ile mam czekać z wyrejsrowania mnie z krajowego rejestru dłużników jeżeli dług spłaciłam tydzień temu i jak sprawdzić ile jestem winna i czy wogule posiadam dług
prosze o informacje . czy jestem w waszym rejestrze długów ? srawdzałam w bik i jestem na zero .spłacam pożyczke za byłego męża ale mam spisana ugode z bankiem . nie mam żanych zadłuzeń w bankach z tego co mi wiadomo .bardzo prosze o informacje ponieważ chcę wziąść kredyt .
jesli dlug zostal splacony to kiedy znikam z krd.? jesli mandat z pkp jest przeterminowany a ja go nie zaplace to czy wierzyciel wpisze mie do krd pozdrawiam
JAK MAM SIę DOWIEDZIEC CZY JESTEM W KRD?/// BANK ODMóWIL MI KREDYTU NIE PODAJąC PRZYCZYNY, NIE WIEM , MOżE GDZIES CZEGOś NIE DOPLACILAM, JAKIEGOS RACHUNKU, PRZEPROWADZALAM SIę KILKA RAZY, CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEC, CZY GDZIES MOGE TO SPRAWDZIC?NIKT NIE PODAJE ODPOWIEDZI NA TAKIE PYTANIA.
Witam, proszę o informację jak można sprawdzić czy jest się dłużnikiem (wgląd we własne dane osobowe), jak można się wypisać jeśli przyczyna ewentualnego wpisu ustała (dług został spłacony)? Będę wdzięczna za odpowiedź,
pozdrawiam,
Ania
W ubiegłym tygodniu zostałem poinformowany na piśmie iz zostałem
zgłoszony przez pewną firmę do KRD i na podstawie przekazanych dokumentów
zostałem dopisany do KRD.
Jednocześnie chciałbym wyjaśnić iż rzeczywiscie zadłużenie zaistniało
wobec tej firmy jednak ja nie miałem o tym pojęcia ponieważ niezapłacona
faktura była dowodem zakupu dla spółki w której już nie jestem od
początku 2006 r jednak zakupy były dokonane rzeczywiście w czasie kiedy
byłem w spółce. (była to kwota ok 750 zł należność już została
uregulowana wraz z odsetkami)
Przejdźmy jednak do sedna sprawy o co mi właściwie chodzi?
Chodzi o to iż nigdy nie zostałem powiadomiony listem poleconym o
zaległości i możlliwości wpisania mnie do KRD zostałem postawiony przed
faktem dokonanym i jeśli dobrze rozumiem zostało tu złamane prawo
ponieważ gdybym wiedział o zaległości 30 dni wcześniej przed wpisem do
KRD (a tak mówi ustawa iż powinienem zostać powiadomiony odpowiednio
wcześniej o zaistniałej sytuacji) napewno zaległość byłaby uregulowana
wraz z odsetkoami i nie byłoby sprawy.
Proszę o ustosunkowanie się do sprawy szanowne grono czy rzeczywiście zostało złamane prawo wobec mnie??
JEŚLI 12.09.2005R SPŁACIŁAM ZADŁUŻENIE I DO DNIA DZISIEJSZEGO NIE ZOSTAŁAM PRZEZ BANK WYKREŚLONA Z KRAJOWEGO REJESTRU DŁUGÓW TO CO MAM ZROBIĆ.DOCZYTAŁAM SIĘ ŻE BANKI MAJĄ NA WYKREŚLENIE 14 DNI A POTEM PODLEGAJĄ KARZE GRZYWNY. JEŚLI TO PRAWDA TO KOGO POWIADOMIĆ
Galka Henryka zam.Gorlice ul.Krakowska 23/8 jest mi winna
za wklad mieszkaniowy,ktory przyznal Sad w Gorlicach prawomocnym
wyrokiem i do dnia dzisiejszego mi nie splacila.
Prosze wciagnac ja na liste dluznikow poniewaz moze wziac kredyt
pod mieszkanie.Od 2005 roku nie moge odzyskac dlugu.
wy prawie wszyscy jestescie nie normalni. Potraficie zadawac tylko glupie pytania i to jeszcze wszystkie takie same. Az smiac mi sie chce. 0 inteligencji. Moze lepiej plakac heh. Z tego co dzisiaj wyszperalem na stronie krajowego rejestru to mianowicie: czyli bla bla bla ''..... Tylko 15% dłużników pozostaje w Rejestrze i dopóki nie uregulują swoich zobowiązań, będą w bazie przez 10 lat. ''. Z tego na logike jesli wiecie co to jest wychodzi ze po splacie dlugu mozna zostac wykreslonym z listy!!
Pozniej znalazlem: ''Najstarszy dłużnik notowany w Krajowym Rejestrze Długów ma 100 lat i kilkutysięczny niezapłacony rachunek za gaz. Najmłodszy skończył wiosną 16 lat i dotychczas nie uregulował kilku mandatów za jazdę bez biletu. I ci najstarsi, i ci najmłodsi to jednak zaledwie 3% wszystkich dłużników z bazy Krajowego Rejestru Długów. Najmniej chętnie regulują swoje zobowiązania Polacy między 26. a 35. rokiem życia. Ci stanowią aż 34% wszystkich dłużników.''
Z tego wynika ze za przyslowiowy damski chu... mozna sie tam znalezc. I znowu potwierdzenie tego co bylo wczesniej bo przeciez ktos za nie splate mandatu nie bedzie przez 10 lat w jakims rejestrze.
A rada na przyszlosc jesli nie mozesz czegos znalezc chwyc za telefon, zadzwon i zapytaj chyba ze ci juz go odlaczyli hehe to wyslij golebia pocztowego.
Witam. chciałabym sprawdzić czy jestem wpisana do KRD. I jeśli tak czy jest szansa żeby dowiedzieć się gdzie zalegam z płatnością. Mój numer pesel: 84040514129
Ludzie! KRD to po pierwsze firma kontrolowana przez Kaczmarskich, sciśle powiązana z Kaczmarski Inkasso, której celem jest oskubanie firm z kasy. Zatrudnieni przez firme córke należącą do przygłupawego kierownika działu sprzedaży (dopiero po okresie póbnym przez KRD), młodzi ludzie skuszeni mozliwością świetnych zarobków, klepią swoje formułki przez osiem godzin dziennie, zarabiając po kilka tysięcy złotych miesięcznie, ciągle ogłaszajac taka czy inną "promocję". KRD wychodzi z prostego założenia, że każdy kto wykupi abonanemt jest związany umowa na minimum 4 miesiące, a więc wpłaci minimum cztery razy kwote abonamentu, jednak tak szybkie wypowiedzenia umowy są fikcją i krd zarabia dużo więcej na każdej umowie. Stąd też pławi sie w luksusach, a swoim pracownikom potrafi sowicie wynagradzać nawijanie przez telefon. POza tym - aby system działał sprawnie, wszyscy dłużnicy musieliby być wpisani do bazy. Czy to nie śmierdzi monopolem?
Witam,
chciałbym sprostować informacje pojawiające się na tym forum.
Krajowy Rejestr Długów (KRD) nie jest państwową instytucją (jak to może sugerować nazwa), ale prywatną spółką akcyjną. To jeden z trzech działających w Polsce BIG-ów.
Odsyłam Państwa np. do komunikatu Ministerstwa Pracy i Pomocy Społecznej: http://cigi.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=77
Najpopularniejszym BIG-iem pod względem ilości wydawanych raportów jest InfoMonitor (firma należy do Biura Informacji Kredytowej, Związku Banków Polskich oraz Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych). Szacuje się, że w 2008 roku wyda aż 5.000.0000 raportów!
Więcej informacji na ten temat Biur Informacji Gospodarczych jest dostępnych na stronie internetowej Centrum Informacji Gospodarczej: http://www.cigi.pl
Grzegorz Kondek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sprostowanie:
>
> Witam,
> chciałbym sprostować informacje pojawiające się na
> tym forum.
>
> Krajowy Rejestr Długów (KRD) nie jest państwową
> instytucją (jak to może sugerować nazwa), ale
> prywatną spółką akcyjną. To jeden z trzech
> działających w Polsce BIG-ów.