• Re: Zlecenia kupna Autor: ~Qbq [83.8.38.*]
    Zakar - co Ty tam dodajesz i sumujesz? Wciąż Ci wychodzi 5,32 …
    Drago - mnie się tez komunikacja ostatnio nie podobała i dalej nie podoba ze strony POZ, bo:
    1. Dalej tak naprawdę konkretnie nie wiemy dlaczego PKP odrzucił oferte POZ, a wszystko co z nią związane było spóźnione (chyba ze tak miało być)
    2. Info o lokalizacji fabryki - po co to info skoro jego nie ma mimo zapewnień POZ?
    Akcjonariusze w mojej opinii powinni być rzetelnie informowani … a tu albo gierka, albo olewanie.

Tak czytam od początku ten wątek dzisiaj i sie śmieje, bo są tu totalne skrajności od hurraoptymizmu do hurrapesymizmu :)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Zna ktoś z was papiery które tylko rosną ? Ponton chyba zna. Nie wie co to korekta.
    Wzrosło z 70 gr na ponad 5 zł to i korekta ponad 30% jest normalna.
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Qbq [83.8.38.*]
    Zakar - wróć do swej odpowiedzi, tam Ci wszystko wychodziło 5,32 :)
    Wyliczeń zysku nie podwazam
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    co Ci z wyliczeń wskazników, mercator jakie ma wskazniki, bowim i co leca na łep, i tutaj tez jeszcze ukrta sprzedaz pewnie ze 100k stoi
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Dnia 2021-12-28 o godz. 15:32 ~Ponton napisał(a):
    > co Ci z wyliczeń wskazników, mercator jakie ma wskazniki, bowim i co leca na łep, i tutaj tez jeszcze ukrta sprzedaz pewnie ze 100k stoi

Spółki przez Ciebie podane są bardzo wrażliwe na rynek zewnętzrny( Mercator w pandemi urosł z 7 do ponad 700 zł!!!!) ale Ponton mam pytanie? Sprzedałeś już Pozbud? Jesteś na kupnie i chcesz kupić jak najtaniej( może, stąd Twoje codzinne narzekanie na spółkę:)? Czy po prostu piszesz bo masz minus na akcjach i pomyslales to jak będe codzinnie narzekał na społkę na bankierze może.....kurs wzrośnie? Jeszcze jedno co się zmieniło w postrzeganiu spółki przez Ciebie? Jakie działanie spowodowało u ciebie aż taki zwrot z spółki Super do słabej, opisz nam te działania Pozbudu...może czegos nie wiemy:)....
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Zakar [37.47.72.*]
    Qbq ro bylo wyliczenie C/Z
    0ni teraz sprzedają jak 3,57÷0,67=5,32 C/Z = 5,32
    akcje mam, ale korekta korekta i meczaca od dluzszego czasu ale troche niepokoi mnie brak postepów w pracach isotnych które raportowaliby espi, kolej tez kuleje , przez pkp bo ciagle odwlekaja narzekam na kurs
    choc nie wiem czy teraz to optymalizacja czy cos gorszego
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Dnia 2021-12-28 o godz. 16:24 ~Ponton napisał(a):
    > akcje mam, ale korekta korekta i meczaca od dluzszego czasu ale troche niepokoi mnie brak postepów w pracach isotnych które raportowaliby espi, kolej tez kuleje , przez pkp bo ciagle odwlekaja narzekam na kurs

To z kursem pełna zgoda....mógłby byc wyższy, minimum przyzwoitości to chociaż to 5,24 z reko:) co do pkp......nic nie poradzimy ale winy spółki tutau raczej nie ma, pamiętaj że wartością dodaną do portfela są tylko te konkraty które realnie przyniosą zysk, nie sztuką jest wejść w kontrakt za 500 mln złotych i mieć na tym 2% zysku, co biorąc pod uwage dzisiejszy czas może się zamienić w minus....... Co do kursu, no nic nie poradzimy a:) ludzie sprzedają akcje za niskie kwoty, b) co by nie mówić jeżeli obserwujesz kurs od kilku tygodni, ewidentnie komuś zależy na dołowaniu kursu, co więcej niebawem sie pewnie przekonamy dlaczego:):). Co do zakupu nieruchomości.....sam reprezentuję podmiot który robi duże zakupy nieruchomości, wiesz mi to jest proces w którym jak nie masz podpisanej chociażby umowy przedwstępnej to....nie masz co raportować:):) Ważne również jest samo otoczenie giełdowe , mam nadzieję że GPW już się mocno skorektorowała:) i ruszy od nowego roku do przodu bo ogolnie spółki na niej są mocno niedoszacowane. Dobrzez że Duda zawetował ustawę to może Nasi przyjaciele z za ocenau przychylniejszym okiem popatrzą na tą naszą czasami bananową giełdę:)

5,24 to na razie nie marze ale 4,5 to powinno byc, a nie jest
    moze chodzi o podatki?
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Mario [37.248.160.*]
    Gdzie sprawdzacie to info o kupnie takich ilości papieru?
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Jutro jest ostatni dzień optymalizacji podatkowej. Mogą latać spore pakiety
    Dziś był biznesmenie
[x]
COMPREMUM -4,48% 0,81 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.