o 39,7 proc. rdr, a mdm wzrosła o 7,7 proc.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~faaf [213.249.121.*]
    Elwira, trolu, idz sobie gdzie indziej jesli to taka słaba spółka!

PS> Ta spółka to baaaardzo solidna firma, najlepsza na obecne czasy!
    Azaliż ty wypowiedziałeś słowa "słaba spółka" nie ja. Ja tylko delikatnie komentuję kurs akcji i w oparciu o nadchodzący spadek konsumpcji będący efektem walki z inflacją, nieśmiało sugeruję, że kurs może być duuuuużo niżej niż jest teraz. Czyli będzie można nabywać walor taniej bez przepłacania.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~A3xx [188.146.66.*]
    Spółka jest dystrybutorem tzw dóbr giffena, więc argument o recesji i jej wpływie na przychody spółki do smietnika
    Nigdy nie wiesz, kiedy dobro Giffena stanie się dobrem Veblena. Już teraz widuję emerytów w spozywczakach, którzy przed ladą liczą miedziaki w portmonetce, zastanawiając się, czy kupić jabłuszko, czya jajeczko, bo na oba nie starczy zaskórniaków...
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~A3xx [188.146.66.*]
    Czy ty rozumiesz co piszesz? Uważasz, że najtańsze mydełka, podpaski albo żywność bedzie postrzegane jak Ferrari. To byłoby coś!
    A co! A w XVIII wieku na polskiej prowincji mydło nie było towarem luksusowym? W ilu chłopskich chatach bywał wtedy ten cudowny wynalazek? Burboni to się nawet prawie wogóle nie myli! Skąd wiecie, czy jak wybuchnie kryzys światowy, to te czasy nie wrócą?
    Bobrem luksusowym jest rozum, 90% populacji go nie posiada.
    "Dobrem" nie "bobrem"
    Jakiś zuchwalec podbija kurs batonem 2k. Zaraz go zasypią i skończy się rumakowanie.
    A masz czym zasypać?
    Ja myślę że Elwirze chodziło o to że dobrem Veblena będzie teraz Delko. Czytaj im droższe tym bardziej pożądane. Za chwilę ulica zauważy że rośnie i dołączy się do zakupów, a na końcu Elwira z resztą troli. Tzn. trole kupią dopiero wtedy jak zobaczą że przecież w ciągu dwóch lat urosło ...% i przekonają się że trzeba kupować bo tu tylko rośnie ;)
    Wierzę w podaż. Na tej spółce mnie jeszcze nigdy nie zawiodła! I tego śmiałka z batonem 2k połną jak wieloryb Jonasza. Macie to jak amen w pacierzu! Zobaczycie już wkrótce.
    Ty już tak długo wypisujesz te głupoty że sama zaczęłaś w to wierzyć. Właśnie dlatego będziesz kupować jak już będzie drogo.
    Uważaj bo uwierzysz też że jesteś kobietą.
    Właśnie stosujesz na sobie bardzo skuteczną metodę prania mózgu stosowaną przez komunistów chińskich.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Max [213.249.121.*]
    Elwira, musisz wyjąc ten kołek z tyłka i zluzować, bo jesteś strasznie spięta
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Elwira [87.105.67.*]
    Jak mam się rozluźnić, gdy nie chce spadać! Tyle się napracowałam, by kupić po 13! No nic, wcześniej czy później się doczekam.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Elwira [87.105.67.*]
    Na 15.50 i 15.55 macie silne batony. Nie przebijecie tego! Jeszcze wyjdzie na moje!
    Nie widzę tych batonów.
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Elwira [31.60.121.*]
    Podaż czeka na ukryciakach. Tych poziomów nie sforsujecie, choćbyście sapali, dyszali i się z tym siłowali. Daremny wasz trud. Powrót na 14x kwestią kilku sesji...
  • Re: Ale tu harmider :) Autor: ~Motorniczy [31.0.90.*]
    Zejdź na ziemię gender trolu. Wyprzedałeś się tanio i z czasem wyprzedasz się zupełnie. Wystaw więcej tych swoich batonów. Gra przeciwko rynkowi zawsze źle się kończy. Nie odkupisz już tego co sprzedałeś.
    Myślisz, że Elwira jest niebinarna? Bardzo możliwe. Ciekawe, którą z 52 płci reprezentuje?
    Transakcje wskazują, że nie ma ukryciaków. To było do Elwiry lub Elwira.
    Na 15.40 stoi pakiet. Nikt nie chce go brać. To koniec Waszego rajdu! Teraz tylko południe.
    Już zebrany. Masz szanse zakupić pakiecik po 15,60. Ale decyduj się szybko.
    Na 15,95 przychamowali wasz pochód na północ silnym batonem. W życiu go nie sforsujecie. Rozbijecie się jak fale o skały. Rynek wam nie pozwoli dobić do 16!
    Pump and dump. Wracacie na 14tkę! A ja po splicie będę kupowała te akcje po 1,4 złocisza za sztukę! Takam sprytna!
[x]
DELKO -0,31% 6,48 2025-10-10 15:59:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.