Jutro rano cofnięcie będzie na pewno o dobry 1% a później zależy od awantury za naszą wschodnią granicą: jak dojdzie do negocjacji to wiadomo: up, a jak nie dojdzie i będzie bez nadziei to down, nikt nie będzie chciał zostać z akcjami na weekend. S-ki dadzą jutro zarobić tak czy owak.
Wg mnie faza akumulacji miala jeszcze trwac ze 2 tygodnie ale po24tym nabrali ze 2 razy więcej akcji niż by im się udało normalnie i zaczęli wcześniej jazde. Zastanawiam sie więc czy dziś tylko 2150 czy jednak pojadą do 2200 i dopiero tam jakas korekta. A potem znowu góra. Wczoraj kupiłem trochę s (tamte wcześniej puściłem) na to Fibo 50 ale mają taki impet ,ze nie wiem czy zrowbilem wlaściwy ruch. ale to już już teraz
Dnia 2022-03-18 o godz. 08:19 zibin55 napisał(a): > Chcę teraz wyczekać na korektę i zająć K bo trend zmienił się dość gwaltownie.
Dla swoich S (jeżeli są na serii M) postaw SL kroczące (np. co 10pkt), poczynając na 2165 i czekaj (!!!). Trend wzrostowy wcale nie jest taki oczywisty. Może właśnie się kończy. Jeżeli zamkniesz S na "wyczekanej" przez siebie "korekcie", to może się ona nie okazać krótką korektą, a raczej dłuższą i głębszą niż 20-30 pkt.
Myślisz 2200 . Może jednak nie . Ja obstawiam że będą jednak na weekend dowieźć zdobycz z ostatnich dni. A w przyszłym tygodniu dalsza jazda docelowo na 3000 do sierpnia
Nie zakładacie zbyt oczywistej opcji ? Może na nowej serii chciał otworzyć wysoko Ski a skoro już część otworzył to może starą chcieć nisko zamykać. Wszyscy już widzą tylko L i pewnie też chodziło o to by takie wrażenie stworzyć bo ktoś musi być po drugiej stronie i je otwierać. Rynek tak dynamiczny że w moment mogą go zawrócić i tak jak szybko szło w górę to może być podobnie w dół a szarpnięcie po 9 wyglądało jak ostateczne wywalenie SL na S i dobicie morale przeciwnika.
Dnia 2022-02-25 o godz. 16:53 piobor napisał(a): > J.W. > Pytam bo ja mega umoczyłem choć wszystko przewidziałem dobrze. Oczywiście psycha siadała i zmiana pozycji i głupoty :-( a przez to się mega traci. > > Dzięki
Jeśli straciłeś pieniądze które wcześniej zarobiłeś na pochodnych to szansa jest. Natomiast jeśli umoczyłeś kasę przyniesioną "z zewnątrz" to zapomnij, a jeśli będziesz chciał się odgrywać to wyzerujesz portfel Wielu już poległo stosując metodę ruskiej armii gdy poległo tysiąc to rzucali 10 tysięcy, ale Żukow mawiał "mat budiet rodit", Jeśli nieopatrznie znalazłeś się w tej drugiej grupie to też masz szanse zacząć od 1 kontraktu, a jak uda się coś uciułać to dopiero z tej kasy zwiększać pozycję.
Dość spora cofka w piątek to zasługa w dużej mierze wygasających kontraktów marcowych. Myślę, że wojna już nie ma wpływu negatywnego na indeks natomiast jej zakończenie może spowodować 1-2 sesyjną euforię i to będą szczyty WIG20. Kto wie, może nawet blisko 2500-2600. Nowy tydzień, jeśli na wojnie nic bardzo złego (atom, broń chemiczna lub też atak na NATO)się nie wydarzy zaczniemy luką hossy i w kilkanaście lub kilkadziesiąt minut przebijemy 2150. Wtorek -środa to już test 2200 - 2210. Później lekka cofka i kontynuacja wzrostów nawet do 2370.
Dnia 2022-03-19 o godz. 12:20 krisss1234- napisał(a): > Dość spora cofka w piątek to zasługa w dużej mierze wygasających kontraktów marcowych. > Myślę, że wojna już nie ma wpływu negatywnego na indeks natomiast jej zakończenie może spowodować > 1-2 sesyjną euforię i to będą szczyty WIG20. Kto wie, może nawet blisko 2500-2600. > Nowy tydzień, jeśli na wojnie nic bardzo złego (atom, broń chemiczna lub też atak na NATO)się nie wydarzy zaczniemy luką hossy > i w kilkanaście lub kilkadziesiąt minut przebijemy 2150. Wtorek -środa to już test 2200 - 2210. Później lekka cofka i kontynuacja wzrostów nawet do 2370.
A jeszcze jedno - Marcin Działek z Santandera w poniedziałek zmieni nieco swoją optykę na WIG20 i wyrysuje możliwą korektę wzrostową. Przynajmniej tak mi się wydaje.Jeśli oczywiście będą wzrosty i nie będzie czegoś bardzo złego na wojnie.