A ja mówiłem ostatnio aby ratowali banana i walutę ogłaszając skup akcji na JSW a widać oni mają za cel zatopić GPW ostatecznie. No to kto jest grubas na FW i S gra ? Pan S... ?
Jak robili spadek w piątek to chyba wiedzieli co będzie ogloszone. Jak tak dalej pójdzie to trzeba sie będzie zapisać do PIS aby grać na FW i wczesniej wiedzieć. I znów wszelkie AT i inne mało warte jak jeden polityk wszystko wywróić może.
Bardzo mi się to nie podoba... Bazowe spadają, my przy fatalnym otoczeniu (wszystko co dotychczas + nowy podatek) możemy skończyć, czort wie gdzie... Mamy minimum zaliczone. Liczyłbym na jakieś odbicie, ale bez bazowych nie ma szans... DAX też na minimach nie widzianych od listopada 2020 roku... Kontrakty na SP doszły do czerwcowego dołka... Jednocześnie mam wrażenie, że wszystkie fatalne wiadomości są już na stole... Globalnie, jak i krajowo... Żeby mogło spadać, musi najpierw rosnąć. Bez jakiegoś porządnego odbicia w najbliższym czasie, to w takim swobodnym opadaniu za tydzień bitwa pod Płowcami...
PS. Miesiąc temu miałem kontrakty S na JSW... Po 52 złote (niestety dawno zamknięte)... Teraz kurs w okolicach 35,50... Cena do wartości księgowej 0,46...
Nie wiem jakiego g.. mogą dolac do naszego dna na maxa pojechali -6.5 procenta w dwa dni żenada na co tu patrzeć do czego się odnosić i co analizować. A gruby się śmieje.
Bazowe odbijają. Tylko my w pysk... Rząd chce nadzwyczajnym podatkiem opodatkować wszystkie firmy zatrudniające ponad 250 osób... Republika bananowa...
Panika ja odnoszę wrażenie że tu panika jest non stop od 1700 podoba mi się zachorowanie naszych inwestorów index w dolarze z 1100 wart a tu teraz wywołają panikę dno masakryczne ale czy gruby może pewnie że tak a kto mu zabroni.
Wierząc wolumenowi skumulowanemu, a mu wierzę, to na bananie odbywa się skup.
Co więcej, ten skup odbywa się już od poziomu 1500.
Wydaje mi się więc, że że teraz to takie czarowanie na wyniszczenie cierpliwości nas, spekulantów o mniej zasobnym portfelu, aby nabrać L po taniości, po to, by w pewnym momencie wynieść kurs dużo wyżej i tam oddać te L.
A po ostatnich zaksięgowaniach poziomów, które z wyprzedzeniem przewidziałem, daję sobie prawo powiedzieć, że trochę się znam.
Tylko trochę.
Martwi mnie jednak to, że o skupie na bazie nie mogę powiedzieć tego samego. Tam nie widać ingerencji silnorękiego i z kasą. Smuteczek. ;o(