• Re: Do Wers'a Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Cześć. Dawno nie zaglądałem na forum i na giełdę też zbyt wiele czasu nie było. Longi leżą i czekają, chociaż ostatnio małymi partiami sprzedaje Bloober-a.

Zapytam o CLC. Jak oceniacie możliwość wybicia? Wcześniej spadało tak do 38. Teraz zeszło poziom niżej o coś o ile dobrze pamiętam 38 przebić nie może.
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Hej Komar a gdzie Ty byłeś jak Cię nie było:). ???.

Co do columbusa to na pewno pamiętasz moje krytyczne zdanie o spółce po tym jak ogłosili konwersję długu na akcje.
    To jest wielki minus dla spółki, zdania nie zmieniłem.
    Natomiast pojawiły się plusy w postaci świetnego kolejnego raportu i spółki zależnej Saule. Nadal też czekam na wejście na duży parkiet. I jeśli by się to udało to może ten lockup przejdzie jakoś łagodniej. Zobaczymy.
    Columbusa wzialem trochę "przyszlosciowo" mniej spekulacyjnie.
    Pozdr.
    Ps. Fajnie że wróciłeś. Jak się zakończyła Twoja przygoda z cdr?
    Cześć Wers. CDR trzymam. Kusiło mnie, żeby dokupić i obniżyć średnią, ale ostatecznie dobrałem trochę Carbon-a po 51 jakieś czas temu. Na drugim koncie do skalpowania udało mi się trochę złotówek wyciągnąć m.in. z CDR, CLC i kilku innych. Teraz może będzie więcej czasu, to prześledzę kilka spółek. W coś może wejdę. Widziałem, że DataWalk miał ładny wystrzał, ale teraz pewnie znowu zjazd do bazy.
    Lotos sprzedany, zarobione. Kupowałem poniżej 52. Jak ładnie spadnie, to może znowu się skuszę.

Tak więc z CDR jak kiedyś pisałeś - chyba zostałem w tym przypadku inwestorem :).

Patrzę też na rynek. Trochę straszą, że spadki przed nami. Mnie martwi budowlanka oraz kredyty. To wszystko zbyt ostro się kreci. Stopy procentowe nadal niskie. Jak zacznie to wracać do czasów przed Covidem, to raty pójdą w górę. Już teraz mam wrażenie, że część ludzi bierze kredyt pod korek, bo nie ma innego wyjścia. Materiały drogie, budowa czy wykończenie mieszkania sporo kosztuje. Zobaczymy....
    Też patrzę na to z przerażeniem ale postanowiłem to wykorzystać i sprzedałem jedno mieszkanie w warszawie. Zajęło mi to cały tydzień. :). Ludziska po ulicach chodzą i za gotówkę kupują. Kamienica z cegły z lat 60tych, wysokie sufity, ale 4 te piętro bez windy, i dali 17000 za metr:)))). Węgrzy już 3 razy podnieśli stopy od covidu, a u nas cisza.

Prawda jest taka że wirzycielami całego świata są chiny i japonia, a reszcie dłużników podniesienie stop procentowych się zwyczajnie nie opłaca. Także drukują tani pieniądz do oporu i tylko czekać jak to xebnie.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.146.227.*]
    Witam Komar dobrze Cie widzieć :) Wers zgodnie z tym, co pisałem S-ki otwarte dzisiaj nad ranem DAX, SP500 WIG20 korekta, jak widać się rozkręca. Potrzymam do środy lub dłużej. Pozdro
    No ja trzymam cały czas tego shorta na spx od 4500 i nie ruszam. Ps. Dobrze ze z tego mercatora uciekłeś. To jednak jakieś śmierdzące jajco jest. Ja utopiłem w sumie 35k na tym. Odbija mi sie do dziś.
    Cześć Reznor. Węgiel zbierasz jeszcze?

Wers, mieszkanie sprzedane w tydzień, to faktycznie widać, że jest ssanie na rynku. Teraz trochę głośno się robi wokół tego chińskiego developera Ervergrande. Żeby znowu smród nie rozniósł się na innych, bo tam chodzi o konkretny pieniądz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wszyscy już widzą Lehman Brothers:). Niezła rzeź. Nie ma co :(
    faktycznie. Dzisiaj udało mi się jeszcze sprzedać ostatni pakiet Bloober za 20.x. Zostawiłem coś nazwijmy to "symbolicznie", kiedy przekroczy 25zł.
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.162.*]
    Varsav słabo, Ovid słabo, marcator padł, banki w korekcie, clc bez siły...... i tylko Dinus się trzyma :).

Trzeba uważać Panowie, jesień idzie.
    To się zgadza, trzeba uważać. Dodam tylko, że Bloober też radzi sobie całkiem dobrze.
    Wers, jeszcze jedno. Obawiam się, że mercator to spokojnie zejdzie na dwie cyferki. Pozostaje pytanie, jaka będzie pierwsza. Tam kto miał zarobić, to już zarobił. Teraz kurs leci pod swoim ciężarem.
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.175.*]
    O! Komar dobrze że jesteś, pamiętasz te stronkę co Ci poleciłem w zeszłym roku do obserwacji arkusza zleceń?

Jesteś tam w stanie podejrzeć Varsav? Bo ja nie. :(. Zwyczajnie nic się nie wyświetla mimo że z innymi spółkami nie mam problemu.

Pytałem dziś Rurasia i mi podrzucił arkusz, bo na wyjeździe jestem i mam problemy z dostępami....

Daj znaka czy widzisz zlecenia dla var?

Thx.
    U mnie jest tak samo. Bez problemu widzę np. Carbon, Bloober
    Mega dziwne.

No właśnie inne spółki z NC są a var nie ma.

Że 3 lata na tej ich stronie nie byłem .

• Re: Do Wers'a Autor: ~inqb [5.173.31.*]
    Stary ticker tam jest - VVR
    Ja nie wiem . Coś się chyba u mnie zjeb.ało. Ten ticer vvr rzeczywiście potrafi odnaleźć spółkę ale arkusz zleceń zakupu i sprzedaży jest pusty. Mimo że "aktualizowany".

Widzisz jakiekolwiek zlecenia? Jesteś zalogowany?

Dla vvr też mam pusto a jestem zalogowany.
    Wiesz co Komar, takie arkusze są w wielu miejscach. Np. Na biznes interia.

Ten natomiast był szybki i bardzo przejrzysty.

Poza tym ja lubię wiedzieć dlaczego coś nie działa:).

Dlatego kolego inqb, daj znaka jak się dobrać do tego miodku :).
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [46.204.34.*]
    Co potrzebujesz Wers, ja mam pełen arkusz wykupiony, ale jak są WUJ-ki to i tak trzeba obserwować. Wiekszy ruch się rozpocznie bliżej premiery teraz to wróżenie dzisiaj są jutro ich nie będzie
    A dziękuję Reznor. Konkretnie to nic :), , poza tym że mnie Ruras zaintrygował tymi " batonami" co na Var stoją:))).

A że sobie popłynąłem gdzieś i nie mam tu porobionych dostępów, to chciałem sam sprawdzić jak się sprawy mają.
    Na stronie gragieldowa.pl był kiedyś dostęp do var (vvr) ale coś się zjeb.
    I sprawdzam czy tylko ja mam takie słabe widoki :)

Ps. Siedzę w tym shorcie i nie wiem czy mnie dzisiaj Fed nie podtopi ...

Większe zlecenia to 21534 po 2,00
    Ucięło mi cały tekst 2,00 21534, 2.3 35769 i 2.69 70500 reszta dopiero pod 3 i wyżej, ale zapewne jest dużo Wuj-a po drodze
    Dzięki. Dla mnie to nie jest jakaś mega podaż. Z resztą póki co nie spuszczam powietrza z var.

[x]
VARSAV 8,90% 0,51 2025-09-24 15:43:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.