Trudno powiedzieć gdzie meta, bo obecnie nie ma na GPW drugiej takiej spółki gameingowe, która tak regularnie i w niezłym tępie się rozwija, a ambicje ma dość duże.
Szkoda, że konsole nie mają tak dobrze funkcjonujących list sprzedażowych jak Steam. Na Steam od razu widać co się dobrze sprzedaje, z konsolami jest trochę trudniej. Dobrze pozycjonowana gra na Steam = sukces. Konsole są lekko w tyle.
Dziś kończy się pierwszy miesiąc sprzedaży The Medium na PS5 i jest 1003 ownersów
Green Hell gdzie poinformowano po 2,5 miesiąca o sprzedaży 209k sztuk na obu konsolach w dniu podania tej informacji posiadał 1300 ownersów. Biorąc pod uwagę że konsol PS5 jest prawie dwa razy więcej niż Xbox seriesx należy zakładać ze zdecydowana większość sprzedaży Green Hell czyli jakieś 130k-140kposzło na PS5
Medium cały czas w top100 amazona. Ostatnie 3 dni spadało, a dzis mocny skok na 58 miejsce. Observer SR też cały czas w top100, dziś chyba pierwszy raz wypadł z top50. Jest 51. Nie wiem jal Wy, ale ja nie spodziewałem się tak dobrej na ps5.
@pik, a czy orientujesz sie moze z jakim opoznieniem splywa kasa ze sprzedazy? Tj na 30.09 nie dostaną kasy za sprzedaz do tego dnia, tylko zapewne z jakims opoznieniem- miesiecznym? Czyli w ogole w raporcie za 3q mogą nie ująć szacowanej przez Ciebie sprzedazy- nie sadze, zeby ujmlwali przychod szacunkowo- nigdzie tego przynajmniej nie opisali w zasadach rachunkowosci
i dla przypomnienia Green Hell gdzie poinformowano po 2,5 miesiąca o sprzedaży 209k sztuk na obu konsolach w dniu podania tej informacji posiadał 1300 ownersów. Biorąc pod uwagę że konsol PS5 jest około 11,5 mln a Xbox seriesx ponad 6mln należy zakładać ze zdecydowana większość sprzedaży Green Hell czyli jakieś 130k-140kposzło na PS5
Nie zdziwię się jak październik 2021 będzie najlepszym sprzedażowym miesiącem w historii Blo. Medium i Observer cały czas w top100 Amazona, pełno ludzi poleca gierki (+ wersje VR innych gier Blo) na haloweenowe giercowanie, a teraz jeszcze wjadą doroczne, dyniowe promki.