U W A G A osoby zainteresowane zakupem pamiątek po firmie Milamedia Piotr Koman.
W dniu 01 sierpnia 2006 r. w Koszalinie ul. Piłsudskiego 90 Komornik Sądowy przy SR w Wałczu będzie przeprowadzał licytację pozostałych po tej firmie ruchomości w postaci dwóch zestawów komputerowych, monitora, UPS.
Ceny wywoławcze od 750 zł. za PC.
Ostatnia okazja zakupić pamiatkę i wspomóc tym biednego Komana który nie ma na spłatę swoich zobowiązań.
Myślę, że podajac tą informację nie naruszam niczyich "praw".
Ja dzialam na rynku od poltora roku - i caly czas jestem w fazie wzrostowej - porownujac kolejne miesiace.
Nieraz ten wzrost jest wiekszy, nieraz mniejszy - ale jest.
Na chwile obecna w czerwcu mialem najwieksza ilosc wplat - bylo to ponad 3800.
Ale najwazniejsze - nie dzialam prez zadna centrale, lecz sam bezposrednio realizuje przelewy - chociaz dzialam pod logiem jednej z wiekszych firm
3800 sztuk wpłat miesięcznie to doskonały punkt! Gratulacje!Jeśli cennik masz rozsądnie skonstruowany i średnia wynosi nie mniej niż 1,50 zł/sztuka to daje 5700 miesięcznie przychodu. Po odliczeniu kosztów nie masz co narzekać.
Napisz jakiej wielkości miasto i czy lokal masz w markecie (biedronka, lider price, społem)?
Nie jestem zadan ostrowska - niestety ;) - po prostu pisze jakie faktyczne mam obroty.
A zeby bylo smieszniej - kiedys wspolpracowalem z milamedia - i wiem jak to wyglada w tej firmie.
I nie zycze sobie glosow jakie do tej pory pojawialy sie na forum - i ktore twierdzily ze praktycznie wszystkie wypowiedzi byly pisane przez ostrowska.
Zreszta - wisi mi to. Jesli ktos bedzie faktycznie zainteresowany - moge przyblizyc szczegoly mailem - moj adres fujas@poczta.fm
Jesli chodzi o wielkosc miasta - prowadze wlasna firme w 50tys miescie - jednak nie prowadze typowego "boksu" zajmujacego sie przyjmowaniem oplat.
Prowadze dzialalnosc laczona - w lokalu o powierzchni 30 m2.
Jesli chodzi o prowizjie - niestety 1,50 nie jest srednia prowizja.
Wygladaja one u mnie tak:
- tel. stacjonarne - 0,85
- czynsz, prad, woda, gaz - 0,90
- komorkowe - 0,99
- zus, krus, us - 2 zl
- pozostale - 1,50 zl
Dodatkowo prowadze w lokalu rowniez takie uslugi jak: faks, ksero.
Prowadze drobny handel - papierosy, prasa, karty doladowujace w nizszych cenach. Niebawem rozszerzam swoja oferte o inne uslugi - ale na razie nie chcialbym o nich pisac.
Zadacie sobie pewnie pytanie - dlaczego prowadze handel - otoz dlatego, poniewaz wyszedlem z zalozenia, ze trzeba zajmowac sie czyms, czego ludzie potrzebuja na codzien - czyli w tym wypadku prasa i papierosy. Dzieki temu pozyskalem mnostwo klientow - stalych klientow - ktorzy najpier przyzwyczaili sie kupowac prase i papierosy - a potem zaczeli oplacac rachunki.
Bez znaczenia jest rowniez fakt, ze kazdemu klientowi daje mozliwosc otrzymania potwierdzenia realizacji przelewu w postaci wyciagu bankowego - a z tego co wiem to niewiele punktow posiada nawet taka mozliwosc.
W razie dodatkowych pytan - z mila checia odpowiem.
Pozdrawiam przeciwnikow Ostrowskiej - i chociaz sam jej nie znam - sam sie czesciowo do nich zaliczam - jako przeciwnik milamedia.
[...] powinien zając się poszerzeniem drzwi do biura mielimmedia, bo z tego co się zorientowałem i rozpuściłem wici - wiele osób jest zainteresowanych kupnem taniego komputera na licytacji 01.08.2006 r. Tłumy mogą nie zmieścić się "na pokojach".
Niezła jazda z tą firmą. Zapraszają na konferencje, chcą powołać spółkę akcyjną, wejść na giełdę nawet, a tu komornik licytuje komputery. Ciekawe, nawet bardzo.
Każdy może sobie gadać: "założę Spółkę Akcyjną", "wejdę na giełdę"... wkrótce. Tylko nie każdy jest w stanie spełnić warunki, żeby przekwalifikować się w S.A. i wyemitować akcje. [...]czy ty wiesz jaki ZYSK trzeba wygenerować żeby dostać się na parkiet?! Powtarzam: ZYSK! A nie DŁUGI!
Podali do Sądu autora programu, że zerwał umowę współpracy. Przestali mu płacić, to przestał robić aktualizacje programu. Chcieli mieć program i aktualizacje za darmo. Bezczelność bez granic normalnie!
Witam mam coś co każdemu się przyda w firmie a mianowicie telefon z sekretarką i FAXEM, cena jest od 10 zł serdecznie polecam. Przedmiot jest wystawiony na ALLEGRO a oto adres www.allegro.pl/show_item.php?item=115471035
Dodatkowe koszty jakie narosły (sądowe, zastępstwa procesowego i egzekucyjnego, komornicze, odsetki) przewyższają kwotę podstawowego zobowiązania i rosną.
Nawet na takiego "górala" za jakiego się [...] sam uważa są bardzo proste i skuteczne metody. Owszem, zajmuje to trochę czasu, ale jaką później daje satysfakcję patrząc jak się [...] poci, płacze i płaci ... (albo odwrotnie).
Niestety sprzęt firmy Milamedia Piotr Koman, który będzie licytowany nie jest pierwszej świeżości, mam jednak nadzieję, że dla niektórych przedstawia wartość również sentymentalną, za którą będą skłaonni coś zapłacić.
Wybieramy się całą rodziną na licytację sprzętu Mielimmedia. Zainteresowanych licytacją przestrzegam jednak, że [...] jest złośliwy, warto więc sprawdzić sprzęt, zanim się go zakupi. On woli zepsuć niż sprzedać. Taki już jest, bo nienawidzi ludzi.
Ciągle tylko jakaś milamedia, jakiś koman i jakaś ostrowska....ludzie czy wy nie potraficie o czym innym rozmawiać? O przyszłości punktów opłat, o zyskowności, o dodatkowych usługach i ich rentowności? O programach stosowanych w agencjach - który lepszy i dlaczego? Jakieś nowości? Które banki najlepsze do współpracy (najtańsze/najdroższe) i tak dalej....
Monotematyczni i nudni jesteście. Czy potraficie tylko narzekać?
Podoba nam się ten temat i będziemy sobie rozmawiać o czym tylko chcemy. Ta chora parka nas oszukała i nie puścimy im tego płazem. Chciałbyś (chciałabyś) prowadzić punkt opłat i a potem, żeby się okazało, że współpracowałeś/-aś z firmą Kant? Napewno nie, dlatego czytaj dokładnie, co mamy o nich do powiedzenia a jak Cię to nie interesuje, to przecież nie musisz z nami tu pisać. My nie narzekamy, tylko wymieniamy się cennymi dla nas - oszukanych uwagami. Ty się żalisz.
Hej Szujo!
Jesteś ,,ciemny'' przyjmując tak płytki tok myślenia!Myślisz,że ,,przylepiło'' się 40,000 i ja nie maiałabym świadomości konsekwencji?????
Lepiej,lżej brać mi kredyt po kredycie i zwracać poszkodowanym?Defraudując na co miałabym liczyć ,na cud??????Na domiar złego pociesz się ,że firma kredytowa z którą podpisałam współpracę ściśle współpracuje z P.K z milamedia.Jestem zdruzgotana i się boję...szkoda,że dopiero dziś o tym się dowiedziałam.
Ja też niestety miałem nieprzyjemność współpracować kiedyś z jedną ze słynnych firm "kant"
A można wiedzieć w jaki sposób wymieniona przez ciebie parka was oszukała? Co takiego dokładnie zrobili skurczybyki?
Ciekawe czy ktoś zwrócił uwagę na intro otwierające stronkę MM.
Takie fajne motto: "Czas na spokojne pieniądze".
01 sierpnia br licytacja pozostałości po MM Piotr Koman. On sam lub jego pełnomocnik złozyli skargę na czynności komornika dotyczące wyznaczenia terminu licytacji, jednak do niewłaściwego sądu. Świetna znajomość rzeczy, dobrze, że programu "BILON" nie pisali sami.
Jarosław M.- grafik, twórca pierwszej strony www mm, certyfikatu oraz innych materiałów graficznych (2004)...
a ja znam go, Gość jest w Irlandi i nic mu nie wiadomo o jakichkolwiek zadłużeniach ze strony mm. Natomiast znana jest mu inna firma z tej branży która zrobiła go w balona. http://www.abdone.com/pov/design.html
Ładne ulotki ma ACC :) trzeba przyznać. Gosciu opowiedz troche jak Jarka M to ta inna firma zrobiła w balona. Naciągneli go na usługę ? Nie zapłacili FV ? Pośmiejemy się :)
do "goscia": Grafik, Jarosław M. zrobił stronę dla Accadii, bo umieścił ją w swoim portfolio. No i co? I przez to wnosisz, że jemu nie zapłacili? ostrowska, śmieszna jesteś! No ale cóż, tonący brzytwy się chwyta. Rozumiem, to jest twój krzyk rozpaczy! A rycz sobie, rycz!
Chcę założyć własną działalnośc gospodarczą ( zajmować się będę wieloma rzeczami od programowania po wywoływania zdjęć )ale pracuje w firmie i nie wiem jak mam sie za to zabrać co należy tak naprawdę złozyć gdzie sie udać wiem, że muszę mieć wpis do ewidencji i regon , nip , ale czytając na stronach internetowych , wydaje mi sie ,że w momęcie kiedy pracuje na umowę o pracę i zakładam własna działalność jest to trudniejsze ?
Ten grafik to zrobił i stronę i ulotki i grafikę i sklep internetowy dla wspomnianej firmy i jeszcze się tym pochwalił jako dobrymi pracami.
Dla MM zrobił certyfikat, który na początku funkcjonował, ale potem MM zmieniła go na dużo groszy. Pytanie dlaczego ? Bo mu za ten certyfikat nie zapłacili i nie mieli się prawa nim posługiwać.
Witam!
W końcu się na ten temat wypowiem.Ostrowska w firmie/wiadomej/ robiła dobre wrażenie - jeśli w jej przypadku to możliwe.Kto ją osobiście poznał ,wie o czym piszę.Koman entuzjasta,nie to zbyt delikatne określenie ,jednak nawet jeśli w Amweyu na nim się poznali i tam powiedzieli ,,do widzenia'' to świadczy o wielkich ułomnościach niewiadomego pochodzenia.Konkubinat reasumując ,,świetny'' ale już dziś obawiajmy się młodych ,,komanonciek'' diabły wcielone - bliżniaki.
Poznałem - wiem!!!
Do "Gość+" rozumiem, że byłeś na tej śmiesznej konferencji? Hehehehehe! Jak było? A dzieciaki są OK... jak nie ma w pobliżu rodziców. Tylko niestety, przykład idzie z góry a dobrego przykładu to one nie mają. Będą takie same, niestety: rozhisteryzowane, pazerne i bezczelne.
Agnieszka 27 i aga 25 vel dalila7@o2.pl. Czemu występujesz pod różnymi nickami? Pytanie faktycznie jest nie z tej parafii i podpada pod "ęteligęncje" ostrowskiej.
Przypominam, że kto chce nabyć komputer za niską cenę - jutro licytacja komornicza w Mielimmedia! Może ktoś wie na którą godzinę? Ktoś tu miał podać godzinę licytacji, bo tego nie wiemy.
Pomomo skagi Komana na czynności komornika, sąd jej nie uwzględnił i nie wstrzymał licytacji.
Jest to początek jego upadku. Przepisywanie majątku na innych też nic nie da, bo nikt nie ma ochoty przez niego po sądach się włóczyć.
Każdy biznes który Koman rozpoczął kończył się tak samo: długi, długi długi .... Teraz jest dokładnie tak samo.
Pytanie brzmi: ile osób pociągnie za sobą na dno. (w rankingu tym żółtą koszulkę lidera ma oczywiści Ostrowska).
Ale pojawia się na horyzoncie nowy zawodnik. Ciekawę jak długo wytrzyma, komu pierwszemu pęknie żyłka i kto pierwszy będzie miał dość.
Może to długodystansowiec i wytrzyma napady szału spółki OK. Najbardziej pożądanym rozwiązaniem byłoby, gdyby udało mu się ich wystrychnąć na dudka i zostawić na cienkim lodzie, po którym stąpają.
Zapraszamy na licytację! Jutro, 01.08.2006 r. godz. 9.00 lub 10.00 w Koszalinie, ul. Piłsudskiego 90, II p.!! Motto licytacji stare jak świat a jakże prawdziwe: "kto mieczem wojuje od miecza ginie".
Re: punkt opłat Autor: ~Murka, Yet a może Ksena?! (.. [83.21.80.*]
Do wszystkich zainteresowanych, posiadających dokumenty na zadłużenie komana. Zakupił dom w Koszalinie, róg Akacjowej i Jaworowej. Jest z czego ściągać Wasze należności.
Napewno nie od roku a znacznie krócej. Od roku to on się nosił z zamiarem kupna. A mnie to interesuje, bo jeśli kupił i nawet jeśli nie na siebie tylko na kogo innego, to mu udowodnię że zwróci to co jest mi dłużny. I nie pomoże mu to, że nie kupił na siebie. Zrobię to z łatwością i z dziką przyjemnością. A on... w najlepszym wypadku wróci do mamusi. Nie chcę mówić, co będzie... w najgorszym.
i zakazał ostrowskiej pisać na forum. Zauważyliście, że już jej nie ma? Nikt nas nie obraża. A że ona nie ma własnego zdania tylko jest marionetką sterowaną przez niego to nie pisze. Pan kazał - sługa milczy.
ale jak to nie czyta i nie ma jej tu.. ona musi to czytać, ja tu tylko dla niej wchodzę. Ona nie może być z nim, będzie ze mną ... rozumiesz będziesz moja, on nie dla ciebie widzisz, zrobię wszystko i zobaczysz albo tak będzie jak zechce albo zniszczę cię
zniszczę was